Saturday, March 29, 2008

"U" CLUJ - Otelul Galati


HAIDE "U"!

Mizează pe "U"

Hagi a evitat să dezvăluie dacă a fost ofertat anul trecut pentru a ocupa o funcţie la Universitatea, dar nici nu a infirmat. "E păcat ca o echipă ca şi Universitatea, care are un potenţial foarte mare, să cadă din prima divizie. În viitor, cred că ar putea fi o echipă foarte importantă a campionatului şi se va auzi despre ea", a spus Hagi, care a fost însoţit la întîlnirea cu ziariştii de prietenul său, Zoltan Iaşko.
from gsp.ro

A plîns!

Mijlocaşul Zeno Bundea a izbucnit în lacrimi la lansarea unui documentar despre istoria "şepcilor roşii"

Universitatea Cluj este cu un pas în liga secundă, dar devotamentul fanilor rămîne neschimbat.
Un grup de susţinători ai "şepcilor roşii" au lansat joi seara documentarul "U, o legendă adevărată", care rememorează evenimente din istoria clubului ce datează din 1919. La eveniment, au participat, pe lîngă peste 300 de fani ai Universităţii, şi jucătorii antrenaţi de Alpar Meszaros.


Zeno Bundea, fostul fotbalist al Rapidului şi al Universităţii Craiova, nu şi-a putut stăpîni emoţiile şi a izbucnit în lacrimi cînd s-au auzit versurile melodiei "Numai U", piesă ce acoperă fondul sonor al arenei "Ion Moina" înaintea meciurilor Universităţii. "M-a emoţionat tot ce s-a întîmplat acolo. Nu am crezut niciodată că este aşa iubit clubul ăsta. Îmi pare rău că noi nu putem să-i facem pe aceşti suporteri minunaţi să se bucure de rezultate pozitive. Dacă U începea campionatul cu echipa asta nu ar fi avut probleme cu retrogradarea", a spus Bundea.

Continuarea pe gsp.ro

Thursday, March 27, 2008

Lansarea DVD-ului documentar "«U», o legenda adevarata"




Mai multe foto pe Lucian Cuibus

Site-ul suporterilor Universitatii Cluj, ucluj.ro, impreuna cu Page Cinema si Ben & Ben, a organizat in 27.03.2008 lansarea DVD-ului documentar "«U», o legenda adevarata", insotit de albumul foto "«U», o legenda adevarata in imagini".
FELICITARI REALIZATORILOR SI LA CAT MAI MULTE EVVENIMENTE DE ACEST GEN!
Documentar

HAIDE "U"!


Merlier, pana in 2010 la "U" Cluj

Senzatia inceputului de an intre buturile Universitatii Cluj, belgianul Pieter Merlier, pastreaza mari sanse sa ramana in orasul de pe Somes pana in 2010.

Portarul de 29 de ani a fost adus de la Maccabi Herzliya in iarna, iar clubul studentesc isi poate asigura in vara serviciile fotbalistului pentru inca doi ani, daca va achita 50.000 de euro.

"Merlier este un portar valoros. Trebuie sa platim in vara 50.000 de euro ca sa continue la noi si mai mult ca sigur va ramane. Numai un nebun nu ar plati banii. Au fost adusi in trecut jucatori care nu au confirmat pe sume mult mai mari", a explicat managerul clujenilor de la "U", Toni Dobos.
from citynews.ro

DVD-ul se va lansa joi, 27 martie

Documentar

Site-ul suporterilor Universitatii Cluj, ucluj.ro, impreuna cu Page Cinema si Ben & Ben, anunta cu mandrie lansarea DVD-ului documentar "«U», o legenda adevarata".

Evenimentul va avea loc joi, 27 martie, la ora 18, in Iulius Mall si va fi urmat de un concert al celei mai tari trupe de hip-hop din Cluj, Personal.

Intrarea este libera.

DVD-ul se distribuie gratuit tuturor celor care vor achizitiona albumul foto de exceptie "«U», o legenda adevarata in imagini", care va costa 15 lei si va putea fi cumparat de la standul Universitatii din incinta Iulius Mall sau prin comanda directa pe ucluj@ucluj.ro.

La eveniment si-au anuntat prezenta o parte din fotbalistii lui "U", cat si antrenorul Alpar Meszaros si presedintele Toni Dobos. "In acea zi aveam o intalnire cu suporterii la stadion, dar sper sa ne vedem cu totii in Iulius Mall", a spus Meszaros.

from ucluj.ro
citynews.ro

Concurs-foto.ro


Cine vrea poate sa-mi voteze fotografia care participa la concursul realizat de sit-ul concurs-foto.ro

ZI ISTORICĂ. 90 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Zi istorică. 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Se împlinesc 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis ca Basarabia să fie alipită la ţara mamă. Hotărârea a fost primită cu mare bucurie de intelectualii din Basarabia şi de autorităţile române. În aprilie 1917, un grup de intelectuali şi funcţionari români a înfiinţat Partidului National Moldovenesc. Gruparea politică îşi propunea să lupte pentru "dobândirea drepturilor cetăţeneşti şi naţionale pentru românii din Basarabia şi de dincolo de Nistru".

300.000 soldaţi din armata rusa a Basarabiei au format "comitete moldoveneşti" la Odessa, Iaşi şi Roman. Reprezentanţii comitetelor, reuniţi la Odessa, între 5 şi 18 aprilie 1917, au votat o moţiune care cerea ca Basarabia să fie condusă de un "Sfat al ţării".

Demersurile au continuat şi, în octombrie, a avut loc, la Chişinau, Congresul soldaţilor moldoveni, la care au participat aproximativ 500 de delegaţi de la diverse unităţi militare.

Membrii au hotărât "autonomia teritorială şi politică a Basarabiei", în cadrul Republicii Federative Democratice Ruseşti, şi crearea Sfatului Ţării, cimpus din 150 de deputati.

În decembrie 1917, Sfatul Ţării a proclamat autonomia Republicii Democratice Moldoveneaşti in cadrul Republicii Federative Democratice Rusesti.



Între 24 ianuarie - 6 februarie 1918 se proclamă independenţa Republicii Moldoveneşti, umând ca pe 27 martie/9 aprilie 1918, să se proclame unirea Basarabiei cu Romania.

"În numele poporului Basarabiei Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechei Moldove, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărească soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna, Se uneşte cu mama sa România"(Rezoluţia Sfatului Ţării).

Reacţia autorităţilor române nu a întârziat.

"În numele poporului român şi al regelui, Majestatea Sa, Ferdinand I al României, ia act de acest vot quasi unanim şi declară la rândul lui Basarabia unită cu România de veci şi indivizibilă".


Pentru a aniversa unirea, în mai multe oraşe din ţară au loc acţiuni dedicate momentului simbolic din 1918.

La Institutul Cultural Român se va organira o expoziţie de fotografie intitulată "Arhivele Unirii", în care vor fi prezentate fotografii-document, din Arhivele Naţionale, cu personalităţi basarabene, membri ai familiei regale, miniştri ai Guvernului român din acea perioadă precum şi articole din presa vremii.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA UNIREA DIN 1918:


Antena3.ro

Wednesday, March 26, 2008

Adio "groapă" din Unirii! Arheologii au avizat reamenajarea site-ului din piaţă

Îndelungata controversă legată de site-ul arheologic din Piaţa Unirii, "groapa" cum a ajuns să fie denumit la un moment dat, pare a fi ajuns la final. Conform surselor clujeanul.ro, Comisia Naţională de Arheologie, întrunită la sfârşitul săptămânii trecute, va aviza ultimul proiect prezentat de firma Planwerk.

Clujeanul.ro
vă prezintă în amănunt acest proiect şi simulări ale modului în care va arăta.


Cel mai recent proiect prezentat de Planwerk, după negocieri cu reprezentanţi ai Muzeului de Istorie, propune acoperirea site-ului cu sticlă, dar nu la nivelul pavajului, ci ridicat la 70 de centimetri (înălţimea medie a unei mese). "Această înălţare nu-i încurajează pe oameni să se urce pe sticlă, dar chiar dacă acest lucru se întâmplă, sticla va rezista", explică Tudor Pănescu, arhitect la Planwerk. "Întreţinerea site-ului va fi mai uşoară", adaugă Flavia Cozma, tot de la Planwerk, un alt avantaj al acestei soluţii.

Pe trei laturi ale site-ului vor fi realizate băncuţe, iar pe a patra vor fi panouri cu informaţii atât despre vestigiile arheologice, cât şi despre piaţă. Conţinutul acestor panouri va fi stabilit însă în urma discuţiilor cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei.

Un element nou care apare în acest proiect este marcarea pe pavaj a detaliilor fostei locuinţe romane. Astfel, dacă Piaţa Unirii va fi pavată cu piatră cubică (andezit) cu dimensiunea de 5x5 centimetri, dispuse aleatoriu, zidurile vestigiilor vor fi "desenate", sugerate mai exact, cu ajutorul unor dale cu dimensiunea 8x8 centimetri, aranjate ordonat, după direcţia fostelor ziduri.

Sub sticlă, vizitatorii vor putea vedea o parte din ceea ce s-a descoperit până acum, respectiv o coloană., fântâna dincurtea fostei locuinţe romană şi o parte din zid, practic cele mai importante vestigii descoperite în piaţă. Închiderea cu sticlă a ruinelor permite, pe de o parte, valorificarea lor în piaţă, dar şi protejarea lor de intemperii ori de intervenţiile unor neavizaţi.
Cotinuarea in Clujeanul

Tuesday, March 25, 2008

Visages/ Portrete din Cluj 2008




In data de 20 martie, Ziua Internationala a Francofoniei, a avut loc la Liceul de Arte Plastice "Romulus Ladea" (Cluj-Napoca) premierea castigatorilor si vernisajul expozitiei de 40 de fotografii selectionate! Acum aceasta expozitie se poate vedea pe B-dul Eroilor, iar apoi se va muta in Iulius Mall, dupa care vor fi expuse in Dijon si Nantes, Franta.
La aceasta expozitie am avut si eu placerea de a avea expusa o fotografie (foto 1 si 2: Merca Ramona ).
Felicitari tuturor concurentilor si maestrului Radu Fizesan care a participat cu fotografia Papp Ruxandra (foto 3: d-soara cu papion:P )

E oficial: Universitatea la vanzare

Consilierii locali au dezbatut si aprobat raportul de evaluare al Clubului de Fotbal Universitatea, al carui pachet majoritar este detinut de municipalitatea clujeana. Conform acestuia, procentele detinute de Primaria si Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca valoreaza aproximativ 8,3 milioane de lei, adica aproximativ 2,2 milioane de euro. Tot astazi, comisia de buget finante a fost mandata sa negocieze cu actualii actionari, in cazul in care vreunul dintre ei isi doreste sa isi exercite dreptul de preemptiune si sa cumpere pachetul majoritar.

Dezbaterea proiectului a incins spiritele la masa consilierilor. Conform lui Petru Pantea, consilier PD-L, Primaria va incasa mai mult de sase ori decat a investit, daca aceasta este valoarea la care va vinde pachetul majoritar. “Evaluarea a fost facuta la data de 31 decembrie 2007, cand Universitatea avea sanse de a se scapa de la retrogradare”, a declarat consilierul local.

Continuarea pe Citynews

Clujenii, pofititi in culisele Teatrului National

Ziua Portilor Deschide la Teatrul National Cluj (TNC) va fi sarbatorita joi, intre orele 12 si 19. Acest eveniment are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului si se anunta deosebit de interesant. Organizatorii au pregatit un program atractiv pe care citynews.ro vi-l prezinta.



Tururi in culisele Teatrului - acestea sunt conduse la fiecare 15 minute de un actor al teatrului si vor fi vizitate incaperile din spatele scenei.



Intre orele 12 si 14 – in foaierul de la rangul II, este instalat Coltul Copiilor. Actorul Marian Ralea, cunoscut si sub porecla de “Magicianul”, va pune in scena o mica istorie a teatrului pentru copii.



Ora 14.30 – in foaierul de la rangul II scriitorii Ruxandra Cesereanu, Mihai Dragolea, Florina Ilis, Ion Muresan, Dora Pavel, Ovidiu Pecican, Marta Petreu, Alexandru Vlad vor citi din operele lor, vor darui carti cu autograf si vor discuta cu publicul.


Intre orele 16.30 si 17.30 – Repetitie deschisa timp de 30 de minute cu public.


Se vor mai organiza:
- Vanzari de carte de teatru si obiecte personalizate cu sigla teatrului
- Expozitie de lucrari Adriana Grand
- Expozitie de afise – afisele premierelor Teatrului National, incapand cu primul spectacol, din 1 decembrie 1919
- Expozitie itinerant de costume
- Proiectii cu imagini din spectacolele din stagiunea curenta a TNC

Clujenii nu trebuie sa plateasca intrare, dar vor fi instalate cutii in care se vor putea dona bani teatrului.

from citynews.ro

PROGRAMUL ETAPELOR CAMPIONATULUI EDITIA 2007/2008 + TELEVIZARI MECIURI:

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul partidelor televizate din etapele 27, 28, 29 şi 30 ale Ligii I.

Etapa 27: Poli Timisoara - Universitatea Cluj (sambata, 5 aprilie, ora 18.30, National TV)

Etapa 28: Universitatea Cluj - Universitatea Craiova (miercuri, 9 aprilie, ora 16:00, Telesport)

Etapa 29: Steaua - Universitatea Cluj (luni, 14 aprilie, ora 20:30, Antena 1)

Etapa 30: Universitatea Cluj - Gloria Buzău (duminica, 20 aprilie, ora 17:00, Telesport)

Monday, March 24, 2008

Frisoane

Clujenii riscă să nu primească licenţă pentru sezonul 2008-2009 din cauza datoriilor, situaţie în care va fi automat retrogradat în liga secundă

Cu 9 etape înainte de finalul sezonului, lanterna roşie, Universitatea Cluj, speră la un miracol pentru a se salva de la retrogradare.

Speranţele "şepcilor roşii" ar putea să se năruie mult mai repede. O săptămînă are la dispoziţie clubul clujean să achite Stelei 50.000 de euro în contul transferului mijlocaşului Gigel Coman şi 50.000 de euro, din totalul de 100.000, către Pandurii Tg. Jiu pentru atacantul Nemanja Jovanovici, altfel riscă să nu primească licenţă pentru sezonul următor. "Dacă datoriile provin din achiziţionarea unor jucători sau sînt datorii faţă de angajaţii clubului, atunci nu vor putea primi licenţă. Echipele care nu depun la termenul de 31 martie documentaţia pentru licenţiere vor fi automat retrogradate", a spus Viorel Duru, directorul Departamentului Licenţe şi Afilieri din cadrul FRF.

În urma auditului convocat de Consiliul local Cluj, s-a stabilit că Universitatea a acumulat datorii ce însumează în prezent 783.000 de euro. "Avem o săptămînă grea. Ori trăim, ori murim. Nu mă tem că nu vom primi licenţă, mă tem de retrogradare. Eu sper să rămînem în prima ligă", a precizat preşedintele "şepcilor roşii", Toni Doboş.


Pe "Moina" sigur nu
Directorul Departamentului Licenţe şi Afilieri din cadrul FRF, Viorel Duru, a ţinut să precizeze că, dacă "U" va rămîne în prima ligă, nu-şi va putea disputa meciurile considerate pe teren propriu pe stadionul "Ion Moina". "Le-am zis celor de la Cluj că anul viitor nu vor juca acolo sub nici o formă. Am fost oricum foarte îngăduitori cu Universitatea", a spus Duru. Oficialii clujeni vor propune pentru licenţiere stadioanele din Turda, Alba Iulia şi Dej.
Continuarea pe gsp

Football and love:))

La meciul din liga secundă, Drobeta Turnu Severin - Minerul Lupeni, 0-0, arbitrul Mihai Ene fluieră finalul. Antrenorul oaspeţilor, Marin Tudorache, sprintează ca un nebun către centrul terenului, unde se refugiase brigada. “M-am speriat cînd l-am văzut venind. Cu tot ce s-a întîmplat în arbitraj, o cam băgasem pe mînecă”, a povestit centralul reporterului gsp Cătălin Andrieş.

Fără timp de reacţie, arbitrul a rămas îngheţat pe loc. Moment în care Tudorache se aruncă peste arbitru, îl strînge în braţe şi-l pupă în perplexitatea generală. Da, l-a pupat pentru că l-a arbitrat corect.

from tolo

"Campioana inimilor" - votează-ţi echipa favorită!


The Money Channel face clasamentul celor mai iubite echipe din Liga I. Votează echipa favorită şi participă la desemnarea Campioanei inimilor!
Sursa: The Money Channel

Sunday, March 23, 2008

Plansul care da sperante...





Mai multe foto pe Lucian Cuibus

U CLUJ - Dinamo 1-2 (75' F. Bad / 34' I. Danciulescu, 90' I. Zicu)

Pacat ca nu am reusit sa obtinem 3 puncte necesare ca de aer in meciul de ieri cu Dinamo, dar pe langa "cainele" Soltuz, ratarile studentilor am avut parte si de un arbitru care ne-a cam tocat incet si sigur. Asta este...trebuie sa mergem inainte si eu personal mai sper ca putem sa ne salvam.
Avem cativa jucatori pe care trebuie sa incercam sa-i pastram la U orice s-ar intampla. As vrea sa-l clonez pe Bilica daca as putea:)).
Oricum un lucru e sigur "U" CLUJ A FOST, ESTE SI VA FI UN SIMBOL CARE VA FI IUBIT!
Este impresionant cand vezi persoane care plang dupa o infrangere a lui U! Am surprins un mic suporter a lui U care a cazut in genunchi si plangea..atat timp cat exista acesti oameni, U CLUJ NU VA MURI NICIODATA! NUMAI "U"!
HAIDE "U"!

p.s. cu ce sa "dopat" Lobont?!:)) cine stie sa-mi spuna si mie:P