Saturday, May 3, 2008

„Între Dinamo şi Merlier sunt mai mult decât discuţii”

Dinamo Bucureşti doreşte să îl achiziţioneze pe portarul belgian al Universităţii Cluj, Pieter Merlier, şi a început deja negocierile în acest sens, a declarat sâmbătă agenţiei NewsIn, impresarul Traian Gherghişan.

"Dinamo este printre echipele care îl doresc pe Merlier, dar nu singura. El se află pe lista mai multor echipe din străinătate, care îşi vor trimite reprezentanţii la meciul cu CFR Cluj, de miercuri, şi apoi vom vedea. Oricum, între Dinamo şi Merlier sunt mai mult decât discuţii. Există un interes pentru el", a spus Gherghişan.

Goalkeeper-ul în vârstă de 29 de ani a fost transferat la formaţia ardeleană la începutul acestui an, venind din postura de jucător liber de contract, şi a semnat o înţelegere pe două sezoane şi jumătate. Înainte, belgianul a mai trecut pe la Zulte Waregem şi Maccaby Herzilya.

Preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, a explicat, pentru NewsIn, situaţia contractuală a lui Merlier. "El a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu noi, dar în această vară va trebui să achităm o anumită sumă de bani pentru el dacă vrem să continue la noi şi în următorii doi ani. Cum situaţia financiară a clubului este incertă, încă nu ştim dacă va rămâne sau nu", a precizat oficialul ardelenilor.

sursa NewsIn si gsp

Despărţire

Bilica a evoluat 6 luni în tricoul Universităţii
Brazilienii Fabio Bilica şi Andre Astorga au semnat pe doi ani cu echipa turcă Eskisehirspor.

Neplătiţi de mai bine de două luni, “şepcile roşii” îşi caută alte an­gajamente. Primii doi “studenţi” care şi-au găsit o nouă echipă sînt brazilienii Fabio Bilica (29 de ani) şi Andre Astorga (28 de ani). Cei doi stoperi au plecat imediat după jocul de sîm­bătă cu Farul Constanţa (1-2) în Turcia, unde au parafat contracte pe doi ani cu proaspăta promovată în prima ligă, Eskisehirspor.

Bilica şi Astorga au fost aduşi la Cluj de fostul antrenor al “stu­denţilor”, Gigi Mulţescu, la finalul anului trecut, cînd au semnat cu “U” pînă în vara lui 2009, respectiv vara lui 2010. În contracte însă, există o clauză conform căreia Astorga şi Bilica devin liberi la finalul sezonului, dacă clubul nu le achită 70.000 de euro, respectiv 80.000 de euro, bani de care “şep­cile roşii” nu dispun momentan. “Nu-i vom pierde gratis, de asta sîn­tem siguri. Şi-au găsit echipe? Foar­te bine, vom încasa nişte bani pe care-i vom folosi la reconstrucţia echipei”, a afirmat Anton Doboş, pre­şedintele clujenilor.

100.000 de euro este clauza de reziliere a contractului lui Astorga

150.000 de euro este clauza de reziliere a contractului lui Bilica

11 meciuri a jucat Astorga pentru “U”, marcînd chiar la debut în remiza, 1-1, cu Poli Iaşi

15 partide a bifat Bilica pentru “U” Cluj, în toate fiind integralist, şi a marcat un gol

sursa gsp.ro

Friday, May 2, 2008

Trica, la "sepci" le-o dedica

Olteanul lui *** Cluj, Eugen Trica, a socat in cursul acestei saptamani un grup restrans de suporteri visinii.

Prezent intr-un restaurant cu muzica lautareasca, numarul 10 al feroviarilor a facut mai multe dedicatii la microfonul clubului Romantic pentru suporterii rivalilor de la Universitatea Cluj.

Trica nu s-a dezmintit si i-a lasat gura casca pe fanii lui *** prezenti in crasma, carora le-a reprosat ca nu pun destul patos in sustinerea echipei. "Voi sunteti suporteri?! Aia pica in B si sunt mai multi ca voi", ar fi spus fotbalistul, fermecat in acea seara de licorile lui Bachus.

Intamplarea a avut loc in preajma derby-ului local dintre "U" si ***, semn ca prietenia dintre cele doua echipe a ajuns la un alt nivel.

* Aceasta este o barfa si va fi tratata ca atare.

sursa citynews.ro

U Mobitelco 2007-2008


U_Mobitelco_2007-2008

Funar deschide buletinul de vot la Primărie

Biroul Electoral de Circumscripţie a stabilit ieri ordinea în care vor apărea partidele pe buletinele de vot pentru alegerile locale de pe 1 iunie. Primul loc aparţine PRM, al doilea PSD, al treilea PNL, al patrulea PD-L, al cincilea PC şi al şaselea UDMR. Ordinea partidelor parlamentare se păstrează pentru toate cele patru scrutinuri, în timp ce ordinea partidelor neparlamentare, de la locul 7 în sus, variază de la un scrutin la celălalt. În cazul alegerilor pentru primari şi pentru preşedintele Consiliului Ju­deţean, candidaţii vor apărea câte trei pe o pagină. Cap de listă la Primărie va fi Gheorghe Funar (PRM), iar la CJ Vasile Soporan (PSD), deoarece PRM nu are un candidat. Primarul Emil Boc va figura primul pe a doua pagină a buletinului.

sursa informatia de cluj

Thursday, May 1, 2008

Noaptea alba – Sport, fotbal şi film

Cluj-Napoca îşi aşteaptă tinerii de dimineaţă începând cu ora 11.00, în Parcul municipal pentru a participa la Crosul Tineretului, eveniment ce va avea loc la nivel naţional. Sportivii clujeni se vor putea înscrie şi la campionatele de fotbal. Odată cu lăsarea serii clubul Bastyo va organiza o serată de chitară. Cinefilii vor avea intrare liberă la cinema Republica. Începând cu orele 22.00 petrecăreţii se vor muta în clubul After8.

sursa noaptea-alba

Oferte din Olanda pentru Merlier



Pieter Merlier, magicianul din poarta Universităţii Cluj, a fost ochit şi de alte cluburi. "Impresarul meu din Belgia mi-a spus că are oferte pentru mine din Olanda, dar deocamdată nu am vrut să discut mai mult", a spus Merlier. Portarul are în plan să profite la maximum de publicitatea pe care şi-a făcut-o la Cluj. "Am văzut în ziare că sunt apreciat în România, de aceea nu vreau să plec de aici până nu discut şi cu impresarul meu român, Traian Gherghişan. Poate găsim o ofertă interesantă în România", a mai afirmat Pieter Merlier.
Belgianul a venit în februarie la Universitatea şi, după câteva prestaţii excelente, presa a scris că el ar fi intrat în vizorul lui Dinamo. Merlier are contract cu "U" până in vara acestui an, cu posibilitate de prelungire.
sursa clujeanul.ro

Întâlnire a trabantiştilor, lângă Gilău


Circa 30 de proprietari de Trabant din întreaga ţară se vor întâlni joi la campingul Eldorado, între Gilău şi Căpuş.

Evenimentul se va desfăşura până duminică, 4 mai, şi va include atât concursuri (de aruncat al blocului motor, de tras Trabantul cu o funie, "liniuţe", de mâncat ardei iute), cât şi o paradă prin centrul Clujului - în cursul zilei de sâmbătă.

De asemenea, se vor decerna titluri precum "cel mai fain", "cel mai naşpa", "cel mai tânăr" sau "cel mai în vârstă" Trabant.

"În Cluj suntem vreo 10 trabantişti care ne întâlnim regulat şi intenţionăm chiar să înfiinţăm o asociaţie", a explicat pentru clujeanul.ro Tomi Tothpal, unul din organizatorii evenimentului.
sursa clujeanul.ro

Grevă

Astorga şi Bilica au refuzat să se antreneze ieri din cauză că nu şi-au primit banii stipulaţi în contract.

Universitatea Cluj riscă să joace cu juniorii în derby-ul cu CFR Cluj de la mij­lo­cul săptămînii viitoare.

Înaintea antrenamentului de ieri, jucătorii Universităţii au cerut lămuriri staff-ului tehnic privind res­tanţele lor financiare, iar bra­zi­lienii Bilica şi Astorga au refuzat să participe la şedinţa de pregătire, in­vo­cînd neplata salariilor din luna februarie. “Nu se poate aşa ceva. De cînd am venit la această echi­pă am primit doar prima pentru vic­­to­ria cu Rapid. Am tot aşteptat să-mi primesc banii, dar nimic. În ca­zul ăsta nu-mi rămîne decît să-mi iau lu­crurile şi să plec”, a spus unul dintre jucătorii “şepcilor roşii”.
Continuarea pe gsp.ro

Wednesday, April 30, 2008

CAMPANIE INEDITĂ ANTI-ALCOOL. LUMINIŢE DE CRĂCIUN ÎN INTERSECŢII

Campanie inedită anti-alcool. Luminiţe de Crăciun în intersecţii (VIDEO)De 1 mai, marile intersecţii din zece oraşe importante vor fi decorate cu luminiţe de Crăciun. Este startul unei campanii menite să atragă atenţia şoferilor asupra numărului tot mai mare de accidente rutiere puse pe seama consumului de alcool. Anul trecut, au avut loc peste 650 de astfel de accidente, multe, soldate cu victime.

Campanie anti-alcool, la Cluj


Consumul de alcool la volan a fost cauza producerii, în acest an, a peste 100 de accidente rutiere, în care au murit aproape 40 de oameni. Anul trecut, peste 25.000 de şoferi au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului. Zece mii dintre aceştia s-au ales cu dosare de urmărire penală.

Potrivit iniţiatorilor campaniei de prevenire a consumului de alcool la volan, portretul robot al unui şofer care se urcă la volan în stare de ebrietate este un tânăr între 18 şi 35 de ani şi fără prea multă experienţă în şofat.
Continuarea pe antena3

Romania, te iubim si cu tine ne mandrim!


Euro 2008: Cele 16 participante şi-au ales sloganurile

Turneul final al Campionatului European din vară se apropie cu paşi repezi. Până la 7 iunie, ziua în care atenţia întregului continent va fi captată de competiţia din Austria şi Elveţia, cele 16 participante şi-au ales sloganurile care le vor reprezenta.

Ideea a aparţinut membrilor UEFA. În ultima lună, microbiştii din toată Europa au putut vota pe site-ul oficial al Euro 2008 sloganul care va fi imprimat pe microbuzele cu care favoriţii lor se vor deplasa prin Austria şi Elveţia. Mai precis, fanii au avut de ales dintre 3 variante, variante rezultate în urma altor sondaje, realizate de Federaţiile de Fotbal din fiecare din cele 16 ţări participante.

Dacă vreţi să vedeţi care este sloganul „tricolorilor”, precum şi cele ale celorlalte 15 echipe naţionale calificate la Europene, dar şi cum arată cele 16 microbuze, accesaţi galeria foto de mai jos.

Galerie foto: Microbuze şi sloganuri Euro 2008
sursa antena3

GURZÃU ADRIAN

Este un alt magician de la pdl...de ce spun asta? pentru ca si-a facut declaratia de avere invizibila. trebuie sa-i reamintesc ca in Consiliul local nu e circ si trebuie respectate niste legi cum ar fi legea 144/2007 unde se specifica clar ca "Declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii."


Legea 144/2007
privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate

....

CAPITOLUL V
Declararea averilor si a intereselor

Art. 39. -

(1) Urmatoarele categorii de persoane au obligatia declararii averii si a intereselor:

...

28. alesii locali;

29. persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice;

...

Art. 41. -

...

(2) Declaratia de avere se face in scris, pe proprie raspundere, si cuprinde bunurile proprii, bunurile comune si cele detinute in indiviziune, precum si cele ale copiilor aflati in intretinere, potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, precum si prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese, aprobata prin Legea nr. 158/2005, care se aplica in mod corespunzator.

...

Art. 42. -

(1) Declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii.

(2) Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior.

(3) In termen de cel mult 15 zile de la data incheierii mandatului sau a incetarii activitatii, persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna o noua declaratie de avere si declaratie de interese.

sursa primariaclujnapoca.ro

Merlier: ”Am jucat pe gratis!”




Portarul belgian Pieter Merlier, unul dintre cei mai buni jucători ai Universității în retur, se plânge că nu a primit niciun ban de când a venit la Cluj. ”Din februarie am jucat graris, Nu am primit niciun ban, nimic. Am fost amânat, iar ultima dată mi s-a spus că voi primi bani în 28 sau 29 aprilie. În 29 aprilie am fost la bancă, iar contul meu este gol. Nici măcar un euro nu aveam în el”, a povestit fotbalistul venit de la Maccabi Herzliya.
Continuarea in Clujeanul.ro

Citat din Eminescu, interzis pe stadioane

Freaca Buha

"U" Cluj se desparte in vara de 9 jucatori

Majoritatea fotbalistilor adusi in iarna de presedintele Toni Dobos vor parasi corabia Universitatii Cluj la finele sezonului. Astfel, Zeno Bundea, Cristian Silvasan, Claudiu Raducanu, Sorin Radoi, Cristian Dancia si Fabien Boudarene isi vor incheia conturile in doua luni cu gruparea de sub Feleac, in cazul in care nu-si vor prelungi contractele de joc.

La 38 de ani, veteranul Radu Sabo s-ar putea sa-si puna ghetele in cui, urmand sa preia o functie in cadrul clubului clujean, iar Marius Suller va parasi si el echipa cu care a reusit promovarea in Liga 1.

Surprinzator, Fabio Bilica (foto) si Andre Astorga s-ar putea sa continue la Cluj, in cazul in care clubul condus de Toni Dobos va gasi stabilitate financiara si va fi capabil sa respecte contractele incheiate cu cei doi brazilieni. Bilica si Astorga au semnat cu Universitatea in iarna angajamente pentru 18 luni, respectiv 30 de luni, iar ramanerea lor la Cluj va depinde de noul stapan al "Sepcilor rosii".

sursa citynews.ro

Centrul AgroTransilvania, pe zero în 2007

Centrul AgroTransilvania, societate pe acţiuni controlatã de Consiliul Judeţean Cluj, a încheiat anul trecut cu o cifrã de afaceri netã de 1,49 milioane de lei (circa 410.000 de euro). Nu a înregistrat pierderi, dar nici profit.
Potrivit bilanţului contabil aprobat miercuri de consilierii judeţeni, cifra de afaceri pe 2007, realizatã cu un numãr de 25 de angajaţi, este mai mare cu 975.342 de lei (267.000 de euro) decât cea înregistratã în 2006. Bilanţul contabil al AgroTransilvania SA la 31.12.2007 aratã cã totalul activelor imobilizate era de 6.083.632 de lei, din care 64.434 de lei imobilizãri necorporale şi 6.019.198 de lei imobilizãri corporale.
Continuarea in Ziua de Cluj

Tuesday, April 29, 2008

'U' Cluj - CFR trezeste interesul presei europene

Investitiile si orgoliile din fotbalul romanesc nu au ramas fara ecouri in presa straina.

Mai multi jurnalisti din Occident si-au anuntat prezenta la derby-ul clujean, dintre Universitatea si CFR Cluj. Din Elvetia sau Germania, acestia au trimis mai multe cereri pe adresa clubului universitar pentru obtinerea acreditarilor pentru meciul din 7 mai, ce se va disputa pe stadionul "Ion Moina".

Punctul de atractie pentru publicatiile europene il reprezinta masele de suporteri ce vor fi prezente la meciul dintre cele doua rivale ce vor constitui subiectul unor reportaje.

Un detaliu decisiv in prezenta jurnalistilor europeni il reprezinta participarea echipei nationale de fotbal a Romaniei la Campionatul European 2008 ce va avea loc in Elvetia si Austria.
sursa citynews.ro

“Impact cumpără”

Primarul Emil Boc e optimist şi anunţă că “U” se va vinde într-o lună, dar la echipă există temeri că alunecarea se va sfîrşi abia în Liga a III-a!.

“U” a încasat-o cu Farul, scor 1-2, însă nu doar echipa e de dus la reanimare, ci şi clubul.

Compania Impact a tatonat pre­luarea clubului printr-o propu­ne­re de diminuare a capitalului social, însă Consiliul local a respins varianta, formulîndu-şi totodată şi pretenţiile: 2,2 milioane de euro, su­­mă nediscutabilă, pentru cota sa de 55 la sută din totalul acţiunilor. “Noi vom vinde, iar Impact va cum­păra. La sfîrşitul lunii mai, clu­bul n-o să mai aparţină Consi­liului local”, a anunţat sec primarul Clu­ju­lui, Emil Boc, preluat de gsp.ro. Im­pact nu a reacţionat deo­cam­­da­tă, însă există semnale că discuţiile vor fi reluate chiar în această săptă­mînă.

La echipă, starea de incertitu­di­ne se resimte acut şi există temeri că “U” are putea aluneca pînă în Liga a III-a! “Acest club e pe cale să se ducă pe apa Someşului! Vreau să fac apel la cei care conduc să se gîndească foarte bine şi, mai ales, repede. Să nu fie tîrziu şi pen­tru Liga a II-a”, a spus Meszaros, care, la rîndul său, e pe cale să-şi încheie conturile cu “U”. “Contractul meu ex­pi­ră în vară, nu ştiu dacă rămîn. Nu am luat nici un ban de cînd am venit, dar nu banii m-au ţinut”, a adăugat tehnicianul. Nici preşedin­te­le Doboş nu ştie dacă va fi păs­trat la club, iar o serie de jucători stau cu bagajele făcute, aşteptînd ultima etapă .

“Îmi pare rău de “U”, dar nu s-a schimbat nimic din perioada în care eram eu acolo. Conducătorii nu se pricep”
Ion Marin antrenor Farul

“Dacă nu se ajunge la nici o soluţie, într-o lună riscăm să tragem obloanele”
Anton Doboş preşedinte “U” Cluj

SURSA GSP.RO