Wednesday, July 9, 2008

Cum îţi cumperi apartament cu doar 13.000 de euro.

Cererea de locuinţe în comuna clujeană a scăzut simţitor în ultima perioadă, astfel că dezvoltatorii imobiliari au ajuns să ceară preţuri modice pe noile construcţii.

Numeroasele ansambluri de apartamente construite în comuna Floreşti, asociate cu restricţiile băncilor la creditare, fac ca dezvoltatori imobiliară să coboare preţurile la unele apartamentele de o cameră şi la 12.800 de euro. Cu toate acestea, mulţi dintre investitori sunt decişi să păstreze preţurile de vânzare

Pentru un apartament semifinisat cu o cameră în Floreşti, dezvoltatorii au ajuns să ceară în jur de 14.000 de euro, la care au aplicat reduceri de 10%, ceea ce a dus preţul de vânzare sub 13.000 de euro, cu condiţia plăţii integrale.

Este cazul Ansamblului Cetăţii, de pe strada cu acelaşi nume, unde unele apartamente cu o cameră, cu o suprafaţă construită de 49 mp, au fost scoase la vânzare cu doar 14.300 de euro, deşi potenţialului client i se promite “o zonă deosebită, lângă pădure”, distanţă între blocuri de 31 de metri sau acces de pe drum asfaltat. Reprezentanţii investitorului precizează că au avut doar două astfel de oferte şi că restul apartamenteloir de o cameră costă 28.500 de euro cu plata integrală.

Chiar şi aşa, preţul este de 600 euro/mp. Pentru cele cu două camere, situate la mansardă, preţurile pleacă de la 31.500 de euro dacă se plătesc într-o singură tranşă. Un apartament la un etaj intermediar, porneşte de la 39.000 de euro, cu plata integrală, dar poate ajunge la 47.000 de euro dacă plata se face prin credit.

Continuarea in Ziua de Cluj

2 comments:

In.Motion said...

mirrorego@yahoo.com - Angi ( campania iesi din turma) scuze de intarziere

In.Motion said...

mirrorego@yahoo.com - Angi (campania Iesi din turma) scuze d intarziere