Saturday, June 7, 2008

TROFEUL TRANSILVANIA PLEACĂ ÎN MEXIC

TROFEUL TRANSILVANIA PLEACĂ ÎN MEXIC

Aplauze. Ropote de aplauze. Celebrităţi. Ploaie de celebrităţi. Emoţii, premii şi trofee. Toate acestea, sâmbătă seara, la Teatrul Naţional din Cluj Napoca, la Închidere. La Gala de închidere TIFF 2008.

Peste 1.000 de invitaţi au aşteptat cu sufletul la gură să vadă în ce ţară pleacă trofeul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, desfăşurat la Cluj Napoca între 30 mai şi 8 iunie. Răspunsul corect este Mexic, şi asta pentru că Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, oferit de Vodafone, a fost câştigat de singurul documentar selecţionat în competiţia TIFF 2008, filmul Shakespeare colţ cu Victor Hugo/Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo, regizat de Yulene Olaizula. Cel mai râvnit premiu al Galei a fost oferit de Catherine Deneuve, invitata de onoare a TIFF 2008, care a urcat pe scenă alături de Paul Markovits (Vodafone).

sursa tiff.ro

Boudarene:" Românii au un campionat corupt”

Fabiene Boudarene(în alb-negru)

Fabiene Boudarene(în alb-negru)

Prestigiosul cotidian francez „L’Equipe” a publicat un material cu fostul fotbalist al celor de la „U” Cluj, Fabiene Boudarene.
Deşi mijlocaşul a lăudat jucătorii din România, spunând că sunt foarte tehnici, el nu a ezitat să taxeze modul în care se dispută competiţia din ţara noastră.

„Publicul român este pasionat de fotbal, este foarte exigent. În România, fotbalul este cu adevărat sportul naţional, jucătorii sunt foarte tehnici, dar problema lor este că au un campionat corupt“, a acuzat Boudarene. „Au existat nişte cazuri incredibile în ultimele etape. CFR Cluj şi Steaua se luptau pentru titlul de campioană, iar preşedinţii celor două cluburi au propus sume mari jucătorilor adverşi, între care şi unora din echipa mea. Când am auzit despre aceste lucruri, eu am refuzat să mai intru pe teren în ultimele trei etape. Pur şi simplu, nu am dorit să fiu implicat în astfel de practici. Asta a fost decizia mea”, a încheiat mijlocașul francez.
Continuarea in prosport.ro

Tamara Buciuceanu-Botez omagiata la TIFF 2008

Friday, June 6, 2008

Program complet EURO 2008

image Programul complet al Campionatului European din 2008:

Grupa A: Elvetia, Cehia, Portugalia, Turcia


7 iunie: Elvetia - Cehia, ora 19.00, la Basel
7 iunie: Portugalia - Turcia, ora 21.45, la Geneva
11 iunie: Cehia - Portugalia, ora 19.00, la Geneva
11 iunie: Elvetia - Turcia, ora 21.45, la Basel
15 iunie: Elvetia - Portugalia, ora 21.45, la Basel
15 iunie: Turcia - Cehia, ora 21.45, la Geneva

Grupa B: Austria, Croatia, Germania, Polonia

8 iunie: Austria - Croatia, ora 19.00, la Viena
8 iunie: Germania - Polonia, ora 21.45, la Klagenfurt
12 iunie: Croatia - Germania, ora 19.00, la Klagenfurt
12 iunie: Austria - Polonia, ora 21.45, la Viena
16 iunie: Austria - Germania, ora 21.45, la Viena
16 iunie: Polonia - Croatia, ora 21.45, la Klagenfurt

Grupa C: Olanda, Italia, Romania, Franta

9 iunie: Romania - Franta, ora 19.00, la Zurich
9 iunie: Olanda - Italia, ora 21.45, la Berna
13 iunie: Italia - Romania, ora 19.00, la Zurich
13 iunie: Olanda - Franta, ora 21.45, la Berna
17 iunie: Olanda - Romania, ora 21.45, la Berna
17 iunie: Franta - Italia, ora 21.45, la Zurich

Grupa D: Grecia, Suedia, Spania, Rusia

10 iunie: Spania - Rusia, ora 19.00, la Innsbruck
10 iunie: Grecia - Suedia, ora 21.45, la Salzburg
14 iunie: Suedia - Spania, ora 19.00, la Innsbruck
14 iunie: Grecia - Rusia, ora 21.45, la Salzburg
18 iunie: Grecia - Spania, ora 21.45, la Salzburg
18 iunie: Rusia - Suedia, ora 21.45, la Innsbruck


Sferturi de finala:

1. 19 iunie (Basel): A1 - B2
2. 20 iunie (Viena): B1 - A2
3. 21 iunie (Basel): C1 - D2
4. 22 iunie (Viena): D1 - C2

Semifinale:

1. 25 iunie (Basel): Castigatoare meci 1 - Castigatoare meci 2
2. 26 iunie (Viena): Castigatoare meci 3 - Castigatoare meci 4

Finala EURO 2008: 29 iunie (Viena)
sursa sportm.ro

Thursday, June 5, 2008

"U" Mobitelco oprita sa castige trofeul

Chiar daca au jucat bine baietii si au luat un avans de 12 puncte..arbitrii si-au facut treaba si au distrus sportul inca odata. RUSINE JEGURILOR!
TOT RESPECTUL PENTRU TAB SI JUCATORII DE LA "U"! PLECATI TOTI PANA MAI PUTETI! NUMAI"U"! HAIDE "U"!

Galeria lui “U”, pe locul III

Generalul de brigadă Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a declarat că - din punct de vedere al infracţiunilor săvârşite de suporteri la meciurile din turul Ligii I - galeria echipei Steaua este pe primul loc.
Intr-o statistică pentru turul sezonului 2007-2008 al Ligii I, galeria echipei Steaua Bucureşti se situează pe primul loc, cu 22 de infracţiuni, fiind urmată de cele ale echipelor Dinamo Bucureşti, cu 15, şi Universitatea Cluj, cu 10.
sursa ziua de cluj

"Imaculatul Mircea Sandu va avea război mondial cu mine!"

Preşedintele lui "U" Cluj, Toni Doboş, ameninţă cu dezvăluiri fără precedent din culisele FRF

- Domnule Doboş, ce spuneţi de decizia Comisiei?
- OK, Doboş e corupt. Asta spune, nu? Însă dacă FRF îl dă exemplu pe Doboş pentru corupţia din fotbalul românesc, înseamnă că Liga 1 e imaculată! Să mă suspende pe viaţă, nu asta contează sau faptul că eu sînt primul corupt din România, dar să nu lovească în Universitatea Cluj. În schimb, dacă FRF vrea un război cu Doboş, va avea unul!

- Ce vreţi să spuneţi?
- Am stat 3 ani în FRF şi vă asigur că nu am stat cu ochii închişi. Dacă Mircea Sandu, că el a stat în spatele deciziei, mă dă pe mine exemplu de corupţie, atunci îi somez public pe toţi jucătorii şi conducătorii care mă cunosc să iasă în faţă şi să spună cît de corupt sînt eu. Pot spune dacă am acceptat vreodată vreun compromis sau dacă au reuşit să-l cumpere pe Doboş! În schimb, "imaculatul" preşedinte al fotbalului nostru s-a gîndit să mă aşeze pe mine în fruntea corupţilor din România.

- Va trebui să plătiţi şi o amendă de la Comisie...
- Ce Comisie? V-aţi uitat la membri? Oamenii din Comisie nu au pus piciorul pe minge în viaţa lor şi ei vorbesc despre corupţia din fotbal... Ei sînt puşi acolo să dea verdicte cum le convine unora din frunte. Dacă ei au decis că Doboş e corupt, să fim serioşi... Eu mă pot uita în ochii tuturor din Comisie şi să le spun că nu am luat nici un ban murdar din fotbal! Să dea Dumnezeu ca toţi conducătorii din fotbal să fie la fel ca şi mine şi să facă domnii din Comisie măcar unu la sută din ce am realizat pentru fotbalul românesc. Dar ce să mai vorbim de comisie, cînd iubitul nostru conducător, Mircea Sandu, decide totul?

Continuarea pe gsp.ro

Wednesday, June 4, 2008

Şoc la Comisie: Steaua, depunctată cu 7 puncte în cazul „Valiza”

Gigi Becali nu credea nici în cele mai negre coşmaruri că toate Comisiile de Disciplină adunate la un loc îi puteau da un verdict nefavorabil în cazul „Valiza cu bani”. Însă oamenii care au anchetat şi definitivat întregul „circ” au fost de altă părere.

În cursul zilei de miercuri, 4 iunie, clubul Steaua Bucureşti a primit o veste-şoc, ea fiind depunctată cu 7 puncte pentru măreţul plan pus la cale într-o benzinărie. Mai mult, echipa care trebuia motivată, Universitatea Cluj, s-a ales şi ea cu o depunctare de 6 puncte.

Însă cea mai mare lovitură a încasat-o patronul din Ghencea, Gigi Becali, care va sta cot la cot cu Toni Doboş pentru următorii doi ani, atât cât le-a interzis Comisia de Disciplină să mai calce pe vreun stadion din România. Conform Gazetei Sporturilor, şi jucătorii Gigel Coman şi Petre Marin au fost suspendaţi câte şase luni.
sursa antena3.ro

Reverenţă

Americanul Tab Baldwin şi-a luat la revedere luni de la fanii clujeni, avînd şanse nule de a rămîne la “U” Mobitelco.

Meciul şase al finalei campionatului naţional masculin de baschet, dintre "U" Mobitelco şi CSU Ploieşti, ar putea fi ultimul pentru Tab Baldwin în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj (90-88). De ranjat de arbitraje, tehnicianul american a anunţat că nu va mai reveni în baschetul din România după vacanţa de vară. "Sînt probleme grave în baschetul de aici. Trebuie să se facă ceva în privinţa arbitrajelor, altfel nu se poate progresa", a spus Tab.

Luni seară, Baldwin le-a mulţumit cu lacrimi în ochi fanilor clujeni pen tru sprijinul acordat în acest sezon. "Inima îmi spune să rămîn la Cluj. Am însă discuţii cu cluburi din campionatele puternice ale Europei. Din păcate, România nu face deocamdată parte din această categorie. Oricum, am multă experienţă în baschet
şi nicăieri pe unde am um blat nu am văzut o aşa pasiune pen tru baschet ca la Cluj. Nu pot decît să le mulţumesc fanilor, datorită cărora finala se va decide în 7 meciuri", a completat antrenorul american.
Continuarea pe gsp.ro

Monday, June 2, 2008

BASCHET MASCULIN "U" Mobitelco duce finala in meciul 7

Se stie ca diamantele se slefuiesc cu o munca de sisif, lucru valabil in sport. Campionii se nasc greu, au nevoie de multe suisuri si coborasuri pentru a ajunge sus, in varf. Senzatia ca in aceasta seara s-a nascut o mare campioana, "U" Mobitelco, a venit abia in sfertul patru!

Primele trei perioade de joc au apartinut oaspetilor, care au controlat jocul in special in faza defensiva. Baietii lui Baldwin pareau ca nu isi revin si ca vor ceda, mai ales ca la sfarsitul sfertului trei scorul era 58-67!

Debutul ultimei perioade de joc a adus cateva reusite pentru clujeni, care s-au apropiat pe nesimtite pana la 65-71! Vine apoi un tehnic al lui Obradovic la Seals, care duce scorul la 67-71 si Lapuste inscrie imediat trei puncte.

Cand toata lumea credea ca avem o sansa, oaspetii sar din nou la 77-73, insa doua aruncari de trei puncte ale lui Medvedj ne aduc in fata!

Pana la final urmeaza o joaca de-a soarecele si pisica, schimb de libere si time-out-uri intre cele doua panouri, sarabanda castigata pana la urma de "U".

Atmosfera incredibila din ultimele minute ii afecteaza clar pe oaspeti, care nu se pot concentra la libere si "U" reuseste sa se impuna dupa cel mai greu meci al finalei.
Continuarea pe citynews.ro