Friday, July 11, 2008

Clujul, abia pe locul III, după Bucureşti şi Timişoara

Faţă de anul trecut, când ocupa poziţia secundă în clasament, populaţia municipiului a scăzut cu circa 2.000 de locuitori. În acest an, populaţia Clujului este de 309.300 de locuitori.

Municipiul Cluj ocupă locul al treilea în clasamentul oraşelor din România ca număr de locuitori, făcut public ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Anul trecut, municipiul de pe Someş se afla pe locul secund, însă a fost depăşit în 2008 de Timişoara.

La 1 ianuarie 2008, primele 10 oraşe (municipii) cu cel mai mare număr de locuitori au fost, în ordine, Bucureşti (1.944.000 de locuitori), Timişoara (312.400), Cluj (309.300), Iaşi (306.600), Constanţa (303.700), Craiova (299.600), Galaţi (292.900), Braşov (279.700), Ploieşti (230.600) şi Brăila (214.000).

Anul trecut, municipiul Cluj era al doilea oraş ca populaţie din ţară, după capitală, cu 311.400 de locuitori, cu circa 2.000 de persoane mai mult decât în acest an. Timişoara se situa pe locul trei, cu 308.100 de locuitori, potrivit datelor INS prezentate în iulie 2007.

Conform INS, populaţia masculină, 10.491.000 de persoane, reprezenta la începutul acestui an 48,8% din populaţia ţării, iar cea feminină, 11.038.000 de persoane, 51,2%, potrivit datelor INS. Populaţia tânără (0-14 ani) reprezenta 15,2% din totalul populaţiei, populaţia adultă, 70,41%, iar cea vârstnică (65 ani şi peste), 14,9%.

Continuarea in ZIua de Cluj

Wednesday, July 9, 2008

Cum îţi cumperi apartament cu doar 13.000 de euro.

Cererea de locuinţe în comuna clujeană a scăzut simţitor în ultima perioadă, astfel că dezvoltatorii imobiliari au ajuns să ceară preţuri modice pe noile construcţii.

Numeroasele ansambluri de apartamente construite în comuna Floreşti, asociate cu restricţiile băncilor la creditare, fac ca dezvoltatori imobiliară să coboare preţurile la unele apartamentele de o cameră şi la 12.800 de euro. Cu toate acestea, mulţi dintre investitori sunt decişi să păstreze preţurile de vânzare

Pentru un apartament semifinisat cu o cameră în Floreşti, dezvoltatorii au ajuns să ceară în jur de 14.000 de euro, la care au aplicat reduceri de 10%, ceea ce a dus preţul de vânzare sub 13.000 de euro, cu condiţia plăţii integrale.

Este cazul Ansamblului Cetăţii, de pe strada cu acelaşi nume, unde unele apartamente cu o cameră, cu o suprafaţă construită de 49 mp, au fost scoase la vânzare cu doar 14.300 de euro, deşi potenţialului client i se promite “o zonă deosebită, lângă pădure”, distanţă între blocuri de 31 de metri sau acces de pe drum asfaltat. Reprezentanţii investitorului precizează că au avut doar două astfel de oferte şi că restul apartamenteloir de o cameră costă 28.500 de euro cu plata integrală.

Chiar şi aşa, preţul este de 600 euro/mp. Pentru cele cu două camere, situate la mansardă, preţurile pleacă de la 31.500 de euro dacă se plătesc într-o singură tranşă. Un apartament la un etaj intermediar, porneşte de la 39.000 de euro, cu plata integrală, dar poate ajunge la 47.000 de euro dacă plata se face prin credit.

Continuarea in Ziua de Cluj

Culisele unui esec

Inca presedinte manager al clubului Universitatea Cluj, Toni Dobos acuza compania Oncos de nerespectarea contractului semnat cu Primaria, declarindu-se dezamagit de modul in care societatea clujeana a gestionat situatia la "U" in ultimele luni.

Pe usa din dos

Dobos este dezamagit de actionarul majoritar al Universitatii, care s-a angajat sa redreseze echipa, insa deciziile importante lipsesc

Ieri seara, Adrian Alexandrescu era asteptat la masa negocierilor de reprezentantul Oncos, Radu Constantea, pentru preluarea functiei de manager general. De asemenea, in sedinta AGA de astazi, Remus Cimpeanu va fi investit in functia de presedinte al clubului. Ambele mutari il scot din calcule pe Toni Dobos. Aflat in SUA, alaturi de fiul sau, care urmeaza un tratament de specialitate la o clinica, Dobos a acceptat sa vorbeasca despre "adevarata fata a Universitatii Cluj", tragind un semnal de alarma asupra modului in care noul actionar majoritar al clubului se ocupa de managementul echipei. "Comportamentul celor de la Oncos este cel putin ciudat. Ar trebui sa vorbeasca clar, raspicat, dar, in schimb, ei fac totul pe ascuns. Am auzit ca negociaza cu toata lumea, insa nu stiu de ce o fac, pentru ca au si presedinte, si manager, si tot ce vor, in persoana lui Radu Constantea. El negociaza, el face tot. Chiar nu stiu de ce-si mai cauta manageri si presedinti", l-a ironizat Dobos pe reprezentantul Oncos in actionariat. Acesta nu se sfieste sa vorbeasca si despre presupusele progrese inregistrate de club o data cu vinzarea pachetului majoritar de actiuni catre Oncos: "S-a batut pasul pe loc la club de cind a fost preluat de noii actionari. Fotbalistii nu si-au primit banii nici acum, unii depun memorii si Oncos face in continuare promisiuni. Sint datorii catre furnizori. Echipa moare si nu se iau nici acum masuri. Nu s-a produs nici o schimbare la club. N-au bani si, sincer, nu inteleg de ce s-au bagat la o astfel de treaba", a continuat Dobos. "N-as vrea sa comentez prea multe, dar cu siguranta «U» Cluj ar fi inregistrat alte progrese in situatia in care pachetul majoritar ar fi ajuns in alta parte", a concluzionat fostul conducator, facind referire la bucurestenii de la Impact.

COntinuarea in Monitorul de Cluj

Vom juca golf pe Calea Turzii


Consilierii locali au votat autorizarea lucrărilor de construcţie a bazei sportive cu teren de golf, clădire pentru vestiare şi restaurant pe Calea Turzii nr. 178. După ce proiectul a primit undă verde din partea Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, cei 27 de consilieri locali au votat în unanimitate acest proiect , iar unii dintre ei chiar s-au declarat încântaţi de idee.

Primul teren de golf din Cluj-Napoca va fi amenajat pe o suprafaţă de 26.409 de metri pătraţi şi se află în proprietatea unei persoane fizice, Margit Giurgiu. Ea este cea care a şi solicitat autorizarea acestui proiect, iar documentaţia şi proiectul au fost alcătuite de firma S.C Atd Forms Design SRL.
Continuarea in Clujeanul.ro

Tuesday, July 8, 2008

Remus Campeanu este noul presedinte la 'U'

Adunarea Generala a Actionarilor Universitatii Cluj s-a reunit astazi pentru prima oara dupa preluarea clubului de societatea Oncos. Dupa o intalnire ce a durat aproximativ trei ore, actionarii lui "U" au facut prima mutare si l-au instalat, in cele din urma, pe Remus Campeanu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (C.A).


"Incepand de astazi am fost desemnat ca presedinte. Va urma o noua intalnire joi, cand se va stabili rolul fiecaruia la acest club", a declarat noul presedinte al "sepcilor rosii". Managerul clubului, Anton Dobos, a fost retrogradat din functie si urmeaza sa ramana doar membru in Consiliul de Administratie, in cazul in care Consiliul Local Cluj-Napoca ii va prelungi mandatul.


"Nu am discutat inca cu Dobos. El este momentan reprezentantul Consiliului Local. Ei vor decide daca il vor schimba sau nu. Cred ca lucrurile vor merge lin si nu vor avea loc despartiri care sa dauneze ambelor parti", a explicat Campeanu, care a mai condus Universitatea din aceeasi postura in perioada 1974-1989. "Era mult mai simplu atunci pentru ca aveam un singur stapan", a conchis acesta.

sursa citynews.ro

Monday, July 7, 2008

Merlier spre Ucraina

Portarul Pieter Merlier a ajuns sîmbătă la Cluj. Belgianul mai are doi ani contract cu “U” Cluj, dar speră la un transfer în Ucraina, la Metalurg Donetsk. “Aştept să văd ce rezolvă impresarul meu în Ucraina. Cei de la Cluj mi-au promis că în cazul unei oferte bune mă lasă să plec. Dacă nu se rezolvă nimic rămîn la «U»”, a spus Merlier.
sursa gsp.ro

"U" Cluj ţinteşte promovarea

Remus Câmpeanu, viitorul preşedinte al Universităţii, crede că, după ce a scăpat de penalizarea de şase puncte în „cazul Valiza“, echipa de pe „Moina“ ar trebui să forţeze promovarea. Deşi, până la decizia CAF, alb-negrii urmau să pornească sezonul viitor al ligii secunde cu minus opt puncte, acum clujenii se gândesc să-şi schimbe obiectivul. “Mă bucur că s-a anulat depunctarea, pentru că eram nevinovaţi. Cu numai două puncte minus, eu zic că trebuie să forţăm promovarea”, a spus Remus Câmpeanu. Consiliul de Administraţie se va reuni săptămâna viitoare pentru a stabili obiectivul echipei. “Vom avea o şedinţă a Consiliului de Administraţie în care vom discuta şi alte probleme, printre care şi obiectivul”, a conchis Radu Constantea, reprezentant Oncos.

"Dacă şefii vor promovarea, eu şi echipa o să încercăm să o realizăm" - Alpar Meszaros, antrenor „U“ Cluj

sursa prosport.ro