Thursday, May 29, 2008

Ofertă cu Impact pentru Universitatea Cluj

Impact - Intop a oferit şase milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru 40% din acţiunile CFM “U” şi are şanse să devină noul proprietar al clubului, cu un total de 52% din acţiuni.
Deşi la precedenta Adunare Generală a Acţionarilor s-a anunţat că societăţile Impact-Intop şi Oncos vor achiziţiona împreună pachetul majoritar al clubului, ieri doar compania condusă de clujeanul Dan Ioan Popp a venit cu o ofertă concretă.

Memorandumul depus de Impact la Primărie va fi analizat astăzi de Comisia de buget-finanţe, iar mâine tranzacţia urmează să fie oficializată în cadrul şedinţei Consiliului Local (CL). în schimb, reprezentanţii Oncos acuză că cei de la Impact nu au făcut ofertă comună cu ei.

“Noi ne-am înţeles cu cei de la Impact să cumpărăm împreună pachetul majoritar, să facem un plan împreună, iar pe viitor să cooptăm şi alţi acţionari puternici, care să ne ajute. Totul a fost bine şi frumos până ieri (marţi – n. red.), când am mers la Bucureşti să punem totul la punct şi să stabilim procentele.

N-am mai reuşit să luăm legătura cu ei până seara, când ne-au transmis că vor cumpăra singuri pachetul majoritar. în aceste condiţii, nu am putut să venim şi noi cu o ofertă proprie pentru că timpul era prea scurt”, ne-a declarat Radu Constantea, reprezentantul societăţii Oncos.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurată în biroul primarului Emil Boc, compania Impact, prin Intop, a înaintat o ofertă de şase milioane de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro) pentru achiziţionarea a 40% din acţiunile clubului.

Consiliul Local va rămâne cu aproximativ 22,5 procente, iar compania Impact va deveni noul acţionar majoritar. “Practic, astăzi Adunarea Generală a clubului a luat act de oferta firmei Impact, prin Intop, de a prelua pachetul majoritar la club. Firma a făcut o ofertă de a cumpăra 40% din acţiunile pe care le deţine CL şi va avea 52% din acţiuni la “U”. Pentru aceste acţiuni ei oferă suma de şase milioane de lei.

Din acest moment, misiunea Consiliului de Administraţie se încheie, urmând să-şi intre pe rol Comisia de buget-finanţe cu privire la oferta Impact”, a declarat primarul Emil Boc. “Dorinţa noastră este ca vineri (mâine – n. red.) să avem pe ordinea de zi a Consiliului Local hotărârea prin care Impact să achiziţioneze pachetul majoritar, dacă negocierile vor fi finalizate, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple”, a completat edilul.

Continuarea pe Ziua de Cluj

No comments: