Saturday, May 31, 2008

Non pensarci - Un film pe care nu trebuie sa-l ratati de la TIFF 2008


Nu ne lua în seamă / Non pensarci (Italia,2007) 110’

Regia: Gianni Zanasi. Cu: Valerio Mastandrea, Dino
Abbrescia, Giuseppe Battiston.
O comedie în cel mai pur stil Italian, în care Stefano, un
chitarist rock relativ cunoscut, dar ocolit de celebritate,
se întoarce acasă, unde toţi par că îl primesc cu braţele
deschise. În realitate, fiecare dintre ei trece printr-o
criză.
sursa tiff.ro



Friday, May 30, 2008

PSD Cluj are siglă de campanie


EU IUBESC CLUJUL! TU?

Thursday, May 29, 2008

TIFF 2008: DOUĂ SUTE DE FILME, PREZENTATE LA FESTIVALUL DE FILM DE LA CLUJ

Vineri, la Cluj, începe Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Până pe 8 iunie vor fi prezentate 200 de filme, din 40 de ţări, iar în premieră pentru România, va fi amenajat şi un cinema Drive-in, unde vor putea intra aproape 300 de maşini. Pasionaţii de cinema vor avea parte în această perioadă de filme-eveniment, începând cu proaspătul câştigător de la Cannes, scurt-metrajul „Megatron” al lui Marian Crişan, dar şi cu lung metrajul Boogie, în regia lui Radu Muntean, prezent la Cannes în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs. Tot de la Cannes direct la Cluj va ajunge şi pelicula „Delta”, regizată de Kornel Mundruczo.
Laureata Premiului Special la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de la Cannes, actriţa Catherine Deneuve, vine la Cluj în ziua decernării premiilor TIFF. Astfel, pe 7 iunie spectatorii ajunşi la Cluj o vor putea întâlni pe doamna cinematografiei franceze la Cinema Republica. În cadrul Galei de închidere, actriţei îi va fi acordat Premiul pentru întreaga carieră, distincţie prin care va fi omagiată şi actriţa Tamara Buciuceanu-Botez. Celor două li se va alătura unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai teatrului şi filmului românesc - maestrul Radu Beligan, căruia i se va oferi Premiul de Excelenţă TIFF.Pe lângă filme, workshopuri şi seminarii, TIFF găzduieşte şi expoziţiile de artă şi fotografie ale unor artişti din peisajul contemporan românesc: Cosmin Bumbuţ, Sorin Spoială şi Sorin Tara.
Antena 3

Eu pe unde trec?




De ce "papagalii" nu isi lasa masinile in "parkingurile" mult laudate???
Vreti sa omorati nervii clujenilor care trec prin centru sau care e strategia?
JOS PAPAGALII!!!

Asa arata bustul lui Sigismund Toduta inainte de alegeri!!!



De monumente cine se ocupa? Sa vina altii la Primarie ca portocalele nu au facut nimic bun!

Sinucidere pe Calea Floresti


In jurul orei 21 un barbat in varsta de 50 de ani s-a aruncat de la etajul 4 al blocului situat pe Calea Floresti nr 6.
Mai multe informatii nu se cunosc deocamdata.

Emil Jula a semnat cu Energie Cottbus

Fostul component al Universitatii Cluj, Emil Jula, a semnat un contract valabil trei ani cu Energie Cottbus, formatie din prima liga germana.

Un factor decisiv in mutarea clujeanului Jula in Bundesliga l-a reprezentat si sfaturile lui Vasile Miriuta, ce a evoluat cinci ani la Energie Cottbus. "Bundesliga este o provocare imensa pentru mine si de abia astept sa joc pentru pentru Energie", a spus Jula pentru site-ul oficial al echipei germane.
Managerul germanilor, Steffen Heidrich, s-a aratat incantat de recenta achizitie.


"Emil Jula se muleaza bine pe conceptul echipei noastre si indeplineste cerintele jucatorului pe care l-am cautat", a spus Heidrich.


Jula a fost cedat de "U" Cluj la Otelul Galati in 2006, la pachet cu Janos Szekely, pentru suma de 50.000 de euro. 700.000 de euro a platit Energie Cottbus pentru golgheterul Otelului Galati, cu 17 goluri marcate in sezonul de Liga 1 recent incheiat.

foto: fcenergie.de
sursa citynews.ro

Margareta Paslaru clips from Veronica (1972)

Ofertă cu Impact pentru Universitatea Cluj

Impact - Intop a oferit şase milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru 40% din acţiunile CFM “U” şi are şanse să devină noul proprietar al clubului, cu un total de 52% din acţiuni.
Deşi la precedenta Adunare Generală a Acţionarilor s-a anunţat că societăţile Impact-Intop şi Oncos vor achiziţiona împreună pachetul majoritar al clubului, ieri doar compania condusă de clujeanul Dan Ioan Popp a venit cu o ofertă concretă.

Memorandumul depus de Impact la Primărie va fi analizat astăzi de Comisia de buget-finanţe, iar mâine tranzacţia urmează să fie oficializată în cadrul şedinţei Consiliului Local (CL). în schimb, reprezentanţii Oncos acuză că cei de la Impact nu au făcut ofertă comună cu ei.

“Noi ne-am înţeles cu cei de la Impact să cumpărăm împreună pachetul majoritar, să facem un plan împreună, iar pe viitor să cooptăm şi alţi acţionari puternici, care să ne ajute. Totul a fost bine şi frumos până ieri (marţi – n. red.), când am mers la Bucureşti să punem totul la punct şi să stabilim procentele.

N-am mai reuşit să luăm legătura cu ei până seara, când ne-au transmis că vor cumpăra singuri pachetul majoritar. în aceste condiţii, nu am putut să venim şi noi cu o ofertă proprie pentru că timpul era prea scurt”, ne-a declarat Radu Constantea, reprezentantul societăţii Oncos.

Astfel, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor, desfăşurată în biroul primarului Emil Boc, compania Impact, prin Intop, a înaintat o ofertă de şase milioane de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro) pentru achiziţionarea a 40% din acţiunile clubului.

Consiliul Local va rămâne cu aproximativ 22,5 procente, iar compania Impact va deveni noul acţionar majoritar. “Practic, astăzi Adunarea Generală a clubului a luat act de oferta firmei Impact, prin Intop, de a prelua pachetul majoritar la club. Firma a făcut o ofertă de a cumpăra 40% din acţiunile pe care le deţine CL şi va avea 52% din acţiuni la “U”. Pentru aceste acţiuni ei oferă suma de şase milioane de lei.

Din acest moment, misiunea Consiliului de Administraţie se încheie, urmând să-şi intre pe rol Comisia de buget-finanţe cu privire la oferta Impact”, a declarat primarul Emil Boc. “Dorinţa noastră este ca vineri (mâine – n. red.) să avem pe ordinea de zi a Consiliului Local hotărârea prin care Impact să achiziţioneze pachetul majoritar, dacă negocierile vor fi finalizate, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple”, a completat edilul.

Continuarea pe Ziua de Cluj

Clujul, în aşteptarea TIFF-ului

Doar până mâine, atât mai trebuie să răbdăm. Greaţa provocată de o campanie electorală pe care nu a dorit-o nimeni şi care s-a instalat în societatea placidă ca o boală necruţătoare şi fără leac se va încheia, brusc şi salutar, o dată cu intrarea în starea de graţie impersonală pe care ţi-o dă un film bun.
Multiplicată de atâtea ori în următoarele 10 zile ale TIFF-ului, doar ea poate să şteargă gustul sălciu lăsat de farafastâcul pseudo-electoral, ce ţine de o lună bătută pe muchie. Cu patru ani în urmă, mă întorceam agale spre casă, în miez de noapte, după încheierea proiecţiilor de la Echinox, împreună cu două colege de voluntariat, franţuzoaice.

Campania electorală era pe terminate, la fel ca acum. Trecând de conversaţiile interculturale clasice şi clişeizate, Marie şi Valérie m-au întrebat pe un ton firesc dacă domnii aceia zâmbesc tot timpul anului de pe cearşafurile agăţate de blocuri şi dacă portretele lor hidoase au totuşi vreo semnificaţie

Fetele au găsit stranie modalitatea de a-şi face campanie electorală, dar au conchis amar că blocurile lăsate neînveşmântate arătau chiar mai dezolant, cu tencuiala scorojită de ani. La un ciclu electoral distanţă, unele dintre blocuri au primit o faţă nouă, care acoperă stratul izolator de polistiren care i-a dat insomnii grave unuia dintre candidaţi.

Oraşul s-a mai lăţit puţin, în ciuda celor care deplângeau că Clujul este condamnat să rămână închis în depresiunea sa. Nervii şoferilor şi plămânii tot mai flămânzi ai locuitorilor stau mărturie acestei dezvoltări spectaculoase. Majoritatea clujenilor sunt bucuroşi să constate că au asfalt proaspăt în faţa blocului şi mega-prăvălii unde pot strica banii.

Continuarea pe Ziua de Cluj

Wednesday, May 28, 2008

Boc "P0c"


Ce facea primarul Clujului in data de 31.12.2007?! Nu se pregatea de Revelion..el completa Declaratia de avere!!!
Vai sarac e "P0c" al nostru...nu prea ii merge bine..daca plimba creanga intre Bucuresti si Cluj..nu da roade nicaieri. Dupa ce si-a vandut Solenza cu 4500 euro a reusit sa-si cumpere un Peugeot 207 in leasign scadent in 2010, mai are si niste bani la ciorap 4000 euro si aprox. 48.000 ron...

Emil Boc: „Numai în viaţa personală l-am refuzat pe Traian Băsescu!“...

Cat de "visatori" pot sa fie clujenii sa-l voteze iar pe acest personaj..

sursa
primariaclujnapoca
sublupa

Tuesday, May 27, 2008

Concurs Clujul Tau





foto: Lucian Cuibus

Cine doreste sa voteze poza preferata o poate face dand click pe fotografia favorita si apoi Voteaza.

Merci anticipat.

Monday, May 26, 2008

Programul editiei a 7-a - TIFF 2008



sursa TIFF.ro

Brazilienii raman. Toti!

Lucrurile in privinta celor patru brazilieni de la "U'' Cluj sunt foarte aproape de a se rezolva. Oricine va fi tehnicianul care va pregati Universitatea in Liga a II-a acesta se va putea baza pe Bilica, Astorga, Edvan si Bayano. Daca in cazul ultimilor doi, treburile erau clare, ei confirmand ca vor ramane la ''U'' Cluj, imediat dupa terminarea campionatului, Bilica si Astorga au hotarat ca vor continua la echipa abia zilele acestea.

"In urma unei discutii pe care am avut-o cu impresarul meu si cu presedintele Anton Dobos, am decis ca voi ramane la Universitatea. Imi place foarte mult in Cluj, orasul este superb, iar suporterii sunt unici. Pentru ei vom ramane toti brazilienii la echipa. Nu concepem sa nu promovam sezonul viitor'', a declarat pentru ucluj.ro Andre Astorga.

Bilica va ramane la Universitatea cel putin pana in 2009, in timp ce Astorga, Bayano si Edvan, pana in 2010.

Astorga va pleca luni spre Brazilia. Niciunul dintre brazilieni nu si-au primit inca toate restantele financiare.

sursa ucluj.ro