Tuesday, December 4, 2007

Dieta in functie de grupa sanguina


Stiati ca exista o legatura intre grupa sangelui, metabolism si alimentele premise? Medicii naturisti afirma ca daca iti adaptezi dieta la grupa sanguina, nu numai ca slabesti, dar vei avea un organism mai rezistent si vei imbatrani mai greu.


Dieta sanguina 0. A fost prima grupa sanguina care a aparut, cand oamenii se hraneau numai cu vanat. Daca ai aceasta grupa, din alimentatia ta nu trebuie sa lipseasca carnea. Dar, pentru ca mananci multe proteine animale, trebuie sa faci exercitii fizice zilnic. Esti predispus la dereglari ale glandei tiroide, boli digestive, dar nici artrita nu te va ocoli. Atentie: nu urma o dieta pe baza de carbohidrati, risti sa te ingrasi!


Dieta sanguina A. S-a format cand oamenii au inceput sa practice agricultura. Acestei grupe ii este recomandata dieta vegetariana; dietele pe baza de lactate si carne, cum este dieta Atkins, nu dau rezultate in cazul tau. Trebuie sa ai grija de sanatatea ta, caci esti predispus sa suferi de cancer, diabet, alcoolism sau boli de inima.


Grupa sanguina B. Dieta potrivita tipului tau de sange trebuie sa contina lactate, cereale si putina carne, dar nu de pui. Esti predispus la viroze, afectiuni ale vezicii si tractului urinar. Daca vrei sa slabesti trebuie sa elimini din meniul tau alunele, faina, porumbul, cartofii si cerealele.


Grupa sanguina AB. Este cea mai rara. Tipului tau de sange i se potriveste o dieta moderata. Poti sa combini alimentele premise grupelor A si B. Nu te prea impaci cu carnea, dar lactatele, soia, fructele de mare si cerealele nu iti vor face probleme. Esti predispus la bolile care apar atat la cei cu grupa sanguina A cat si B.

from citynews

No comments: