Saturday, March 1, 2008

Un punct de Martisor --- U CLUJ - UTA ARAD 2-2





Pentru mai multe fotografii intrati pe cuibus.

Universitatea Cluj: 33. Merlier - 6. S. Rădoi, 4. Astorga, 27. Bilica, 24. M. Jovanovici (20. A. Savu '77) - 23. Silvăşan (11. Cl. Răducanu '74), 25. Boudarene, 22. Bundea (8. R. Sabo '84), 19. G. Coman - 10. Goga, 9. N. Jovanovici. Antrenor: Meszaros Alpar.

UTA Arad: 30. D. Tudor - 25. I. Bălan, 6. Chiţa, 2. Amoreirinha, 17. Mihuţ - 10. Hidişan, 16. R. Mărginean, 18. Cr. Todea, 5. Fl. Dan (28. Bumbac '90) - 9. Bălţoi, 27. Zaharia (99. Opriţa '72). Antrenor: Marin Barbu.

Cartonaşe galbene: S. Rădoi '55, Silvăşan '61, G. Coman '84, R. Sabo '90+3 / Bălan '10, Fl. Dan '41, Amoreirinha '61, Cr. Todea, '77, '85

Cartonaş roşu: Cr. Todea '85

Asa cum ne asteptam a fost un meci dificil, si nu neaparat ca UTA a jucat foarte bine, ci pentru ca noi nu am reusit sa repetam figura frumoasa din Giulesti si pe deasupra a fost un arbitraj putin sicanant. Totusi vreau sa felicit echipa si conducerea pentru indeplinirea obiectivului pentru primele 2 jocuri - 4 puncte. Chiar daca majoritatea le vroiau invers castigate, este bine si asa.
Nu are rost acum sa criticam un jucator sau altul, fiecare mai prinde o zi proasta... Trebuie sa fim in continuare o familie si o sa reusim sa ne salvam daca credem si dorim acest lucru. La final o sa fim tot in Liga I!
Unii chiar daca nu pot sa fie in tribune, iubesc si traiesc pentru "U"(foto). Acestia si nu numai merita tot respectul nostru. "U" Cluj are si va avea cei mai inimosi suporteri.

HAIDE "U"!


UN MECI ISTORIC!



Doi castigatori la concursul de afise






Cei doi castigatori ai concursului de afise initiat de ucluj.ro sunt Lucian Cuibus si Kereszturi Csaba. Dupa deschiderea oficiala a magazinului din Iulius Mall ei vor intra in posesia unor materiale promotionale cu insemnele Universitatii Cluj.

from ucluj.ro

Antrenorul patetic


Felicitări Gabrielei Arsenie pentru o imagine senzaţională în presa românească

Poate că sînt un sentimental - şi de ce nu aş fi dacă pînă şi “fiara” de Lăcătuş a fost acuzată de sentimentalism? -, poate că am rămas unul din bucureştenii care iubesc Clujul unde au făcut armata, poate că nu sînt chiar un Mitică din Capitală, cum ne numesc ardelenii, oricum aş fi privit nu am nici o ezitare în a felicita secretariatul Gazetei pentru ideea de a pune pe prima pagină a ziarului de duminică fotografia lui Alpar Meszaros, antrenorul Universităţii, îngenunchind ca semn de mulţumire în faţa băieţilor săi. Poate că pînă în decembrie 2008, această foto realizată de Gabriela Arsenie va fi uitată (mai ştii ce va fi la Euro şi la Olimpiadă?), dar pentru mine ea e deja poza anului, ba chiar a tuturor anilor din ‘89 încoace. În presa românească nu a mai apărut o asemenea imagine patetică, poate şi mai “scandaloasă”, şi mai senzaţională decît un Ganea cu mîna la beregata unui arbitru. Patetismul nu e senzaţional în România - e un bla-bla. Încît nu e de mirare că de atîtea zile nu am citit nicăieri - nici în Gazeta noastră - nimic despre acest Meszaros, în afara declaraţiei lui de după meci, şi ea de un patetism care nu face rating: “Universitatea are tradiţie şi nu va muri niciodată”. Pe mine m-a şocat pînă în neuronii memoriei. M-am dus departe, în anii cînd făceam armata acolo şi duminica alergam, cu bilet de voie, să-i văd pe dr. Luca half centru, pe Ştefan Covaci în atac, auzindu-i în jurul meu pe ăi mai bătrîni evocîndu-i pe Coracu, pe Toni Dascălu cu care, ca de obicei, cei noi nu se comparau.

Revenind pe pămînt, la zi, mă întreb cine e acest Meszaros? Să fie cel care, acum vreo 20 şi ceva de ani, era antrenat de Remus Vlad şi juca lîngă Muzsnai şi Ciocan, cu Iasko în poartă…? Încă nu ştiu, nu vreau să fac politică în sport, dar e incontestabil că U Cluj - cu acest Merlier în poartă şi cu acest Goga, cum nu-s doi, azi, de penetranţa lui în campionat - numai pe ultimul loc nu merită să fie. Meszaros avea de ce să le mulţumească: după ochiul meu, în acest început de sezon, nici un grande - nici liderul! - nu a arătat fotbalul “lanternei roşii”. Să fi prins doar o zi bună? Mai dur şi mai becalist: să fi fost stimulată de rivala sa, CFR Cluj? (o, ce-mi trece prin cap!) sau Rapidul să fi fost atît de slab? Cu Urzicenii a fost şi mai prost. Dar Dinamo cu Miovenii? Oricum, ca să nuanţăm, nici o bucureşteană nu-i mai haotică decît Steaua, campioana jocurilor de pregătire. Stăm şi ţîţîim la ce va face CFR Cluj în Liga Campionilor, dar oricine va veni pe locul doi ar trebui să ne inspire o anume groază; se anunţă ca o mare bucurie un retur fierbinte; după cum se joacă, după cum se pasează, după cum se şutează şi mai ales după cum se faultează, va fi fierbinte şi urît. Atît de urît încît frumuseţea fotografiei realizate de Gabriela Arsenie are multe şanse să rămînă unică şi inegalabilă.

de Radu Cosaşu

Friday, February 29, 2008

Papi: "Derby de traditie la Cluj"


Universitatea Cluj intalneste maine, in etapa a 21-a a Ligii I, pe UTA Arad, pe teren propriu. Antrenorul secund al clujenilor de la "U", Marius Popescu (foto, in picioare), este de parere ca intalnirea de maine este un adevarat derby al fotbalului romanesc si ca Universitatea trebuie sa continue seria rezultatelor pozitive. De pe banca tehnica a universitarilor, "Papi" va fi cel mai emotionat in intalnirea de maine.

Cu toate ca s-a format ca jucator la Universitatea, Popescu a trait momente memorabile si la UTA Arad. "Am trait la UTA o perioada foarte frumoasa din cariera mea. Aradenii m-au apreciat foarte mult pentru devotamentul pe care l-am aratat pe teren. Meciul de maine este un derby de traditie, cu doua echipe foarte frumoase. Sper ca in sezonul viitor sa ne revedem in Liga I", a spus Popescu, ce a imbracat tricoul "Batranei doamne" pentru doua sezoane.

Cel mai probabil, trio-ul de pe banca tehnica a clujenilor, Meszaros - Gherman - Popescu va trimite maine in teren urmatoarea formatie: Merlier - S. Radoi, Soltuz, Bilica, Ungurusan - Silvasan, Boudarene, Bundea, G. Coman - Goga si Claudiu Raducanu.
from citynews.ro

Olah acuză: "Pile la FRF"

Comisia de Apel a admis ieri apelul lui "U" Cluj în cazul lui Adrian Olah, luîndu-se astfel decizia ca jucătorul să rămînă în continuare sub contract cu "şepcile roşii". În urmă cu două săptămîni, Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF l-a declarat pe Olah jucător liber de contract, din cauza unor restanţe financiare de 20.000 de euro. Hotărîrea forului federal l-a înfuriat pe Olah. "Nu se poate aşa ceva. Nu se respectă regulamentele, sau cred că nici nu există. Mă calcă pe nervi cînd văd aşa ceva, se ţine cont doar de prietenii şi relaţii", a răbufnit Olah, care a anunţat că va face recurs.
from gsp.ro

ASTORGA SI DANCIA NU JOACA CU UTA

U CLUJ Formatia pregatita de Alpar Meszaros are probleme de efectiv înaintea partidei de sâmbata. Pe lânga suspendatul Flavius Bad, care va lipsi doua etape, fundasii Astorga si Dancia au sanse mici sa joace cu UTA. „Am vorbit cu Astorga si a înteles ca trebuie sa se pregateasca suplimentar pentru a recupera perioada de pregatire pierduta în Turcia. Daca vrea sa joace titular trebuie sa faca pregatire în plus”, a declarat Meszaros, care nu este multumit nici de forma fizica a fundasului stânga venit de la Poli Timisoara. „Dancia mai are nevoie de o sapamâna de pregatire”, este de parere Meszaros.
from prosport

Funar: "In 15 martie, Republica Secuiasca va fi independenta"!


Senatorul clujean Gheorghe Funar declara ca a primit informatii conform carora peste doua saptamani, in data de 15 martie, maghiarii din Romania vor face pasi importanti in declararea independentei Republicii Secuiesti pe baza "genei lor de cotropitori", scenariul din Kosovo urmand sa se repete si la noi in tara.

"Scenariul de aici este identic cu cel din Kosovo si e trist ca presedintele Traian Basescu neaga asta. Vom face tot ce ne sta in putinta sa schimbam mersul", a declarat Gheorghe Funar, intr-o conferinta de presa.

Pentru asta, Funar va solicita grupurilor parlamentare ale PRM-ului sa accepte sa-l invite pe presedintele Basescu sa vorbeasca despre solicitarea autonomiei maghiare.

Senatorul clujean a facut si cateva propuneri legislative in acest sens. Prima dintre acestea ar fi una ce incurajeaza intoarcerea romanilor in judetele Harghita, Covasna si Mures, pentru restabilirea echilibrului etnic.

Astfel, conform proiectului de lege, tinerii care se vor stabili in unul din cele trei judete, va primi 1.000 mp de teren la pretul simbolic de 1 leu, o suma de 300.000 lei pentru constructia unei case, o prima de instalare de 30.000 in cazul familiilor si una de 15.000 in cazul unei persoane. De asemenea le vor fi asigurate locuri de munca, invatamant in limba romana, biserici si presa in limba materna. "Pe langa astea, romanilor le va fi asigurata paza de catre politisti pana cand urmasii hunilor se vor obisnui cu urmarsii dacilor in zona", a explicat Funar.

O alta propunere de lege initiata de fostul primar al Clujului este "Legea pentru linistea romanilor si a Romaniei". In acest proiect se stipuleaza scoaterea in afara legii a organizatiilor gen PCM sau UDMR, interzicerea finantarii ONG-urilor infiintate pe criterii etnice. Funar doreste, de asemenea, sa fie dati afara din institutii angajatii care sprijina autonomia teritoriala si, cel mai important, placutele in limba maghiara sa fie eliminate din Romania.

Senatorul PRM-ist a declarat ca se va chinui din rasputeri ca intamplarile din 15 martie despre care se vorbeste sa nu aiba loc.
from citynews.ro

BOUDARENE DEBUTEAZA CU ARADENII

Fabien Boudarene (in galben), in duel cu celebrul RivaldoFabien Boudarene (in galben), in duel cu celebrul Rivaldo
TACTICA Mijlocasul francez transferat de U Cluj înaintea partidei cu Rapid are mari sanse sa înceapa ca titular partida de sâmbata. „Fabien este un jucator profesionist care gândeste mult si pune osul la bataie. Probabil va debuta în partida de sâmbata pentru ca este un jucator tehnic si cerebral, care poate ajuta Universitatea”, l-a caracterizat Alpar Meszaros pe francez.
from prosport.ro

„Sunt fericit să fiu aici!”

Mexicanul Jorge Oropeza Torres (foto stânga) este ultimul sosit în tabăra „şepcilor-roşii”, fiind şanse să fie legitimat în aceste zile. Torres (24 de ani, 1.81 metri, mijlocaş dreapta) a sosit la Cluj după un tur petrecut în prima ligă albaneză, la FC Flamurtari Vlore, unde s-a transferat din prima divizie mexicană, de la FC Toluca. Oropeza a mai jucat la Atletico Mexiquense, tot în primul eşalon, dar şi la Necaxa şi Club America, în ligile inferioare.
Mijlocaşul de 24 de ani a sosit miercuri seara la Cluj, iar ieri a făcut cunoştinţă cu echipa, la antrenamentul de după-amiază. „Sunt fericit să fiu aici. Mi-am dorit mult să joc în Europa, iar despre fotbalul românesc ştiu doar lucruri bune. Chiar dacă „U” Cluj este pe ultimul loc, vreau să ajut, să pun umărul la fiecare meci, ca echipa să se salveze”, a declarat Oropeza, pentru Informaţia Cluj.
Sud-americanul spune că înainte de a veni la Cluj a vorbit la telefon cu jucătorul Da Silva Baiano, care i-a recomandat să vină la „U”. Oropeza are încredere că, dacă va semna contractul cu „U”, poate aduce bucurie fanilor. „Când voi intra pe teren, voi face totul să joc cel mai bine, voi muri pe teren. Nu sunt genul de jucător care improvizează, ci care e sigur pe el şi are încredere. Sper să pot ajuta echipa!”, a spus Jorge, care s-a prezentat George, fiind la curent cu pronunţiile româneşti. „Am citit în ziare de rezultatul excelent obţinut în etapa trecută de echipă în Bucureşti.

Cred că în România este un campionat valoros, iar echipa naţională a României poate fi surpriza grupei de la Europene, chiar dacă va juca împotriva Olandei, Italiei şi Franţei”, a încheiat Oropeza înaintea participării la primul antrenament al lui „U”, la care a făcut cunoştinţă şi cu antrenorul Alpar Meszaroş.

Mexic vs Texas
Noul sosit în tabăra lui „U”, mexicanul Jorge Oropeza (1,81 metri) are vecin texan la Hotelul Victoria, unde a fost cazat, pe baschetbalistul Brad Buckman, de la „U” Mobitelco (2,06 metri, foto dreapta). Cei doi s-au cunoscut ieri, chiar după ce Oropeza s-a cazat, mexicanul fiind încântat să-l cunoască cu aceeaşi ocazie şi pe antrenorul Tab Baldwin.

from informatia de cluj

"U" revine în “Babeş”

“Şepcile roşii” au fost reprimite în Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu” după câţiva ani în care accesul le-a fost interzis.
Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a revenit la sentimente mai bune faţă de CFM “U”. Astfel, staff-ul tehnic al echipei clujene a primit ieri o veste excelentă, după ce rectorul UBB, Andrei Marga, a declarat că “studenţii” vor fi primiţi în Parcul “Iuliu Haţieganu”, unde vor avea acces la terenurile de antrenament.

în ultima perioadă, lotul clujenilor s-a antrenat pe terenul de zgură din vecinătatea arenei “Ion Moina” sau, în cel mai bun caz, în comuna Floreşti, pe un “tăpşan” aflat în imediata apropiere a unei gropi de gunoi.

Problema terenurilor de antrenament s-a rezolvat, într-o mare parte, ieri. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, a declarat că, în urma unei întâlniri cu preşedintele Anton Doboş, intenţionează să susţină clubul Universitatea prin punerea la dispoziţie a unor terenuri de antrenament în Parcul Sportiv “Iuliu Haţieganu”.

“Am discutat cu Anton Doboş şi i-am arătat dispoziţia UBB de a sprijini clubul cu terenuri de antrenament. Vom face în aşa fel încât acest lucru să fie foarte avantajos pentru club”, a afirmat rectorul UBB.

Doboş: “Vrem să readucem studenţii la stadion”

Preşedintele Universităţii, Anton Doboş, ne-a declarat că aşteaptă să primească şi oficial, în scris, dreptul de folosire a terenurilor de antrenament din incinta Parcului Sportiv “Iuliu Haţieganu”. “Am avut o întâlnire cu domnul Andrei Marga, una benefică, cred eu, pentru club.

El s-a arătat dispus să ne ajute cu ceea ce înseamnă infrastructura şi terenurile de antrenament din incinta Parcului «Babeş». Acum aşteptăm şi un fax din partea UBB-ului pentru a fi totul cât mai oficial”, ne-a spus Doboş. în cadrul întâlnirii dintre rectorul Universităţii Babeş-Bolyai şi preşedintele lui “U” s-au discutat inclusiv o serie de acţiuni pentru atragerea studenţilor în tribunele arenei “Ion Moina”.

“Universitatea s-a făcut remarcată întotdeauna prin spiritul studenţimii clujene. Vrem să avem din nou studenţii în tribune, iar tocmai acest aspect l-am discutat şi cu domnul Marga. Am discutat, în principiu, mai multe planuri de atragere a studenţilor şi de promovare a echipei în facultăţile clujene. Ne-am gândit şi la ideea ca studenţii să aibă acces gratuit sau să beneficieze de reduceri. Urmează să definitivăm toate aceste aspecte”, ne-a mai spus Doboş.

from ziua de cluj

Fotbaliştii se văd în “Horia Demian”

Conducerea echipei de handbal feminin “U” Jolidon a luat hotărârea de a monta un ecran, pe care spectatorii să poată urmări meciul de fotbal dintre FC Vaslui şi “U” Cluj, de pe 9 martie, partidă care precede sferturile de finală ale Cupei Cupelor.

“Ne dorim cât mai mulţi suporteri la sală. Iar pentru a veni în număr cât mai mare am decis să transmitem meciul de fotbal dintre FC Vaslui şi «U» Cluj, care precede meciul nostru cu Podravka, pe un ecran la sală.

Partida va putea fi vizionată în holul Sălii Sporturilor”, a declarat Mircea Cucuian, directorul sportiv al echipei. Meciul dintrre FC Vaslui şi “U” Cluj este programat pe 9 martie, cu începere de la ora 15.30, iar partida de handbal va debuta la ora 17.15.

from ziua de cluj

Thursday, February 28, 2008

Clujul înghite satele din jurul său cu tot cu tradiţii, agricultură şi ţărani

Explozia imobiliară şi aglomerarea investiţiilor străine din oraşul de pe Someş transformă comunele învecinate, precum Floreşti, Gilău sau Apahida, în cartiere.

Cică acum trei ani, atunci când treceai cu maşina prin comunele Gilău sau Floreşti, trebuia să încetineşti rău de tot ca să nu loveşti cireada de vaci care îţi tăia calea. Ţăranii creşteau porci, oi, păsări şi mergeau cu produse agricole la Cluj ca să le vândă domnilor de la oraş.

Ceea ce nu a reuşit să facă Ceauşescu, construind blocuri la sate pentru urbanizarea mediului rural, reuşesc acum capitaliştii. Casele bătrâneşti vor fi umbrite de blocuri turn, iar agricultura şi creşterea animalelor vor dispărea în totalitate.


Eu nu zic că e bine sau rău că se întâmplă aşa. Nici cei care trăiesc acolo nu ştiu exact dacă e bine sau nu. Cei care au avut câteva hectare de pământ şi le-au vândut anul trecut sau anul ăsta au acum 100.000 de euro în cont, acolo, şi sunt mulţumiţi. Alţii, care au fost săraci până la Revoluţie şi aşa sunt şi acum, cârcotesc. Iar cei îndrăgostiţi de agricultură şi zootehnie se simt violaţi.


"Ce inimă au avut unii oameni care şi-au înstrăinat pământul unor venetici? Unor străini de ţară şi de neam? Ne-au violat venind cu blocurile şi fabricile, şi maşinile lor în satele noastre şi ne-au cumpărat cu totul. Nici Ceauşescu nu a reuşit să facă asta, dar ei au reuşit", spune un localnic din Gilău.


Am vizitat comunele învecinate Clujului să vedem minunea. Într-adevăr, comuna Floreşti arată deja ca un cartier. Sunt blocuri, sunt făbricuţe, depozite, hipermarketuri, nu mai are aproape nimic dintr-un sat românesc. Practic, între Cluj şi Floreşti nu mai există niciun petic de pământ de vânzare. "Tot ce a fost teren plan, am băgat în intravilan", spune Ioachim Vancea, primarul comunei Floreşti.


Am mers un sat mai încolo, în comuna Gilău. Peisajul este aproape identic. Doar că Gilăul, o comună care arată deja a oraş, va deveni un cartier al Clujului în vreo trei ani, aşa cum prevede şi primarul.

Cei care şi-au vândut terenurile îşi plâng în pumni


Când s-a văzut moş Gheorghe sau chiar şi Istvan cu 20-30-40.000 de euro cash pe masă, în schimbul unui hectar-două de pământ pe care-l avea cultivat cu orz şi oricum nu câştiga mai nimic, nu a stat să se gândească. A vândut, iar acum îi pare rău.

Explozia preţurilor la terenuri a început în 2005 şi nu s-a oprit până acum. "Un metru de teren costă cam tot atât cât mă costa pe mine să ar un hectar întreg", spune Constantin, un bărbat de 56 de ani, care a vândut de curând un hectar de teren cu 50 de euro/mp. Acum, terenul lui valorează de trei ori mai mult.


Am vrut să stăm de vorbă cu Cibo Emil, un bărbat cu alură de rachet ucrainean, care a construit case pe circa 6 hectare în comuna Floreşti, başca un bloc. La fel ca şi ceilalţi "investitori", nu vorbeşte despre businessurile lui.
"Nu vreau să apar în ziare, să vadă lumea ce bogat sunt eu", ne-a spus acesta. Îl înţeleg, pentru că nici nu pot să mă gândesc la cât valorează şpe case şi şpe blocuri în zona cea mai fierbinte a Clujului din punct de vedere imobiliar.


Gilău - „Sinaia clujenilor"


Din două motive i se spune aşa. Există zeci de cartiere rezidenţiale cu nişte viloace de-ţi pică plombele, exact ca la Sinaia, şi toţi şmecherii Clujului au case de vacanţă la Gilău, aşa cum au cei din Bucureşti la Sinaia. Fosta Avicola care avea zeci de hale s-a vândut şi acum, în acele hale se face mobilă, porţelan, fier forjat şi altele, societăţi care au dat locuri de muncă gilăoanilor. Şi aici, preţul terenurilor a ajuns undeva între 60 de euro şi 100 de euro pe metrul pătrat. Am mers acasă la Gheorghe Bodea, un consilier la primărie de vreo 73 de ani, care avea oareşce să ne spună.


"O ţâră de slană cu pită făcută-n casă să vă dau şi apoi vorbim", spune moş Gheorghe. Aproape că ne stătea în gât mâncarea când s-a revoltat moş Gheorghe pe capitalişti. "Ţăranul a vândut pământul ca prostul. Asta este o orientare lipsită de dragoste de glie, pentru că nu trebuia să umblăm noi cu jalba-n proţap pe la UE, ei trebuiau să ne caute pe noi", spune Gheorghe.

El spune că din cauza ajutorului social, al preţului mare de producţie şi al dezvoltării imobiliare ţăranul român este încurajat să stea acasă şi să nu facă nimic.


Primarul din Gilău, Dumitru Sfârlea, are o mulţime de proiecte în derulare şi chiar face treabă, dar asta pentru că şi are cu ce. Sunt înregistrate 300 de societăţi comerciale pe raza comunei, iar bugetul local este de peste 160 miliarde de lei vechi. "Avem apă, canalizare, gaz, şcoli, casă de cultură şi vom mai face şi un parc mare", se mândreşte primarul, care la alegerile trecute l-a avut contracandidat chiar pe Bodea Gheorghe, consilierul său. „Stăteam aici în birou şi îl ascultam ce le zicea oamenilor afară. Vorbea despre agricultură... Agricultura va dispărea cu totul din comuna noastră, trebuie să înţelegem asta, susţine primarul.

Emil-Dorel, ultimul cowboy din „Floreşti City"

Are 31 de vaci cu lapte şi 32 de "capete tineret". Am aflat ulterior că tineret înseamnă viţei şi junici. E inginer de meserie, se vede că e citit, are o curte mare, plină de argaţi şi un Land-Rover parcat lângă casă. Îl cheamă Corojan Emil-Dorel şi a ţinut în mod expres să îi spun ambele prenume. Acest gospodar nu a vrut în ruptul capului să îşi vândă cele 34 de hectare de teren pe care le deţine, ci a preferat să cultive pe ele plante furajere pentru a-şi întreţine ferma. "Pământul îl vinzi o singură dată. Eu am să vând la timpul potrivit", ne-a lămurit Emil.


Ne pofteşte la el în sufragerie, se aşază pe scaun şi îşi scoate căciula gri, de oaie, de pe cap. Sufragerie cu bibelouri, mileuri, vitrină, tot ce trebuie în casa unui gospodar.
"Aşa, puteţi înregistra. Mă numesc Corojan Emil-Dorel, am 60 de ani, sunt căsătorit, am un băiat, sunt inginer, iar în 1956, când...", şi nu se mai oprea. Am reuşit într-un final să îl oprim şi să încercăm să aducem povestea mai în zilele noastre. "Agricultura e la pământ, peste tot. Nici zootehnia nu prea mai ţine. Dar mie îmi merge bine", spune bărbatul.


"Eu sunt crescător de vaci, nu proprietar de fermă. Eu nu cumpăr animale, le înmulţesc în propria gospodărie, spune Emil. Şi imediat îşi pune căciula în cap, iese în curte şi dă comandă argaţilor să o scoată pe Casandra. O vacă... cât o vacă de mare, foarte frumoasă şi de rasă pură.

Animalul a ieşit din grajd, vizibil deranjat de camera foto a fotoreporterului, a furat un balot de fân, ne-a fugărit cu el în gură prin curte, ca apoi să intre înapoi la locul ei mulţumită. Emil-Dorel vinde laptele şi produsele din lapte la piaţă, în Cluj. "Eu nu vând laptele angro, la colectare, pentru că nu îmi bat joc de munca mea. Mi-am făcut o clientelă fidelă, formată în special din pensionari, şi vând tot ce produc, fără nicio problemă", se mândreşte fermierul.

Sute de locuinţe noi în comunele Gilău şi Floreşti

În Gilău, o comună cu 8.000 de locuitori, există 300 de societăţi comerciale, un cartier rezidenţial de 170 de case, 20 de pensiuni turistice şi peste 600 de case de vacanţă.
Bugetul local depăşeşte 160 miliarde de lei vechi, iar în comună există toate utilităţile: apă, gaze, canalizare şi curent electric.


În Floreşti, cea mai bogată comună din judeţul Cluj, s-au construit în ultimii trei ani câteva sute de apartamente şi alte câteva sute de case. La ora actuală, la fel ca şi la Sinaia, nu mai există niciun metru de pământ de vânzare.
Pe raza comunei funcţionează centrele comerciale Metro şi Polus.

» Stăteam aici în birou şi îl ascultam pe contracandidat vorbind oamenilor despre agricultură. Trebuie să înţelegem că, în comuna noastră, agricultura va dispărea cu totul.
Dumitru Sfârlea,
primarul comunei Gilău

from adevarul.ro

Zaharia a semnat cu UTA şi va juca împotriva lui "U"!

Atacantul Dorel Zaharia, în vârstă de 30 de ani, a fost transferat de la Steaua Bucureşti la UT Arad. Iniţial, oficialii echipei arădene au negociat pentru un transfer sub formă de împrumut. Steaua a dorit să se despartă definitiv de Zaharia şi, astfel, l-a cedat definitiv. Este foarte posibil ca fostul jucător al Gloriei Bistriţa şi Steaua să joace sâmbătă pe "Ion Moina" împotriva Universităţii.
from informatia de cluj

DOBOS: 'OLAH VA RAMANE LA U'

Adrian Olah (dreapta)Adrian Olah (dreapta)
U CLUJ Comisia de Apel a FRF a decis azi ca Adrian Olah rămână sub contract cu formaţia clujeană.

Toni Doboş, preşedintele “alb-negrilor” a declarat că l-a convins pe jucător să continue alături de “U” şi că acesta ar fi rămas indiferent de decizia oficialilor FRF. “Eu am vorbit cu el şi pot spune că sută la sută va rămâne la “U”. Nu mi s-a comunicat decizia Comisiei de Apel, dar şi dacă ne era defavorabilă, Olah şi-ar fi retras plângerea”, a declarat Doboş.
from gsp.ro

A revenit la "U"

Călin Zanc a fost numit oficial, ieri, în funcţia de organizator de competiţii al "alb-negrilor". Zanc a fost pentru o scurtă perioadă antrenor principal la Poli AEK Timişoara, dar şi secund şi director sportiv în perioada cînd Toni Doboş, actualul manager al lui "U" era preşedintele bănăţenilor. Ca şi fotbalist, Zanc a evoluat la "U" Cluj, FC Naţional, Sportul Studenţesc şi Poli Timişoara.
from gsp.ro

Proiectele pentru obţinerea de fonduri UE în domeniul pescuitului vor putea fi depuse din 15 aprilie

Proiectele finanţate din fonduri UE, prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit, vor putea fi depuse de la jumătatea luni aprilie, iar domeniile vizate de investiţii în acest an vor fi acvacultura, procesarea peştelui şi asistenţa tehnică.

"În acest an vor fi lansate măsurile din axa 2, de procesare şi acvacultură, şi axa 5, de asistenţă tehnică, iar proiectele vor fi depuse după data de 15 aprilie", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA), Gheorghe Ştafn.

Comisia Europeană a aprobat programul în luna decembrie a anului trecut şi a emis o decizie pentru acordarea unui avans de 16 milioane euro României, reprezentând 7% din fondurile totale alocate până în 2013, de circa 230 de milioane euro.

from informatia de cluj

Social-democratii clujeni, impotriva lui Kossuth Lajos


Consilierii locali social-democrati din municipiul Cluj-Napoca vor sa modifice o hotarare de Consiliu Local adoptata marti, prin care membrii forului au denumit o strada, din cartierul Borhanci, Kossuth Lajos. Este vorba de Hotararea de Consiliu Local (HCL) 26, prin care s-au denumit 23 de strazi noi din intravilanul municipiului.

"Ii vom cere primarului sa nu puna in aplicare acest HCL si ii vom intreba pe locuitorii de pe strada respectiva daca vor sa poarte numele unei persoane care nu a recunoscut nicioadata natiunea romana", a declarat astazi presedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lapusan.

El a mai spus ca si consilierii locali social-democrati au votat acest proiect, insa din greseala. "Eu nu am votat pentru ca am fost iesit din sala atunci, insa am fost mustrati toti de Vasile Dancu (presedinte al PSD Cluj - n.r.) si vrem sa rectificam aceasta greseala", a completat Lapusan.

Consilierii social-democrati vor depune proiectul de modificare al HCL-ului votata din greseala in cursul zilei de luni.
from citynews.ro

UBB ofera terenuri de antrenament pentru "U"

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, s-a intalnit astazi cu managerul general al echipei de fotbal "U" Cluj, Anton Dobos. Marga a declarat ca a pus la dispozitie terenuri de antrenament gratuite pentru "U" in parcul "Iuliu Hatieganu" si a stabilit o forma de stimulare a studentilor pentru ca acestia sa meraga la meciurile echipei si nu numai, dar nu a spus concret in ce constau acestea.

"Sa fie clar. Eu vreau ca *** sa castige campionatul si "U" sa se salveze de la retrogradare. Dar UBB e legata de numele de universitate si nu putem sa nu sprijinim miscarea de sport, de fotbal, care e un act de cultura", a explicat Marga.

In parcul "Iuliu Hatieganu" fac sport 1.900 de studenti de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport si alti 15.000 de la alte facultati.
from citynews.ro

MESZAROS L-A BLOCAT PE ZAHARIA

U CLUJ Tehnicianul „şepcilor roşii” a declarat că speră ca fostul atacant al Stelei să nu fie transferat la UTA până la meciul cu arădenii de sâmbătă.

Alpar Meszaros a afirmat că este vecin în Germania cu impresarul jucătorului şi l-a „ameninţat” pe acesta. „I-am spus impresarului său, care îmi este vecin, că îi rup florile din grădină dacă îl duce pe Zaharia la UTA până sâmbătă”, a glumit Meszaros.

from prosport.ro

Ce a fost a trecut, UTA e următorul hop

Alpar Meszaros se declară mulţumit de evoluţia tuturor jucătorilor săi în partida cu Rapid şi consideră că jocul cu UT Arad, de sâmbătă, se anunţă de 10 ori mai greu decât cel disputat în Giuleşti. Două formaţii aflate în suferinţă şi căutare de puncte pot oferi un meci spectaculos sau anost, însă mai importante sunt punctele, respectiv destinaţia finală a acestora. În opinia lui „Raţă”, fotbaliştii săi au şi dat uitării victoria repurtată în dauna Rapidului.


„De luni, băieţii se gândesc doar la meciul cu UT Arad. Sunt conştienţi că succesul repurtat în Bucureşti, contra Rapidului, este doar primul pas pe care-l au de făcut pentru a salva echipa de la retrogradare. Eu le-am mulţumit cu o reverenţă pentru dăruirea de care au dat dovadă în jocul cu Rapid şi le-am spus că după fiecare victorie le voi mulţumi în acelaşi mod, iar ei m-au atenţionat că s-ar putea să am probleme cu spatele. M-aş bucura să mă doară spatele de la atâtea reverenţe!”, a declarat Meszaros.


„Principalul” Universităţii consideră că transferurile efectuate înaintea reluării sezonului au creat o acerbă însă sănătoasă concurenţă pe posturi. „Toate posturile sunt acoperite de jucători de aceeaşi valoare. Am dubluri şi acest lucru nu mă poate decât bucura. Concurenţa pentru a prinde un post de titular este acerbă, însă toţi jucătorii au înţeles că la mine corectitudinea este una de tip german, adică joacă cine este mai bine pregătit şi pe care-l consider eu capabil să termine partida în picioare. De altfel, în partida cu Rapid, voinţa de a câştiga a fost principala noastră armă”, a conchis Alapr Meszaros.

Accidentarea fundaşului Cristian Dancia în cantonamentul din Antalya, mai precis în minutul 20 al primului amical disputat, l-a determinat pe Meszaros să-l „perfecţioneze” pe Gigel Coman (foto) pentru ocuparea acestui post. Nu i-a fost uşor să-l convingă pe Coman că poate fi la 29 de ani un „piston” pe laterala stângă sau să schimbe partea cu Silvăşan atunci când i-o cere. „Gigel Coman a fost un motor Diesel atât în faza defensivă, cât şi în cea ofensivă. Am purtat mai multe discuţii cu el în care i-am explicat cam ce doresc să joace. Pe toţi ne-a mulţumit şi la finalul partidei l-am felicitat. A prins încredere şi de acum veţi vedea un alt Coman, în primul rând mult mai responsabil şi devotat”, a mai spus Meszaros.

from informatia de cluj

Demisie la şefia Clujana


Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al producătorului de încălţăminte Clujana, Gheorghe Feurdean, şi-a dat miercuri demisia din funcţie. Decizia a fost luată în timpul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, acţionar majoritar la Clujana. Feurdean spune că i s-a reproşat de către o parte dintre consilierii judeţeni o presupusă incompatibilitate între funcţiile de preşedinte al CA şi administrator special al Clujana, deşi ocupă ambele funcţii de aproape un an. „Domnul preşedinte Nicoară (Marius Nicoară, preşedintele CJ Cluj-n.red.) a făcut o analiză şi a arătat că nu există nicio incompatibilitate, dar am decis să renunţ ca să nu fie discuţii”, ne-a explicat Feurdean. El a ameninţat că este gata să renunţe şi la funcţia de administrator special al Clujana, dacă privatizarea fabricii va mai fi tărăgănată. Ameninţarea lui Feurdean face referire la iniţiativa CJ Cluj, administrator al pachetului majoritar din acţiunile Clujana în numele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Instituţia a cerut transferarea pachetului majoritar, de 93% din participaţiile Clujana, în contul Consiliului Judeţean, pe fondul eforturilor instituţiei de a privatiza fabrica din Cluj.

form informatia de cluj

Wednesday, February 27, 2008

Pantofii „made in Cluj” dispar de pe rafturi

Fabricile clujene care au lucrat în lohn şi-au închis porţile

Soluţia pentru producătorii clujeni de încălţăminte: falimentul sau infuzia de capital. Din cauza vânzărilor reduse, a fiscalităţii ridicate şi a salariilor în creştere, unii producători de încălţăminte din Cluj care operau în lohn au închis şandramaua. Restul supravieţuiesc lucrând pentru mărci străine consacrate. Mărcile proprii se vând la cota de avarie pe piaţa internă.

„Am avut o fabrică de încălţăminte în lohn, dar am închis-o. A fost foarte greu, uneori găseam greu bani să plătesc oamenii în ziua de salariu. Veneau tot felul de controale, de la Garda Financiară, de la ITM, de peste tot. N-am avut ce face, a trebuit să închid. Nici altor fabrici nu le merge prea bine, uitaţi-vă la Estrada că abia se descurcă”, spune fosta proprietară a unei fabrici din Cluj, care a insistat să rămână anonimă. Acum, fostul întreprinzător este angajat la un magazin care vinde pantofi sub diverse mărci. „E mai bine să fii angajat, nu ai grija atâtor salariaţi”, a conchis vânzătoarea.


„E pe ducă totul”


Cel puţin cinci fabrici de încălţăminte din Cluj, care operau în regim lohn, s-au închis după integrarea României în UE. „Au fost foarte multe fabrici în lohn, dar nu s-au descurcat. Foarte multe s-au închis, n-au avut ce face”, a declarat Marius Butuc, directorul producătorului Garocat SRL, proprietarul mărcii Calvi Shoes. Fabrica de încălţăminte Clasicor SA Oradea şi-a mutat sediul social în Cluj-Napoca, după preluarea întregului pachet de acţiuni de către omul de afaceri clujean Ovidiu Turcu. „Lucrăm doar în lohn, de ani de zile. Ne merge foarte rău, e pe ducă totul din cauza preţurilor şi a fluctuaţiilor valutare. Noi am renunţat demult la producţia sub marcă proprie, dinainte să vin eu aici, de cel puţin cinci ani”, spune directorul Clasicor SA, Marius Mudura.

Chinezăriile inundă Clujul


Proprietarul mărcii Estrada, Gheorghe Prodan, spune că marca proprie s-ar vinde mai bine dacă nu ar exista blocajele fiscale şi dumpingul din China şi Turcia. „În ţară nu există protecţie din partea guvernanţilor pentru turcisme şi chinezisme. Să nu creadă ei că o pereche de încălţăminte intră în ţară cu 5 euro. Am văzut cu ochii mei facturi de intrare cu 5 euro / pereche, când de fapt atât costă doar manopera”, spune Prodan, administrator la Vionel SRL şi fost angajat al cunoscutei fabrici de încălţăminte Clujana. „Am lucrat la Clujana 28 de ani, am plecat în 1993 din fabrică şi am făcut comerţ cu produse alimentare, apoi cu încălţăminte. Am început producţia cu zece maşini de cusut, cumpărate din magazia cu utilaje defecte de la Clujana. În primele trei luni n-am reuşit să vând nimic din ce am produs, pentru că n-am fost mulţumit cu ce a ieşit, şi toată lumea voia mărci cunoscute. Am vrut să renunţ, apoi am început să vând cu familia, cu o dubiţă, în Timişoara, Suceava, Constanţa”, a explicat Prodan, care a decis de mai mulţi ani să lucreze preponderent în lohn pentru companii italiene, „dar lohn-ul nu are viitor”. Vionet SRL a avut în 2007 o cifră de afaceri de 1.1 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de 2006, cu 130 de angajaţi şi o marjă de profit de 15%.

Pe piaţa internă sau cu ajutor din afară

Puţine sunt companiile clujene care rezistă pe piaţă. Unii s-au orientat spre parteneri externi, fie cu contracte de tip lohn, fie pentru distribuţie, în vreme ce alţii preferă doar piaţa internă pentru că au producţie modestă. „Noi livrăm toată producţia pentru export. Am început să intrăm şi pe piaţa internă, dar prea puţin. Nu merită, oamenii nu sunt serioşi, nu îţi încasezi banii la timp, piaţa nu absoarbe producţia”, spune directorul Class Shoes, Sorin Grindean. „Piaţa e destul de slabă şi în cădere liberă, în special din cauza produselor chinezeşti. Produsele de marcă vin din Europa, noi românii doar improvizăm. Comercianţii sunt instabili emoţional, dacă au un sezon mai prost intră în panică şi nu-şi mai asumă riscul să rămână cu marfa nevândută”, spune proprietarul unei fabrici clujene de încălţăminte.

from informatia de cluj

"Sepcile rosii" testeaza un mexican

Jorge Torres Oropeza a fost adus ieri seara in mare taina la Cluj-Napoca de oficialii lui "U". Mexicanul de 24 de ani evolueaza pe postul de mijlocas si a fost legitimat ultima oara la Flamurtari (Albania).

Oropeza a sustinut probe de joc si la echipa de liga a II-a FCM Bacau. In cele din urma, Costel Orac nu a fost convins de calitatile jucatorului, astfel incat acesta urmeaza sa-si incerce norocul la Universitatea Cluj.

Altfel, ca si plecat de la echipa lui Alpar Meszaros este Marius Suller. Fundasul lui "U" se afla in ultimele patru luni de contract si conducerea clubului nu se grabeste sa-i prelungeasca angajamentul. "Cu Suller nu avem nicio problema. Are contract pana in vara si ramane sa demonstreze daca merita sa ramana la noi", a opinat presedintele clubului clujean, Toni Dobos.
from citynews.ro

Angajatorii clujeni nu vor muncitori romani


In urma deplasarii pe care a facut-o la Roma, la Bursa locurilor de munca organizata sambata cu scopul de a-i aduce inapoi pe romanii plecati la munca in strainatate, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don (foto), s-a intors multumit, reusind sa adune CV-urile a 50 de reprezentanti de echipa din domeniul constructiilor civile: sudori, intalatori, electricieni etc.

Ei s-ar putea intoarce la munca in Romania cu alti 650 de colegi, din echipele din care fac parte. "Este vorba despre muncitori din domeniul constructiilor civile. Toti au peste 7 ani experienta si ar fi dispusi sa se intoarca acasa. Asta, in primul rand, din cauza atitudinii proaste pe care angajatorii o au fata de ei. Salariile lor ajung pana la 1600-1700 de euro", a explicat Don intr-o conferinta de presa.

Dezamagirea lui Don a aparut insa dupa ce a ajuns in tara, vazand ca nici o firma de constructii din Cluj nu e interesata sa-i oferteze pe muncitori. "Ma asteptam, pe cand ajung in Cluj, angajatorii sa faca coada, dar nu a venit nimeni, ceea ce nu mi se pare normal", s-a plans directorul AJOFM, care a promis ca la bursa viitoare, in Spania, va refuza sa mearga, tocmai din acest motiv.

Dezinteresul angajatorilor pentru muncitorii romani din Italia nu este singura nemultumire a lui Don, angajatorii clujeni facand solicitari AJOFM-ului pentru 12 muncitori calificati indieni pentru care ar plati salarii de 250 de euro. "Nu putem sa ne batem joc de cetatenii romani. N-o sa admit niciodata asta. Noi nu mai avem specialisti in constructii, forta de munca noua nu exista, incercam sa ii aducem inapoi din strainatate, iar angajatorii ne cer indieni", a tunat directorul Agentiei.

Bursa de locuri de munca din Italia a fost organizata de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei in Italia. La bursa au participat, pe langa Cluj, si reprezentantii Bihorului, Brasovului, cei din Bistrita Nasaud si din Bucuresti. Urmatorul eveniment de acest gen va avea loc in Spania si in alt oras al Italiei, acesta urmand sa fie ales de catre organizatori.
from citynews.ro

Clujul, invadat de străini

Peste 3.500 de locuitori ai judeţului sunt străini, majoritatea fiind din Tunisia, Republica Moldova şi Mauritius.
Judeţul Cluj se află pe locul secund, după Bucureşti, în ceea ce priveşte numărul străinilor care au reşedinţa aici. În acest an, Serviciul pentru Străini Cluj are în evidenţă 3.610 persoane. În urma investiţiilor din Cluj, numărul acestora ar putea creşte. De la începutul anului au fost trimişi înapoi în ţara de origine 27 de persoane.

începând cu anul 2003 până în prezent, numărul străinilor care locuiesc în Cluj s-a triplat. “Creşterea înregistrată a fost treptată. în 2003 aveam înregistrate 1.656 de persoane străine cu reşedinţă declarată, în anul 2004 numărul a crescut la 2.137, în 2005 la 2.689, în 2006 înregistram 2.767, iar în 2007 am ajuns la 3.586”, a declarat comisarul de poliţie din cadrul Serviciului pentru Străini Cluj, Marius Luduşan.

Acesta a menţionat că în urma investiţiilor străine din Cluj numărul de străini va creşte. “De la începutul acestui an am primit deja 44 de dosare pentru persoane străine detaşate de companii sau angajate. Toţi sunt cetăţeni din Rusia, Belarus, Ucraina. Ne aşteptăm ca numărul străinilor să crească, dar cu siguranţă nu putem vorbi de o explozie”, a mai spus Luduşan.

Cei mai mulţi străini clujeni sunt din Tunisia, Republica Moldova şi Mauritius. Potrivit comisarului Luduşan, cetăţenii străini din Cluj-Napoca sunt veniţi fie cu activităţi economice, angajaţi, fie se ocupă de activităţi umanitare sau religioase, cetăţeni străini detaşaţi sau veniţi pentru reîntregirea familiei.

27 de “ilegali”, trimişi acasă

Comisarul de poliţie Marius Luduşan a declarat că de la începutul anului au fost returnate în ţara de provenienţă 27 de persoane. “Chiar în această săptămână am avut trei cazuri de returnare.

Trei cetăţeni, din Macedonia, Albania şi Moldova, au fost conduşi cu escortă la Bucureşti, iar de acolo, în ţara de provenienţă. Cel din Albania a fost găsit ilegal în România, iar ceilalţi doi nu au solicitat prelungirea dreptului de şedere. Toţi trei au interdicţie de intrare pe teritoriul României de cinci ani”, a precizat Luduşan.

Potrivit acestuia, din persoanele cărora li s-au emis deciziile de returnare, cele mai multe sunt din Tunisia, Republica Moldova şi Turcia. “Anul trecut au fost returnaţi 207 străini”, a mai spus Luduşan.

La UMF studiază 1.552 de tineri străini

Marius Bojiţă, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” din Cluj, a declarat că în prezent sunt înscrişi la cursuri 1.552 de tineri străini. “Sunt studenţi din 41 de ţări. Avem atât din ţările care au aderat la Uniunea Europenă, cât şi din cele care nu fac parte.

Din Albania, Anglia, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Franţa, Germania, Italia, Brazilia, India sau Japonia. Dacă în anul 2003 aveam doar 586 de studenţi din alte ţări, în 2008 numărul lor s-a triplat”, a declarat Bojiţă. Acesta a menţionat că a făcut propuneri autorităţilor locale în nenumărate rânduri pentru a organiza pentru studenţii străini manifestări culturale.

“Comunitatea nu face nimic pentru aceşti studenţi. Ar trebui să se organizeze o zi a studentului străin. Noi am organizat Ziua studentului tunisian”, a precizat Bojiţă.

Bătaie de cap cu actele

Cei mai mulţi dintre străinii întâlniţi la Serviciul pentru Străini Cluj sunt destul de înspăimântaţi de presă şi au refuzat să dea orice fel de declaraţie. “Nu, nu vreau să mă recunoască lumea”, a declarat un arab. Israelianul Elias are 29 de ani şi locuieşte în Cluj-Napoca de şapte ani.

“Am terminat Medicina aici şi acum vreau să-mi fac rezidenţiatul. îmi place mult România şi poate am să rămân aici. Nu-mi fac planuri de viitor. Cu actele, însă, este o problemă. E multă bătaie de cap. De mai bine de o lună umblu pentru ele. Nici n-am putut să mă înscriu pentru rezidenţiat.

De la ambasadă mă trimit la Serviciul pentru Străini şi înapoi. Când ajung aici, e o coadă infernală şi programul, de numai două ore. Acum e o nouă lege şi pentru viză îmi trebuie şi cazier. E complicat, dar vreau să rămân aici”, a declarat Elias.

Protest al studenţilor străini

Marius Bojiţă, rectorul UMF Cluj, a povestit pentru ZIUA de Cluj cum, înainte de anul 1989, studenţii străini au blocat sediul universităţii. “Erau nemulţumiţi pentru că şi-au picat examenele şi două zile au ocupat sediul universităţii. Erau mulţi şi atunci.

După ce a venit Miliţia, care i-a ameninţat că dacă nu eliberează sediul îi va trimite în ţară la ei, au ieşit. A fost îngrozitor: peste tot era numai mizerie”, a spus Bojiţă. Acesta a menţionat că studenţii străini nu reprezintă un pericol şi că sunt trataţi ca şi studenţii români.

from ziua de cluj

Modelul Ajax

Sub comanda preparatorului Yuksel Yesilova, "studenţii" clujeni se pregătesc după un program implementat deja la clubul olandez

Lanterna Ligii I a produs surpriza campionatului, sîmbătă, în Giuleşti, învingînd Rapidul (2-1) în inferioritate numerică, după eliminarea atacantului Flavius Băd.

În spatele reuşitei clujenilor stă preparatorul fizic turc, Yuksel Yesilova, care a implementat la "U" programul de pregătire folosit şi de puternica formaţie olandeză Ajax Amsterdam. "Programul după care lucrez nu există în România. L-am învăţat la Ajax, unde am lucrat 6 luni alături de Luis van Gaal. Niciodată antrenamentele nu se repetă, diferă de la o zi la alta", a precizat Yesilova.

Turcul i-a supus ieri unui adevărat tur de forţă pe "studenţi". "Nu sînteţi echipă de domnişoare, sînteţi jucători de prima ligă", "Concentrare", "Explozie", "Tempo", "Turbo", au fost indicaţiile care au susţinut acustic şedinţa de pregătire. Mingile medicinale, care cîntăreau 5 kilograme fiecare, şi centurile elastice au ridicat gradul de dificultate al exerciţiilor, iar după o oră şi jumătate "studenţii" erau storşi de puteri. "Ne-ai rupt astăzi Yuksel. O să adormim în maşini în drum spre casă", a spus la finalul antrenamentului portarul Călin Moldovan.


"Astfel de antrenamente nu au cum să te plictisească şi te ţin în picioare 90 de minute la meciuri. Ar trebui făcute încă de la juniori"
Radu Sabo, atacant "U" Cluj

"Foarte bune antrenamentele. Te pregătesc bine din punct de vedere fizic. Se aseamănă foarte mult cu ce se face în Franţa"
Fabien Boudarene, mijlocaş "U" Cluj

from gsp.ro

Boudarene e pregătit să debuteze


Ultimul transfer al Universităţii Cluj, mijlocaşul francez de 29 de ani Fabien Boudarene (foto), a trecut marţi vizita medicală, pe care a efectuat-o la Policlinica pentru sportivi din Cluj şi la o clinică privată. El este apt de joc şi va debuta la "U", probabil, în meciul din etapa a XXI-a, cu UTA Arad. "A trecut cu bine testele medicale şi poate juca", a confirmat directorul sportiv Sorin Vădana.
Fabien Boudarene ratase partida cu Rapid, deşi era legitimat, tocmai pentru că nu avea viza medicală pe legitimaţie. Mijlocaşul defensiv a fost împrumutat de Universitatea, până la vară, de la echipa bulgară Litex Loveci. În Franţa, Boudarene a jucat pentru Saint-Etienne, Sochaux şi Dijon.

"Ca valoare, Boudarene este peste tot ce avem noi în linia de mijloc. Va fi un jucător important pentru Universitatea"
Stelian Gherman, director tehnic "U" Cluj
from clujeanul.ro

Turnuri gemene în centrul Clujului

Autorităţile locale au dat ieri undă verde unor proiecte imobiliare legate de ridicarea a trei blocuri-turn de câte 30 şi 35 de etaje.

În următorii trei ani, panorama oraşului Cluj-Napoca ar putea arăta precum cea a unei adevărate metropole. Odată cu finalizarea lucrărilor la zgârie-norii din centru, oraşul de la poalele Feleacului va deveni un concurent serios al Bucureştiului.

iliului local, două proiecte imobiliare de blocuri-turn au primit undă verde. Firma Sigma Center, controlată de omul de afaceri Arpad Paszkany, va ridica, aproape de centrul oraşului, la intersecţia dintre străzile Observator şi Republicii, două turnuri gemene de câte 35 de etaje.


"În partea inferioară a turnurilor, va fi un hotel de cinci stele peste care se vor suprapune spaţii de birouri, iar în partea superioară, locuinţe de lux, de tip business. Vor fi câte patru locuinţe a câte 150 de metri pătraţi", explică Sorin Scripcaru, arhitectul care se ocupă de proiect. La subsol va fi o parcare pe trei niveluri, cu o capacitate de peste 1.400 de locuri. Investiţia totală ajunge la peste 140 milioane de euro, iar lucrările vor începe anul acesta. "În circa trei ani, ar putea fi finalizate ambele turnuri", apreciază Sorin Scripcaru.


Inflaţie de blocuri-turn


Pe acelaşi versant al Dealului Feleacului, dar de cealaltă parte a Căii Turzii, firma israeliană Carmel a primit aprobarea să ridice un cartier cu peste 1.500 de locuinţe. Proiectul include şi trei blocuri-turn, două de câte 24 de nivele, iar unul de 30. „În doi ani vor fi finalizate turnurile, întregul cartier putând fi terminat etapizat în cinci ani", susţine Bianca Pavel, office-manager la firma de proiectare Arhimar.


Pe de altă parte, în cartierul de vest Mănăştur, firma Tower a demarat deja construcţia a trei turnuri cu câte 18 etaje pentru locuinţe, iar în zona Someş - strada Constanţa, se vor ridica alte trei clădiri de birouri de peste 25 de etaje.

»În partea inferioară a turnurilor, va fi un hotel de cinci stele peste care se vor suprapune spaţii de birouri, iar în partea superioară, locuinţe de lux, de tip business
Sorin Scripcaru,
arhitect

from adevarul.ro

“Kososvo is Serbia” pe Moina

Un banner de aproximativ trei metri, cu mesajul “Kosovo is Serbia” (Kosovo e Serbia), a apărut pe exteriorul unei tribune a stadionului “Ion Moina”, vizibil de pe linia de tramvai.
Reprezentanţii galeriei lui “U” Cluj susţin că nu au cunoştinţă despre cine ar fi putut să afişeze banner-ul.
from ziua de cluj

Tuesday, February 26, 2008

PORUMBOIU: 'DORIN GOGA E CEL MAI BUN DIN LIGA I'

Preşedintele echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, are numai cuvinte de laudă la adresa atacantului de la Universitatea Cluj, Dorin Goga, cel care a marcat în acest sezon golurile prin care “şepcile roşii” au învins pe Steaua şi Rapid.

“Goga este cel mai bun jucator din campionatul Romaniei in momentul de fata. Daca m-as numi Victor Piturca, l-as chema imediat la echipa nationala. Sint convins ca la finalul sezonului va pleca la o echipa puternica din strainatate“, a zis Porumboiu pentru Monitorul de Cluj.

"Daca Goga o salveaza pe «U», in vara asta va ajunge la Euro. Are capul pe umeri si sint convins ca daca va continua seria evolutiilor foarte bune va fi chemat de Piturca. Am informatii clare ca jucatorul este monitorizat si a fost sunat de echipe puternice din Europa“, a spus si Mircea Cojocaru, primul antrenor al atacantului.

“Pe Goga l-am propus lui Piturca la echipa nationala. Este un fotbalist senzational. Progresie cu mingea la picior, tehnica, viteza, dribling, calitati moderne care-l recomanda ca fiind un fotbalist de clasa”, a completat şi Gigi Mulţescu, ex-antrenor la “U” Cluj.

from prosport.ro

Monday, February 25, 2008

Boudarene, la primul antrenament

începând de ieri, noua achiziţie a Universităţii, francezul Fabiene Boudarene, şi-a “intrat în pâine”. El a participat alături de noii săi colegi la antrenamentul de dimineaţă, care s-a desfăşurat în sala de forţă a bazei sportive Clujana. Francezul nu a evoluat în partida cu Rapid, de sâmbătă, pentru că nu reuşise să efectueze vizita medicală, iar actele

n-au putut fi depuse în timp util la Ligă şi Federaţie.

El a declarat că a ales Universitatea pentru că i s-a părut o provocare extrem de interesantă. “Am ales «U» pentru că e o mare provocare pentru mine, chiar dacă e ultima clasată. E o provocare mare să ajut Universitatea să se salveze. N-am jucat cu Rapid pentru că am semnat contractul doar cu două zile înainte şi nu eram eligibil. Am găsit aici o echipă foarte bună. Am văzut meciul cu Rapid.

Să câştigi acolo e un lucru mare. Cred că echipa poate să se salveze. îmi plac noii colegi. Sunt foarte prietenoşi. Antrenorul are şi el o atitudine pozitivă, a vorbit mult cu mine, deci cred că o să mă adaptez rapid”, a spus Boudarene. Foarte probabil, francezul va fi folosit din primul minut în jocul cu UTA, de sâmbătă, 1 martie.

from ziua de cluj

Contestaţie

În ultima zi a termenului legal, Institutul Proiect Carpaţi a contestat licitaţia de proiectare a noului stadion, care va fi construit pe actualul amplasament al lui "Ion Moina". "Ei trebuiau să depună contestaţia la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţilor şi pe noi doar să ne înştiinţeze. Am vorbit acolo şi nu primiseră nimic. Se recurg la tot felul de metode pentru a se pune piedici construirii noului stadion", a spus Dan Canta, preşedintele Comisiei pentru stadion. În 11 februarie, Consiliul Judeţean Cluj a acceptat oferta Universităţii Tehnice pentru proiectarea noului stadion.
from gsp.ro

Trambulină

Francezului Fabien Boudarene a afirmat că nu-i place să piardă şi vrea să revină în prim-plan cu Universitatea. "Şepcile roşii" şi-au blindat compartimentul median pe ultima sută de metri.
Francezul Fabien Boudarene (29 de ani) a semnat cu "U" la sfîrşitul săptămînii trecute un contract valabil pînă la finalul sezonului, dar nu a putut fi folosit în meciul cu Rapid din cauza lipsei vizei medicale.

Căzut în dizgraţia antrenorului la formaţia bulgară Litex Loveci, Boudarene a preferat să vină în România. "Universitatea Cluj este pe ultimul loc în clasament şi e o oportunitate pentru mine să mă afirm ajutînd echipa să evite retrogradarea. Dacă am bătut Rapidul înseamnă că sînt jucători buni aici", a spus Boudarene.

Francezul şi-a făcut şi o scurtă caracterizare: "Nu accept să fiu deposedat. Nu-mi place să pierd. Lupt cu dinţii pentru fiecare minge". În cazul în care "U" va evita retrogradarea la finalul sezonului, Boudarene ar putea rămîne la Cluj. "În vară, am vrea să-l cumpărăm definitiv", a precizat preşedintele Toni Doboş.

Trei lucruri despre Boudarene
1 - "U" Cluj a plătit 50.000 de euro pentru împrumutul jucătorului de la Litex Loveci
2 - Boudarene este însurat şi îşi va aduce soţia la Cluj ca să locuiască împreună
3 - 1 milion şi jumătate de euro este preţul la care este estimat mijlocaşul francez pe piaţa transferurilor

from gsp.ro

Se deschide standul "U"!


Conducerea Universităţii Cluj a luat decizia de a deschide stand-ul Universităţii Cluj din cadrul Iulius Mall, la finele acestei săptămâni, după mai multe amânări. Vineri, de la ora 18, oficialii Universităţii aşteaptă vizita a cât mai mulţi suporteri şi a oficialităţilor locale. Încă nu s-a stabilit dacă la inaugurarea stand-ului vor fi prezenţi şi jucătorii!

from informatia de cluj

De unde vin banii?

Pentru victoria cu Rapid (2-1), clujenii vor încasa o primă record. Dacă înainte de meci li s-au promis 3.500 de dolari la victorie, după meci "studenţii" au fost înştiinţaţi de preşedintele Toni Doboş că vor încasa aproape dublu, 6.000 de dolari. Doboş a dezminţit informaţia conform căreia jucătorii Universităţii au fost stimulaţi financiar de contracandidatele Rapidului la titlu. "Mîine băieţii o să-şi primească prima de joc. Au fost speculaţii că s-au primit bani de la alte echipe dar nu este adevărat. Banii vin de la acţionarii noştri, nu de la Steaua, CFR sau Dinamo", a specificat Doboş.
from gsp.ro

Boudarene: "Universitatea e o provocare"


Ultima achizitie a Universitatii Cluj, Fabien Boudarene, s-a antrenat astazi pentru prima oara la Cluj cu noii sai colegi. Mijlocasul francez de 29 de ani a semnat un contract valabil pana la finele campionatului.

"E o provocare pentru mine. Universitatea Cluj este o echipa buna, imi place aici. Nu am putut juca la Bucuresti pentru ca semnasem doar de doua zile si nu am fost eligibil, dar o sa joc de sambata. Ma inteleg bine cu noii colegi si cu antrenorul, care stie mai multe limbi", a spus Boudarene.
from citynews.ro

Carpati Proiect a contestat gresit licitatia

Presedintele Comisiei de licitatie pentru proiectarea stadionului, Dan Canta (foto), a anuntat ca societatea Carpati Proiect a inregistrat contestatia numai la sediul Consiliului Judetean Cluj si nu s-a adresat pana acum Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), institutia care primeste si solutioneaza astfel de documente.

“Contestatia a fost primita la noi, nu la CNSC, vom vedea la finalul zilei daca vor depune contestatie si la Bucuresti. Insa mai exista o varianta de contestare a procedurii, in contencios administrativ. In ambele cazuri, termenul expira astazi”, a declarat Canta.

Daca pana la finalul zilei, Carpati Proiect nu contesta licitatia nici la CNSC, nici in Contencios, CJ Cluj poate semna maine contractul cu UTCN, iar Universitatea poate incepe proiectarea lucrarilor de modernizare a arenei.

from citynews.ro

Proiect Carpaţi contestă comisia pentru stadion a Consiliului Judeţean

Societatea Proiect Carpaţi din Bucureşti a depus contestaţie, cerând anularea licitaţiei organizată de Consiliul Judeţean pentru proiectul “Ion Moina”. Motivele invocate de Proiect Carpaţi se leagă în primul rând de incompatibilitatea a doi membri din comisia de licitaţie – consilierul Ioan Petran şi arhitectul Radu Spânu – care au participat la deschiderea ofertelor de calificare şi abia apoi s-au retras. “Am depus contestaţie încă de joi, am cerut anularea licitaţiei pentru că cei doi membri ai comisiei, care sunt angajaţi ai Universităţii Tehnice, nu ar fi trebuit să asiste la deschiderea ofertelor”, a declarat reprezentanta Proiect Carpaţi, Ana Cârlan.
Aceasta a adăugat că a mai contestat şi faptul că la deschiderea plicurilor ar fi trebuit prezentate şi ofertele tehnice. “Dacă au prezentat partea financiară, ar fi trebuit să prezinte şi partea tehnică tot atunci, sau măcar să ne cheme şi pe noi atunci când s-au discutat ofertele tehnice”, a mai spus Ana Cârlan.
Un alt aspect contestat ţine de punctajul acordat de comisie. “Noi am colaborat cu cei mai profesionişti arhitecţi germani, care au lucrat şi pentru stadionul Lia Manoliu, aşa încât cred că e discutabil dacă oferta Universităţii Tehnice era mai bună decât a noastră. în comisie nu au chemat nici un specialist să se pronunţe. Cred că ar fi trebuit s-o facă” a mai adăugat reprezentanta Proiect Carpaţi. Preşedintele comisiei de licitaţie, consilierul Dan Canta, a susţinut că această contestaţie urmează să fie analizată şi soluţionată. Dacă nu ar fi existat această contestaţie, spune Canta, semnarea contractului cu Universitatea Tehnică ar fi fost aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri.
Universitatea Tehnică a fost desemnată câştigătoarea proiectului “Ion Moina” cu un punctaj de 89,92, faţă de Proiect Carapaţi, care a înregistrat doar 87,24 puncte.

from ziua de cluj

Acu se razbuna miticii pe noi! AFARA CU EI! Lasati-ne sa ne facem stadionul cum vrem NOI!
NUMAI "U"!

Reverenţă

Antrenorul Alpar Meszaros a îngenuncheat în faţa jucătorilor şi a suporterilor la finalul meciului

Scene emoţionante la finalul partidei cu Rapid. Debutant în Liga I, antrenorul Alpar Meszaros şi-a strîns jucătorii în faţa lui, le-a făcut semn să fie atenţi, şi a îngenuncheat, ducîndu-şi apoi mîna în dreptul inimii. Tehnicianul a repetat apoi gestul în faţa suporterilor.

Meszaros a explicat ieri de ce a făcut o reverenţă în faţa elevilor săi şi a promis că va repeta gestul de fiecare dată cînd jucătorii săi vor arăta fotbal adevărat. "Nu am nici o reţinere să mă aplec în faţa jucătorilor atîta timp cît ei îşi dau viaţa în teren. Am făcut acelaşi gest şi în faţa suporterilor. Pur şi simplu te unge la suflet ceea ce s-a întîmplat în Giuleşti. Sper să mai repet în acest an, de cîteva ori, gestul acesta", a spus tehnicianul, care şi-a felicitat elevii pentru faptul că au făcut un joc de posesie în faţa giuleştenilor. "M-au mulţumit atitudinea, determinarea şi munca băieţilor. Am jucat fotbal, n-am bubuit-o, am ţinut mingea, aspect foarte important. Nu mai avem de ales: trebuie să batem UTA, etapa următoare", a încheiat fostul jucător al lui "U".

2 antrenori a schimbat "U" în acest an, pe Adrian Falub şi Gigi Mulţescu

7 jucători
noi a folosit Meszaros în Giuleşti

"Două victorii legate pot readuce pe
"U"
la viaţă. E esenţială întîlnirea cu UTA. Încep deja meciurile de 6 puncte"
Gigi Mulţescu
from gsp.ro

Acarul Goga

Căpitanul "studenţilor" a deturnat trenul spre titlu al Giuleştiului

Goga a pozat ieri pentru gsp oprind un tren de jucărie
Atacantul de 23 ani al Universităţii le-a dat dreptul clujenilor să spere la salvarea de la retrogradare. În minutul 81, fotbalistul dorit de Poli, Rapid, CFR sau Vaslui a marcat golul victoriei lui "U" în Giuleşti, făcîndu-l pe antrenorul Meszaros să îngenuncheze la final în faţa propriilor jucători.

- Dorin, înaintea meciului te-ai gîndit vreun moment că puteţi produce surpriza în Giuleşti?
- Sincer, da. Era prima etapă şi am spus că orice se putea întîmpla. Am vorbit între noi foarte mult despre jocul cu Rapid. Am început foarte bine meciul şi acest lucru ne-a dat încredere.

- În repriza secundă aţi evoluat o jumătate de oră cu un om mai puţin.

- Cînd am văzut că Băd a luat cartonaşul roşu, iar rapidiştii ne presau, am spus că ne putem mulţumi şi cu un rezultat de egalitate.

- Îşi mai aminteşti cum ai marcat golul victoriei din Giuleşti?

- Încă nu îmi vine să cred (rîde). Am primit o pasă lungă de la Bilica. I-am spus să-mi arunce cîteva mingi în atac pentru că i-am simţit că pot trece uşor pe lîngă fundaşii Rapidului. Sîntem foarte bucuroşi cu toţii. A fost o seară extraodinară. Dedic golul suporterilor care au venit să ne susţină, în faţa cărora am îngenuncheat cu toţii.

- Îţi mai pare rău că în iarnă ai refuzat oferta lui Poli Timişoara?

- Nu mi-a părut rău nici înainte, nici acum. Repet, deocamdată vreau să rămîn la Universitatea, echipa mea de suflet, pentru care voi face totul să ne salvăm de la retrogradare.

- Prima şi unica victorie din tur a fost împotriva Stelei, acum aţi învins o altă candidată la titlu. Cine urmează?
- Trebuie să fim foarte atenţi şi să nu păţim ca atunci cînd am bătut Steaua şi apoi n-am mai învins pe nimeni. E obligatoriu să ne menţinem pe această linie. Victoria cu Rapidul ne-a dat un moral bun şi am văzut că se poate.

- Indirect, i-aţi ajutat şi pe rivalii de la CFR Cluj. Aţi jucat şi pentru ei?

- Nici vorbă. Am jucat pentru pentru "U", nu pentru CFR. Ei au treba lor, iar noi pe a noastră.

5 goluri a marcat Goga în acest sezon de Liga 1, primul al său în prima divizie

Goga a pozat ieri pentru gsp oprind un tren de jucărie
from gsp.ro

Super-Merlier

Portarul belgian al Universităţii Cluj a făcut minuni în Giuleşti

Belgianul Pieter Merlier (28 de ani) le-a dat dureri de cap giuleştenilor Pancu, Dică sau Cesinha. Transferat pe ultima sută de metri la "U", portarul Clujului a securizat poarta, apărînd şi un penalty.

Merlier a fost poreclit de colegi "Merlin", după numele vrăjitorului care a vegheat asupra regelui Arthur. "Îmi place această poreclă. O să le ofer colegilor şi suporterilor şi alte momente de magie", a comentat goalkeeper-ul care este un fan declarat al celebrului Michel Preud'homme. "Este idolul meu încă de cînd eram un puşti. Cine nu-l ştie pe Preud'homme? Este cel mai mare portar din istoria fotbalului belgian".

Portarul "şepcilor" a început fotbalul la 7 ani în Belgia, la juniorii lui SV Waregem, pentru care a evoluat aproape 20 de ani. Pieter a ajuns în 2007 la Maccabi Herzliya (Israel, prima ligă), unde a trăit o mare dezamăgire. "Am fost foarte frustrat. În campionatul israelian pot evolua doar 5 străini în echipă. Deşi jucam bine, preşedintele a renunţat la mine fără nici o explicaţie. Mă bucur că Universitatea mi-a dat şansa de a juca din nou", a declarat Merlier.

"Ştiam că Rapid e o echipă de tradiţie, dar nu mi-a fost teamă în Giuleşti. Am avut şi noroc la unele faze. E bine că nu m-am pierdut cu firea după golul de 1-1 şi ne-am bătut pînă la final"
Pieter Merlier

Lobonţ al doilea
Călin Ciucur, antrenorul portarilor lui "U" Cluj, l-a comparat pe Merlier cu Lobonţ: "E un portar cu multă personalitate. Vorbeşte tot timpul cu fundaşii şi îi aşază la fiecare fază. Îl dezavantajează statura cam mică pentru un portar, are doar 1,80 metri, dar va compensa prin atitudine. Cred că în scurt timp va fi al doilea după Lobonţ". "Comparaţia mă onorează, Lobonţ e unul dintre favoriţii mei, îl urmăream în perioada cînd evolua la Ajax. E foarte valoros, are tehnică, reflexe de pisică, e un portar complet", a adăugat Merlier.

from gsp.ro

"L-am făcut pe Dani Coman din gleznă"

Zeno Bundea a povestit cum l-a învins pe portarul giuleştenilor, Dani Coman

Dispecerul Zeno Bundea a revenit în Giuleşti pentru a aduce aminte de jucătorul care în urmă cu 9 ani cîştiga în tricoul "vişiniilor" un titlu de campion şi o cupă. În minutul 17, Zeno a redus tribunele la tăcere, cînd a deschis scorul pentru "U" Cluj, păcălindu-l pe Dani Coman, cu un şut viclean. Mijlocaşul de 30 de ani şi-a descris reuşita. "Mă aflam în afara careului mare, undeva pe la 25 de metri. Am avut şi puţin noroc pentru că mingea mi-a venit la fix. Apoi l-am văzut pe Dani Coman că vrea să sară în stînga şi l-am întors din gleznă, precum brazilienii", a povestit amuzat Zeno.

Jucătorul este de părere că Univeristatea se poate salva de la retrogradare, numai dacă va repeta evoluţia din Giuleşti. "Să nu ne îmbătăm cu o victorie. Dacă batem şi pe UTA şansele sînt foarte mari. După două victorii, echipa va avea alt moral, vom fi pe val cum se spune", a explicat Bundea.

"Nu regret deloc că am venit la Univeristatea, deşi ocupă ultimul loc. Pe unde am jucat am încercat să dau totul pentru a cîştiga încrederea şi respectul fanilor, iar suporterii Universităţii sînt deosebiţi"

"Ştiam că suporterii Rapidului sînt pretenţioşi. Au pus presiune pe jucătorii lor pentru că se aşteptau ca echipa lor să cîştige la scor. Noi am mers în Giuleşti să jucăm fotbal, nu să ne închidem"
Zeno Bundea, mijlocaş "U" Cluj

Felicitat de giuleşteni
Zeno Bundea a fost felicitat de suporterii şi oficialii Rapidului pentru victorie. "Mă bucur că nu am fost uitat. Imediat după joc masorii şi alţi membri din staff-ul Rapidului au ţinut să mă felicite", a declarat el. Bundea a mai spus că nu se aştepta ca Goga să marcheze. "Iniţial am crezut că arbitrul a vrut să oprească jocul pentru un fault în favoarea noastră. Se pare că a lăsat avantaj. Mai bine pentru noi", a adăugat el

"Să ne dea bonus"

Mijlocaşul Zeno Bundea s-a amuzat de faptul că oficialii şi spectatorii rivalei CFR Cluj au aplaudat victoria Universităţii la Rapid, scor 2-1, una din contracandidatele la titlul ale "feroviarilor". "Am auzit că domnul Paszkany ne-a felicitat. În cazul acesta ar trebui să ne trimită un bonus", a glumit el.
from gsp.ro

Cinci turnuri cer maine votul consilierilor locali

Membrii Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca vor supune votului in sedinta de maine doua proiecte imobiliare ce include cladiri cu regim de inaltime de pana la 35 de etaje. Este vorba despre cele doua turnuri de la Sigma Shopping Center si de proiectul imobiliar Carmel Land Development, care propune constructia a altor trei cladiri cu un nivel mare de inaltime (24 si 30 de niveluri).

Primul proiect propune ridicarea a doua turnuri de pana la 35 de etaje pe actualul amplasament al complexului Sigma Shopping Center. Proiectul a fost aprobat de membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) la mijlocul lunii ianuarie. Cele doua turnuri vor include spatii de birouri clasa A, un hotel, locuinte de lux si galerii comerciale. Beneficiarul proiectului este proprietarul Sigma Shopping Center, Arpad Paszkany. Mai multe detalii AICI.

Cel de-al doilea proiect care propune ridicarea unor turnuri in Cluj-Napoca apartine societatii Carmel Land Development si ar urma sa includa doua cladiri de 24 de etaje si una de 30 de etaje. Mini-cartierul se va extinde pe o suprafata de peste sapte hectare, la sud de cartierul Buna Ziua, si va include aproximativ 1.500 de apartamente. Proiectul este realizat de Biroul de Arhitectura Arhimar. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Cele doua proiecte imobiliare au nevoie de avizul Autoritatii Aeronautice Civile Romane pentru ca autoritatile locale sa elibereze autorizatia de constructie a obiectivelor.
from citynews.ro

Boc: “Momentul simbolului Universitãţii”

Printre cei aproximativ o sutã de suporteri care au sãrbãtorit, sâmbãtã seara în Giuleşti victoria echipei în faţa Rapidului, scor 2-1, s-a numãrat şi primarul Clujului, Emil Boc (foto). Acesta s-a aflat la Bucureşti cu ocazia alegerilor naţionale ale tineretului PD-L, iar de acolo s-a deplasat direct la stadionul “Valentin Stãnescu”, urmãrind din mijlocul galeriei repriza secundã a partidei.

Pre[edintele Consiliului Jude]ean, liberalul Marius Nicoarã, a finan]at cu 5.000 de lei o parte din deplasarea suporterilor la Bucure[ti, acesta fiind un obişnuit al “galeriei” de pe Ion Moina, iar Emil Boc s-a aflat la prima experienţã de vizionare a meciului din interiorul galeriei “Sepcilor”.

Edilul municipiului a fost, însã, în mare formã, cântând tot meciul alãturi de “Sepcile roşii”. La final, cu o voce rãguşitã, Boc a spus cã cele trei puncte din Giuleşti au spart ghinionul proverbial care a urmãrit echipa în turul campionatului. El şi-a menţinut declaraţia optimistã din momentul instalãrii lui Anton Doboş ca manager general, când a spus cã în proporţie de 90% Universitatea este salvatã de la retrogradare.

“Dupã ce am vãzut cum am început, mi-am dat seama cã poate fi bine în seara asta (sâmbãtã – n. red.). S-a spart ghinionul, am rupt gura târgului cu victoria de la Bucureşti în zece oameni. E momentul refacerii simbolului Universitãţii. Nici nu mã gândesc cã nu scãpãm de la retrogradare. Am zis asta din momentul în care l-am instalat pe Toni Doboş, când a fost momentul acela de crizã”, a spus Boc.

El a adãugat cã în primã instanţã a nimerit, din greşealã, în mijlocul suporterilor rapidişti. “Am venit de la şedinţa organizaţiei de tineret (a PD-L – n. red.) şi m-am gândit unde sã mã duc? Am intrat pe partea aialaltã, am vãzut doar rapidişti, aşa cã am zis cã am greşit partea şi am mers în galeria noastrã”, a mai spus primarul Clujului.

Evaluarea clubului, gata în trei sãptãmâni

Printre pupãturi cu simpatizanţii PD-L din Giuleşti şi rugãminţi ale “bãştinaşilor” de ajutor umanitar, Boc a dat câteva detalii asupra procesului de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni la CFM “U”, deţinut de Consiliul Local. “Peste douã-trei sãptãmâni e gata evaluarea clubului.

Am vorbit cu mai multe firme care sã vinã sã facã evaluarea, iar în scurt timp vom încheia procesul. Unul dintre co-acţionari are prioritate, dacã nu, scoatem clubul la vânzare. La Bucureşti o sã mai vin la meciuri, sã-i batem!

Pe bucureşteni îi batem la politicã şi îi batem şi la fotbal”, a conchis Boc, care a adãugat cã nu se pune problema ca Dorin Goga sã fie vândut pânã la varã.

from ziua de cluj

KILLER-UL GRANZILOR

Goga crede că a luat cea mai bună decizie atunci când și-a dat acordul să rămână la „U“ ClujGoga crede că a luat cea mai bună decizie atunci când și-a dat acordul să rămână la „U“ Cluj
VIS Dorin Goga, atacantul care „a ucis“ Steaua şi Rapid, vrea să joace la Euro. Atacantul clujean crede că rapidiștii i-au subestimat în ultimul meci.

În urmă cu trei ani juca în eşalonul al treilea, la Minerul Iara, pe atunci un soi de „satelit“ al lui „U“ Cluj, iar acum visează să schimbe pase cu Mutu în grupa de foc din Elveţia. Pe scurt, Dorin Goga.

În iarnă, când a refuzat un salariu de 200.000 de euro de la Poli, preferând să rămână la „U“ şi să lupte pentru evitarea retrogradării, multă lume a spus că e nebun. Dorin nu regretă nici acum alegerea făcută. „Poli m-a dorit mult, a fost, de altfel, singura ofertă concretă. Am spus nu, dar nu-mi pare rău, sincer, fiindcă sunt tânăr şi am vreme să ajung la o echipă mai mare“, a mărturisit atacantul „şepcilor roşii“ la o zi după ce „a răpus“ Rapidul în Giuleşti.

„Cred că am ales bine, fiindcă, uite, după ce am bătut-o pe Steaua, am reuşit să câştigăm şi în Giuleşti!“, a spus el.

„Ne mulțumeam cu un punct“

Goga a vorbit despre partida istorică de sâmbătă: „Sincer, noi ne mulţumeam şi cu un punct, mai ales după ce am rămas în zece, dar am avut noroc şi, spre deosebire de anul trecut, acum am luat punctele la final de meci, nu le-am mai pierdut. De asta ne era teamă“. El crede că rapidiștii şi-au privit de sus adversarii de sâmbătă. „Au echipă bună, dar au greşit. Înainte de meci se gândeau doar câte ne dau“, a dezvăluit atacantul clujean. Euro 2008? „Da, e visul meu nemărturisit până acum. Ce fotbalist n-ar vrea să joace la Euro? Eu voi face tot ce depinde de mine, adică voi încerca să joc cât mai bine şi să înscriu cât mai mult. Restul depinde de domnul Piţurcă“, a încheiat eroul etapei cu numărul 20.

5 goluri a marcat Dorin Goga pentru „U“ Cluj în acest campionat, două în meciurile cu Pandurii şi câte unul cu Urziceni, Steaua şi Rapid.

from prosport.ro

Sunday, February 24, 2008

GOGA: 'RAPID NE-A PRIVIT DE SUS'

Dorin GogaDorin Goga
Atacantul Dorin Goga, cel care a adus victoria clujenilor în Giuleşti, scor 2-1, crede că echipa lui se poate salva de la retrogradare.

“Rapid are o formaţie bună. Au prins o zi mai proastă cu noi. Cred că se vor bate în continuare la titlu. Ei au greşit că înainte de meci se gândeau numai la diferenţa de goluri cu care ne vor bate. Uite, fotbalul este imprevizibil şi pot să apară surprize. Atunci când am rămas în 10 oameni îmi era teamă să nu pierdem pe finalul partidei”, a zis Goga.

Nu regretă că a refuzat în această iarnă oferta de la Poli Timişoara.

“Au fost mai multe speculaţii în presă, dar eu vă spun că numai echipa lui Marian Iancu a făcut o ofertă concretă pentru mine. Nu regret că am rămas, deşi am refuzat foarte mulţi bani. Sunt tânăr şi am timp să ajung la o echipă mare. Tot ce vreau în acest moment este să ne salvăm de la retrogradare. Cred că aveam potenţialul să reuşim acest lucru”, a completat atacantul.

from prosport.ro

Mesajul Rapidistilor pentru "U" CLUJ!


foto rapidisti.ro

HAIDE "U"!

Jucatorii asteptati de suporteri la aeroport

Aseara tarziu, aproape de miezul noptii, jucatorii Universitatii Cluj au aterizat pe Aeroportul Cluj-Napoca.

Un grup de suporteri ai "sepcilor rosii", compus din 20-30 de fani, au tinut sa ii felicite pe baietii lui Alpar Meszaros pentru bucuria de nedescris provocata de victoria de la Bucuresti, din partida cu Rapid.

Goga si compania au fost stransi in brate, pupati si felicitati, dupa care s-au cantat impreuna cu jucatorii celebrele cantece ale galeriei universitare.

Unul dintre suporterii prezenti, caruia ii multumim pe aceasta cale, ne-a trimis imagini realizate cu telefonul mobil, din care puteti vedea atmosfera de sarbatoare care a fost aseara la aeroport. Accesati asadar sectiunea "Galerii foto".

FOTO: Don Vitzu

from ucluj.ro