Friday, June 13, 2008

Proiectul castigator pentru reconstructia “Moina”

citynews.ro va prezinta propunerea Universitatii Tehnice Cluj-Napoca pentru proiectarea lucrarilor de reconstructie ale stadionului “Ion Moina”. Proiectul care a castigat licitatia este usor modificat fata de varianta cu care aceeasi universitate a castigat licitatia organizata pentru proiectarea batranei arene in iarna acestui an.


Astfel, stadionul ar urma sa fie construit fara pista si sa aiba doua niveluri de parcari subterane. De asemenea, UTCN a propus realizarea unui teren de antrenament cu pista, in afara arenei propriu-zisa, pe actualul amplasament al terenului de zgura. Planul UTCN prevede si constructia unei cladiri de cateva etaje, care sa revina administratiei stadionului. Cladirea ar urma sa gazduiasca spatiile administrative, dar si spatii ce vor putea fi inchiriate catre diverse societati.
Continuarea pe citynews.ro

Thursday, June 12, 2008

DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE! DACĂ TU CÂNŢI, CÂNTĂ ROMÂNIA!

Deşteaptă-te, române! Dacă tu cânţi, cântă România!Cum? Fotbaliştii ştiu să citească? Cum, pot învăţa versurile unei poezii pe de rost, asemeni fentelor din Play Station? Nu e vorba de nici un strop de ironie, ci de felul în care tricolorii au intonat imnul naţional în primul meci de la Campionatul European. Când, pentru prima dată în istorie, am avut 15.000 de suporteri în deplasare, fotbaliştii rebelului Piţi le-au răspuns acestora cu cel mai emoţionant gest cu putinţă. Le-au cântat cu pasiune şi dăruire primele strofe din "Deşteaptă-te române."

15.000 de suporteri şi 11 fotbalişti au făcut să răsune versurile cât o carte de istorie pe splendidul stadion din Zurich. Da, în pauzele din cantonamente, Mutu şi Chivu şi-au găsit timp să citească şi să înveţe versurile imnului naţional. Versuri tipărite şi împrăştiate de cerberul Piţi pe sub uşa camerelor de hotel. Imnul naţionalei, imnul României: tricolorii l-au repetat în vestiar, în sala de mese şi au ajuns să-l viseze şi în somn.

La Zurich, până şi camerelor de televiziune li s-a făcut pielea de găină atunci când Chivu răcnea din toţi plămânii "Deşteaptă-te române." La fel de precişi ca pe teren, tricolorii, de la 1 la 11, au cântat corect şi cu o dăruire formidabilă fiecare vers al imnului, creând senzaţia că meciul cu Franţa e cu adevărat cel mai important meci din istorie. Şi, într-un fel, a şi fost. Pentru că cei 11 tricolori şi cei 15.000 de suporteri din tribune au demonstrat Europei că între graniţele sale suntem cu adevărat acasă.

FĂ ROMÂNIA SĂ RĂSUNE!


Tricolorii ne-au oferit nouă, suporterilor, versiunea lor de civilizaţie. Putem să le răspundem în acelaşi fel. Vineri, la ora 19.00, la ora meciului cu Italia, putem deschide fereastra, şi putem striga şi noi, din toţi plămânii, "Deşteaptă-te române." Naţionala de fotbal a învăţat imnul. Tu îl mai ştii? Şi mai ales, tu mai ştii să-l cânţi? De când nu ai mai avut motivaţia interioară să reciţi cu mâna pe inimă "Deşteaptă-te române"? În inima Europei, Mutu şi Chivu ne-au readus acest imbold. Să-i răsplătim cu aceeaşi măsură.

Descărcaţi imnul României în format PDF

Antena 3 şi News FM îi cheamă acum pe români să fie alături de naţională şi să cânte imnul alături de tricolori. Îl aveţi alăturat în format PDF. Vă invităm să-l descărcaţi şi, mai ales să-l răsfoiţi? Nu-i aşa că sună bine? Nu-i aşa că sperăm la calificare? Ok, aşa să fie: Să cântâm imnul alături de tricolori până în finală!

IMNUL ROMÂNIEI INTONAT DE TRICOLORI - Imagini TVR 1


În cursul zilelor de joi şi vineri, promoterii Antena 3 şi News Fm vor distribui pliante cu imnul de stat şi programul Euro 2008, în centrul Capitalei şi în locaţiile în care au fost amplasate ecrane gigant pentru vizionarea meciului.

Antena3.ro

Consiliul Local a aprobat vanzarea lui "U" catre Oncos

Consilierii locali intruniti astazi intr-o sedinta au aprobat proiectul de hotarare cu unanimitate de voturi pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de Consiliulul Local la CFM "U" SA.

Primaria va ceda catre societatea Oncos 55,84 la suta din capitalul social al Universitatii Cluj contra sumei de 8,3 milioane de lei. Plata se va efectua esalonat, in trei rate, cu un avans de aproximativ 3 milioane de lei achitat de Oncos pana la sfarsitul anului 2008.

In urma vanzarii, Consiliul Local Cluj va ramane cu o cota de 7 procente de actiuni detinute la club si isi va mentine un reprezentat in Consiliul de Administratie al clubului de fotbal.

Continuarea pe citynews.ro

Oncos, stăpân pe Universitatea Cluj!

Radu Constantea va avea atribuții sporite începând de joi

Radu Constantea va avea atribuții sporite începând de joi

Ieri Comisia de Buget Finanţe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a decis să propună vânzarea lui „U” către firma clujeană Oncos, care a oferit 8,3 milioane de lei pentru 55,8% din acţiuni.

Telenovela vânzării Universităţii Cluj se apropie de sfârşit. Mâine, oferta Oncos va fi discutată şi supusă la vot în Consiliul Local Cluj-Napoca. „Sunt fericit că ne-au ales pe noi. Nu sunt surprins, pentru că ne aşteptam să câştigăm. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua de joi, când o să preluăm oficial Universitatea dacă totul o să decurgă bine”, a declarat Radu Constantea, reprezentantul Oncos în Consiliul de Administraţie al echipei.

Chiar dacă au pierdut lupta firma bucureşteană Impact, care deţine 12% din acţiunile echipei, nu face o tragedie. „Am aflat decizia comisiei şi nu pot spune că sunt dezamăgit. Îi felicit pe câştigători şi le urez succes. Vestea cu adevărat bună este că în sfârşit «U» va avea un acţionar majoritar şi de acum poate să-şi facă planuri de viitor. O să vedem în funcţie de deciziile noului acţionar dacă o să rămânem alături de echipă”, a mărturisit Mihai Drăgotoiu, reprezentantul Impact în CA.
COntinuarea in Prosport.ro

Wednesday, June 11, 2008

ARPAD PASZKANY ŞI IULIU MUREŞAN, AUDIAŢI DE DNA

Arpad Paszkany şi Iuliu Mureşan, audiaţi de DNAPatronul echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, şi preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, sunt chemaţi miercuri, la audieri, la sediul DNA. Cei doi vor da declaraţii în dosarul în care este cercetat adjunctul Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate, comisarul şef Toma Rus. Acesta este acuzat de fapte de corupţie şi infracţiuni economice.

Paszkany la DNA


Paszkany şi Mureşan au mai fost chemaţi la audieri, pe 28 mai. În urma audierilor din 11 iunie, Paszkany a declarat că nici nu îl cunoaşte pe Toma Rus şi că informaţiile despre acest caz le-a aflat de la presă. La rândul său, Iuliu Mureşan a spus că tot ce ştie despre Toma Rus este că este poliţist.
Antena3.ro

Tuesday, June 10, 2008

Maratonistul Cociș

Răzvan Cociș, cel mai bun produs al Universității Cluj din ultimii ani, a debutat luni la un turneu final de Campionat European. El a fost titular în meciul cu Franța, încheiat remiză, 0-0. Cociș a evoluat mijlocaș, a fost printre cei mai harnici fotbaliști tricolori și a alergat aproape zece kilometri, conform statistiicilor oferite de televiziunea elvețiană. Și asta în numai 62 de minute! Cel mai mult a alergat însă Nicoliță, 12 kilometri.
România a jucat în formula: Lobonț 6 - Contra 6, Tamaș 7, Goian 6, Raț 7 - Rădoi 8 (90 Dică), Chivu 7 - Nicoliță 8, Cociș 7 (62 Codrea 6), Mutu 7 (78 M. Niculae) - D. Niculae 6.
Sursa Clujeanul.ro

Monday, June 9, 2008

Spoturi TIFF 2008













Clujul s-a mutat la Zürich

Campionatul European începe pentru români astăzi, după ce weekend-ul a fost rezervat “invadării” Elveţiei de către suporterii în roşu, galben şi albastru. Alături de “tricolori”, au ajuns la Zürich şi sute de clujeni cu maşini personale, autocare sau avion.
EURO 2008 a început deja pentru elveţieni, cehi, portughezi, turci, austrieci, croaţi, germani şi polonezi. Pentru noi, EURO începe abia în această seară cu un România-Franţa la sfârşitul căruia sperăm ca miile de suporteri vopsiţi sau costumaţi în roşu, galben şi albastru, care au “invadat” străzile celui mai mare oraş din Elveţia, să aibă motive de bucurie.

Insă EURO 2008 înseamnă mai mult decât meciuri, rezultate directe, golaveraj, tactici, off-side, primul “11”, rezerve şi titulari. EURO 2008 înseamnă, în primul rând, organizare. Multă organizare şi disciplină. Inseamnă turism, zeci de mii de suporteri şi bani pentru economiile din ţările organizatoare.

Continuarea in Ziua de Cluj

Nouă încercare de scindare a Universităţii Babeş-Bolyai

Comitetul de Iniţiativă “Bolyai” (CIB) va începe în 15 septembrie o campanie de strângere de semnături pentru modificarea Legii învăţământului, astfel încât să se prevadă posibilitatea înfiinţării la Cluj-Napoca a Universităţii de Stat “Bolyai”, cu predare în limba maghiară.

Vicepreşedintele CIB, Kovacs Lehel, a declarat sâmbătă că speră să strângă prin acest demers 300.000-400.000 de semnături. “Vrem să fie un proiect de lege, prin iniţiativă cetăţenească, care să fie dezbătut printre primele de către viitorul Parlament”, a spus Kovacs. Potrivit acestuia, până în 15 iulie se va constitui Comitetul de Iniţiativă cerut de lege pentru strângerea de semnături.

Continuarea in Ziua de Cluj

Catherine Deneuve: “În Cluj mă simt ca la ţară”

Cu o atitudine extrem de relaxată şi fumând neîncetat, actriţa franceză a vorbit despre cariera sa, despre cinematografie şi cineaşti.
“Clujul îmi aminteşte de copilăria mea la ţară,“cu acel aer proaspăt şi vesel”, susţine actriţa Catherine Deneuve, omagiată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) prin Premiul pentru întreaga carieră. Ea spune că filmul lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, va revitaliza producţia cinematografică din România.

“Am venit aici ieri şi am impresia că e un aer de sărbătoare. Există aici un aer de vechi. Am impresia că unele lucruri nu sunt pornite cu adevărat. Mi-am amintit de copilăria mea la ţară şi mi-a făcut impresia unei stări de prospeţime, de veselie”, a povestit Deneuve. Ea a fost impresionată de Sala Mare a Teatrului Naţional, pe care a caracterizat-o drept “răvăşitoare”, dar şi de umorul publicului român.

Continuarea in Ziua de Cluj

Protest oficial al suporterilor impotriva arbitrajelor din baschetul romanesc / Official fans' protest against refereeing in Romanian basketball

destinatar: FIBA Europe, FIBA World, Agentia Nationala de Sport, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Consilier prezidential pe probleme de sport - Maria Bitang, numaibaschet.ro, halfcourt.info, Federatia Romana de Baschet

Protest

Va scriem aceste randuri in numele suporterilor Universitatii Cluj-Napoca, care au sustinut neconditionat in acest sezon echipa de baschet U Mobitelco pana in ultima secunda a meciului sapte din finala campionatului national masculin de baschet, care a fost castigata de adversara CSU Ploiesti. Am ales aceasta maniera de comunicare si protest in speranta ca vom trage un puternic semnal de alarma in privinta a ce se intampla in campionatul din Romania, dar mai ales la nivelul Federatiei Romane de Baschet in privinta arbitrajelor. Ne aratam indignarea fata de arbitrajele din sezonul 2007-2008 din campionatul masculin, dar mai cu seama a celor din finala in care s-au intalnit U Mobitelco Cluj si CSU Ploiesti. In calitate de suporteri, care iubesc baschetul, isi platesc biletul la fiecare meci si au dreptul sa se bucure de frumusetea acestui sport si a fair-play-ului trebuie sa protestam: nu impotriva faptului ca echipa noastra a pierdut finala, decisa in meciul al saptelea, ci impotriva manierei ostentative de arbitraj si a faptului ca in Romania baschetbalistica arbitrii au ajuns mai importanti decat munca echipelor implicate in fenomen. Din pacate, federatia nu a luat masuri conforme cu regulamentele, trecand cu vederea decizii flagrante de-a lungul intregului sezon. Nu dorim sa plictisim audienta cu detalii legate de statistici, insa atunci cand in doua din meciurile finalei o echipa (CSU Ploiesti) are un procentaj de 48-19 si 42-10 la aruncarile libere, chiar si pentru un simplu fan care nu a facut o scoala de arbitraj, lucrurile sunt clare. La incheierea finalei, unii din jucatorii adversi au recunoscut ca au fost ajutati de arbitri sa castige titlul national.

Ne aratam mahniti de lipsa de respect cu care Federatia Romana de Baschet a tratat aceasta finala si de faptul ca nu a luat atitudine cu privire la manierele de arbitraj, care au dus la demisia conducatorilor nostri in semn de protest, dupa o munca cinstita de un an intreg. Protestam impotriva arbitrajelor de care au avut parte si alte cluburi din Romania, ale caror suporteri subscriu la acest demers al nostru, pentru crearea unui MOMENT ZERO in privinta corectitudinii. Aroganta de care a dat dovada forul de la Bucuresti ne-a indemnat sa indreptam semnalul nostru de alarma catre cele mai importante instante ale baschetului, FIBA Europe si FIBA World, mai ales dupa ce presedintele federatiei din Romania, Carmen Tocala, a declarat ca nu o intereseaza ca intreaga conducere a clubului nostru a demisionat in semn de protest si ca un antrenor de valoarea lui Thomas Anthony Baldwin va pleca dintr-un campionat manjit de interese.

Demersul nostru reafirma valorile in care credem - cinstea, onoarea, respectul reciproc, corectitudinea, atitudinea pozitiva si fair-play-ul - si care caracterizeaza sportul in general si baschetul in particular. Avem incredere ca veti lua in considerare faptul ca in Romania interesele sunt mai presus decat sportivitatea, astfel incat unul si acelasi club, CSU Ploiesti, sa castige, cu orice pret toate trofeele. Pentru clubul nostru nu conteaza faptul ca am pierdut medaliile de aur, ci ca nu ni s-a dat sansa de a le castiga sau de a le pierde cinstit. Recunoastem meciurile in care echipa a jucat mai slab, dar nu acceptam ca atunci cand am avut sansa noastra sa ne fie negata cu vehementa. Respectam valoarea jucatorilor adversi, dar nu si felul in care federatia a inteles sa managerieze prima finala din Romania decisa in sapte meciuri.

Stim ca baschetul romanesc nu are un nume in Europa sau in lume, dar credem in continuare ca principiile care stau la baza sportivitatii trebuie sa fie aceleasi in orice campionat, iar sansa de a lupta pentru victorie trebuie sa fie egala pentru toti. "We are basketball" este logo-ul FIBA, dar din pacate, in Romania, acest logo este tradus altfel de catre federatie si conducatorii clubului CSU Ploiesti, care a castigat al cincilea titlu consecutiv, meritat sau nu.

Fanii U Mobitelco Cluj-Napoca
impreuna cu alti iubitori de baschet din Romania
sursa Petitie Online

Sunday, June 8, 2008

Catherine Deneuve le-a cerut organizatorilor TIFF bujori albi în cameră şi să fumeze oriunde

Invitatul de onoare al Festivalul Internaţional de Film Transilvania, actriţă Catherine Deneuve, care a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 12.00 la Cluj, a cerut ca în camera de hotel să aibă bujori albi şi să îi fie permis să fumeze oriunde.

Potrivit trimisului MEDIAFAX la Cluj-Napoca, laureata Premiului Special la cea de-a 61-a ediţie a Festivalului de la Cannes, Catherine Deneuve, va primi Premiul pentru întreaga carieră în cadrul Galei de închidere a TIFF 2008, care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20.30, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca.

sursa gandul.info