Saturday, December 15, 2007

Ghid de meloterapie




Intinsi, alegem un fond muzical adecvat, linistitor, confortabil. Intram treptat intr-o profunda stare de relaxare lasand muzica sa ne cuprinda fiecare celula a corpului. O ascultam cu atentie focalizata. Dupa un timp, cand procesul se desfasoara de la sine, constientizam prezenta noastra absoluta aici si acum.


In aceasta prezenta ascultam acum muzica dintre sunete. Nu tonurile care creeaza muzica, ci o esentializare a ei, dincolo de ele insasi, in spatiile dintre sunete. Aceasta ne va introduce intr-o stare de relaxare foarte profunda, pe fondul unei observatii clare si perfecte, compatibila cu starile cerebrale gamma. Acum poate fi resimtita o profunda si placuta regenerare fizica si poate fi surprinsa modalitatea de actiune a undelor muzicale care actioneaza in corp.


Iata cateva bucati muzicale recomandate pentru diferite afectiuni sau scopuri:
Relaxare: Claude Debussy – Sonata pentru pian si harpa; Nicolo Paganini – Concert nr. 4 in Re Minor; P. Ceaikovsky – Frumoasa din padurea adormita (Uvertura).
Calmare: Ludwing van Beethoven – Concertul imperial nr. 5 (Adagio din Sonata pentru violoncel si orchestra in sol minor); Frantz Schubert – Rosamunda, Ave Maria; P. Ceaikovsky – Lacul lebedelor; Robert Schuman – Revenire; W.A. Mozart – Concertul nr. 21 pentru pian si orchestra.
Hipertensiune arteriala: W. A. Mozart – Don Juan; Frantz Lizst – Rapsodia maghiara.
Surmenaj intelectual: J.S. Bach – Fugile.
Calmarea durerilor: L. van Beethoven – Pastorala; Maurice Ravel – Bolero; Fr. Chopin – Concert nr. 1 in Mi Minor.
Stimulare: Giuseppe Verdi – Marsul din opera Aida, J.S. Bach – Brandenburgicele.
Calmarea starilor de agitatie: L. van Beethoven – Oda bucuriei; Richard Wagner – Corul pelerinilor.
Tratarea nevrozei astenice si a tulburarilor vegetative: W. A. Mozart - Mica serenada si Simfonia nr. 41.
Calmarea marilor suferinte care apar in urma unor intamplari tragice: Antonin Dvorak – Concertul pentru violoncel; P. Ceaikovsky – Patetica.
from citynews

Friday, December 14, 2007

Mulţescu îşi critică şefii

Gigi Mulţescu se plânge că şefii de la Universitatea sunt mult prea liniştiţi! Tehnicianul spune că a fost lăsat să iasă singur la atac, pentru a evita arbitrajele potrivnice, dar că nu a reuşit să le ţină piept conducătorilor de la alte cluburi. "Am avut penalty neacordat cu Poli Iaşi şi Pandurii, apoi Goga a fost oprit din drumul spre gol, pentru un ofsaid inventat, cu Ceahlăul, şi tot cei de la Piatra Neamţ au fost cu gura mare. Eu am ieşit la atac aşa cum ştiam, la baionetă, dar nu pot face totul singur. Cei din conducere n-au scos un cuvânt", a spus Mulţescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Purtătorul de cuvânt Ionuţ Rusu a încercat să îndulcească ieşirea lui Mulţescu. "Domnul profesor a rămas singur pentru că a fost un vid de conducere la Universitatea", a spus Rusu.

Iată care sunt şefii lui Gigi Mulţescu:

Toni Doboş - preşedintele Consiliului de Administraţie a clubului

Radu Constantea - vicepreşedinte al CA

Alin Tişe - manager general

Sorin Vădana - director sportiv
from clujeanul

Thursday, December 13, 2007

Mulţescu: "Nu credeam că îmi va fi atât de greu!"

Antrenorul principal al Universităţii Cluj, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o astăzi, a afirmat că nu s-a gândit la bani când a preluat banca tehnică a "Şepcilor roşii". Gigi Mulţescu a mai spus că acţionarii îl pot da afară când vor. "Conform contractului eu am doar obligaţii. Acesta se poate rezilia la dorinţa conducătorilor. Nu m-au interesat banii, ci doar salvarea echipei de la retrogradare. Nu ştiu dacă voi fi demis de la echipă, dar acest lucru se poate întâmpla oricând. Totuşi, simt sprijin din partea domnilor Boc şi Tişe", a spus Mulţescu. "Principalul" a ţinut să mai adauge că nu s-a aşteptat să-i fie atât de greu la "U", iar înfrângerea de la Buzău a contribuit decisiv la deteriorarea moralului jucătorilor. "Am început nesperat de bine, cu un egal la Craiova şi o victorie în faţa Stelei, dar eşecul de la Buzău ne-a distrus moralul. Lipsa terenurilor de antrenament, accidentările şi zestrea săracă de puncte mi-au făcut viaţa grea la Cluj. Nu regret venirea la Cluj, însă toate aceste neajunsuri m-au consumat", a conchis Gigi Mulţescu.
from informatia de cj

Simboluri crestine la vechii daci


O conferinta deosebit de interesanta, cu tema crestinismul daco-romanilor, a avut loc in aceasta seara la Institutul de Studii Europene din Cluj-Napoca.


Teoria prezentata viza existenta simbolurilor crestine timpurii, precum crucea montata deasupra unui glob pamantesc, asa cum apare si in iconografia crestina mai tarzie in icoanele reprezentand-o pe Fecioara Maria.


Organizatorii evenimentului au prezentat fotografii cu obiecte de uz caznic pe care era insemnata crucea sau pestele, precum si simbolul numelui lui Iisus Cristos, numind fenomenul "preparatio evanghelica".


Obiectele au fost descoperite la Gherla, Turda, Alba Iulia, dar si in zona Banatului. Mai mult, cercetatorii au gasit si elemente eretice care, in opinia lor, demonstreza existenta unei religii paleocrestine.
from citynews

Programul lui "U" in perioada de iarna

Jucatorii Universitatii vor intra in vacanta duminica, dupa meciul cu Unirea Urziceni.

Reunirea lotului este programata pentru 8 ianuarie. Patru zile mai tarziu, fotbalistii vor da testele fizice. Pana la reluarea campionatului, in 23 februarie, "U" intentioneaza sa efectueze doua cantonamente. In perioada 14-26 ianuarie, clujenii vor merge, cel mai probabil, in Antalya, iar pentru al doilea stagiu de pregatire, programat intre 1 si 16 februarie, exista variantele Cipru si Spania.



"Toni Dobos ar vrea Spania, pentru ca ar gasi doua-trei echipe pentru partide amicale, si acest lucru nu este de neglijat. Vom analiza toate variantele", a spus antrenorul Gheorghe Multescu.
from citynews

Declaratii de la conferinta de presa

In cadrul conferintei de presa saptamanale, antrenorul Gheorghe Multescu a declarat ca portarul braziliano-japonez Fernando Yamada nu va ramane la Cluj. "Nu-mi place, nu sunt multumit de el. Nici lui Calin Ciucur (antrenorul cu portarii - n.r.) nu i-a placut. In schimb, Claudinho are o tehnicitate peste medie, vreau sa vad daca este jucator de miuta sau de teren mare. De Ghenadie (Ochinca Ghenadie, jucator din Republica Moldova - n.r.) sunt multumit, are un fizic bun, este un jucator puternic cu realizari tehnice", a adaugat tehnicianul. Multescu a mai spus ca este necesar ca "U" sa castige duminica, in fata Unirii Urziceni: "Cu un efort inteligent si un joc la sacrificiu putem sa rezolvam partida cu Urziceniul".

Gheorghe Multescu a dezvaluit faptul ca brazilianul Bilica a fost marcat profund dupa autogolul de la Targu Jiu, dar l-a imbarbatat si acum se simte mai bine.

"Se pare ca acesta e primul autogol din cariera lui. Cauzele autogolurilor noastre sunt nesansa, greselile de pozitionare, lipsa de comunicare si interpretarea gresita a jocului", a spus antrenorul fotbalistilor de la "U".

Pentru a citi toate declaratiile tehnicianului Sepcilor Rosii, dati click pe "vezi stirea"

Conform lui Multescu, Martin Tudor si-a revenit din accidentare si are sanse sa intre cu Unirea Urziceni. Totusi, Szolomajer are un avantaj, pentru ca are jocuri in picioare. Juniorul Florin Crisan se antreneaza cu echipa, dar are probleme cu actele. Tanarul de 19 ani nu are drept de joc pentru Urziceni, pentru ca nu a semnat contract cu Universitatea. In viziunea lui Multescu, un portar face 30% din echipa: "Il vroiam pe chilianul Prieto, dar s-a accidentat, din pacate. Cred ca era bun pentru noi". Multescu s-a referit si la internationalul muntenegrean Milan Jovanovic: "Este plecat in Serbia la un medic specialist, care a tratat mai multi sportivi din alte tari. Am vorbit ieri cu el si se simte mai bine. Milan a ramas fara viza si nu se poate intoarce, momentan, in tara".
Sursa: CityNews.ro

Wednesday, December 12, 2007

Vineri seara cad stele!




Vineri seara, clujenii vor putea admira un spectacol ceresc deosebit, cu conditia sa fie senin: ploaia de "stele cazatoare" Geminide.

Acest fapt se produce anual, deoarece Pamantul trece printr-o zona in care se afla praf de la asteroidul-cometa 3200 Phaeton.

La contactul cu atmosfera, particulele de praf se vor aprinde, lasand o dara luminoasa pe cer: steaua cazatoare. Majoritatea stelelor cazatoare din perioada 7-17 decembrie par ca vin din constelatia Gemini (Gemenii). Din acest motiv acesti meteori se numesc Geminide.

Stelele cazatoare se observa fara instrument astronomic. Trebuie doar sa priviti sus pe cer.

In acest an, maximul va veni pe 14 decembrie, ora 18.45, cand la noi este noapte. In timpul maximului se pot vedea maxim 120 de stele cazatoare pe ora, daca observati din afara oraselor mari.

Pentru ca la ora aceea radiantul nu a rasarit nu se vor vedea multe geminide. Dar, dupa ora 0, ne asteptam la o intensificare a meteorilor. Din locurile fara lumini vom putea vedea peste 50 de stele cazatoare pe ora. Meteorii se pot observa pe toata perioada noptii, dar este mai bine sa va uitati dupa ora 12 noaptea.

Pentru a vedea stele cazatoare nu exista o directie anume in care sa priviti. Secretul este urmatorul: cu cat va uitati mai mult cu atat veti vedea mai multe.

Geminidele sunt foarte lente asa ca puteti admira darele luminoase timp de o secunda sau mai mult. O particula de praf din acest curent intra in atmosfera cu o viteza de 35 de kilometri pe secunda.

Nu conteaza daca vedeti 5, 10 sau 50 de stele cazatoare in aceste nopti. Ceea ce conteaza este ca v-ati aflat la momentul si locul potrivit pentru a observa un fenomen cosmic deosebit.
from citynews

Doboş e decepţionat de jocul Universităţii


Preşedintele CA al CFM „U” SA, Anton Doboş, a urmărit la televizor jocul cu Pandurii Tg. Jiu, iar aprecierile sale vis-a-vis de rezultatul şi evoluţia jucătorilor nu sunt deloc amabile. După aspectul primei reprize, Toni Doboş consideră că „U” nu ar fi meritat să intre la cabine cu 1-1. „Am jucat foarte slab în primele 45 de minute. Pandurii au avut şapte-opt ocazii clare de gol şi au marcat doar o dată. În plus, le-am permis gazdelor să ne paseze în careul de 16 metri şi să arunce o mulţime de mingi în careu. Fotbaliştii gorjeni centrau uşor, ca să nu mai zic că au avut şi vreo opt lovituri libere şi cam tot atâtea lovituri de colţ”, a spus Doboş. Referitor la neacordarea unei lovituri de la 11 metri pentru „U”, în minutul 36, la 1-0 pentru echipa lui Mulţescu, Doboş a declarat că arbitrul a greşit de două ori: „Trebuia să acorde lovitură de pedeapasă şi să-l elimine pe fundaşul care a comis henţ. Penalty-ul a fost clar pentru toată lumea, doar pentru el nu a fost. Dar şi aşa, jocul nostru a fost slab în primele 45 de minute.”


„Cu Urziceniul ne va fi de o mie de ori mai greu”


Universitatea a gestionat mult mai bine partea a doua a meciului de la Tg.Jiu, dar o neatenţie colectivă a transformat victoria într-o remiză considerată corectă de Doboş. „S-a jucatceva mai bine, însă nu pot să trec cu vederea greşelile individuale ale unor jucători.
Am avut 2-1 până în minutul 89 şi am mai pierdut două puncte importante. Cert este că jucătorii sunt slab pregătiţi fizic şi pe acest fond au apărut şi gafele. Una peste alta, „U” a luat un punct şi trebuie să fim mulţumiţi pentru că jocul nostru a suferit cumplit”, a evaluat Doboş prestaţia „studenţilor” din prima etapă a returului.

Referitor la ultimul meci din acest an, cu Unirea Urziceni, Doboş consideră că „U” va avea o misiune grea. „Avem nevoie de victorie şi pentru a o obţine suntem obligaţi să jucăm bine şi să alergăm de două ori mai mult decât băieţii lui Dan Petrescu. Pentru mine e clar, cu Urziceniul ne va fi de o mie de ori mai greu decât ne-a fost cu Pandurii”, a conchis oficialul clujean.
from informatia de cj

Dorin Goga: 'Am vrut sa ies de pe teren!'



Profund marcat de golul inscris de Bilica in propria poarta, in partida cu Pandurii Targu Jiu, scor 2-2, Dorin Goga, atacantul "de rasa" al lui "U" Cluj, a marturisit ca s-a gandit sa paraseasca terenul de joc.


"Am vrut sa ies de pe teren in acele momente. Nu mai ai chef de joc, mai ales cand vezi ca esti la conducere si ei nu mai au cum sa egaleze", a marturisit Goga, care vrea sa-si ia revansa duminica, in fata celor de la Unirea Urziceni, pentru partida din tur.


"Toti jucatorii avem de luat o revansa. Am condus cu 2-0 si am pierdut stupid", a rememorat fotbalistul partida din tur de la Urziceni.
from citynews

20 de clujeni amendati pentru rufele intinse la uscat




Peste 20 de clujeni au fost amendati, pana astazi, pentru ca si-au intins rufele la vedere. Politia Comunitara a inceput sa aplice Hotararea de Consiliu Local (HCL) 575, adoptata in toamna acestui an care interzice, printre altele, uscarea rufelor la vedere sau scuturatul covoarelor pe geam.


“Pana acum, cele mai multe amenzi s-au dat pentru rufele intinse la vedere, care strica aspectul orasului”, a declarat pentru citynews.ro Iulia Persa, sef serviciu mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.


Toti cei aproximativ 20 de clujeni care au fost prinsi cu refele intinse la geam au fost sanctionati cu amenda minima prevazuta de HCL, adica cu 200 de lei fiecare.


In luna decembrie, clujenii trebuie sa aiba si mai mare grija, avand in vedere ca Politia Primariei a anuntat intensificarea controalelor. Aceeasi hotarare da posibilitatea politistilor sa ii sanctioneze si pe cei care isi scutura covoarele sau fetele de masa peste balcon, deranjandu-I astfel pe vecini. Pentru asta, clujenii risca o amenda de minim 200 si maxim 1.000 de lei.


Conform reprezentantilor municipalitatii, numarul cel mai mare de amenzi pentru rufele intinse la vedere s-au dat in cartierul Manastur.
from citynews

Tuesday, December 11, 2007

"Nasul" taxei auto


Avocatul aradean Cosmin Costas, 27 de ani, cel care a reusit sa convinga Tribunalul Arad de ilegalitatea taxei de prima inmatriculare, a fost cautat ieri de zeci de oameni care i-au cerut sa-i ajute sa dea si ei guvernul in judecata.

De altfel, Costas a depus chiar ieri, la Tribunalul Cluj, un dosar similar pentru inapoierea unei taxe de prima inmatriculare de peste 6.000 de lei. Avocatul aradean considera ca statul tine cu dintii de taxa pentru ca „este o chestiune rentabila pentru stat. Probabil ca cine a platit taxa cuprinsa intre 100 si 500 de euro va renunta sa mai ceara banii inapoi. Iar astfel de situatii aduc multi bani la stat”, spune tanarul avocat aradean.

Cosmin Costas, care este asistent la Facultatea de Drept din Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, a publicat mai multe articole in presa juridica despre ilegalitatea taxei de prima inmatriculare. „Nu pot obliga guvernul sa tina cont de articolele mele sau ale colegilor. Eu am spus acolo ca aceasta taxa este ilegala. Exista mai multe state in UE, unde taxe similare au fost declarate ilegale”, afirma Cosmin Costas.

Asa ca, atunci cand l-a cautat vecinul sau, Ilie Iluna, care a vrut sa conteste taxa de aproape 6.300 de lei, a avut ocazia de a pune in practica teoria. „Stiam ca aveam dreptate si speram ca si instanta sa inteleaga acest lucru. E important sa se stie ca acum dreptul european este o realitate de care trebuie sa se tina seama”, sustine avocatul Cosmin Costas.

Procesul incepe dupa doua luni

Procedura administrativa prin care un roman care a platit taxa de prima inmatriculare poate ajunge in instanta este destul de lunga. In prima faza, trebuie depusa o contestatie la administratia financiara si o cerere de returnare de buna-voie a banilor. In instanta se poate ajunge abia dupa contestarea refuzului transmis de administratia financiara.

Totul dureaza in jur de doua luni. Acum insa, precedentul s-a creat, iar Cosmin Costas crede ca instantele din Romania vor trebui sa tina cont de el. Costas mai spune ca in legislatia romaneasca mai sunt si alte situatii care contravin normelor europene, in domenii precum fiscalitatea, TVA sau dreptul muncii.

Desi e specializat in drept fiscal, el a mai avut cauze legate de legislatia europeana si in alte domenii. Tot anul acesta a mai castigat procese in care unor romani returnati din tari ale UE li s-a pus interdictie de a parasi tara. „Si atunci am castigat”, isi aminteste el.

BIOGRAFIE

A studiat la Strasbourg drept comparat

Cosmin Costas a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj in 2003. Examenele de la Barou le-a luat cu nota maxima, 10, atat la examenul de admitere in Barou, cat si la definitivat. Au urmat specializari in materie de drept european. Are deja un master in drept european.

„Am facut un master in institutii si reglementari comunitare in anul 2004. De asemenea, am mai urmat cursuri la Facultatea Internationala de Drept Comparat de la Strasbourg”, spune Cosmin Costas, pentru care specializarile de pana acum nu s-au oprit la acest nivel. A urmat si specializari pe teme fiscale la Universitatea din Bologna.
from evz

SUPORTERII SE IMPOTRIVESC "LEGII DRAGOMIR"


Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gheorghe Răducan, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că împreună cu liderii celorlalte galerii din ţară va solicita o audienţă la preşedintele Traian Băsescu pentru a-l convinge pe acesta să nu promulge legea privind combaterea violenţelor pe stadioane.

Preşedintele e un om echilibrat şi dacă se va uita bine peste această lege a lui Dragomir o să îşi dea seama că sunt acolo nişte puncte aberante. Eu o să încerc să obţin o audienţă la preşedintele Traian Băsescu. O să facem o delegaţie a liderilor de galerii din toată ţara şi o să discutăm. Dânsul a dovedit că vrea să facă dreptate în ţara asta, a lovit mereu în granguri. Sper ca şi de această dată să ţină partea celor mici", a spus Răducan.

Cunoscut şi sub numele de Gigi Corsicanu, preşedintele LSR a adăugat că legea iniţiată de preşedintele LPF Dumitru Dragomir are în componenţa ei anumite puncte "aberante". "Noi acceptăm şi personal susţin eliminarea violenţei de pe stadioane. Sunt împotriva scandărilor rasiste şi a trivialităţilor. Aceste lucruri îndepărtează oamenii de pe stadion. Dar legea lui Dragomir are nişte puncte aberante. Se spune că n-ai voie cu ţeavă de steag mai mare de 50 de centimetri sau cu torţe. Păi mai periculoase sunt umbrelele decât ţevile de la steaguri. Iar torţele dacă nu se aruncă în teren de ce să fie interzise? Au pus acolo nişte reguli aberante cum că n-ai voie pe stadion cu glugă, n-ai voie cu pulover pe gât şi faţă, n-ai voie cu fular legat nu ştiu cum. Numai aberaţii. Parcă putem noi să le spunem la oameni cum să se îmbrace", a explicat Corsicanu.

Mihnea Ionescu, unul dintre liderii galeriei dinamoviste, care a contestat cel mai mult proiectul de lege iniţiat de Dumitru Dragomir, prin intermediul unor banere afisate pe stadion în timpul meciurilor, consideră că preşedintele Traian Băsescu va promulga actul normativ doar la insistenţele deputatului PRM. "În România în care trăim este normal ca Parlamentul să voteze legea lui Mitică. Parlamentul nu a întrebat pe nimeni din rândul suporterilor pentru a mai adăuga ceva la lege, să completeze acolo unde este necesar. Nici măcar nu avem încredere că membrii Parlamentului au citit-o. Adică una e să citeşti un proiect de lege cu atenţie şi să mai faci unele adăugiri şi alta e să o votezi în forma brută în care ai primit-o. Nu ştiu dacă Băsescu, un amator de sport şi mai ales de fotbal, va fi de acord cu promulgarea acestei legi. Cred că doar la insistenţele lui Mitică Dragomir", a spus Ionescu pentru MEDIAFAX.

Si sefii galeriei Farului sau a Stelei s-au raliat acestui protest. "A ajuns un infractor care trebuia să mai facă doi ani de puşcărie să dea legi. Câţi dintre suporteri sunt infractori ? Să îşi dea demisia Dragomir din fruntea Ligii pentru că nu poate un infractor să vorbească de cinste. Oamenii nu vin la meciuri din cauza corupţiei şi a partidelor trucate, nu din cauza suporterilor." a declarat liderul suporterilor din Constanta, Sorin Mihailescu
from prosport

LEGEA COMBATERII VIOLENTEI PE STADIOANE, ADOPTATA DE PARLAMENT


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu majoritate de voturi, proiectul de lege iniţiat de deputatul PRM Mitică Dragomir, care deţine funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane.

Actul normativ, adoptat cu 198 de voturi pentru, patru voturi împotrivă şi 11 abţineri, a fost votat de majoritatea deputaţilor PSD, PNL, PD, PC, PRM şi de şase deputaţi UDMR. Împotriva legii au votat liderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad, deputaţii UDMR Seres Denes şi Tamas Sandor, şi secretarul Camerei Ioan Munteanu (PSD).

Iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PRM Dumitru Dragomir, a spus că a iniţiat actul normativ privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive împreună cu Jandarmeria, cu Poliţia Română, cu Justiţia, cu Agenţia pentru Sport, cu Liga Profesionistă de Fotbal şi cu ligile profesioniste din Europa.

"Am făcut o lege modernă, aşa cum cere Europa şi aşa cum au Anglia, Spania şi Italia. Am făcut acest proiect pentru că fenomenul o luase razna. Era şi este o nebunie în fotbalul mondial, nu numai în România. Am făcut o lege modernă, care cred că ani de zile de acum înainte va da posibilitatea celor mulţi să vină cu copii, cu neveste, cu fete, fără frică de a nu se mai întoarce de la stadioane".

"Este o lege ultramodernă şi este imperios necesară momentului actual", a conchis Dragomir.

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru învăţământ şi sport, deputatul PRM Olguţa Vasilescu, a declarat că obiectul de reglementare al legii constă în îmbunătăţirea sistemului de asigurarea a ordinii publice la competiţiile şi jocurile sportive, adaptarea unor prevederi specifice la standardele europene, încadrarea penală şi contravenţională a unor fapte ce pot fi săvârşite înainte, în timpul sau după terminarea activităţilor sportive, instituirea sub sancţiune a unor obligaţii pentru instituţiile implicate, precum şi structurarea mai clară a atribuţiilor acestora. Ea a informat că Senatul a aprobat acest proiect de lege.

Şi reprezentantul Guvernului s-a declarat pentru adoptarea legii, pe motiv că toate propunerile şi observaţiile formulate de MIRA au fost incluse în proiectul de lege iniţiat de Mitică Dragomir.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a anunţat de la tribuna Camerei Deputaţilor că grupul parlamentar al liberalilor susţine acest proiect de lege pentru că 'în ultima vreme, manifestările de susţinere a echipelor sportive au devenit endemice', exemplificând prin cazul suporterilor români, care s-au bătut între ei în Ungaria, pentru că nu au avut cu cine să se bată.

'Există deja o categorie de suporteri care nu mai urmăresc manifestarea sportivă, ci se duc la stadioane sau în sălile de sport numai pentru a se bate. Aş vrea să-i recomand domnului Mitică Dragomir, că pe lângă instituţiile statului, o mare atribuţie trebuie să revină şi Ligii, şi Federaţiei. O parte dintre nucleele dure ale echipelor provin din încurajările pe care patronii cluburilor de fotbal le-au făcut nucleelor dure ale galeriilor. I-au plătit şi au încurajat asemenea manifestări şi cred că dumneavostră trebuie să luaţi măsuri, prin Ligă şi prin Federaţie, şi împotriva proprietarilor de cluburi şi a conducerilor cluburilor care vor continua aceste proceduri', a susţinut Calimente.

Social-democratul Petru Andea a susţinut că despre necesitatea acestei legi vorbesc imaginile recepţionate săptămânal de la meciurile de fotbal, în principal, adăugând că 'forma iniţială a legii a fost un pic cam cazonă'.

El a informat că duritatea legii este medie faţă de legislaţia europeană, menţionând că nu este la fel de dură ca cea din Marea Britanie, dar precizând că sancţiunile cele mai dure vor fi aplicate organizatorilor.

Deputatul PD Valeriu Tabără a spus că legea lui Dragomir este de mare importanţă, iar crearea unui cadru legal pentru acţiunile sportive era necesar.

El a subliniat, însă, că proiectul nu a rezolvat problema referitoare la 'meritul' mass-media de a promova aceste manifestări, prin modalitatea de transmitere a acestor imagini către telespectatori, nici problema reglementării relaţiilor dintre cuburi şi forţele de ordine.

'În această lege, nu este rezolvată problema în ceea ce priveşte meritul unei părţi din mass-media în promovarea unor astfel de manifestări pe stadioane. Mă uitam zilele trecute, după ce echipa naţională de handbal pierduse meciul cu Ungaria, când începuseră nişte declaraţii beligerante, care se interpretează şi se transmit într-un anumit mod către telespectator şi care transferă şi un anumit mod de manifestare. Acest lucru mi se pare cel mai grav pentru societatea românească. Eu nu aş spune că vina o poartă doar anumiţi conducători de cluburi', a susţinut Tabără.

Deputatul UDMR Marton Arpad a menţionat că legea este binevenită, dar a declarat că are şi câteva rezerve privind unele prevederi care, în opinia sa, sunt inoportune, menţionând că juriştii ar fi trebuit să lectureze mai atenţi înainte de a aviza favorabil legea.

Arpad a spus că uciderea unei persoane în arena sportivă de către un alt spectator constituie infracţiune şi se pedepseşte conform Codului Penal. Nu aveam nevoie de acest enunţ. Mai există câteva prevederi, nu mor eu de grija acestor huligani, şi e bine să li se interzică accesul la manifestări sportive, dar oare nu va fi un precedent periculos ca interzicerea unor drepturi ca măsuri suplimentare să se ia de procurori şi nu de instanţă? Vom vota acest proiect, dar poate va trebui să chibzuim mai atent când luăm astfel de decizii. Mă tem să nu apară iarăşi un ministru care să aibă apetit să facă justiţie cu procurori', a afirmat liderul deputaţilor UDMR.

Potrivit legii adoptate marţi, 'în cazul în care procurorul, după începerea urmăririi penale, consideră că este neceasră aplicarea măsurii de siguranţă a interzicerii accesului la competiţii sportive, va lua această măsură provizoriu, prin ordonanţă'.

În replică, preşedintele Comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a declarat că şi el se află în dilema lui Arpad, în sensul că, pe de-o parte e foarte convins de utilitatea legii, dar pe de altă parte, Comisia juridică a greşit pentru că nu a cerut în mod expres ca legea să treacă şi pe la membrii săi, pentru că s-au remarcat lucruri perfectibile.

În plus, deputatul Dragoş Dumitriu a susţinut că acest act normativ a intervenit deoarece în prezent 's-a trecut dincolo de limitele siguranţei cetăţeanului'.

"In trecut s-a dat libertate unor organizaţii să reglementeze aceste întreceri sportive şi ele s-au dovedit în parte incapabile să realizeze acest lucru, având de partea lor legea. Îmi aduc aminte că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal a refuzat să se supună unui control fiscal, motivând că este un fel de stat în stat. La fel am putea să-i spunem şi noi acum, eşti stat în stat, descurcă-te mai departe cu suporterii tăi", a conchis Dumitriu.

Potrivit legii adoptate de Parlament, cea mai mare amendă, cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei sau prestarea a 150 - 300 de ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi interzicerea accesului la competiţiile şi jocurile sportive de genul celor la care s-a săvârşit fapta se aplică spectatorilor care pătrund pe suprafaţa terenului de joc.

Speculanţii vor fi şi ei amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei, iar biletele găsite asupra lor vor fi confiscate.

Organizatori de evenimente sportive pot fi sancţionaţi cu amenzi care pot ajunge până la 50.000 lei, dar pot fi suspendaţi pentru o perioadă de 6 luni, pentru nerespectarea unor obligaţii cum ar fi interzicerea vânzării, distribuirii sau consumului de băuturi alcoolice în arenele sportive, interzicerea afişării în arena sportivă a simbolurilor, sloganelor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionate. Organizatorii pot fi sancţionaţi şi dacă permit accesul în stadion al persoanelor aflate în vădita stare de ebrietate, care au asupra lor băuturi alcoolice, arme sau muniţii de orice fel, ori făclii, torţe sau petarde.

În plus, legea prevede că, în cazul desfăşurării unor jocuri sportive cu grad ridicat de risc, legea impune prezenţa pe stadion a prefectului ori a unui reprezentant al acestuia, precum şi a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria în a cărei circumscripţie se află arena sportivă.
from prosport

"U" Cluj testeaza doi moldoveni

La recomandarea presedintelui Consiliului de Administratie la "U" Cluj, Toni Dobos, la echipa au sosit in probe doi mijlocasi moldoveni.

Denis Orbu, 24 de ani, si Ochinca Ghenadie urmeaza sa fie testati de antrenorul Gheorghe Multescu, cara pana joi se va hotari daca are nevoie de serviciile moldovenilor.
from citynews

Maltratat la Billa




Un cititor al citynews.ro a trimis redactiei o scrisoare deschisa in care povesteste cu lux de amanunte umilinta la care a fost supus de un paznic al supermarketului Billa din cartierul Manastur, dupa un incident petrecut la casa.

"Puteam sa fiu maturator pe strada si sa-mi cumpar o ciocolata o data pe an si nu cred ca trebuia sa fiu obligat sa suport un asemenea tratament, nici din partea paznicului si nici din partea conducerii", spune in scrisoarea sa doctorul Razvan Badila (foto). Puteti citi in continuare continutul integral al scrisorii:
SCRISOARE DESCHISA

Ma numesc Badila Razvan-Florin. Sint medic specialist. Locuiesc in Cluj-Napoca.
Va scriu pentru ca sint tare indignat. In seara zilei de vineri, 7 dec. 2007, eram in supermarketul BILLA pentru a-mi face niste cumparaturi. La casa am constientizat ca-mi lasasem banii acasa. Vinzatoarea, amabila, ma invita sa astept la o masa pina vine cineva sa-mi aduca banii. Mentionez ca fac cumparaturi lunare in BILLA de 15 milioane cel putin. Si acum incepe nebunia. Unul din paznici, un tinerel de aproximativ 20 de ani ma trage de mina si ma intreaba: "Ba baiatu, unde ti-s bonurile?" La asemenea adresare ii spun frumos ca nu doresc sa vorbesc cu el.
Imi spune: "Tu asa vorbesti cu mine? Te fac aici, ma, in 50 de bucati". Oripilat, ii cer sa cheme managerul supermarketului. Refuza si continua sa-mi adreseze niste expresii pe care nu le-am mai auzit pina atunci, pur si simplu de nereprodus. Considerind ca nu e cazul sa-mi stric ziua, ma intorc cu spatele la el si incerc sa ma concentrez sa citesc ziarul. Primesc banii, ma reasez la casa si cind ajung sa platesc, acelasi paznic vine la mine si-mi spune urlind: "Esti un jegos si infect. Te fac aici in 50 de bucati. Cine te crezi ma, sa nu ma bagi in seama? Eu fac ce vreau".
De data asta nu am mai suportat si am cerut unei vinzatoare sa cheme managerul. Acesta vine, si spre stupoarea mea, imi declara ca eu sint vinovat pentru ca nu am raspuns paznicului si ca el il cunoaste pe acest paznic foarte bine si el e sigur ca eu mint. Desi aveam martori. Cind cheama paznicul acesta declara ca e adevarat tot ce-am afirmat eu. Ma asteptam ca acum sa primesc scuzele necesare din partea managerului. In schimb, el spune ca paznicul a fost indrepatati sa procedeze asa pentru ca eu eram de vina. Am plecat din magazine plin de indignare. Puteam sa fiu maturator pe strada si sa-mi cumpar o ciocolata o data pe an si nu cred ca trebuia sa fiu obligat sa suport un asemenea tratament, nici din partea paznicului si nici din partea conducerii. Cum sa mai intru eu in supermarketul BILLA din Cluj-Napoca stiind ca, oricind, pot sa fiu injurat, insultat, amenintat si, cine stie, poate chiar batut de un angajat cu acceptul conducerii magazinului!?
from citynews

Trag de Goga


Conducerea clubului Universitatea Cluj intenţionează să-i propună prelungirea contractului atacantului Dorin Goga, care va intra în pauza de iarnă în ultimele şase luni ale înţelegerii sale cu gruparea ardeleană.

Managerul general al Universităţii Cluj, Alin Tişe, spune că lui Goga i se va propune un contract mai avantajos din punct de vedere financiar. "Trebuie să îl ţinem la Cluj cu orice preţ pe Goga. Este un jucător important pentru noi. Sigur îi vom propune un salariu mult mai mare decât are în prezent", a declarat Ghişe.

Căpitanul Universităţii Cluj, în vârstă de 24 ani, a marcat trei goluri în turul Ligii I şi în pauza de iarnă intră în ultimele 6 luni de contract, ceea ce i-ar permite negocierea cu alte grupări din postura de jucător liber.

Conform surselor clujeanul.ro, Dorin Goga are la ora actuală are un contract cu Universitatea în valoare de 35.000 de euro, cu mult sub cele ale unora dintre colegii săi de echipă.
from clujeanul

Criză de portari la "U"


Martin Tudor este accidentat de mai mult timp, iar Călin Moldovan este suspendat pentru meciul de sâmbătă, cu Unirea Urziceni, ultimul pe care Universitatea îl mai are de disputat în 2007. În aceste condiţii, unicul portar valid din lot este Emil Szolomajer.

"Nu ştiu ce voi face. Ajung marţi la Cluj şi sper să primesc veşti bune despre Tudor. Dacă nu se reface până la meci, va trebui să aduc un portar de la juniori sau de la echipa a doua. Îl voi aduce la antrenamente toată săptămâna", a spus Gigi Mulţescu.

Szolomajer nu a mai apărat la "U" de la meciul cu Gloria Buzău, pierdut de clujeni cu 2-3, în care a greşit la cel puţin două dintre golurile primite.
from clujeanul

Monday, December 10, 2007

Portar braziliano-japonez in vizorul lui "U"



Brazilianul de origine japoneza, Fernando Yamada, a ajuns in cursul serii de ieri la Cluj-Napoca, pentru a sustine probe de joc la Universitatea Cluj.

Yamada, 28 de ani, este un produs al clubului Corinthians, ultima oara la Central de Caruaru, seria a III-a din Campionatul brazilian. Sosirea goalkeeper-ului a fost confirmata de Sorin Vadana, directorul sportiv al lui "U".

"Jucatorul urmeaza sa fie supus in aceste zile unor teste", a precizat Vadana.

Fernando Yamada este cel de-al treilea portar pe care antrenorul lui "U" Cluj, Gheorghe Multescu, il are in vizor. Primul sosit in probe, Lailson Da Silva, nu i-a dat motive lui Multescu sa-l retina in lotul echipei, in timp ce chilianul Javier Prieto s-a accidentat si nu a mai ajuns la Cluj-Napoca.
from citynews

Liderul galeriei lui “U”, interzis 3 ani pe stadioane


Tribunalul Cluj a decis irevocabil, pe 7 decembrie, ca Mircea Cenan, alias “R.J.”, să nu mai aibă acces “la toate competiţiile şi jocurile sportive, respectiv fotbal, baschet, handbal, rugby, pe o perioadă de trei ani”. Sancţiunea a fost cerută de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, după două etape din returul campionatului trecut.
Mircea Cenan, în vârstă de 28 de ani, lider al suporterilor echipei Universităţii Cluj, a depus recurs la Tribunal împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca din 2 iulie 2007. Recursul i-a fost respins pe 7 decembrie, fiind menţinută în totalitate sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca. Cazul suporterului clujean este o premieră pentru România.

Conform sentinţei, liderul galeriei echipei “U” Cluj a fost sancţionat cu interzicerea accesului pe stadioane în urma a două incidente de la meciurile cu FC Bihor şi Dacia Mioveni din returul campionatului trecut, din Liga a II-a. Pe 4 mai 2007, lui Cenan i s-a aplicat o amendă de 200 de lei pe motiv că “în pauza meciului de fotbal dintre echipele “U” Cluj şi FC Bihor l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre suporterii echipei “U” Cluj, pentru motivul că acesta nu cânta”, conform procesului-verbal de contravenţie.

în al doilea proces-verbal se menţionează că “la încheierea partidei de fotbal dintre echipele Universitatea şi Dacia Mioveni, minutul doi de prelungiri, a scuipat, a stropit cu şampanie dintr-o sticlă, a săvârşit gesturi obscene, a adresat şi proferat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări la adresa organelor de ordine participante la misiune”.



“Se va uita la meciuri la televizor”



Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, generalul Aurel Litan, a declarat că interdicţia îi va fi aplicată lui Mircea Cenan din momentul în care sentinţa Tribunalului va fi comunicată oficial Jandarmeriei. “Se va uita la meciuri la televizor.

Avem poza lui şi astfel jandarmii ştiu să nu-l lase pe stadion”, a spus Litan. în dosarul de la Tribunal, Jandarmeria a depus pe 12 noiembrie planşe fotografice cu R.J. de la meciul “U” – Steaua, menţionând despre acesta că “a provocat şi participat la scandal, totodată adresând injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine”.

R.J. nu s-a prezentat la nici una dintre cele două instanţe pentru a-şi susţine cauza. Cenan a precizat în recurs că nu a primit citaţiile din cauză că au fost trimise la fosta lui adresă şi că motivul pasivităţii lui se datorează neluării la cunoştinţă a conţinutului procesului-verbal.

Reamintim că liderul de galerie nu este la prima suspendare. în luna iunie a anului trecut, Judecătoria i-a interzis să intre la meciurile lui “U” pe o perioadă de 6 luni, pedeapsă pe care Cenan a ispăşit-o. Liderul “Şepcilor roşii” nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
from ziua de cj

Tãriceanu vine pe “ Ion Moina”

Premierul Cãlin Popescu Tãriceanu şi-a manifestat intenţia de a veni pe stadionul “Ion Moina” pentru a vedea la faţa locului posibilitãţile de a reconstrui, cu ajutor guvernamental, arena sportivã, a declarat ieri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Marius Nicoarã.
“Dupã şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de astãzi (ieri – n. red.) am avut o scurtã discuţie cu premierul Tãriceanu pe tema stadionului. Mi-a promis sprijin în demersul nostru de refacere a arenei. Mai mult, şi-a arãtat disponibilitatea de a veni la Cluj pentru a vedea stadionul.

Urmeazã ca sãptãmâna viitoare sã mai discut cu Domnia sa pentru a stabili un termen când va avea posibilitatea sã vinã pe «Ion Moina», probabil la începutul anului viitor”, a declarat ieri pentru ZIUA de Cluj Marius Nicoarã.

Reamintim cã, dupã ce douã proceduri consecutive de atragere a investitorilor pentru reconstrucţia arenei aflate în administrarea CJ prin procedura dialogului competitiv au eşuat, plenul consiliului a decis în ultima şedinţã sã iniţieze o licitaţie internaţionalã.

Conform lui Nicoarã, fondurile necesare reconstrucţiei stadionului ar urma sã fie atrase printr-un împrumut bancar şi din bugetul central. CJ a stabilit valoarea investiţiei la 30 de milioane de euro.
from ziua de cj

Citynews.ro cauta un nemernic!


Pornind de la un material realizat de colegul Andi Daiszler, jurnalist clujean, care semnaleaza o cruzime de neimaginat asupra unui catel maidanez, citynews.ro se alatura demersului sau in incercarea de a afla cine este cel care a comis aceasta cruzime.

Un metis cu gena de ciobanesc german a fost supus unor chinuri groaznice, la finalul saptamanii, de catre o persoana care pana acum nu a fost identificata. In seara zilei de joi, patrupedul a fost legat de o masina cu un lant si tarat la o viteza destul de mare pe mai multe strazi din cartierul Iris. Cainele a fost salvat de un trecator, care l-a incredintat medicilor de la clinica TRIVET si asociatiei Tom&Jerry.


“Am mai avut cazuri de abuzuri, insa asa ceva chiar nu am mai vazut. Probabil ca vroia sa-l omoare si nu stia cum. Omul care ne-a sesizat a fugit dupa masina pe doua strazi, iar taximetristul, in loc sa opreasca, a accelerat. Pana la urma, martorul a reusit sa-l opreasca, insa nu a vazut exact numarul masinii”, a declarat pentru citynews.ro Radu Tarmure, presedintele organizatiei neguvernamentale pentru protectia animalelor, Tom&Jerry, din Cluj.
Conform lui Tarmure, masina era o Dacie Logan de culoare inchisa si avea deasupra sigla uneia dintre cele doua firme de taximetrie Diesel din Cluj. “Din pacate, avem putine sanse sa dam de urma celui care a comis fapta”, spune Tarmure.



Medicii s-au chinuit sa-l salveze, iar starea sa este in acest moment stabila, dupa o operatie care a durat cateva ore. Acum, atat medicii care au avut grija de catel, cat si organizatia care s-a implicat in salvarea acestuia, incearca sa-i gaseasca acestuia un stapan, pentru a-i face suferinta mai usoara. Starea cainelui a fost agravata si de faptul ca era foarte slab. Daca un animal de talia sa ar fi trebuit sa aiba 35-40 de kilograme, ciobanescul german supus tratamentului inspaimantator are doar in jur de 20 de kilograme.
Citynews.ro il va recompensa cu 500 RON pe cel care ne poate dezvalui identitatea masinii sau taximetristului, dar si pe cel care ii va oferi catelului un camin.
from citynews

Andone, tras pe dreapta


In cursul zilei de sambata, in jurul pranzului, tehnicianul lui CFR Cluj, Ioan Andone, a fost urmarit de un echipaj al Politiei Rutiere.

"Falcosul" se indrepta, in graba, cu masina proprie – un Mercedes ML – pe strada Emil Isac si a virat pe strada George Baritiu.

Trecatorii aflati in zona sustin ca acesta ar fi trecut pe culoarea rosie a semaforului, motiv pentru care "Ando" a fost tras pe dreapta de un echipaj de politie, lucru care l-a enervat pe tehnician.
from citynews

Moarte clinica

E cinic sa incerci sa faci o radiografie a jocului Universitatii. E foarte greu sa gasesti lucruri pozitive. Sunt momente dureroase prin care trecem acum, momente emotionante care nu ne lasa sa savuram placerile vietii. E trist ca am ajuns sa gasim lucruri bune doar in trecut. De fiecare data cand incercam sa explicam aceasta minunata bucurie de a fi U-ist folosim trecutul pentru a o exemplifica. De sus in jos si de la est la vest toti sunt vinovati. Mi-a venit ideea acestui post dupa ce am citit pe Guestbook un mesaj lasat de “tis” in care facea referire la sacrificiile pe care suporterii le fac pentru a-si incuraja favoritii.

E greu sa te impaci cu gandul ca echipa ta favorita pierde in ultimele minute ale meciului posibilitatea de a se intoarce din deplasare cu trei puncte. Si nu o data s-a intamplat asta ci de mai multe ori. Si, daca mai adaugi ca aceste goluri au fost de fapt autogoluri nu iti ramane decat sa te lovesti in moalele capului si sa iti aplici trei ciocane in cap de nervi. E si mai greu sa existi ca entitate de suporter si sa faci atatea sacrificii in van. Sa te incumeti sa urmezi echipa la sute de kilometri de casa, sa canti 90 de minute, sa fluturi steaguri si sa induri frig. Sa mergi cu autocare jegoase, cu trenuri vechi sau chiar sa faci auto-stopul. E atat de ciudat cum unii care ar trebui sa ne faca fericiti continua intr-o maniera de indiferenta sa isi bata joc de noi. Sa ne desconsidere si sa ne trateze ca o unealta cantatoare pe care o pot folosi spre propriul amuzament. La “U” sunt cativa jucatori care nu au nici cea mai mica idee despre ce inseamna acest simbol. Nu sunt constienti de faptul ca acest club inca mai supravietuieste datorita noua. Nu constientizeaza faptul ca la “U” nu trebuie sa tragi la titlu ci trebuie sa tragi la suflet. Trebuie sa pui pasiune si sa ai o atitudine libera si deschisa. Esti obligat sa te ridici la alte standarde. Am fost alaturi de echipa de ani buni. Si atunci cand am retrogradat in B si atunci cand am retrogradat in C. Nu vom parasi niciodata acest simbol deoarece pentru noi, el reprezinta o stare de spirit. Noi traim prin aceasta vocala magica si ne construim viata in jurul ei. Voi, conducatori, politicieni, antrenori si jucatori sunteti trecatori. Sunteti papusi de plastic care trec dintr-o mana in alta. Noi in schimb ramanem. Si aici vom sta pentru tot restul vietii noastre sa aparam culorile acestui club. Sa promovam acest spirit povestindu-le copiiilor nostri si nepotilor despre marile meciuri ale Universitatii.

Sunt suporteri printre noi care mai si muncim legal si incercam sa ne tinem familiile cum putem. Luam de la gura copiiilor nostri pentru a va vedea pe voi la lucru. Mancam sandwich-uri puse de mamele sau nevestele noastre pentru ca nu avem bani sa iesim la restaurant. Induram zeci de bancuri si glume despre autogolurile inscrise de voi si despre pozitia lui “U” din clasament. La servici nu ne putem concentra deoarece ne gandim la cat de stupizi sunteti in anumite situatii. O singura victorie in acest campionat este mult prea putin pentru a va ierta. Sunt si unii care joaca cu sufletul la “U” cum ar fi Szolomajer, Goga, Suller, Ungurusan, Radu Sabo, Muresan, Bus, Dolha, Andrei Cordos, jucatori care chiar daca uneori joaca la fel de slab ca restul echipei stiu ce inseamna “U”. Stiu ca atunci cand pierzi penibil trebuie sa iti lasi capul in pamant si sa demonstrezi etapa viitoare ca infrangerea respectiva a fost o intamplare. Spunea cineva ca e al dracu de greu sa fi U-ist in aceste momente. Este intr-adevar greu dar e si o madrie de nedescris. Indiferent de jocul slab si de vinovatii pentru acest lucru ceea ce ne deosebeste de multi este faptul ca suntem langa echipa mereu. Nepotii nostri nu vor auzi povesti cu voi si mediocritatea voastra. Nu vor auzi cat de penibili sunteti. De la piticul fara coaie pana la mustacioara corupta, incluzandu-l pe prostul care nu a reusit sa intre la facultate la Cluj si terminand cu majoritatea jucatorilor, atat mai am de spus:

DACA NE BAGATI IN B, VA RUPEM PICIOARELE!
from http://blog.ucluj.ro/

Cum s-a razbunat Gigi Becali pe Gloria Buzau


Inselat. Finantatorul Stelei a rabufnit impotriva buzoienilor dupa ce mai multi apropiati de-ai sai i-au spus ca acestia au luat bani de la CFR Cluj
In momentul promovarii Gloriei Buzau in Liga I, toata lumea din Crang stia ca acela care va finanta echipa este Gigi Becali. Principalul actionar, Costel Bucur, este un apropiat al finantatorului din Ghencea, iar din actionariat mai face parte nepotul acestuia, Lucian Becali. La inceputul sezonului, Becali a fost mai mereu prezent la meciurile buzoienilor, totul culminand cu indicatiile pe care i le-a dat lui Ilie Stan in timpul meciului de pe teren propriu cu Farul Constanta(1-0). Firesc, ne asteptam ca partida directa, dintre Gloria Buzau si Steaua, sa se incheie favorabil singurei echipe romanesti care a jucat in Liga Campionilor. Scorul final, 1-1, l-a facut pe Gigi Becali sa rabufneasca si sa se autointituleze "cel mai mare prost de pe tot Globul pamantesc", si sa-l "tavaleasca" pe Costel Bucur sugerandu-i ca ar trebui sa-si vanda actiunile pe care le are la echipa.
"Gloria si-a impuscat stapanul in somn. Cine nu stie despre ce e vorba imi zice "corect", dar cine stie despre ce e vorba imi zice "Uite, prostul satului"", spunea latifundiarul din Pipera. De unde venea supararea? Mai multe persoane din anturajul sau i-au spus ca se vorbeste despre faptul ca mai multi jucatori de la Buzau ar fi acceptat bani de la dusmanul CFR.
Gurile rele spun ca 35.000 de euro sunt banii pe care Bunica i-ar fi primit pentru egalul smuls "ros-albastrilor". De aceea Gigi Becali a mers personal in cantonamentul Gloriei si i-a chestionat pe jucatori daca s-au vandut. Singurii care au scapat de furia acestuia au fost fotbalisti trimisi in vara sa se rodeze in Crang. Rezultatul este ca sprijinul financiar a fost retras, iar Simion, Litu, Dino Eze, Tudose si Ochirosii vor reveni in Ghencea din iarna. Dupa cearta cu Gigi Becali, echipa din Buzau si-a gasit un nou aliat. Pentru a stopa ascensiunea "cainilor-rosii", se pare ca aceia din Cluj erau gata sa "sponsorizeze" echipa din Crang si la meciul de sambata seara, cu Dinamo. Elevii lui Fane Stoica au fost aproape sa realizeze o noua surpriza, dar au cazut fizic pe final, dupa golurile lui Bratu si Danciulescu.
from cancan

Sunday, December 9, 2007

"Am avut penalty!"

Antrenorul Gheorghe Mulţescu l-a acuzat pe "centralul" Martiş că nu a acordat penalty pentru henţul lui Adrian Rusu. "Gazdele au dominat, au avut posesia şi au jucat acasă, dar nu este nimic just la acest rezultat. Am jucat la rezultat şi am închis jocul cît am putut. Au fost multe momente psihologice, am avut penalti la 0-1 şi mai era şi eliminare", a spus tehnicianul, care a recunoscut totuşi că a avut o misiune grea cu gorjenii.

from gsp

"Antrenorii sînt mereu cu sacoşele la uşă!"



După ce l-a anunţat pe preşedintele Marin Condescu că demisionează, antrenorul Eugen Neagoe a mers în vestiar şi şi-a anunţat elevii de decizia luată. "Îmi pară rău! Sper ca această să fie cea mai bună decizie, iar viitorul antrenor să facă lucrurile mai bine decît mine. Sper ca echipa să nu retrogradeze", a spus Neagoe. Tehnicianul a fost apărat de antrenorului Clujului, Gheorghe Mulţescu: "Noi, antrenorii, sîntem mereu cu sdacoşele la uşă. Îmi par rău pentru el deoarece a făcut treabă bună la Pandurii".
from gsp

Multescu: "Ma bucur ca mai traiesc"

photo from citynews

La conferinţa de presă de la finalul meciului Pandurii - Cluj 2-2, antrenorul "şepcilor roşii", Gheorghe Mulţescu, s-a arătat foarte dezamăgit de rezultatul final, susţinând că jucătorii săi au pierdut trei puncte "ca nişte proşti": "Cel mai mult mă bucur că sunt încă în viaţă. Înseamnă că am o inimă tare, pentru că alt antrenor cu siguranţă ar fi făcut măcăr un infarct dacă ar fi trăit experienţele mele de la Sportul şi "U" Cluj. Nici nu ştiu ce să mai zic pentru că am pierdut două puncte ca nişte proşti. Mai sunt 48 de puncte în joc, totul este posibil, iar eu la fel ca toţi suporterii acestei echipe sper să reuşim să ne salvăm de la retrogradare", a declarat tehnicianul clujenilor.

Pandurii Târgu Jiu şi "U" Cluj au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul ultimelor echipe din clasament. Clujenii au deschis scorul prin golul lui Astorga (13), iar Ilie Iordache a egalat situaţia în prima repriză. Goga i-a adus din nou pe clujeni în avantaj după o acţiune superbă (70), dar colegul său Bilica a reuşit "performanţa" să devină al 6-lea clujean care a marcat în propria-i poartă(89) în acest sezon.

from prosport

PANDURII - "U" CLUJ 2-2


Pandurii Târgu Jiu şi "U" Cluj au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), meciul ultimelor echipe din clasament. Clujenii au deschis scorul prin golul lui Astorga(13), iar Ilie Iordache a egalat situaţia în prima repriză. Goga i-a adus din nou pe clujeni în avantaj după o acţiune superbă (70), dar colegul său Bilica a reuşit "performanţa" să devină al 6-lea clujean care a marcat în propria-i poartă(89) în acest sezon.
from prosport