Thursday, June 19, 2008

Renaşte Piaţa Muzeului

Specialiştii propun renovarea Obeliscului, reamenajarea fântânii publice, pomi pitici şi concerte de orgă în aer liber.
Prima piaţă centrală a oraşului va suferi o nouă transformare: punct de interes turistic şi pentru concerte de amploare în aer liber. De-a lungul anilor, Piaţa Muzeului a fost loc de tortură şi războaie între patricieni, de peregrinare a călugărilor franciscani sau de tranzit a maşinilor dintr-o parte în alta a oraşului.

Lucrările de transformare a Pieţei Muzeului în zonă pietonală s-au încheiat, susţine viceprimarul Sorin Apostu. “în privinţa turismului, vom încerca să obţinem o soluţionare în reabilitarea monumentelor. Să vedem dacă sunt fonduri şi să discutăm cu cei de la Muzeul de Istorie, să vedem ce vor să facă”, a declarat Apostu. Istoricii văd o soluţie în diferite acţiuni publice în colaborare cu instituţiile de cultură.

“Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) are în patrimoniul său o orgă de procesiune din sec. XVIII, adaptată pentru recitaluri în aer liber”, spune istoricul Tudor Sălăgean. El este de părere că s-ar putea realiza târguri de artă sau manifestări în colaborare cu organizaţii culturale.

“Ar fi important ca autorităţile să ia o decizie în legătură cu stabilirea Zilei Oraşului. Ar putea fi organizate acţiuni care să pună în valoare întreaga zonă pietonală. Avem o colaborare cu Muzeul de Speologie, aflat în subordinea Primăriei. Cele două instituţii flanchează zona pietonală, iar colaborarea ar putea fi extinsă prin organizarea de manifestări de amploare”, a precizat Sălăgean.

Continuarea in Ziua de Cluj

Wednesday, June 18, 2008

Rusii de la Zenit il vor pe Dorin Goga

Capitanul Universitatii Cluj, Dorin Goga, este curtat cu insistenta de cistigatoarea Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg, au declarat in exclusivitate pentru monitorul surse de incredere.

Perla Universitatii Cluj va avea sansa sa straluceasca la campioana Rusiei
Echipele puternice din campionatul Romaniei au motive serioase de suparare. Rapid, Steaua sau Poli Timisoara s-au luptat in aceasta pauza competitionala pentru obtinerea semnaturii atacantului Universitatii Cluj, Dorin Goga. N-au avut insa rabdare si cistigatoarea Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg, a pus ochii pe fotbalist. Rusii sint gata sa ofere 2 milioane de euro pentru obtinerea semnaturii sale. La Zenit, Goga este vazut drept inlocuitorul perfect al golgheterului Cupei UEFA din sezonul trecut, Roman Pavlyuchenko, acesta fiind curtat cu insistenta de nume mari ale fotbalului, precum Barcelona sau Real Madrid. Presedintele Toni Dobos se va intilni in aceasta saptamina cu un impresar venit din Rusia, pentru a pune la punct ultimele detalii ale tranzactiei. Daca transferul se va realiza, Goga va deveni cea mai profitabila afacere din istoria clubului „studentesc“. De asemenea, atacantul va avea sansa de a evolua in grupele Ligii Campionilor, in sezonul viitor, Zenit fiind campioana Rusiei.
Continuarea in monitorul de cluj

Monday, June 16, 2008

Bătaie pe Conti

Companii din Austria, Marea Britanie, Israel sau Bucureşti vor să cumpere fostul hotel New York din centrul Clujului. Clădirea este evaluată la 15 milioane de euro.
Fostul hotel Continental atrage atenţia investitorilor străini la nici două săptămâni de la anunţul oficial de vânzare: telefoane, scrisori de intenţie şi analize de rentabilitate pentru una dintre cele mai valoroase clădiri scoase la vânzare în Cluj.
Continuarea in Ziua de Cluj

300 de suporteri s-au inscris in Cupa "Dan Anca"

Treizeci si trei de echipe formate din suporteri ai "U" Cluj, dar si ziaristi din presa locala si oficiali ai echipei de fotbal vor participa la sfarsitul acestei luni la Cupa "Dan Anca".

Competitia este organizata de site-ul suporterilor, ucluj.ro, si are ca scop ajutorarea familiei fostului mare fotbalist si antrenor al "Sepcilor rosii", Dan Anca.

Cele aproape 60 de partide din cadrul evenimentului se vor desfasura pe durata a doua week-end-uri consecutive, cel mai probabil pe stadionul Ion Moina, iar banii stransi din sponsorizari si taxele de participare vor fi donate familiei Anca.

Fost component al echipei nationale, alaturi de care a participat la Campionatul Mondial din mexic 1970, Dan Anca a trecut in nefiinta in urma cu trei ani. A jucat timp de 20 de ani pentru Universitatea, echipa pe care a si antrenat-o in cateva randuri.

sursa citynews.ro

Reţeaua Piteşti avea clienţi şi din Ardeal

Scandalul poliţiştilor şpăgari din Argeş ia amploare. Anchetatorii au găsit clienţi care, pentru a obţine un permis de conducere „pe sub masă", veneau tocmai din Satu Mare, Bihor sau Cluj.

Printre VIP-urile care au descins în „cuibul şpăgarilor" pentru a deveni şoferi se află politicianul Cristian Popescu Piedone (de la PC), manelistul Vali Vijelie şi câţiva fotbalişti.

Printre intermediarii afacerii de tip interlop se numără şi un preot. Părintele Laurenţiu Floroiu, din parohia Vedea – Argeş, avea misiunea de a găsi clienţi printre enoriaşii veniţi la slujbă, la biserică. Acum, Sfinţia Sa se roagă în arestul poliţiei.

Cristian Popescu Piedone şi-a schimbat domiciliul anul trecut, pentru 30 de zile, din Bucureşti în comuna argeşeană Priboieni. Într-o singură zi, el a devenit şofer de motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, plus camion şi camion cu remorcă!

Vali Vijelie şi-a luat şi el permisul la Piteşti acum două luni, după aceeaşi schemă. În comuna Băbana, la adresa la care – conform documentelor – „a stat" manelistul pentru a susţine examenul auto, nu există nicio construcţie, ci doar un câmp.

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu (şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Argeş), comisarul Vasile Voinea (adjunctul lui Vlăsceanu) şi alte 15 persoane au primit sâmbătă noapte mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Surse din cadrul anchetei susţin că peste 4.000 de persoane din toată ţara au obţinut ilegal permise de conducere la Piteşti. „Taxa" era între 700 şi 4.500 de euro.

Continuarea in adevarul.ro

Studenţi trimişi în Grecia şi Tunisia

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Cluj organizează în acest an tabere în ţări exotice din Africa şi Europa, la preţuri de sejur care încep de la 200 de euro şi ajung până la 464 de euro.
Studenţii din Cluj îşi pot petrece vacanţa de vară în Grecia sau Tunisia prin taberele organizate de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Cluj. Preţurile unui sejur în străinătate variază între 200 şi 464 de euro, iar cele al unuia autohton, 322-624 de lei. O opţiune o reprezintă taberele organizate de Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor (ASS), prin universităţi.

Dacă nu vor să îşi petreacă vacanţa în ţară, studenţii pot opta pentru străinătate, oferta DJT cuprinzând tabere în Grecia şi Tunisia. Preţul unei excursii în Grecia se situează între 209 şi 219 euro, iar cei care vor să viziteze Tunisia trebuie să scoată din buzunar între 394 şi 464 de euro. Preţul include atât cazarea la hoteluri de două-trei stele şi trei mese zilnice, cât şi transportul.

“Pentru Grecia avem cele mai multe solicitări, Tunisia este mai puţin preferată. Avem locuri în funcţie de cererea existentă. La grupurile de copii aşteptăm să se anunţe profesorii însoţitori, iar pentru Grecia avem deja un grup de 40 de studenţi înscrişi”, a explicat Victoria Cociu, reprezentant al DJT Cluj.

continuarea in ziua de cluj

Răzbunarea suporterilor: o consumaţie de sute de lei plătită în monede de 10 bani :))Răzbunarea suporterilor: o consumaţie de sute de lei plătită în m


Meciurile nu s-au jucat doar în teren în seara dedicată României şi Italiei. Un grup de suporteri clujeni, după ce au vizionat partida la un restaurant, a decis să se ia la harţă cu unul dintre chelnerii care îi servea. Revoltaţi că acesta nu îi lasă să spargă seminţe în local, bărbaţii au decis să achite nota de plată în monede de 10 şi 50 de bani. Şi suma de plătit nu a fost mică, dacă tinerii au avut o consumaţie ce a depăşit 150 de RON plus un bacşiş consistent.

Bărbaţii susţin că noul chelner angajat le era strigător la cer de antipatic. Le-a sărit muştarul când acesta s-a legat de marea lor pasiune, seminţele, ameninţându-i cu datul afară dacă vor face coji în dreapta şi stânga. Revoltaţi de o asemenea atitudine, cei şapte comeseni au decis să schimbe în fise toţi banii pregătiţi pentru plata consumaţiei. Fiecare s-a descurcat pe cont propriu cu reconvertirea sumelor iar în mai puţin de o oră au reuşit să aştearnă, pe masă, cifra finală.

Ospătarul nu a părut deloc încântat să încaseze "bani de biserică" şi a refuzat să ia teancul de monede puse, grămadă, pe faţa de masă. Atât i-a trebuit. Suporterii buni platnici au răbufnit imediat: "Dacă ăştia nu-s bani buni eu îi mănânc. Înghit acuma, aici. Scrie vreo lege că n-am voie să plătesc aşa?", se întreabă, retoric, unul dintre cei şapte clienţi.
Continuarea in Clujeanul.ro

Sunday, June 15, 2008

Reguli de comportare pentru neveste/prietene in timpul Campionatului

Regulament casnic valabil pe perioada 07 - 29 Iunie 2008

# 1 In timpul Campionatului European, barbatul are puteri discretionare si exclusive asupra receptorului TV si al telecomenzii aferente.

#2 Sotia / prietena se ocupa in acest timp in tacere de treburile gospodariei.

#3 Inaintea fiecarui meci I se va asigura sotului o lada de bere RECE cat mai aproape de fotoliu. In lipsa berii, aceasta poate fi inlocuita cu Johnny Walker, Jack Daniels, Bacardi sau Curvoisier insotite de Cola rece sau cuburi de gheata.

# 4 In timpul jocului va fi interzisa catgoric prezenta feminina in camera de vizionare.

# 5 La pauza, se suspenda interdictia de intrare pentru femei. In acest timp ele vor debarasa incaperea de eventualele sticle sau alte recipiente goale pe care le vor inlocui cu altele pline si reci. La nevoie vor improspata si eventualele gustari ( covrigei sarati, chips-uri s.a.m.d.) In acest timp se va evita galagia produsa de pungi, farfurii, etc.

# 6 Cel tarziu cu 30 de minute inaintea inceperii jocului, se va oferi sotului o masa pregatita cu dragoste. Pentru a nu deranja pregatirea psihica a sotului dinaintea meciului, se interzice orice manifestare verbala a sotiei.

# 7 In timpul C.E. se va renunta total la orice activitate menita sa perpetueze specia. Deasemenea se interzice purtarea oricarui articol de
imbracaminte care ar putea trezi sotului porniri sau dorinte de perpetuare.

# 8 In cazul in care BARBATUL in marea sa marinimie va permite sotiei sa-si arunce cateva minute privirea la meci, aceasta va renunta total la expresii care exprima abisul intelectual fotbalistic al acesteia de genul:
“E frumusel Mutu asta” ! sau “Ce inseamna “opsait”?
Eventual aceste atitudini pot fi reprimate si prin actiuni fizice.

Dragi femei, daca veti respecta aceste regului de comportament, sotul va va multumi si va incerca:

- sa nu verse berea sau sa rastoarne scrumiera;
- sa nu faca firimituri pe o raza de 3 metri in jurul “jiltului” si
- la consumarea celor de la cap.6, sa nu reaminteasca de calitatile culinare ale mamei sale.

sursa earticole.ro