Thursday, May 15, 2008

Trabi Race


ACS Crazy Drivers Romania , filiala Cluj , are placerea sa va invite pe data de 16.05.2008 , cu incepere de la orele 10 la Trabi Race editia a 2-a pe pista cartodromului Gheorgheni . In traditia evenimentului vom tine :

*** concurs de karting pentru studentii din Cluj-Napoca ,

--- cursa contracronometru cu trabantul 601 parcurgand pista de karting ,

+++ expozitie de masini modificate , un preview pentru weekendul incendiar planuit de 4tuning pentru pasionatii din Cluj .

Organizatori : ACS Crazy Drivers Cluj si OSUT-Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica
Programul evenimentului : 16 mai 2008 , cu incepere de la ora 10

10 - 11 --- inscrieri pentru concursul de karting si trabant
11 - 13 --- concurs karting etapa 1
13 - 14 --- concurs Trabi etapa 1
14 - 15 --- concurs karting etapa 2
15 - 16 --- concurs Trabi etapa 2
17 --- premierea

Concursurile sunt impartite astfel :

etapa 1 la karting si Trabi Race se adreseaza tuturor STUDENTILOR clujeni, indiferent de facultate sau universitate

etapa 2 se adreseaza tuturor doritorilor de senzatii tari care doresc sa conduca Trabantul pe pista de karting a cartodromului , precum si la karting.

Cluj de Mai



















Campanie Novanta Minuti

Bowling Gratuit pentru Studenti

Incepand cu 8 Mai, in fiecare Joi ai ocazia sa joci bowling GRATUIT cu studentul Ursus in Club Bowling de pe calea Dorobantilor.

In fiecare joi se intalnesc cate 27 de studenti care joaca intre ei. Cei mai buni primesc si premii (rucsac, sapca, tricou etc.+premiul lunar: consumatie in valoare de 500 RON). Toata distractia NU COSTA NIMIC.

Aduna-ti prietenii si inscriete la STUDENTUL URSUS.

Trimite un mail la UR_Cluj@yahoo.com cu numele, numarul de telefon si adresa de mail ale tale pentru inscrieri. De asemenea pentru alte detalii nu ezita sa contactezi Studentul Ursus la aceeasi adresa de mail.

Wednesday, May 14, 2008

Victorie si in ultimul meci din turneu

"U" Transilvania a castigat si ultimul meci, cel mai greu din turneul de promovare, in compania celor de la CS Pitesti, cu scorul de 31-24 (16-12).

Pentru "U" cele mai multe goluri au fost inscrise de Radu Lazar 6, Ciornohuz 5, Samoila 5 si Busecan 5.

Managerul echipei, Mihai Tritean, a dorit sa transmita un mesaj suporterilor echipei si, in general, tuturor clujenilor: "Sper ca am produs o bucurie clujenilor si ne dorim ca si clujenii sa vina la sala in sezonul viitor, sa fie alaturi de noi in Liga Nationala. Promitem ca o sa facem performanta! Ne vom intari, vom pastra jucatorii pe care ii avem si vom transfera si altii si speram ca vom ocupa un loc destul de bun in anul urmator."

Echipa a pornit in aceasta dupa-amiaza spre casa, urmand o perioada de doua saptamani de antrenamente, dupa care se va intra in vacanta. In 1 iulie este prevazuta reunirea lotului pentru inceperea pregatirii noului sezon.

sursa: utransilvania.ro

Ce efecte va avea Filarmonica asupra parcului?


Proiectul noului sediu al Filarmonicii de Stat "Transilvania" trebuie să treacă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM), înainte ca "pribegia" instituţiei culturale să ia sfârşit, iar construcţia noii clădiri să poată începe.

ARPM va lua o decizie, conform legii, după o perioadă în care sunt aşteptate toate obiecţiile clujenilor care au ceva împotriva acestui proiect sau cred că acesta ar dăuna mediului. Aceste sesizări pot fi trimise şi pe mail-ul agenţiei, la adresa autorizare @ arpmnv6 . ro.

Ecologiştii apără Parcul Central

Organizaţiile de mediu clujene au protestat împotriva realizării noului sediu al Filarmonicii în cel mai mare parc public al Clujului. Demersurile ONG-urilor au determinat ARPM Cluj-Napoca să solicite organizarea unei dezbateri publice şi a unui studiu de mediu înainte de construirea clădirii.

Aceasta ar urma să adăpostească o sală cu aproximativ 1.200 de locuri, un garaj subteran, foaiere, garderobe, holuri, spaţii tehnice şi săli de repetiţie. La sol, întregul ansamblu se va întinde pe o suprafaţă de 2.699 de metri pătraţi, din care 872 reprezintă amplasamentul fostului cazinou.
Continuarea in Clujeanul.ro

Clujul fără turism

Absenţa turiştilor străini \n zona Clujului provine din deteriorarea infrastructurii, degradarea obiectivelor de interes, lipsa serviciilor diversificate şi neimplicarea autorităţilor, sus]in specialiştii în domeniu.
Turismul este aproape inexistent în Cluj, mai ales din vina autorităţilor, acuză reprezentanţii agenţiilor de profil. Cu toate acestea, Direcţia Regională de Statistică a anunţat o creştere cu 25% a numărului străinilor care au sosit în Cluj în primul trimestru al anului faţă de aceeaşi perioadă din 2007.

Un raport al DRS menţionează că în trimestrul I din 2008 unităţile de turism în funcţiune din Cluj au oferit turiştilor 2.862 de camere cu 6.417 locuri. “Au fost cazaţi 84.690 de turişti, din care 12.407 străini (reprezentând 14,6% din total). Comparativ cu trimestrul I din 2007 numărul turiştilor străini a crescut cu 25,4%. Cei mai mulţi turişti străini provin din Italia (2.075), Ungaria (2.133), Germania (1.277), Austria (540), Olanda (541), Polonia (561), Anglia (544)”, precizează DRS.

Continuarea in ziua de cluj

Tuesday, May 13, 2008

"Cred că toţi avem vina noastră, se vede clar că greşim undeva"

Preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, e de părere că întreaga lume a fotbalului este vinovată pentru violenţa din forbal. "Ar trebui să ştie fiecare ce are de făcut. Suporterii să susţină echipa, dacă nu, să stea pe margine şi să privească, jucătorii să joace fotbal, antrenorii să antreneze, noi conducătorii să ne vedem de cluburile noastre...Cred că toţi avem vina noastră, se vede clar că greşim undeva. Este regretabil că se întîmplă aşa ceva şi trebuie luate măsuri", a spus Doboş.
sursa gsp.ro

Atentie, pod periculos!

Podul de pe strada Locomotivei, cel care face legatura intre Gara si Autogara din Cluj, este unul din cele mai solicitate din oras. Desi autoritatile au astupat gropile acum cateva luni, apar deja unele noi, majoritatea aflandu-se pe zona pietonala a podului. Astfel, traversarea pe jos a acestei zone pe timp de noapte este o adevarata aventura.


Pe sub podul care face legatura cu cartierul Dambu Rotund trec zilnic zeci de trenuri iar pe el trec si autovehicule de mare tonaj. Din aceasta cauza, fisurile si gropile devin din ce in ce mai dese.

sursa citynews.ro

“Groapa mea e cea mai mare”

Clujenii semnalează pe Internet gropile din şosele şi compară şofatul cu o experienţă pe celebrele “montagne-russe” din marile parcuri de distracţii.
Şoferii se plâng on-line, de craterele pe care le “înfruntă” în fiecare zi pe străzile din municipiu. Gropi pe Cireşilor, crater în care poţi ascunde un Matiz pe Traian, între Căii Ferate şi Spitalului, sau “montagne-russe” pentru şoferii curajoşi la intrarea dinspre Bună Ziua pe strada Măceşului. Primăria a declarat deja “război” tuturor craterelor.

“Stimabililor, chiar nu înţelegeţi??? Siguranţa circulaţiei este pe primul loc, iar când vorbim de strada Cireşilor vine vorba despre pericol în trafic. Alooo, domnilor, nu se mai poate trece de gropi pe Cireşilor dacă vii mai ales dinspre Pasteur. Nici cu jeep-ul! De cinci-şase luni tot vă tot sesizăm.

Degeaba că nu facem decât să plătim impozite, scrie Dan Popa pe site-ul domnuleprimar.ro. Acesta a ilustrat chiar situaţia cu o serie de imagini care surprind adâncimea craterelor.

Continuarea in Ziua de Cluj

Monday, May 12, 2008

Dan Ioan Popp, Impact: Nu depindem de investitorii straini


Dezvoltatorul imobiliar Impact si-a dublat profitul in primul trimestru, in ciuda crizei de pe pietele internationale.

Impact Bucuresti (IMP) a obtinut in primul trimestru din acest an un profit net de 1,4 mil. euro (5,1 mil. lei), de peste doua ori mai ridicat decat in primele trei luni ale anului trecut, potrivit standardelor romanesti de contabilitate (RAS).

Afacerile au stagnat la nivelul de 4,8 mil. euro (17,7 mil. lei), insa veniturile totale au crescut cu 60%, la 50,4 mil. lei (13,6 mil. euro).

Profitul realizat de Impact din activitatea curenta a urcat in primul trimestru cu 30%, la 1,6 mil. euro (5,9 mil. lei), compania beneficiind totodata de venituri mai mari din dobanzile la banci, care au readus pe plus activitatea financiara a dezvoltatorului.

Rezultatele in crestere ale Impact vin in contextul in care criza de pe pietele financiare internationale, declansata de caderea pietei imobiliare din SUA, a inceput sa se simta si pe pietele imobiliare din Europa.

"Noi nu depindem in mod direct de straini, ponderea actuala a acestora in valoarea proiectelor noastre fiind de circa 20%, tocmai pentru ca ne-am orientat in aceasta perioada catre cumparatorii romani. Acum daca au racit la ei acasa stau cu fularul la gat si sufla si-n iaurt. Din aceasta cauza, ma astept ca in urmatoarele sase luni strainii sa fie la fel de precauti si sa revina in joc undeva in ultimul trimestru al anului din rationament de randamente financiare, pentru ca vor dori sa-si recupereze pierderile raportate in prima jumatate a acestui an", spune Dan Popp, directorul general si principalul actionar al Impact Bucuresti.
Continuarea in Ziarul Financiar

Suporterii ***-ului i-au atacat pe cei ai Unirii Urziceni

Un suporter al Unirii Urziceni a ajuns la Spitalul din Piatra Neamt dupa ce a fost lovit in cap de un suporter al clubului *** Cluj.
Cele doua grupuri de suporteri s-au intalnit in centrul orasului Piatra Neamt, unde suporterii clujenilor au sarit la bataie, existand si victime, una dintre ele ajungand la spital pentru a primi ingrijiri medicale dupa ce a avut capul spart.
sursa onlinesport

“U” a ramas fara stand de prezentare

Standul de prezentare al clubului Universitatea Cluj, situat la etajul I din Iulius Mall, a fost inchis. In momentul de fata, la stand nu a mai ramas spre vanzare nici un obiect inscriptionat cu insemnele lui ‘U”.

Un angajat al Iulius Mall contactat de citynews.ro nu stia ca standul a fost inchis si s-a declarat uimit, deoarece acesta functiona vineri dupa-amiaza.


Desi contractul este confidential, iar spatiul a fost pus la dispozitia clubului gratuit, se pare ca penalitatile pe care conducerea clubului le va avea de platit pentru ca nu a anuntat ca standul isi va intrerupe activitatea nu vor fi chiar de neluat in seama.


De altfel, standul de prezentare nu a functionat niciodata la parametri normali. De nenumarate ori, fanii Universitatii s-au plans ca obiectele pe care doreau sa le achizitioneze nu erau pe stoc sau erau nevoiti sa se inscrie pe o lista de asteptare care nu era respectata.


Standul echipei de fotbal s-a deschis la sfarsitul lunii februarie si a costat in jur de 15.000 de lei, fara TVA. Standul a pus in vanzare o gama larga de articole promotionale, de la brichete si brelocuri cu insemnele alb-negre, la tricourile replica si esarfe.
sursa citynews.ro

Sunday, May 11, 2008

Ce vor clujenii

Mai mulţi locuitori au solicitat amenajarea unor terenuri de minifotbal, baschet, handbal şi chiar un ştrand sau o piscină. Municipalitatea va lua în calcul propunerile.
Oamenii din zona Calea Turzii - cartierul Andrei Mureşanu cer municipalităţii terenuri publice de minifotbal, baschet, handbal şi chiar un ştrand sau o piscină. Reprezentanţii Primăriei susţin că zona este foarte bine deservită de parcuri. Şeful Direcţiei Tehnice, Sorin Apostu, a declarat că oamenii trebuie să se bucure că au în apropiere Parcul Narciselor şi alte dotări sportive.

“Sper că nu se apucă la propriu de asfaltat parcurile. Cel puţin aşa rezultă din programul de amenajare a câtorva terenuri de baschet (streetball) de pe site-ul Primăriei. Unul dintre terenuri se află în Parcul Narciselor, în spate la staţia de autobuz, mai jos de postul de televiziune locală deschis recent aici.

Continuarea in Ziua de Cluj

Animat Planet Show