Wednesday, April 30, 2008

GURZÃU ADRIAN

Este un alt magician de la pdl...de ce spun asta? pentru ca si-a facut declaratia de avere invizibila. trebuie sa-i reamintesc ca in Consiliul local nu e circ si trebuie respectate niste legi cum ar fi legea 144/2007 unde se specifica clar ca "Declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii."


Legea 144/2007
privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate

....

CAPITOLUL V
Declararea averilor si a intereselor

Art. 39. -

(1) Urmatoarele categorii de persoane au obligatia declararii averii si a intereselor:

...

28. alesii locali;

29. persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice;

...

Art. 41. -

...

(2) Declaratia de avere se face in scris, pe proprie raspundere, si cuprinde bunurile proprii, bunurile comune si cele detinute in indiviziune, precum si cele ale copiilor aflati in intretinere, potrivit art. 3 alin. (1) din Legea nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici, precum si prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 14/2005 privind modificarea formularelor pentru declaratia de avere si pentru declaratia de interese, aprobata prin Legea nr. 158/2005, care se aplica in mod corespunzator.

...

Art. 42. -

(1) Declaratiile de avere si de interese se depun in termen de 15 zile de la data numirii sau alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii.

(2) Persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si de interese anual, cel mai tarziu la data de 31 mai, pentru anul fiscal anterior.

(3) In termen de cel mult 15 zile de la data incheierii mandatului sau a incetarii activitatii, persoanele prevazute de lege au obligatia sa depuna o noua declaratie de avere si declaratie de interese.

sursa primariaclujnapoca.ro

No comments: