Friday, May 23, 2008

Vezi cum arată fântâna arteziană de la Avram Iancu, cu delfini, steluţe şi cai de mare




sursa foto: clujeanul.ro

Noul termen anunţat pentru finalizarea pieţei Avram Iancu este 12 iunie. Deşi iniţial şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a anunţat că o parte din piaţa, cea din faţa Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, va fi gata la timp pentru Sărbătorile Pascale lucrarea s-a amânat. Muncitorii au reluat timid săpăturile după perioada sărbătorilor, iar lucrurile au evoluat destul de încet.

Cu toate acestea joi a fost descoperit soclul noii fântâni arteziane ce se află în proces de finalizare. Are un bazin nou şi a fost pavată cu mozaic alb cu albastru pe partea interioară cu temă marină. Dacă modul în care a fost realizată statuia lui Avram Iancu a creat dezbateri şi procese la Cluj, probabil la fel de controversate vor fi şi noile desene ale fântânii: un căluţ de mare, o stea de mare şi un delfin.
Continuarea in Clujeanul.ro

SI sa nu uitam de Marsul lui Iancu care de azi se transforma in Marsul delfinilor:(

"Astazi cu bucurie romanilor veniti
Pe Iancu in campie voiosi sa-l insotiti
Spalati armele voastre, degraba s-alergam
Din locurile noastre pe dusmani s-alungam.
Iancule mare, bravule tare, cu noi sa fii!
Tu insoteste si insufleteste pe ai ta fii...
(ce nationalitate are oare primarul nostru?)

Continuarea pe poeziile.com

1 comment:

bgp said...

O sfidare a bunului simt si o bataie de joc la adresa monumetelor cu o puternica simbolistica istorica si arhitectonica din piata, precum si la adresa intregului Cluj, care se vrea oras universitar si cultural. Rusine celor responsabili de constructia acestei fantani. Speram ca presa si arhitectii clujeni vor lua atitudine si aceasta bataie de joc va lua sfarsit.