Saturday, May 24, 2008

Napoca Music Event

CATHERINE DENEUVE LA TIFF 2008

CATHERINE DENEUVE LA TIFF 2008

Oaspetele de onoare al TIFF-ului din acest an este Catherine Deneuve, una dintre actriţele emblematice ale istoriei cinematografului francez. În cadrul Galei de închidere, Deneuve va primi Premiul pentru Întreaga Carieră din partea Festivalului Internaţional de Film „Transilvania”, înmânat, în ultimii ani, unor personalităţi marcante ale cinematografului european precum Vanessa Redgrave, Franco Nero sau Annie Girardot.

Născută în 1943 la Paris, Catherine Deneuve şi-a început prestigioasa carieră în cinema în 1957. Pe parcursul celor 51 de ani petrecuţi în lumea filmului, a jucat în peste 100 de pelicule în care a interpretat roluri dintre cele mai complexe, care au făcut-o, nu o dată, să se re-inventeze complet. De la formidabila prestaţie în rolul Genevievei Emery, adolescenta îndrăgostită şi derutată din musical-ul atipic, câştigător de Palme d’Or, Umbrelele din Cherbourg (1964), la ucigaşa schizofrenică din Repulsie (1965) sau gospodina-prostituată din Belle de Jour (1967), de la rolurile de femme fatale din filmele lui Francois Truffaut, Sirena de pe Mississipi (1969) şi, mai ales, Ultimul metrou (1980), la cele de muncitoare în halat care cântă şi dansează în Dansând cu noaptea (2000) sau de soţie suspectată de crimă în straniul Opt femei (2002), fiecare apariţie a lui Catherine Deneuve are ceva electrizant, iar filmele din distribuţia cărora face parte nu pot trece neobservate: anul trecut, Deneuve si-a împrumutat vocea personajului Doamna Satrapi, mama Marjanei Satrapi în Persepolis, filmul de animaţie care a câştigat Premiul Juriului la Cannes, iar în 2008 actriţa e din nou prezentă pe afişul unuia dintre filmele selecţionate în competiţia pentru Palme D’Or, Conte de Noel.

Continuarea pe TIFF.ro

Friday, May 23, 2008

Lovit grav, pe trotuar, pe Dorobanţilor


Un bătrân care mergea, în cârjă, pe trotuar pe strada Dorobanţilor din Cluj, a fost lovit, vineri dimineaţa, în jurul orei 11,30, de un Audi care mergea cu spatele.

"N-am fost atent. Vorbeam cu doamna din dreapta", a mărturisit şoferul maşinii, Paul Cristian Bălan. "Am intrat într-o farmacie, să cumpăr nişte medicamente. Când am ieşit l-am văzut pe domnul care dădea cu spatele şi i-am făcut semne să oprească, dar nu m-a văzut", povesteşte şi Ana Ene, soţia victimei.
Continuarea in Clujeanul.ro

Vezi cum arată fântâna arteziană de la Avram Iancu, cu delfini, steluţe şi cai de mare




sursa foto: clujeanul.ro

Noul termen anunţat pentru finalizarea pieţei Avram Iancu este 12 iunie. Deşi iniţial şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a anunţat că o parte din piaţa, cea din faţa Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, va fi gata la timp pentru Sărbătorile Pascale lucrarea s-a amânat. Muncitorii au reluat timid săpăturile după perioada sărbătorilor, iar lucrurile au evoluat destul de încet.

Cu toate acestea joi a fost descoperit soclul noii fântâni arteziane ce se află în proces de finalizare. Are un bazin nou şi a fost pavată cu mozaic alb cu albastru pe partea interioară cu temă marină. Dacă modul în care a fost realizată statuia lui Avram Iancu a creat dezbateri şi procese la Cluj, probabil la fel de controversate vor fi şi noile desene ale fântânii: un căluţ de mare, o stea de mare şi un delfin.
Continuarea in Clujeanul.ro

SI sa nu uitam de Marsul lui Iancu care de azi se transforma in Marsul delfinilor:(

"Astazi cu bucurie romanilor veniti
Pe Iancu in campie voiosi sa-l insotiti
Spalati armele voastre, degraba s-alergam
Din locurile noastre pe dusmani s-alungam.
Iancule mare, bravule tare, cu noi sa fii!
Tu insoteste si insufleteste pe ai ta fii...
(ce nationalitate are oare primarul nostru?)

Continuarea pe poeziile.com

INVESTITI IN EDUCATIA VOASTRA!!!

Dragi elevi si studenti,

Un eveniment proiectat pentru voi are loc saptamana viitoare!

Nu uita sa va inscrieti pe


INVESTITI IN EDUCATIA VOASTRA!!!

Participa gratuit la JA Week in perioada 26-31 mai.


"U" Mobitelco, dusa de public spre 2-1!

Nebunia a fost la ea acasa in Sala Sporturilor "Horia Demian", prilejul fiind meciul trei al finalei Campionatului National de baschet masculin, dintre "U" Mobitelco si CSU Ploiesti.

Clujenii au invins cu 77-68 (19-20, 13-11, 15-23, 30-14), dupa un meci in care am vazut de toate - aparari perfecte, realizari individuale de mare efect, miscari tactice demne de NBA si, mai presus de toate, un public magnific!

Continuarea pe citynews.ro

Wednesday, May 21, 2008

Agraria 2008 - editia 14, 20-24 mai Cluj-Napoca

Doriti un prosciutto


sau niste carnaciori:P




Linistea Taurului...


Sturion (pastruga) la sedinta foto


Traditie versus molecular


Un cal putere vs. herghelie mecanica


Castiga herghelia o batalie...


Si piticii ar calari, nu?


Oare ce vrea?!

Nu a primit ce a vrut..dar a facut pe cineva bucuros

Comentezi?!


TE mananc acum!

Patronul AS Roma, interesat de “U” Cluj

Compania Ital Petroli, deţinută de Sensi, a cerut o informare preliminară asupra clubului “U”. Conducerea “Şepcilor roşii” l-a tratat pe trimisul italienilor cu maxim dezinteres.
Deşi retrogradată în Liga a II-a, istoria Universităţii continuă să stârnească interes. ZIUA de Cluj vă prezintă modul în care puternica familie Sensi, prin intermediul unui clujean, Ionuţ Piso, a încercat să se intereseze asupra modului în care ar putea colabora şi eventual investi la clubul de pe “Ion Moina”.

Piso a cerut conducerii clujenilor o prezentare de ansamblu a situaţiei actuale a societăţii pe acţiuni, dar şi a brand-ului “U” Cluj, dar nu a găsit înţelegere la conducerea “Şepcilor roşii”.

Ionuţ Piso, doctorant la Universitatea din Roma, fiul directorului Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, şi un apropiat al familiei Sensi, ne-a declarat că într-o întâlnire privată, avută cu soţul Rosellei Sensi, fiica lui Franco Sensi, le-a povestit acestora despre oraş şi despre “U” Cluj, pe care a descris-o ca fiind o echipă iubită şi respectată, deşi a retrogradat în liga secundă.

“Le-am făcut o scurtă descriere a echipei, a clubului, a suporterilor. Le-am povestit cât de numeroşi şi fanatici sunt suporterii şi despre cum şi-au încurajat echipa, deşi era retrogradată de multă vreme în liga secundă. Au părut extrem de încântaţi şi m-au rugat să le obţin o informare asupra situaţiei exacte a societăţii, asta însemnând contractele jucătorilor, bilanţul pe anul 2007, datoriile pe care le are clubul în acest moment, palmaresul şi istoricul clubului şi alte detalii administrative, inclusiv situaţia stadionului şi a bazelor de antrenament”, a declarat Piso pentru ZIUA de Cluj.

Continuarea in Ziua de Cluj

Monday, May 19, 2008

“Zilele Marketing-ului” (editia a 3-a)!

Tinere pasionat de tot ce misca in marketing , te invitam la “Zilele Marketing-ului 2008″! Vino si cu amicii tai! Veti avea numai de castigat. Si cum noi folosim foarte mult messengerul … iti oferim si un text de informare referitor la eveniment , pe care il poti raspandi printre prietenii tai ;)

Povestea continua… A.S.Marketing te invita, in perioada 19-22 Mai a.c., la cel mai reprezentativ eveniment de marketing din Transilvania, organizat de studenti pentru studenti, “Zilele Marketing-ului” (editia a 3-a)! Intra pe taramul profesionistilor! Madalin Matica, Stefan Liute, Larisa Petrini, Liana Stroia, Sorin Tudor sunt doar cativa dintre invitatii care vor fi acolo, pentru tine. Pentru detalii click aici: http://zilelemarketingului.wordpress.com