Saturday, December 8, 2007

Festivalul luminii a transformat Parcul Central in furnicar

photo by Teodora Macavei

Sute de clujeni au fost prezenti in aceasta seara in Parcul Central "Simion Barnutiu" pentru a admira spactacolul organizat de Asociatia "Cercetasii Romaniei". "Festivalul luminii"a inceput la ora 18.00, cand iluminatul public stradal din parc si din zona adiacenta acestuia s-a stins, iar zona a fost luminata de peste 10.000 de lumanari.


Atractia serii a fost spectacolul de jonglerii cu foc, dat in mijlocul parcului de trupa "The Seroius Road Trip" si clubul "IaceRta", unde s-au strans peste 150 de persoane. In aceeasi zona a mai fost amenajata si o expozitie de fotografii artistice, care au fost "supravegheate" de torte arzand.


Pe langa acestea, clujenii prezenti in aceasta seara in Parcul Central au putut vizita un mic labirint, confectionat din ziare, cartoane si lumanari. Organizatorii au impartit ceai cald si baloane, iar organizatiile neguvernamentale partenere in cadrul evenimentului au organizat un targ dedicat ONG-urilor.


Aleile intregului parc erau deja pline la ora 18.00, iar peste doar doua ore parcul deja devenise un adevarat furnicar. Evenimentul s-a incheiat in urma cu cateva minute.


"Festivalul luminii" este organizat in fiecare an de "Cercetasii Romaniei" in acelasi loc: Parcul Central din Cluj-Napoca.
from citynews

Friday, December 7, 2007

Firmele suedeze se orienteaza spre Cluj


La Camera de Comert si Industrie din Cluj-Napoca au sosit azi reprezentanti ai Ambasadei Suediei, tara care ocupa locul sapte la nivelul judetului nostru, dupa valoarea investitiilor.

"Obiectivul nostru fost stimularea relatiilor economice dintre cele doua tari, axandu-se mai precis pe regiunea Cluj", a declarat consilierul comercial al Ambasadei Suediei, Soren Lundwall (foto).

In judet exista 60 de firme cu capital suedez. Anul trecut, exportul suedez a insumat 200 de milioane de euro iar importurile o treime din aceasta suma.
from citynews

Tinerii si-au expus colectia de timbre


In cursul acestei seri a avut loc vernisajul expozitiei filatelice pentru copii si tineret.

Expozitia este organizata de Asociatia Filatelistilor din judetul Cluj si se afla la editia a III-a.

Clujenii pot vizita timbrele expuse de tineri, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, in perioada 7-14 decembrie, in intervalul orar 10-18. Zeci de tineri au fost premiati cu aceasta ocazie pentru colectia de timbre expuse
from citynews

10.000 de lei prima pentru o victorie cu Pandurii


Conducerea Universitatii Cluj le-a suplimentat primele jucatorilor pentru partida de duminica, din etapa a XVIII-a, de pe terenul gorjenilor de la Pandurii.

Astfel, fotbalistii antrenati de Gheorghe Multescu ar urma sa fie rasplatiti cu 10.000 de lei pentru o eventuala victorie, adica de trei ori mai mult fata de prima obisnuita.

Vicepresedintele "Sepcilor rosii", Radu Constantea, a declarat pentru citynews.ro ca partida cu Pandurii Tg-Jiu este deosebit de importanta. "Avem nevoie neaparat de o victorie. Cred ca este cea mai importanta partida din acest an si le-am suplimentat primele jucatorilor. Va invinge cine isi va dori cel mai mult victoria", a conchis Constantea.

Intr-o alta ordine de idei, Gigi Multescu are batai de cap in alcatuirea primului "unsprezece" pe care il va arunca in lupta duminica. Prima etapa din returul campionatului i-a suprins pe "studenti" cu infirmeria plina, mai vechilor "clienti" Martin Tudor, Dolha, Sabo, Crusoveanu si Costea alaturandu-se Park, Milan Jovanovic, Suller, Negrean si Savu.

Fotbalistii clujeni au sustinut azi un antrenament pe "Ion Moina" si urmeaza sa plece spre Targu-Jiu. Pandurii - "U" se va disputa duminica, de la ora 13, fiind transmisa in direct de Telesport.
from citynews

"Implica-te" pentru bugetul Clujului din 2008


PSD Cluj-Napoca va continua actiunea de consultare civica pentru realizarea proiectului de buget local al municipiului de anul viitor.

Campania va purta numele "Implica-te" si are drept scop realizarea proiectului bugetar pe baza sugestiilor venite din partea clujenilor de rand. "Cred ca trebuie sa existe o mai mare implicare la nivel civic, iar acest moment, in care se creioneaza bugetul municipiului, este unul bun", a declarat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj-Napoca.

Acesta a adaugat ca administratia locala nu face eforturi indeajuns de mari pentru a realiza o dezbatere publica reala pe marginea acestui subiect. "Simplul fapt ca proiectul este postat pe site-ul Primariei nu este de ajuns", a completat Lapusan.

Pe langa campania pentru bugetul local, PSD Cluj-Napoca vrea sa ridice participarea la vot de la alegerile locale, care vor avea loc anul viitor. "Oamenii nu mai au incredere in clasa politica. Nu stim cum vom face asta, dar vom incerca sa aducem cat mai multa lume la vot, indiferent pe cine voteaza", a declarat Ioan Vuscan, consilier local social-democrat.
from citynews

Asa va arata magazinul lui "U" din Iulius Mall




Standul din care suporterii Universitatii Cluj isi vor putea achizitiona materiale promotionale, amplasat in incinta lui Iulius Mall, la etajul I, se va intinde pe o suprafata de 8,5 metri patrati.

In amenajarea lui s-au folosit patru tipuri de materiale: sticla, inox, pexiglas si Komatex, informeaza site-ul oficial al clubului de fotbal.

Alin Tise, managerul "Sepcilor rosii", preconizeaza ca lucrarea va fi finalizata cel tarziu la sfarsitul lunii decembrie.
from citynews

Botezatu ţine cu Universitatea

Chiloţi, rochii de seară, ochelari din aur, un show incendiar al băieţilor de la Flamingo Boys. Totul în culorile predominante ale Universităţii Cluj - alb şi negru. Acestea au fost principalele ingrediente ale prezentării de modă organizată, în noaptea de joi spre vineri, de Cătălin Botezatu, în clubul clujean Obsession. Culmea, la prezentare au fost prezenţi rivalii celor de la "U", Arpad Paszkany, Iuliu Mureşan şi Ioan Andone, adică patronul, preşedintele, respectiv antrenorul echipei CFR.

Cunoscutul designer le-a prezentat clujenilor ultimele tendinţe ale modei, aducând în faţa lor câteva modele de rochii negre de searã, “garnisite” cu cei mai în vogă ochelari de soare şi de vedere marca Sover, Versace, D& G, Dior, Chanelle şi Moschino. Senzaţia serii au fost ochelarii făcuţi integral din aur şi cu diamante încrustate, aduşi de la Paris de către creatorul de modă, special pentru acest eveniment. O altă surpriză a serii a fost colecţia de lenjerie intimă pentru bărbaţi, denumită “ Spartanii”, care a incendiat publicul feminin. Coifuri, sandalele din vremea grecilor antici şi zalele , sunt doar câteva dintre accesoriile care au făcut ca defilarea pe podium a modelelor masculine să fie extrem de savuroasă. Şi colecţia de lenjerie intimă pentru femei a făcut ravagii în rândul clujenilor. În cadrul show-ului, Modo şi-a prezentat cele mai noi piese vestimentare din colecţia de iarnă, pentru bărbaţi.

Gazda evenimentului din Obsession, a fost M.C, Mircea Zara, cunoscut de la MTV.

Evenimentul a fost completat de prestaţia cunoscutei trupe de dansatori, Flamingo Boys, în fruntea căreia s-a aflat Cornel Păsat.
from clujeanul

Thursday, December 6, 2007

Decalaratiile lui Tise de la conferinta de presa saptamanala

Managerul general al lui "U", Alin Tise, le-a multumit suporterilor si s-a aratat multumit de faptul ca nu s-au inregistrat incidente la meciul cu ***.

Acesta a subliniat ca integritatea fizica a jucatorilor Universitatii putea sa fie in pericol, in momentul in care autocarul a fost atacat cu pietre de fanii feroviari. "18 scaune au fost rupte in sectorul suporterilor nostri, si nu 28, asa cum au aparut in presa. Valoarea daunelor este foarte mica", a explicat oficialul.

Tise a adaugat ca nu s-a discutat niciodata cu cei de la *** despre un posibil imprumut de jucatori. "Nici nu ne-am gandit pana acum la aceasta varianta", a spus Tise, care a adaugat ca "U" a primit doua oferte de echipament sportiv, de la Lotto si Nike, si ca asteapta acum de la Adidas si Puma.

"U" va avea un stand propriu in Iulius Mall inca din aceasta luna.

"S-a facut o macheta a magazinului, iar dansii au acceptat-o. S-a stabilit forma si designul, iar in acest moment urmeaza sa trecem la executia efectiva prin intermediul unei firme sau prin regie proprie. Cred ca putem realiza aceasta lucrare cu oamenii de la club. Acest magazin este important pentru imaginea clubului", a spus managerul general. Tise a adaugat ca doreste sa colaboreze cu suporterii: "Ei vor avea dreptul in continuare sa vanda aceste articole promotionale. Ele vor purta o marca, o holograma care vor atesta originalitatea acestora".

Alin Tise a explicat ca Universitatea Cluj doreste sa realizeze un teren de iarba pentru antrenamentele echipei de fotbal, in Gheorgheni - la capatul linie troleibuzului 3 - sau in Floresti. De asemenea, se incearca realizarea unui teren sintetic in coproprietate cu baza sportiva Clujana.

"Degeaba investim in jucatori scumpi daca acestia nu au unde sa se antreneze. Am avut o intalnire cu Berche (directorul de la RAADPP - n.r.), pentru a renegocia suma pe care o platim pentru inchirierea stadionului. Am hotarat in AGA sa nu platim aceste sume pana nu le renegociem. Dorim o diminuare a cuantumului suma", s-a justificat managerul lui "U". Clubul plateste acum 500 de lei pentru o ora de antrenament pe zgura, 1.000 de lei pentru o sedinta de pregatire pe iarba si 4.700 de lei pentru un meci din Liga I. Sumele sunt fara TVA.

"La sfarsitul acetei saptamani vom finaliza spalatoria clubului. Lotul mare si juniorii nu vor mai avea probleme si isi vor putea spala echipamentele. Nu ne vom mai face de rusine, sa ne milogim peste tot sa ne putem spala echipamentul", a incheiat Tise.

Profitand de conferinta de presa ce se desfasoara in aceste momente, Alin Tise, managerul general al lui "U", a facut un apel la oamenii de afaceri din Cluj.

"Veniti aproape de Universitatea, de culorile echipei! Clubul oferta transparenta totala in cheltuirea banilor si chiar pot sa indice destinatia banilor pe care sunt dispusi sa-i ofere. Avem nevoie de orice bani, sunt convins ca acesti oameni exista, deja am primit semnale ca sunt oameni interesati sa ne ajute", a spus el.

Tise a marturisit ca i-a prezentat lui Dobos situatia reala de la club: "Asa cum m-am tinut eu de cap s-a tinut si el".

Sursa: Citynews.ro

Wednesday, December 5, 2007

Cornel Dinu: "Universitatea sa lupte pana la capat!"


Prezent la Cluj cu ocazia lansarii romanului autobiografic, "Zambind din iarba", Cornel Dinu a vorbit despre "U" Cluj, echipa pe care a pregatit-o timp de un an si jumatate, in perioada 1988-1990.

"Daca gandeau lotul din vara aveau mai multe puncte. Sa nu uitam ca au pierdut minimum 8 puncte pe finalurile de partida. Le lipseste concentrarea si daruirea pe ultimele secunde", crede Dinu, care i-a indemnat pe "studenti" sa lupte pana la capat, atata timp cat mai exista o sansa teoretica pentru salvarea de la retrogradare.
from citynews

FANII CLUJENI SI-AU AMENINTAT FAVORITII

Temperamentalii suporteri ai Universităţii Cluj au fost nemulţumiţi de evoluţia favoriţilor lor în partida din optimile Cupei României disputată miercuri în compania formaţiei Pandurii Târgu Jiu, încheiată cu victoria gorjenilor cu scorul de 2-0. La finalul meciului, fanii au lansat ameninţări la adresa elevilor lui Gheorghe Mulţescu, pe care nu îi consideră demni să îmbrace culorile grupării clujene. "Dacă ne băgaţi în B, vă rupem picioarele" şi "Voi nu meritaţi la U să jucaţi", au fost două dintre scandările galeriei "şepcilor roşii".

from prosport

"Pînă aici!"


Mitul care susţine că fotbalul brazilian oferă jucători valoroşi doar de la mijloc în sus, e perimat. Jucători ca Lucio, Juan sau, în Liga 1, De Sousa (CFR), Tamandare (Rapid) sau Ricardo (Urziceni), sînt cîteva nume ce se opun prejudecăţilor. Pe aceaşi idee au mizat şi şefii lui "U", decizînd că un cuplu de fundaşi cariocas ar fi soluţia ideală pentru întărirea echipei.

Andre Astorga şi Fabio Bilica au jucat împreună, ca titulari, la derbyul Clujului, CFR - "U". Chiar dacă "studenţii" au pierdut prima bătălie cu rivala locală, cei doi au fost printre cei mai buni jucători ai Universităţii. "E doar primul nostru meci ca titulari, vreau să le transmit fanilor să aibă încredere că, începînd din retur, atacanţii adverşi vor avea viaţă grea cu noi", a spus Astorga. Primul pas a fost făcut, Fabbiani putînd depune mărturie că cei doi brazilieni nu sînt înfricoşaţi de poveştile cu "Căpcăuni". "Fabbiani nu mi-a părut cine ştie ce, nu e cu nimic deosebit. În plus, faultează la aproape fiecare fază. La primul gol s-a urcat efectiv pe Fabio. Nu m-a impresionat cu nimic", a mai spus Astorga, "dublat" de Bilica: "Nu e atît de bun pe cît se vorbea. Celălalt atacant, brazilianul (n.r. Didy), părea mai bun. Cel mai mult însă mi-a plăcut cum a jucat cel cu numărul 19 (n.r. Culio)
Încercînd să degajeze o minge din propria jumătate de teren, Astorga a reuşit duminică o semi-foarfecă de senzaţie, dar mingea trimisă de fundaşul lui "U" l-a lovit în plină figură pe prietenul său din echipa adversă, Andy De Sousa. "Nu am vrut să-l lovesc, mi-a părut foarte rău. Încercam să îndepărtez pericolul. Mi-am cerut scuze după meci. Bietul Andy, avea ochiul umflat tare", s-a căit Astorga, care a mărturisit că abia aşteaptă sosirea soţiei sale la Cluj, în ianuarie: "Copii încă nu avem, sîntem căsătoriţi abia de un an, dar mi-e foarte dor de ea."
from gsp
"

I-a umflat ochiul lui De Sousa

MULTESCU: "VA FI ALTFEL LA TARGU JIU"


Gheorghe Mulţescu, antrenorul formaţiei Universitatea Cluj, consideră că meciul de duminică din campionat cu Pandurii Târgu Jiu se va desfăşura după alte coordonate decât cel pierdut miercuri, cu scorul de 2-0, în optimile Cupei României în faţa elevilor lui Eugen Neagoe.

Tehnicianul clujean şi-a reproşat la finalul partidei că nu l-a schimbat la pauză pe Milan Jovanovici, revenit după o accidentare. Mulţescu a apreciat că evoluţia echipei sale a fost una buna, în condiţiile în care a folosit mai multe rezerve, mai ales în prima parte, cand a ratat trei mari ocazii de a marca.

"Echipa nu a jucat rău, chiar dacă am folosit mai multe rezerve. Am avut trei ocazii mari de a marca la începutul meciului, însă Pandurii a înscris la prima ocazie. Va fi altfel duminică. În campionat, la Târgu Jiu, voi putea conta şi pe alţi jucători", a spus Mulţescu

from prosport

Tuesday, December 4, 2007

Dieta in functie de grupa sanguina


Stiati ca exista o legatura intre grupa sangelui, metabolism si alimentele premise? Medicii naturisti afirma ca daca iti adaptezi dieta la grupa sanguina, nu numai ca slabesti, dar vei avea un organism mai rezistent si vei imbatrani mai greu.


Dieta sanguina 0. A fost prima grupa sanguina care a aparut, cand oamenii se hraneau numai cu vanat. Daca ai aceasta grupa, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca carnea. Dar, pentru ca mananci multe proteine animale, trebuie sa faci exercitii fizice zilnic. Esti predispus la dereglari ale glandei tiroide, boli digestive, dar nici artrita nu te va ocoli. Atentie: nu urma o dieta pe baza de carbohidrati, risti sa te ingrasi!


Dieta sanguina A. S-a format cand oamenii au inceput sa practice agricultura. Acestei grupe ii este recomandata dieta vegetariana; dietele pe baza de lactate si carne, cum este dieta Atkins, nu dau rezultate in cazul tau. Trebuie sa ai grija de sanatatea ta, caci esti predispus sa suferi de cancer, diabet, alcoolism sau boli de inima.


Grupa sanguina B. Dieta potrivita tipului tau de sange trebuie sa contina lactate, cereale si putina carne, dar nu de pui. Esti predispus la viroze, afectiuni ale vezicii si tractului urinar. Daca vrei sa slabesti trebuie sa elimini din meniul tau alunele, faina, porumbul, cartofii si cerealele.


Grupa sanguina AB. Este cea mai rara. Tipului tau de sange i se potriveste o dieta moderata. Poti sa combini alimentele premise grupelor A si B. Nu te prea impaci cu carnea, dar lactatele, soia, fructele de mare si cerealele nu iti vor face probleme. Esti predispus la bolile care apar atat la cei cu grupa sanguina A cat si B.

from citynews

Fotografii noi de la *** Cluj - U Cluj








FOTO: MARIUS RUS

CLUJENII NU SUNT SANATOSI!


PLAN Antrenorul divizionarei C Sanatatea, Ovidiu Ratiu, vrea sa scoata pe Dinamo din Cupa.

Fost elev al lui Cornel Dinu, în 1989, la "U" Cluj, Ovidiu Ratiu, actualmente antrenor al celor de la Sanatatea Cluj, si-a înnebunit familia cu pregatirea meciului contra lui Dinamo.

Le-a scos pe Unirea Alba Iulia, Gaz Metan si apoi pe UTA din Cupa României. Mâine vrea sa dea lovitura cu Dinamo. "Ma pregatesc de ceva vreme. M-am uitat la jocurile lor, am scris detalii legate de dinamovisti ca, la un moment dat, nevasta ma întreba daca scriu o carte. Asta e, daca nu sper la o mare surpriza, de ce mai sunt antrenor?", spune Ratiu. E convins însa ca la joc va fi un chin atât pentru el, cât si pentru elevii sai. "Daca le iau pulsul miercuri de dimineata, nici sa fluiere nu vor putea. Ii înteleg, doar vom juca în fata echipei campioane. Sper macar sa nu ne facem de râs. E diferenta clara de valoare, pregatire fizica si nivel. Dar noi visam sa producem surpriza", admite Ovidiu Ratiu.

from prosport

"ARBITRII AU GRESIT PENTRU CFR"


ACUZE "Sepcile rosii" sustin ca echipa din Gruia a marcat ambele goluri din derby-ul de duminica seara în conditii neregulamentare.

Presedintele Toni Dobos si portarul Calin Moldovan spun ca la primul gol, Fabbiani l-a faultat pe Bilica, iar la cea de-a doua reusita, Trica se afla în ofsaid.

"Studentii" accepta cu greu înfrângerea împotriva rivalilor si apreciaza ca au fost cel putin egalii formatiei de pe primul loc. Noul presedinte al Universitatii, Toni Dobos, considera ca arbitrajul si-a pus decisiv amprenta pe rezultatul final, desi nu crede ca greselile brigazii de arbitri au fost voite. "La primul gol s-a dat lovitura libera dupa un hent involuntar. Fabbiani a faultat apoi în duelul cu Bilica, înainte sa marcheze. Nu dau vina pe arbitri în special, dar tusierul trebuia sa vada acel fault si sa vada ca Fabbiani a lovit cu cotul. Eu cred ca argentinianul trebuia eliminat pentru ca a lovit prea mult", a declarat Toni Dobos, care spune ca acele greseli au schimbat soarta meciului. "Au contat mult greselile de arbitraj. Au fost greseli în momente decisive, dar CFR trebuie felicitata pentru ca are cel mai bun lot din România", este de parere Dobos.

Calin Moldovan (foto, cu fata), portarul Universitatii care s-a aflat în fata "tavalugului ceferist", spune si el ca arbitrul Teodor Craciunescu a gresit la ambele goluri marcate de echipa din Gruia. "Fabbiani, care este un atacant ce stie toate trucurile, a faultat clar la primul gol. Sunt sigur ca si Craciunescu a vazut ca atacantul argentinian a pus mâna pe fundasul nostru. Imposibil sa nu-l fi vazut", a povestit Calin Moldovan, care a protestat si în urma golului lui Eugen Trica. "La golul doi a fost ofsaid. Trica avea cel putin jumatate de metru în fata fundasilor în momentul în care a primit pasa de la portughezul Semedo. Nu vreau însa sa dau vina exclusiv pe arbitri, dar si aceste detalii au facut diferenta duminica", a conchis Calin Moldovan.

from prosport

"U ESTE IN COMA PROFUNDA"


TONI DOBOS Fostul international nu se astepta la un asemenea dezastru la clubul de pe "Moina" si spune ca va decide abia în iarna daca va accepta sa fie presedintele "sepcilor rosii".

Numit în functia de presedinte al CA de catre Consiliul Local, fostul international spune ca situatia în care a regasit clubul este mult mai grava decât îsi imagina. Dobos îi tempereaza pe cei care îl considerau deja salvatorul Universitatii, spunând ca nu a acceptat înca functia de conducere.

Domnule Dobos, cum a fost primul meci al Universitatii urmarit din postura de presedinte al gruparii de pe "Ion Moina"?

A fost un meci bun. Au fost si bune, si rele. Rezultatul nu a fost cel dorit, dar jocul a fost destul de bun, îndeosebi în prima parte. Au fost si unele greseli de arbitraj, dar CFR trebuie felicitata pentru victorie, deoarece a dovedit ca joaca un fotbal bun. Eu cred ca am asistat la un echilibru în prima parte pentru ca jucatorii nostri s-au ridicat la nivelul primei clasate, nu pentru ca CFR ar fi jucat mai slab. S-a dovedit înca o data ca "U" nu are fata de ultimul loc.

Suporterii va asteptau sa reveniti mai devreme la "U" Cluj. Ce v-a determinat sa o faceti tocmai acum?

Abia acum am primit o oferta concreta. A fost prima oferta serioasa. Pâna acum am primit doar telefoane. Eram întrebat doar daca as dori sa vin si ce pretentii as avea. Niciodata nu am fost dorit cu adevarat. Acum am simtit ca oamenii doresc sa lucreze cu mine.

Cum ati regasit clubul? Cât de grava este situatia în care se afla "U"?

Situatia este extrem de grava. Echipa este în coma profunda. Ma asteptam la altceva. Nu mi-a venit sa cred când am vazut situatia în care se afla stadionul "Ion Moina". Nu pot sa cred ca se joaca meciuri cu tribuna a doua închisa. Când eram jucator la "U", tribuna a doua ne impulsiona si ne împingea la victorie, iar acum este închisa. Mai sunt probleme mari în ceea ce priveste terenurile de antrenament si chiar echipamentele. Eu mi-as dori sa-i ajungem pe cei de la CFR în ceea ce priveste infrastructura. Va fi însa o munca titanica. Am si eu câteva variante pentru reconstructia unui nou stadion, cu doua firme care ar fi interesate sa participe la licitatie. Trebuie sa ne miscam mai repede, pentru ca stadionul este într-o stare deplorabila.

Lotul de jucatori cum vi se pare? De câte "implanturi" ar mai avea nevoie prima echipa?

Lotul este putin dezechilibrat ca vârsta. Sunt câtiva jucatori sub 21 de ani si altii trecuti de 30. Jucatorii de 25-26 de ani, care este vârsta ideala pentru performanta, sunt foarte putini. In aceste conditii este greu sa creezi omogenitatea necesara unei echipe puternice. Jucatorii nu sunt o familie. Eu cred ca ar mai fi nevoie de 5-6 jucatori valorosi "implantati" în prima echipa.

Va fi suficient bugetul de 2 milioane de euro promis de actionari pentru partea a doua a campionatului?

Nu stiu daca ajunge, pentru ca jucatorii de valoare sunt foarte scumpi. Este greu sa gasesti jucatori liberi de contract care ar dori sa vina la Universitatea. Acest gen de jucatori au pretentii, iar noi nu avem multe lucruri cu care sa-i ademenim.

Aveti un plan de iesire din criza?

Normal ca am venit cu un plan, dar nu ma voi implica pâna în iarna. Le-am spus si celor din conducere ca deocamdata ma informez si în iarna voi decide. Atunci voi propune un plan, iar daca acesta este acceptat de actionari vom vedea ce se întâmpla. Situatia se aseamana putin cu cea de la Timisoara, dar acolo am mers de la începutul campionatului. Sper ca acum sa nu fie prea târziu pentru "U" Cluj. Eu am planuit sa aduc inclusiv sponsori la echipa, dar vom vedea. Sunt sigur însa ca mai sunt sanse ca Universitatea sa evite retrogradarea.

from prosport

Monday, December 3, 2007

RAZBOI IN BANNERE

DUEL Galeriile s-au întrecut în mesaje ironice una spre alta.

Suporterii clujeni au pregatit minutios cel mai important meci al sezonului.

Din pacate însa, incidentele neplacute nu au lipsit. Cu o ora si jumatate înainte de startul partidei, autocarul Universitatii a ajuns în fata stadionului. Aici oaspetii au dat nas în nas cu o parte a fanilor CFR-ului care nu intrasera pe arena. Intâlnirea a avut un final nefericit. “Nici nu am parcat si ne-au spart un geam. S-a aruncat o piatra dinspre fanii gazdelor”, a spus soferul vehiculului “sepcilor”. Tifossi ardeleni s-au duelat în prima repriza prin mesaje afisate pe bannere. Grupul feroviar a pornit cu “Va luminam calea spre B”, referire la actualul loc ocupat de “sepci” în Liga I. Au continuat pe acelasi ton cu “scapati de la retrogradare când Elodia apare” sau “The future is bright, the future in CFR, (n.r. Viitorul e luminos, viitorul e al CFR-ului). Nu au uitat însa sa-si îndemne si jucatorii favoriti la un scor de proportii: “Aratati ca ne meritati, faceti scor cu ultimii clasati!”.

Raspunsul a fost tot timpul pe masura. Tonul în tabara “sepcilor rosii” l-a dat însa un jucator de pe banca, portarul de rezerva Szolomajer, care a intrat la încalzire cu o bluza pe care scria: “Clujul suntem noi”. L-au urmat fanii: “Istoria voastra a fost mereu în umbra noastra”.

from

FABBIANI SI "U"-ISTII SE LAUDA RECIPROC


OPINIE Atacantul argentinian si-a surpris placut adversarii în derby-ul de duminica.

Masivul atacant din echipa lui Andone l-a impresionat pe portarul lui “U” Cluj, Calin Moldovan, care spune ca sud-americanul este cel mai bun atacant pe care l-a întâlnit pâna acum.

”Vârful” venit de le Lanus le-a dat multe batai de cap “u”-istilor, dar la final jucatorii de pe “Ion Moina” au avut taria sa-l laude pe “Capcaunul” care le-a marcat primul gol. “Mi-a placut mult Fabbiani. Se vede ca are multă experienta. Este un jucator complet, care se lupta incredibl pentru minge, stie multe trucuri si iese mai tot timpul în avantaj, în duelurile cu fundasii. Fabbiani, Culio si Didi cred ca au înclinat balanta. Noi am ratat mult, iar ei au facut diferenta”, a declarat Calin Moldovan, portarul Universitatii din partida de duminica.

Noul presedinte al Universitatii, Toni Dobos, a ramas si el impresionat de jocul argentinianului si a declarat ca ar cumpara oricând un jucator ca Fabbiani. “El loveste mult si îsi creeaza avantaj cu coatele. Este însa un jucator de exceptie. Mi-as dori si eu un jucator ca el”, a recunoscut Dobos.

Argentinianul a adus de asemenea complimente trupei lui Gigi Multescu, afirmând ca si-ar dori ca “sepcile” sa evite retrogradarea. “U” Cluj joaca un fotbal deschis. Nu cred ca-si merita locul. Joaca ofensiv si nu cauta sa traga de timp. Mi-a placut ca nu au trimis pase în spate si au jucat mereu pe atac. Cred ca pot evita retrogradarea”, a declarat Fabbiani.
from prosport

Sunday, December 2, 2007

Gheorghe Multescu: "U" merita mai mult de la acest meci

La conferinta de presa, antrenorul Universitatii Cluj-Napoca, Gheorghe Multescu a apreciat faptul ca echipa condusa de dansul a facut un meci bun. "Lipsa de sansa si unele ratari in prima repriza ne-au privat de un rezultat pozitiv la pauza". Tehnicianul Sepcilor Rosii l-a remarcat pe fundasul brazilian Bilica considerand ca acest a facut un meci bun in conditiile in care a debutat pentru echipa universitara. Multescu nu a dorit sa comenteze arbitrajul inainte de a vedea fazele la care jucatorii sai au protestat, in special la golul doi inscris de gazde. In opinia antrenorului clujean, Fabbiani a facut diferenta fiind un jucator de clasa. Per ansamblu, Multescu a tinut sa precizeze ca rezultatul nu este just si "U" merita mai mult de la acest meci. El a tinut sa precizeze in final ca suporterii Universitatii meritau astazi o victorie a favoritilor si inca nu se poate vorbi de retrogradare in conditiile in care diferenta dintre "U" si prima echipa de peste linie este foarte mica. Intrebat de modul in care va aborda meciul de miercuri din Cupa Romaniei, Multescu a spus ca inca nu stie care este obiectivul conducerii dar, chiar daca unii jucatori vor fi odihniti, studentii vor aborda meciul la victorie.
from ucluj.ro