Saturday, November 24, 2007

MULTESCU: "AM PRIMIT UN GOL DE CURTEA SCOLII"


Tehnicianul formatiei Universitatea Cluj, Gheorghe Multescu, a criticat prestatia propriilor jucatori, dupa remiza pe teren propriu cu Poli Iasi, scor 1-1, precizand ca acestia nu au respectat indicatiile primite inaintea partidei. De asemenea, Multescu s-a aratat nemultumit si de maniera de arbitraj a "centralului" Florin Marcu.

"Iesenii au jucat foarte bine in defensiva dar era altceva daca jucatorii ar fi facut ce-am stabilit la antrenamente dar probabil unii au uitat in timpul partidei. Asta ca sa nu mai vorbim de golul de curtea scolii pe care l-am primit. Am avut si un penalti la Goga si i-am transmis arbitrului Marcu la sfarsit salutari din partea domnului Ionut Popa", a declarat Multescu.

Echipa Universitatea Cluj a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat, sâmbãtã, pe teren propriu, în compania formaþiei Poli Iasi, în cadrul etapei a XVI-a a Ligii I. Poli Iasi a deschis scorul în minutul 51, iar clujenii au egalat în minutul 89.
from prosport

POPA: "AS CALCA IN PICIOARE CATIVA JUCATORI"


Antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, era extrem de suparat dupa ce jucatorii sai au incasat un gol in minutul 88, in remiza 1-1 de la Cluj, in fata Universitatii.

"Eram aproape sa aplic o corectie fizica unor jucatori. De abia ma stapanesc. Este al 5-lea sau al 6-lea meci in care primim gol in minutul 90. I-as calca in picioare pe cativa, i-as executa pe unii in fata Palatului de Cultura de la Iasi. Asa nu se mai poate" a rabufnit, dupa incheierea partidei tehnicianul

Universitatea Cluj şi Poli Iaşi au terminat nedecis, 1-1 (0-0), sâmbătă, într-un meci jucat în cadrul etapei a 16-a a Ligii I de fotbal. Au marcat: Andre Astroga (88), respectiv, Romulus Miclea (50)
from prosport

JOVANOVIC: "SCOATEM PUNCTE CU CFR"


Atacantul clujenilor Nemanja Jovanovic a declarat ca partida cu Poli Iasi, incheiata la egalitate, 1-1, a fost cea mai slaba a Universitatii pe teren propriu in acest sezon.

"Este fara indoiala cea ma slaba partida de pe teren propriu. Asa ne chinuim noi teren propriu cu toate echipele. Dar tot noi vom scoate echipa din situatia aceasta. Aceata victorie ar fi fost foarte importanta, dar nu a fost sa fie. Promit suporterilor ca vom da tot ce putem in meciul cu CFR, in care vrem sa invingem" a spus Jovanovic.

Universitatea Cluj şi Poli Iaşi au terminat nedecis, 1-1 (0-0), sâmbătă, într-un meci jucat în cadrul etapei a 16-a a Ligii I de fotbal. Au marcat: Andre Astroga (88), respectiv, Romulus Miclea (50)
from prosport

Friday, November 23, 2007

A DECEDAT GHEORGHE ROMAN, PRESEDINTELE CS U CLUJ

Gheorghe Roman, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Cluj, a încetat din viaţă joi seara, într-un accident rutier, lângă Braşov.

Fost jucător şi antrenor al echipei naţionale de baschet, Roman se deplasa cu maşina spre Bucureşti. Roman era şi decanul Institutului de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj.



photo from mediafax


Echipa masculină 'U' Mobitelco transmite familiei îndoliate sincere condoleanţe şi anunţă că în semn de respect ''pentru unul dintre oamenii de care se leagă baschetul clujean'', formaţia va purta banderole de doliu atât la meciul de sâmbătă, cu CSU Braşov, cât şi la cel cu PAOK Salonic, din FIBA EuroCup.

Conform site-ului oficial al echpei masculine de baschet, u-mobitelco.ro, trupul neinsufletit al presedintelui CS Universitatea, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport Cluj, Gheorghe Roman, va fi depus luni, incepand cu ora 9, in foaierul Casei Universitarilor.

Toti cei care l-au iubit si respectat sunt asteptati sa depuna o floare la capataiul unuia din marile simboluri ale lui "U" Cluj.

Conform informatiilor de la aceasta ora, inmormantarea va avea loc in aceeasi zi, in cimitirul de pe strada Crisan.

Gheorghe Roman este antrenorul cu care "U" Cluj a castigat ultimul titlu national, in 1996, cand se afla pe banca tehnica impreuna cu Dragan Petricevic.

from prosport, u-mobitelco.ro, citynews

La multi ani, Dana!

O suportera infocata a Universitatii Cluj isi serbeaza azi implinirea varstei de 21 de ani. Ea ne-a trimis pe mail cateva poze cu tortul primit in dar. Dana este o fata extrem de simpatica si joviala, o cititoare fidela a revistei noastre si o utilizatoare permanenta a site-ului suporterilor. Echipa ucluj.ro ii transmite pe aceasta cale Danei un calduros "La multi ani!"


from ucluj.ro

Thursday, November 22, 2007

Ionut Rusu, ofiter de presa la "U"


Noul ofiter de presa al Universitatii Cluj este Ionut Rusu.

Pana azi, el indeplinea functia de director de marketing. Ionut Rusu va emite de azi comunicate de presa si va incerca sa tina o relatie normala intre club si mass-media.

Ionut Rusu a fost handbalist de performanta si a jucat la "U" si la Armatura.

In aceste momente, intr-o conferinta de presa, Multescu a acuzat faptul ca intre el si ziaristii clujeni s-a creat un conflict si s-a ajuns la jigniri.
from citynews

Wednesday, November 21, 2007

Joaca de-a europarlamentarii

Societatea Studentilor Europenisti, cu suportul financiar asigurat de Ambasada Olandei la Bucuresti prin fondurile Matra-Kap, a organizat, incepand cu 15 noiembrie, o Simulare a Parlamentului European (SimPE), sub motto-ul "Cautam un euro Parlamentar".







mai multe foto pe ringo





Simularea a fost deschisa tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, incadrati intr-o forma de invatamant universitar. Singurul lucru de care au avut nevoie participantii a fost curiozitatea pentru procedurile PE. Pentru participare nu s-a perceput nicio taxa, iar cazarea participantilor din alte localitati a fost oferita de catre organizatori. Mentionam ca au fost participanti din aproape toate judetele tarii si din Republica Moldova.
Primul pas in pregatire a fost familiarizarea cu informatiile specifice fiecarui comitet, precum si cu liniile directoare ale politicii grupului parlamentar din care urmeau sa faca parte tinerii care au fost prezenti. Cunoasterea profilului tarii membre UE pe care a trebuit sa o reprezinte era deasemeni importanta.


Timp de 4 zile, dupa ce s-au impartit rolurile, "europarlamentarii" au dezbatut probleme diverse ce intra in atributiile Parlamentului European. Simularea a incercat sa fie o copie fidela a sedintelor reale, pentru a-i invata pe studentii participanti cat mai multe lucruri despre procedurile din PE.


SimPE a acordat cate unul sau doua premii pentru fiecare comitet, celor care au demonstrat dorinta de negociere si consens, precum si o foarte buna cunoastere a problemelor discutate.
from citynews

Tuesday, November 20, 2007

Iris, 30 de ani in nationala de rock a Romaniei









photo by Marius Rus


Maia Morgenstern, Felicia Filip, Florin Chilian si Tudor Chirila, printre invitatii la concertul aniversar.

Soare, vant, ninsori sau ploi / Suntem Iris pentru voi...” Sunt 30 de ani de cand trei rebeli indragostiti de muzica, Nutu Olteanu, bateristul Nelu Dumitrescu si basistul Emil Lechiteanu, inventau o trupa care avea sa devina un simbol al rezistentei culturale pentru generatii intregi de rockeri in perioada comunismului. Cristi Minculescu s-a alaturat cativa ani mai tarziu, intr-o aventura care avea sa dureze decenii si care urma sa-l transforme in unul dintre liderii tinerilor care refuzau sistemul.

„Rockerii erau si pe atunci la fel, erau rai, umblau cu lanturi, cu parul mare, uneori erau violenti”, explica Nelu Dumitrescu, fondatorul grupului. Iar Cristi, unul dintre putinii artisti care au reusit excelent sa faca legatura intre acele generatii si cele actuale, si-a condus mai departe fanii, cu „Trenul fara nas”, „Floarea de Iris” sau cu piesa devenita motto in acest an aniversar, „Cei ce vor fi”, un cantec care avea sa includa trupa in „miscarea de rezistenta”, macar si numai pentru ca versurile erau ale poetului Mircea Dinescu, pe atunci considerat disident.

Rockerii de atunci si cei de acum se pregatesc in aceasta toamna sa-si revada favoritii la „varsta rotunda”, sarbatorita printr-un concert aniversar, care va avea loc pe 5 octombrie, ora 19.30, pe Aeroportul Baneasa din Bucuresti. Evenimentul, care se va intitula „Iris 30 de ani: Cei ce vor fi”, anunta, la randu-i, multe surprize.

Alaturi de aniversati, pe scena vor urca mai multi invitati, personalitati din lumea culturala romaneasca, artisti cu care trupa a colaborat pentru un nou album, care va fi lansat chiar cu aceasta ocazie. Printre acestia, solistul folk Florin Chilian, Tudor Chirila (Vama), Paula Seling, mai vechea colaboratoare Felicia Filip, Vlad Mirita, Corul Acustic, Adrian Despot si Cezar Popescu (Vita de vie), Nutu Olteanu, Mike Godoroja, Trupa Voodoo, Adrian Plesca (Artanu’) si Trooper. Actrita Maia Morgenstern va recita si vom auzi, probabil, si inregistrari mai vechi ale regretatului Adrian Pintea.

Un imn pentru „nationala”

Dublul album „Iris 30 de ani: Cei ce vor fi” este un poem rock, care reuneste 24 de piese noi ale trupei Iris, unele rea-lizate in colaborare cu 12 invitati. „Albumul este o analiza introspectiva a experientei artistice de 30 de ani a grupului Iris”, explica Mike Godoroja, colaborator de zece ani al irisilor si producator al noului material discografic.

„Este, poate, primul album Iris de tip eseu: iese din standardul clasic care insira o serie de piese aparent fara legatura una cu cealalta. In acest caz, piesele urmeaza o tesatura de idei si sunt legate intre ele prin pasaje recitative asigurate fie de Maia Morgenstern, fie din inregistrarile vechi ale regretatului Adrian Pintea. Nu este un Iris mai complicat decat altele, ci doar unul care urmareste o idee. Am legat titlul de piesa, „Cei ce vor fi”, care a aparut pe primul lor album de vinil”, spune Godoroja.

Ieri a fost lansat un prim cantec de pe noul album, piesa „Iris Eternae”, un imn al trupei, precum spun ei, o piesa-corolar a intregii lor activitati. „Au simtit ca de la „Floare de Iris” publicul a privit grupul ca pe un fel de „nationala de rock a Romaniei”, spune Mike Godoroja. Asa ca aveau nevoie de toate accesoriile afectiv-sentimentale specifice: steaguri, tricouri, fulare, dar si de un imn.

Dupa „Floare de Iris”, e randul lui „Iris Eternae” sa reprezinte trupa. „Pana la urma, evolutia lor in timp a fost asemanatoare celei a unor sportivi de performanta. Tot ce au facut, au facut cu motoarele la maxim, cu expunere la maxim si intotdeauna „pe viu”„, mai spune Godoroja.

„Un Freddie Mercury al nostru”

„Este o onoare sa colaborez cu ei pe acest album aniversar si le multumesc pentru asta. Nu visam acum 25 de ani, cand strangeam bani sa merg la ei la concert, ca voi ajunge vreodata sa cant alaturi de ei. Am crescut cu Iris”, spune Florin Chilian, care este la prima colaborare cu trupa. Altfel stau lucrurile pentru soprana Felicia Filip, apropiata a irisilor de mai bine de zece ani.

„Aceasta poveste minunata a inceput in momentul in care am intalnit-o pe Montserat Caballe. Mi-a povestit de acea aventura splendida pe care a avut-o cu Freddie Mercury, alaturi de care a inregistrat un album in 1998, si m-am intrebat daca exista, oare, in Romania acel Freddie cu care sa fac si eu un asemenea duet”, spune Felicia Filip, ea insasi, asa cum spune, membra a trupei Iris.

„Prima intalnire cu fanii de muzica rock am avut-o in 1996, la Sala Polivalenta. In momentul in care am inceput sa cant, publicul de rock, s-a dezlantuit in aplauze si am simtit ca sunt fanii mei si ca si eu am devenit un membru al trupei Iris.

Colaborarea noastra a continuat, am serbat impreuna 25 de ani de existenta a trupei, iar acum avem o noua sarbatoare, aniversarea a 30 de ani de cariera. Este un miracol. Iris sunt la fel de tineri si sunt tot neobositi cautatori de comori”, mai spune Felicia Filip.
from evz

"Bucataria" Parlamentului European


Parlamentul European (PE) reprezinta, in viziunea Tratatului de la Roma, din 1957, „popoarele statelor reunite in cadrul Uniunii Europene”.

Primele alegeri directe pentru Parlamentul European au avut loc in iunie 1979, numarul de mandate fiind repartizat pe tari, in functie de marimea acestora.

In acest moment, 27 de state membre sunt reprezentate in PE de un numar de 785 de parlamentari. Insa, Adrian Severin (PSD) si eurodeputatul francez din Partidul Popular European Crestin Democrat (PPE-DE), Alain Lamassoure au realizat un proiect de lege care a avut in vedere distribuirea locurilor in PE.

Astfel ca in proiectul lor numarul total de deputati ar trebui redus de la 785 la 750, numarul maxim de membri ai unei delegatii nationale va fi de asemenea redus de la 99 la 96, in timp ce numarul minim va creste de la cinci la sase. Datorita acestor trei principii, locurile in PE vor fi impartite in functie de principiul potrivit caruia „cu cat populatia unui stat membru este mai mare, cu atat mai mare trebuie sa fie numarul de cetateni pe care ii reprezinta fiecare europarlamentar”.

Legitimat prin vot universal direct si ales pentru un mandat de 5 ani, Parlamentul European si-a sporit continuu influenta si puterea prin intermediul unei serii de tratate.

Acestea, in mod special Tratatul de la Maastricht din 1992 si Tratatul de la Amsterdam din 1997, au condus la transformarea Parlamentului European dintr-un organism pur consultativ intr-un parlament cu puteri legislative similare celor exercitate de parlamentele nationale.

Parlamentul European este singura institutie comunitara ale carei sedinte si deliberari sunt publice. Dezbaterile, avizele si rezolutiile acestuia sunt publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Sediul Parlamentului European este la Strasbourg, unde se tin sedintele o saptamana in fiecare luna. Unele sedinte se tin la Bruxelles, iar Secretariatul General se afla la Luxemburg.

Parlamentul are trei functii esentiale

1. alaturi de Consiliul Uniunii Europene, are atributii legislative, adica adopta legislatia Uniunii (regulamente, directive, decizii). Participarea sa la procesul legislativ contribuie la garantarea legitimitatii democratice a textelor adoptate;
2. imparte autoritatea in domeniul bugetar cu Consiliul Uniunii Europene, prin urmare poate modifica cheltuielile bugetare. In ultima instanta, adopta bugetul in intregime;
3. exercita un control democratic asupra Comisiei. Aproba desemnarea membrilor Comisiei si are dreptul de a cenzura Comisia. De asemenea, exercita un control politic asupra ansamblului institutiilor.

Presedintele Parlamentului European

Hans-Gert Poettering, candidatul din partea Grupului Partidului Popular European (Crestin-Democrat) si al Democratilor Europeni, este in prezent Presedintele Parlamentului European. El a fost ales pe 16 ianuarie 2007, de catre deputatii europeni cu 450 de voturi pentru din 689 de voturi valide.

Presedintele este ales pentru o perioada de doi ani si jumatate si reprezinta institutia in relatiile externe si cu celelalte institutii comunitare. Mandatul acestuia poate fi reinnoit.

Asistat de 14 vicepresedinti, coordoneaza toate lucrarile Parlamentului si ale organelor sale constitutive (Biroul si Conferinta presedintilor), precum si dezbaterile si sedintele plenare.

Presedintele se asigura de respecatrea regulamentului de procedura al parlamentului si garanteaza, prin arbitrajul sau, buna desfasurare a tuturor activitatilor acestei institutii si ale organelor sale constitutive. Acesta se pronunta cu privire la toate problemele internationale majore si face recomandari menite sa consolideze Uniunea Europeana.

Comisiile parlamentare

In vederea pregatirii sedintelor plenare ale Parlamentului, deputatii se constituie in comisii permanente, specializate pe anumite domenii.

O comisie este alcatuita din 28 pana la 86 de deputati si are un presedinte, un birou si un secretariat. Comisiile parlamentare se reunesc o data sau de doua ori pe luna la Bruxelles , iar dezbaterile acestora sunt publice. In cadrul discutiilor elaboreaza, modifica si adopta propuneri legislative si rapoarte din propria initiative.

Deputatii examineaza propunerile comisiei si ale consiliului si, daca este cazul, intocmesc rapoartele care sunt prezentate in cadrul sedintelor plenare.

Parlamentul poate constitui subcomisii si comisii temporare pentru gestionarea unor probleme specifice, precum si comisii de ancheta in cadrul competentelor sale de control.

Lista comisiilor parlamentare:
- Afaceri Externe
- Dezvoltare
- Comert International
- Buget
- Control Bugetar
- Afaceri Economice si Monetare
- Ocuparea fortei de munca si afaceri sociale
- Mediu, Sanatate publica si siguranta alimentara
- Industrie, cercetare si energie
- Piata interna si protectia consumatorilor
- Transport si turism
- Dezvoltare regionala
- Agricultura si dezvoltare rurala
- Pescuit
- Cultura si Educatie
- Afaceri juridice
- Drepturi civile, justitie si afaceri interne
- Afaceri constitutionale
- Drepturile femeii si egalitatea de gen
- Petitii

Grupurile parlamentare

Deputatii se constituie in grupuri politice, dar ei nu se grupeaza in functie de nationalitate, ci in functie de afinitatile lor politice. In prezent exista opt grupuri politice in cadrul Parlamentului European (unul pe cale de a se destrama - ITS).

Fiecare grup politic isi asigura organizarea interna, prin desemnarea unui presedinte (sau a doi presedinti, in cazul anumitor grupuri), a unui birou si a unui secretariat. Distributia locurilor deputatilor in sala de plen se face in functie de apartenenta politica, de la stanga la dreapta, cu acordul presedintilor de grup.

Numarul minim de deputati necesar pentru a constitui un grup politic este de 20. Cel putin o cincime din statele member trebuie sa fie reprezentate in cadrul grupului. Un deputat poate partine unui singur grup. Unii deputati nu fac parte din niciun grup politic, ei fiind, in acest caz, neafiliati. Niciunui mebru nu i se poate impune o anumita varianta de vot.

In Parlamentul European exista 8 grupuri politice:

Grupul Partidului Popular European (Crestin-Democrat) si al Democratilor Europeni (EPP-ED) are 278 de membri proveniti din 27 de tari membre. Dintre acestia, 9 provin din Romania de la Partidul Democrat (PD), de la Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) si de la Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR).

Grupul Socialist din Parlamentul European (PES) are 217 membri, dintre acestia 12 provin din Romania de la Partidul Social Democrat (PSD).

Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) are 103 membri, dintre care 8 sunt din Romania: 6 de la Partidul National Liberal (PNL) si 2 de la partidul Conservator (PC).

Grupul Uniunea pentru Europa Natiunilor (UEN) are 44 de membri.

Grupul Verzilor/Alianta Libera European (Greens/ALE) are 42 de membri.

Grupul Confederal al Stangii Unite Europene/ Stanga Verde Nordica (GUE/NGL) are 41 de membri.

Grupul Independenta si Democratie (IND/DEM) are 24 de membri.

Grupul Identitate, Traditie si Suveranitate (ITS) are 23 de membri. Acesta s-a dizolvat, odata cu plecarea celor cinci parlamentari PRM din grup.

Exista si 13 membri independenti.

Delegatiile

Delegatiile Parlamentului European colaboreaza cu parlamentele tarilor care nu fac parte din Uniunea Europeana si joaca un rol important in sprijinirea extinderii influentei Europei la nivel mondial.

Exista 32 de delegatii, fiecare fiind alacatita din aproximativ 15 deputati europeni, insa se pot distinge patru categorii:
- delegatii interparlamentare, a caror misiune consta in mentinearea relatiilor cu parlamentele tarilor din fara UE;
- comisii parlamentare mixte, care mentin contactul cu parlamentele tarilor candidate la aderare;
- delegatia PE la Adunarea Parlamentara Paritara ACP-UE reuneste deputatii in PE si parlamentarii din Africa, Caraibe si pacific;
- delegatia parlamentului European la Adunarea Parlamentara Europeana mediteraneana.
from evz

PIESA DE SERIE A!


"U" CLUJ Gigi Multescu îl va testa azi pe brazilianul Fabio "Bilica" Alves da Souza, fundas cu state vechi în Il Calcio, la Palermo, Brescia, Venezia sau Ancona.

"Bilica" (27 de ani), ultima data la Istres, în liga secunda franceza, are sanse mari sa ajunga la un acord cu "sepcile rosii". El va sosi azi la Cluj pentru a fi urmarit pe viu de Multescu.

Telenovela aducerii unui fundas central la echipa universitara este aproape de final. Astfel, Gigi Multescu pare sa obtina ceea ce si-a dorit: transferul lui Fabio "Bilica" Alves da Souza, jucator pe care l-a vrut si în mandatul lui de la Vaslui. Cu 84 de meciuri în prima liga italiana (Serie A), brazilianul pare sa fie dispus sa accepte chiar si varianta "U" Cluj. "Cel târziu marti îl asteptam pe «Bilica» la Cluj-Napoca. Este de remarcat ca pretentiile lui au scazut la jumatate fata de data trecuta când l-am dorit. Are un CV impresionant si l-am convins foarte greu pe impresarul lui sa-l aduca la echipa noastra, din cauza situatiei din clasament. El va trebui numai sa treaca testele fizice pentru a ne aseza la masa negocierilor", a zis Multescu.

Daca tratativele cu "Bilica" vor esua, "Turcul" mai are trei variante de rezerva. Astfel, de câteva zile, Multescu mai are în probe un alt fundas din Brazilia, Andre Izepon Astorga (27 de ani), care a fost supus deja testelor fizice. Azi este asteptat la antrenamente si sârbul Dejan Brankovic, care a evoluat ultima data în prima liga din Serbia, la OFK Belgrad, dar si un fundas argentinian de origine poloneza. Dintre toti acestia va fi pastrat numai unul. In probe este si un portar brazilian, Sousa da Silva, dar el are sanse minime sa ramâna.

Nu vom aduce decât un fundas central. Sper sa fie «Bilica».

Gheorghe Multescu, antrenor "U" Cluj
from p

Sunday, November 18, 2007

MAI VINE SI UN SARB


TEST Fundasul sârb Dejan Brankovic, care a jucat ultima data la OFK Belgrad, va sosi mâine pe Somes pentru a da probe la “U”.

Clujenii sunt decisi sa se “blindeze” în zona centrala a defensivei, acolo unde, pe lânga brazilianul Astorga (foto), va fi testat si sârbul Brankovic.

Numeroasele goluri primite în acest sezon l-au facut pe Gigi Multescu sa ceara jucatori pentru întarirea defensivei. Astfel, dupa ce vineri seara a ajuns la Cluj-Napoca brazilianul Andre Izepon Astorga (27 de ani), cel mai probabil în cursul zilei de mâine va ajunge si sârbul Dejan Brankovic, care a evoluat ultima data în prima liga din Serbia, la OFK Belgrad. “Da, îl asteptam si pe Brankovic. Daca va corespunde la ceea ce vrea domnul Multescu, ne vom pune la masa negocierilor cu el”, a precizat Sorin Vadana, directorul sportiv al echipei. De când este “Turcul” antrenor principal, “sepcile rosii” au ajuns la un acord cu atacantul Zongo (Burkina Faso) si mijlocasul Pedrinho (Portugalia). De asemenea, în probe mai este un portar din Brazilia, Sousa da Silva.
from prosport

TUNARUL ZONGO


SPERANTE Noul atacant achizitionat de “U” Cluj a marcat unicul gol al echipei universitare în meciul amical de ieri cu Gloria Bistrita, încheiat la egalitate, 1-1.

“U” si Gloria au terminat ieri la egalitate, pe “Ion Moina”. Atacantul din Burkina Faso al echipei antrenate de Gigi Multescu a deschis scorul, iar Bad a restabilit egalitatea.

Multescu nu s-a dezmintit ieri si l-a “aruncat” în echipa titularilor cu care a abordat meciul cu formatia lui Ioan Ovidiu Sabau pe Mamadou Zongo, atacant pentru care a insistat sa fie transferat, el având la activ noua sezoane în Olanda. Iar jucatorul din Burkina Faso nu a dezamagit, în minutul sase deschizând scorul, cu un sut plasat din marginea careului mare. Tot Zongo, dupa numai doua minute, putea sa duca scorul la 2-0, dar Albut l-a blocat în ultimul moment. Gazdele au pus stapânire pe joc, Olah reusind un sut de senzatie de la 25 de metri, dar mingea a izbit transversala (‘16). Cum în fotbal ocaziile se razbuna, Tilinca a profitat apoi de o greseala a lui Gigel Coman si a centrat perfect pentru Bad, care a restabilit egalitatea (23). Pe finalul primei reprize, Bolohan (36) si Zongo (40, bara) puteau sa-i readuca pe clujeni în avantaj. Jocul s-a schimbat în totalitate în actul secund, când existat doar o ocazie de gol, pe finalul partidei, atunci când clujeanul Muresan a trimis milimetric pe lânga poarta.
from prosport

"U" Cluj - Gloria Bistrita 1-1

Universitatea Cluj si Gloria Bistria au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-1) intrun meci amical disputat sambata pe stadionul "Ion Moina''.

Golurile au fost marcate de Zongo, in minutul 9, pentru ''U'' Cluj, respectiv Bad in minutul 25.

Gigi Multescu a inceput partida cu Moldovan, Olah, Cordos, Park, Ungurusan, Zongo, Bolohan, Baciu, Coman, N. Jovanovic, Goga. Au mai jucat: Szolomajer, Iodi, Bus, Suciu, Suller, Joao Pedro "Pedrinha", Lailson Souza da Silva (portar brazilian aflat in probe). Singurul jucator neutilizat de antrenorul clujenilor a fost fundasul central brazilian Andre Astorga (in probe si el).

from Ucluj.ro