Thursday, June 12, 2008

DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE! DACĂ TU CÂNŢI, CÂNTĂ ROMÂNIA!

Deşteaptă-te, române! Dacă tu cânţi, cântă România!Cum? Fotbaliştii ştiu să citească? Cum, pot învăţa versurile unei poezii pe de rost, asemeni fentelor din Play Station? Nu e vorba de nici un strop de ironie, ci de felul în care tricolorii au intonat imnul naţional în primul meci de la Campionatul European. Când, pentru prima dată în istorie, am avut 15.000 de suporteri în deplasare, fotbaliştii rebelului Piţi le-au răspuns acestora cu cel mai emoţionant gest cu putinţă. Le-au cântat cu pasiune şi dăruire primele strofe din "Deşteaptă-te române."

15.000 de suporteri şi 11 fotbalişti au făcut să răsune versurile cât o carte de istorie pe splendidul stadion din Zurich. Da, în pauzele din cantonamente, Mutu şi Chivu şi-au găsit timp să citească şi să înveţe versurile imnului naţional. Versuri tipărite şi împrăştiate de cerberul Piţi pe sub uşa camerelor de hotel. Imnul naţionalei, imnul României: tricolorii l-au repetat în vestiar, în sala de mese şi au ajuns să-l viseze şi în somn.

La Zurich, până şi camerelor de televiziune li s-a făcut pielea de găină atunci când Chivu răcnea din toţi plămânii "Deşteaptă-te române." La fel de precişi ca pe teren, tricolorii, de la 1 la 11, au cântat corect şi cu o dăruire formidabilă fiecare vers al imnului, creând senzaţia că meciul cu Franţa e cu adevărat cel mai important meci din istorie. Şi, într-un fel, a şi fost. Pentru că cei 11 tricolori şi cei 15.000 de suporteri din tribune au demonstrat Europei că între graniţele sale suntem cu adevărat acasă.

FĂ ROMÂNIA SĂ RĂSUNE!


Tricolorii ne-au oferit nouă, suporterilor, versiunea lor de civilizaţie. Putem să le răspundem în acelaşi fel. Vineri, la ora 19.00, la ora meciului cu Italia, putem deschide fereastra, şi putem striga şi noi, din toţi plămânii, "Deşteaptă-te române." Naţionala de fotbal a învăţat imnul. Tu îl mai ştii? Şi mai ales, tu mai ştii să-l cânţi? De când nu ai mai avut motivaţia interioară să reciţi cu mâna pe inimă "Deşteaptă-te române"? În inima Europei, Mutu şi Chivu ne-au readus acest imbold. Să-i răsplătim cu aceeaşi măsură.

Descărcaţi imnul României în format PDF

Antena 3 şi News FM îi cheamă acum pe români să fie alături de naţională şi să cânte imnul alături de tricolori. Îl aveţi alăturat în format PDF. Vă invităm să-l descărcaţi şi, mai ales să-l răsfoiţi? Nu-i aşa că sună bine? Nu-i aşa că sperăm la calificare? Ok, aşa să fie: Să cântâm imnul alături de tricolori până în finală!

IMNUL ROMÂNIEI INTONAT DE TRICOLORI - Imagini TVR 1


În cursul zilelor de joi şi vineri, promoterii Antena 3 şi News Fm vor distribui pliante cu imnul de stat şi programul Euro 2008, în centrul Capitalei şi în locaţiile în care au fost amplasate ecrane gigant pentru vizionarea meciului.

Antena3.ro

No comments: