Saturday, March 8, 2008

Exemplul Vaslui pentru Universitatea Cluj

Tehnicianul Universităţii a recunoscut pentru presa din Vaslui că în momentul în care a semnat cu echipa de pe “Ion Moina” s-a gândit la modul în care actuala formaţie a lui Dorinel Munteanu a evitat retrogradarea în sezonul 2005-2006.
Atunci, “galben-verzii” aveau 11 puncte după 21 de etape, cu patru mai puţin decât zestrea actuală a lui “U”, însă au reuşit într-un mod miraculos să evite “matineul”. Partida dintre FC Vaslui şi “U” se va disputa mâine, cu începere de la ora 15.30, în direct pe Telesport.

Cotidianul Adevărul de Vaslui a publicat în ediţia de ieri un material în care antrenorul Universităţii, Alpar Meszaros, dezvăluia că unul dintre principalele motive pentru care a acceptat misiunea de a-i salva pe “studenţi” de la retrogradare a fost performanţa “galben-verzilor” din urmă cu două sezoane.

Atunci, echipa finanţată de Adrian Porumboiu a izbutit să evite retrogradarea, chiar dacă la finalul turului ocupa ultima poziţie a clasamentului, fără nici o victorie, şi cu doar şase puncte acumulate la finalul turului. “Duminică întâlnim echipa pe care noi o avem ca exemplu, dacă se poate spune aşa.

în sezonul 2005-2006, FC Vaslui era într-o situaţie asemănătoare, dar nu a renunţat la luptă şi a reuşit să se salveze. Când am venit la “U” Cluj, am dat exemplul Vasluiului celor din conducere şi le-am spus că totul este posibil”, a declarat “Mesi” pentru Adevărul de Vaslui.

Menţine sistemul

Deşi nu va putea conta pe Gigel Coman, suspendat, antrenorul clujenilor nu va schimba sistemul de joc, urmând să mizeze pe acelaşi 1-4-4-2. “Raţa” a spus, însă, că există şanse mari ca în partida de mâine să opereze mai multe schimbări în formula de start, faţă de jocul cu UTA Arad de etapa trecută. “Vom juca tot 1-4-4-2 pentru că avem jucători care se pretează la acest mod de joc.

Vor exista schimbări în primul “11”. E normal. în primul rând nu vom putea conta pe Gigel Coman, însă vor apărea şi alte nume noi”, a precizat tehnicianul clujenilor. Foarte probabil, Nemanja Jovanovic va fi lăsat pe bancă, titular în avanposturi, alături de “căpitanul” Dorin Goga, urmând să fie Claudiu Răducanu.

Acesta din urmă va reveni, astfel, pe terenul ultimei echipe la care a evoluat în prima ligă. La FC Vaslui, Răducanu a fost adus ca un mare transfer, însă n-a confirmat, motiv pentru care a intrat şi într-un conflict cu cei din conducere, fiind trimis la “satelitul” FCM Huşi. Banda stângă va fi modificată complet, faţă de jocul cu UTA Arad. în condiţiile în care Milan Jovanovic a evoluat foarte slab, iar Gigel Coman este suspendat, în partida de mâine ar putea apărea în primul “11” Unguruşan şi Savu pe posturile de fundaş, respectiv mijlocaş stânga.

O altă variantă pentru poziţia de apărător de bandă stângă este Cristian Dancia, însă jucătorul venit de la Poli Timişoara nu este apt din punct de vedere fizic pentru a fi trimis titular. “Dancia va fi inclus în lot, însă nu cred că ar putea juca titular”, a spus Meszaros.

O altă problemă cu care se confruntă tehnicianul este legată de accidentările brazilienilor din centrul apărării.

Atât Astorga, cât şi Bilica au acuzat dureri musculare, iar folosirea lor în jocul de mâine este incertă. Cu toate acestea, Alpar Meszaros s-ar putea să-i forţeze pe cei doi încă din primul minut şi să înceapă jocul cu următorul “11”: Merlier – S. Rădoi, Astorga, Bilica (Şoltuz), Unguruşan – Silvăşan, Boudarene, Bundea, Savu – Goga, C. Răducanu. Partida va începe la ora 15.30 şi va fi transmisă în direct de postul Telesport.

from ziua de cluj

"Religia mea: munca"


Se poate spune că transferul anului trecut, la "U", nu a fost Bolohan, Park, Haciatrian sau vreun alt actor de pe gazon, ci un om care îşi face treaba perfect în culise. Este vorba de Yuksel Yesilova.

Turcul a venit împreună cu Gigi Mulţescu şi este un preparator fizic cum n-a mai văzut Clujul: calificat, inventiv şi dedicat meseriei sale. Yuksel este foarte apreciat la Universitatea, dar nu numai. El oferă consultanţă mai multor cluburi din ţara sa de baştină, prin email sau telefon, şi a fost chemat să facă parte din staff-ul naţionalei Turciei la Euro 2008.

El se va ocupa de antrenamentele de viteză şi coordonare ale elevilor lui Fatih Terim pentru meciurile cu Cehia, Elveţia şi Portugalia.

Yuksel este de fapt antrenor de fotbal, dar s-a specializat în pregătire fizică la sugestia lui Mulţescu. "Pe Gigi l-am cunoscut pe când antrena la Kayserispor şi ne-am împrietenit. El mi-a spus că în Turcia sunt zece mii de antrenori fără angajament şi că ar trebui să-mi găsesc o specializare. Făcusem şcoala de antrenori la Kamen, în Germania, iar cînd am decis să devin preparator am studiat din greu timp de doi ani, inclusiv şase luni la Ajax, alături de Luis van Gaal", a povestit turcul de 39 de ani.

Yuksel Yesilova a jucat fotbal în liga a treia din Germania, unde a fost chiar şi golgheter, apoi s-a gândit să devină antrenor. Până să îl întâlnească pe Mulţescu, el căuta jucători talentaţi, de origine turcă, în ligile inferioare din Germania; îi antrena o perioadă, apoi îi propunea unor formaţii din prima ligă în Turcia. "Sunt 12 jucători antrenaţi de mine în prima ligă din Turcia. Cei mai importanţi sunt Muharen Uz, de la Gaziantepspor, Ozay Gokseyil, de la Kayserispor, şi Hasan Ugur, de la Rizespor. Pe Muharen l-am găsit în liga a şasea!", a declarat Yuksel.

Perfecţionist

Tehnicianul turc este un perfecţionist. Şi-a pus în cap să facă o carieră în fotbal şi a muncit enorm pentru a reuşi. "Când am decis să devin preparator fizic, le-am spus prietenilor mei că voi ajunge în cel mult cinci ani la un club de primă ligă. Toţi au râs de mine, dar am ajuns în prima ligă după numai trei ani. Asta pentru că îmi respect munca la fel de mult ca religia. Învăţ mereu şi nu ţncerc niciodată să trişez", a povestit turcul cu apucături de neamţ, care a trecut pe la Ajax, Trabzonspor, Samsunspor, Kayserispor, Poli Timişoara, FC Braşov şi Sportul Studenţesc.

E şi firesc, a stat 15 ani în Germania, iar familia sa locuieşte şi acum acolo. Pentru următorii ani, Yuksel şi-a stabilit o nouă ţintă, iar prietenii săi nu mai au curajul să râdă: "Ţn cel mult cinci ani, mi-am propus să fiu antrenor principal la o echipă importantă din Europa. Nu sunt ţncă pregătit, dar în curînd voi fi".

"U nu va retrograda!"

Turcul este convins că Universitatea Cluj nu va retrograda la finalul acestui sezon. "S-au făcut transferuri foarte bune, iar jucătorii din lot sunt serioşi şi pregătiţi 100%", a spus Yuksel. El a preferat să rămână la Universitatea cel puţin pînă la finalul acestui campionat, deşi a avut două oferte interesante în această iarnă.

"M-au sunat cei de la Antalyaspor în 19 decembrie şi i-am refuzat, deşi mi-au oferit foarte mulţi bani. Apoi, în ianuarie, m-a solicitat Sportul Studenşesc chiar prin fostul secund de la Universitatea, Feri Dican. Îmi place însă la Cluj şi vreau să-mi duc munca până la cap ăt", a afirmat preparatorul fizic din Turcia.

Pariu cu Goga

Yuksel Yesilova a pus un pariu interesant cu căpitanul alb-negrilor, Dorin Goga.

"Am mare încredere în Goga. Am convenit că, dacă va marca 12 goluri în acest campionat, îmi cumpără un costum. Dacă dă mai puţine, îi cumpăr eu unul. Dar eu cred că va marca mai mult de 12 goluri şi mă pune la plată", a mărturisit turcul. Înţelegerea dintre cei doi nu se opreşte însă aici.

"I-am spus că, dacă se antrenează serios, îl voi ajuta să ajungă la echipa naţională. La fel le-am spus şi lui Mazilu, Tibi Bălan sau Costin Lazăr, pe când eram la Sportul Studenţesc, şi toţi au ajuns în echipa României. Nu pot să promit că Goga va merge la Euro 2008, dar voi încerca să-l ajut cît mai mult", a dezvăluit Yuksel.

Nu pariază pe tricolori

Yuksel nu mizează pe România la Euro 2008. "România va avea mari probleme la Campionatul European şi asta pentru că jucătorii nu au mentalitate profesionistă. Dacă aş compara o monitorizare a unui fotbalist italian plecat în vacanţă cu a unui fotbalist din România aflat în plin campionat, sunt convins că italianul va avea parametri fizici mai buni", a spus turcul. El crede că problema mentalităţii afectează nu doar România, ci şi Turcia.

"Bunăoară, cînd se stabileşte staff-ul tehnic, un club mare ia cei mai buni specialişti din lume pe fiecare poziţie. În Balcani, însă, antrenorul principal sau preşedintele îşi vor angaja mereu cei mai buni prieteni. Acest lucru se reflectă în rezultate", a explicat preparatorul fizic turc al Universităţii.
from clujeanul.ro

Bursa feroviara electronica la Cluj

Prima bursa feroviara electronica europeana din Romania s-a lansat ieri la Cluj. Aceasta este, practic, un spatiu de ofertare online la dispozitia antreprenorilor, pentru a-si gasi solutii de transport in Romania si Europa. „Ideea ne-a venit dupa ce am observat o reticenta pentru transportul feroviar, chiar daca acesta este ecologic. Datorita birocratiei, omul obisnuit nu poate obtine cotatii tarifare externe, de exemplu. Noi venim cu o solutie in acest sens“, a declarat, cu ocazia lansarii proiectului, Eugen Cristea, presedintele Bursei Feroviare Cluj. Initiatorii proiectului sustin ca vor reduce costurile antreprenorilor cu pina la 50%. Bursa va fi, in viziunea acestora, o piata reprezentativa unde se stabileste un curs de referinta pentru toate tipurile de transporturi, atit terestre, cit si maritime. Capitalul de pornire a afacerii este de 100.000 de lei. Mai multe detalii legate de modalitatea de accesare se pot afla la www.bursaferoviara.ro .
from monitorul de cluj

20.000 de euro pentru gazonul de pe "Ion Moina"


Mostenirea lasata de artista Beyonce pe "Ion Moina" l-a determinat pe presedintele clubului Universitatea Cluj, Toni Dobos, sa investeasca in refacerea gazonului.

Echipa de sub Feleac va scoate 20.000 de euro pentru readucerea ierbii stadionului la standardele Ligii I. "Avem pe masa mai multe oferte, de la 3-4 firme. Nu ne-a permis vremea pana acum sa demaram lucrarile, dar sper sa le incepem cat mai repede", a declarat, pentru citynews.ro, Toni Dobos.

Sala de forta din complexul "Ion Moina", ce a costat clubul 50.000 de euro, urmeaza sa fie data in folosire in cateva zile, lucrarile fiind pe ultima suta de metri.

Tot Dobos a marturisit, pentru citynews.ro, motivele pentru care clubul si-a schimbat sediul si a ales "casa" urmaritului DNA, Toma Rus. "Stiam ca spatiul este al lui, insa nicaieri in centru nu gasesti metrul patrat la 6 euro, ceea ce este foarte avantajos. Oricum, este o locatie provizorie, pentru doar sase luni. Suntem in cautarea unui sediu permanent", a explicat presedintele clubului clujean.
from citynews.ro

Stadionul si autostrada urbana, atacate de PD-L in contencios

Consilierii judeteni ai PD-L vor sa atace in Contencios Administrativ o Hotarare de Consiliu Judetean (HCJ) aprobata in sedinta de la finalul lunii februarie. Hotararea aproba lista de investitii pe anul acesta, insa anexa cu obiectivele si banii alocati pentru fiecare nu a fost facuta publica de Consiliul Judetean (CJ) Cluj.


Daca membrii PD-L isi vor duce la capat demersul, 72,4 milioane de lei (bani din fondul de rulment si din bugetul pe 2008) vor fi blocati pana la solutionarea cotestatiei in Contencios. Pe lista sunt obiective foarte importante, precum executia lucrarilor de la stadionul, autostrada urbana sau Planul Urbanistic Zonal al Spitalului regional de Urgenta.
Lista de investitii, care nu a fost facuta publica, mai prevede alocarea de bani pentru drumurile judetene, pentru alimentarea cu apa a mai multe sate din Campia Transilvaniei si pentru intocmirea de proiecte de accesare a fondurilor europene pentru satele din judetul nostru.



De asemenea, pe aceeasi lista pe care PD-L a anuntat ca o va ataca in contencios mai sunt prevazute fonduri pentru consolidarea dealului Hoia, pentru Muzeul de Arta si pentru continuarea lucrarilor de la mai multe unitati spitalicesti. Si banii pentru Serviciul de Salvamont si pentru dotarea unitatile spitalicesti sunt include pe aceeasi lista.

Presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, le-a explicat consilierilor judeteni motivul pentru care anexa cu obiectivele de investitii nu a fost facuta publica. El a declarat in sedinta CJ ca firmele care se vor prezenta la licitatie vor solicita suma maxima cuprinsa in buget, daca aceasta ar fi publica. De asemenea, Nicoara a precizat ca membrii CJ Cluj pot verifica lista si sumele alocate fiecarui obiectiv la camera consilierilor. Cu toate acestea, consilierii judeteni democrat-liberali considera ca lista trebuie facuta publica, iar HCJ 41 are prevederi nelegale. Ei vor organiza in acest sens duminica o conferinta de presa.

from citynews.ro

Răducanu: “Nu mai plec de la Cluj”

Răducanu: “Nu mai plec de la Cluj”

Răducanu: “Nu mai plec de la Cluj”

Atacantul transferat în această iarnă de formaţia clujeană spune că a fost impresionat de atmosfera găsită la Cluj şi că vrea să-şi încheie cariera sub Feleac. “Am întâlnit aici oameni extraordinari. Nicăieri în ţară nu există oameni cu atât de mult bun simţ. La mine la Craiova este dezastru, la fel şi în Bucureşti, se mănâncă între ei. Dacă nu retrogradăm, îmi închei cariera aici. Nu mai joc pentru bani”, a declarat Răducanu.
from prosport.ro

Friday, March 7, 2008

Fara Astorga in meciul cu FC Vaslui

Antrenorul lui "U" Cluj, Alpar Meszaros, se confrunta cu probleme in alcatuirea primului unsprezece inaintea partidei din deplasare cu FC Vaslui.

Fara Andre Astorga (foto), suferind de o leziune musculara, clujenii vor trebui sa improvizeze in axul central al defensivei. Mai mult, fundasii centrali Fabio Bilica si Andrei Cordos sunt ambii incerti, dupa ce au acuzat in nenumarate randuri unele probleme musculare.

Pe la infirmerie a trecut si Fabien Boudarene, care nu a fost lasat astazi sa se antreneze din cauza unei contracturi musculare. In aceste conditii, Alpar Meszaros va incepe partida in compania lui FC Vaslui cu Merlier - Radoi, Bilica, Soltuz, Milan - Silvasan, Bundea, Boudarene, Savu - Goga si N. Jovanovic.

from citynews.ro

Afaceristul Dan Ioan Popp vrea să cumpere U Cluj!

Aflată pe penultima poziţie a Ligii I, Universitatea Cluj se pregăteşte să intre în „rând cu lumea”. Firma condusă de afaceristul Dan Ioan Popp se pregăteşte inters pentru cumpărarea pachetului majoritar al clubului din Moina, scos la vânzare de Consiliul Local Cluj-Napoca.

După trei ani în care s-a ocupat de situaţia financiară a Universităţii, CL a decis în luna ianuarie să renunţe la „Şepcile Roşii”. Urmarea a fost evidentă: scoatere la vânzare a celor 60 de procente deţinute. Potrivit cotidianului Ziua de Cluj, s-a găsit deja un cumpărator, şi anume Impact SA, companie condusă de Dan Ioan Popp, care doreşte atât achiziţionarea pachetului majoritar, cât şi a acţiunilor deţinute de celelalte companii, în cazul în care acestea ar fi dispuse să le vândă.

Din câte se pare, rămâne nu singur aspect de rezolvat: preţul. Început luni, procesul de evaluare al clubului clujean se va încheia în jurul datei de 20 martie. „Noi am fost contractaţi de către Primăria Cluj-Napoca pentru a efectua această evaluare, iar de luni am început să primim actele. Avem la dispoziţie două săptămâni să încheiem această operaţiune, apoi vom prezenta datele. Asta înseamnă că potenţialul cumpărător poate afla preţul unei acţiuni şi, implicit, valoarea pachetului scos la vânzare. Vom evalua activele clubului împreună cu datoriile pe care le are societatea la furnizori sau la bugetul de stat. Trebuie să vedem ce posibilităţi există ca societatea, în acest caz clubul “U”, să poată avea profit într-un timp relativ scurt”, a declarat Adrian Vaşcu, partener în cadrul societăţii care a demarat procedura de evaluare.

Preşedintele „Şepcilor Roşii”, Anton Doboş, recunoaşte şi nu prea oferta lui Popp, mărturisind: „Există o intenţie din partea companiei Impact. Nu pot să spun mai multe în acest moment. Trebuie să aşteptăm şi să vedem când se finalizează procedura de evaluare, iar atunci se poate vorbi de lucruri concrete. Nu ştiu cum se va face evaluarea pentru că noi nu prea avem multe, în afară de jucători şi istorie. Aşteptăm să vedem”.

De partea cealaltă, Dan Ioan Popp a ţinut să precizeze că aşteaptă atât dreptul de preemţiune (pentru a avea prima opţiune în condiţiile unei alte oferte, egale ca preţ), cât şi finalizarea procesului de evaluare, pentru a demara negocierile. „Nu am nicio opinie despre acest subiect până nu primesc o înştiinţare scrisă din partea Primăriei şi a Consiliului Local că putem să ne exercităm dreptul de preemţiune. în plus, trebuie finalizat şi procesul de evaluare, doar apoi vom discuta în Consiliul de Administraţie posibilitatea unei astfel de investiţii”, a declarat Popp.
from antena3

U Cluj isi mareste stadionul

Toni Doboş intenţionează să dezvolte capacitatea stadionului „Ion Moina”. Preşedintele lui „U” are de gând să mute gardurile care îngrădesc accesul suporterilor în zona superioară a tribunei. Joi a fost prezent la stadion Ioan Petran, din partea Inspectoratului în Construcţii Cluj, care va analiza dacă structura de rezistenţă a arenei permite schimbările dorite de oficialii lui „U”. ”Voi purta discuţii şi cu Viorel Duru pentru a ne permite să mutăm gardurile cu 4 rânduri pentru un mai bun confort al spectatorilor”, a declarat Doboş.
from gsp.ro

Doboș, cu ochii pe arbitraj

Toni Doboș pleacă de la premisa că la Vaslui jocul va fi corect, însă este pregătit să reacționeze dacă nu se va întâmpla așa

Toni Doboș pleacă de la premisa că la Vaslui jocul va fi corect, însă este pregătit să reacționeze dacă nu se va întâmpla așa

„Şepcile“ vor juca duminică la Vaslui pe un teren unde s-au născut mai tot timpul controverse. Doboş nu crede însă că acolo s-ar putea întâmpla ce se petrecea pe vremuri la Piatra-Neamţ. Preşedintele lui „U” Cluj speră ca în meciul de duminică principalul obstacol pentru jucătorii lui Alpar Meszaros să fie forţa de joc a echipei lui Dorinel Munteanu. „Ştiu că sunt foarte bine organizaţi, dar nu trebuie să pornim cu supoziţia că vom fi dezavantajaţi de arbitraj. Sincer, eu nu mă tem de chestia asta, însă suntem atenţi la orice detaliu”, a spus ieri Toni Doboş, care, mai mult, laudă adversara de duminică. „Cei de la FC Vaslui sunt de admirat pentru ceea ce au realizat. Au trecut foarte repede de la stadiul de echipă mică la cel de pretendentă serioasă pentru un loc în cupele europene. Sunt convins că şi noi vom ajunge la performanţele lor şi chiar îi vom depăşi”, a adăugat, optimist, şeful alb-negrilor.

„Scandalul e o glumă proastă“
Doboş nu crede nici într-o conspiraţie împotriva echipei sale, după scandalul declanşat de Nicolae Bara, finanţatorul celor de la UTA. „Nu mi-e teamă că s-ar putea alia cineva împotriva noastră. Din punctul meu de vedere, aşa-zisul scandal este o glumă proastă pornită de la cineva din Arad, care s-a transformat într-o porcărie. În plus, pe noi nu ne-au afectat cu nimic cele întâmplate”, a conchis Doboş.

Sper ca la Vaslui să jucăm 11 contra 11. Au formaţie bună, au şanse la Cupa UEFA şi au în cap asta. Ne-am revenit după semieşecul cu UTA.
Alpar Meszaros, antrenor „U” Cluj

Mergem să ne jucăm şansa. Atmosfera e similară cu cea de dinaintea partidei cu Rapid. Dacă jucăm ca în Giuleşti, nu avem cum să pierdem.
Dorin Goga, jucător „U” Cluj
from gsp.ro

Caz închis

Arădenii nu aşteaptă măsuri radicale în cazul de corupţie pe care l-au dezvăluit după partida de la Cluj, cu "U" (2-2). "UTA nu a făcut nici o plîngere legată de o persoană anume sau de un club. Am sesizat doar FRF despre ceva ce s-a întîmplat în viaţa echipei noastre. Cazul e închis, din punctul meu de vedere", a declarat directorul executiv, Adrian Alexandrescu, care a menţionat că Liviu Ilea, cel despre care se presupune că l-a contactat pe Alin Chiţa, nu a fost niciodată angajatul clubului.
from gsp.ro

Thursday, March 6, 2008

Trei meciuri in trei saptamani pe Ion Moina

Trei meciuri in trei saptamani pe Ion Moina

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat in cursul acestei zile programul etapelor XXIII, XXIV, XXV si XXVI. Astfel, Universitatea Cluj va intalni duminica, 16 martie de la ora 15:30 formtia Dacia Mioveni, partida urmand a fi televizata de canalul Telesport. Trei zile mai tarziu, intr-o etapa intermediara, studetii antrenati de Alpar Meszaros vor da piept in deplasare cu Gloria Bistrita de la ora 15:30, partida fiind transmisa tot de Telesport. Sambata, 22 martie incepand cu ora 16:00, "U" intalneste pe teren propriu Dinamo Bucuresti. Postul de televiziune care va transmite acest meci este Kanal D. O saptamana mai tarziu, in 29 martie de la ora 15:30 Universitatea va juca tot acasa in compania Otelului din Galati intr-un meci transmis de Telesport.

from ucluj.ro

Doru Pamfil este noul rector al USAMV

Noul rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV), cu 29 de voturi pentru si 16 impotriva, este prof. dr. Doru C. Pamfil (foto). El l-a invins pe profesorul Rotaru si l-a propus ca prorector pe Liviu Marghitas. Alegerea fostului rector Marghitas a fost aprobata cu 37 de voturi pentru si 8 impotriva.


Ceilalti doi prorectori sunt prof. dr. Cornel Catoi, pe cercetare, si conf. dr. Ioan Oroian, pe administrativ.

Program managerial

CV


from citynews.ro

"A fost la mişto!"

Un personaj din anturajul clubului UTA, Liviu Ilea, este personajul-cheie al scandalului iscat la FRF

Clujean, dar mutat la Arad, Liviu Ilea este adeseori văzut la echipă. "Eu îl ştiu după numele mic, Liviu. Nu ştiu dacă Ilea sau altfel", a indicat şi preşedintele Bara, referindu-se la cel care l-a contactat pe Chiţa.

- Domnule Ilea, d-voatră aţi intervenit pe lîngă Chiţa înaintea jocului de la Cluj?

- Din punctul meu de vedere nu e nimic. A fost mai mult o chestie de mişto, de farse. Atît pot să spun deocamdată. Cu Chiţa, pot să discut mereu şi el să înţeleagă ce vrea.

- În ce relaţie sînteţi cu Dulca?
- Nu sînt prieten cu Cristi Dulca. Nu ştiu cum de a fost băgat în scandalul ăsta. Cristi e o persoană publică, e observator şi i se pătează imaginea.

- Dar aţi participat la nunta lui...
- Cît de bine informaţi sînteţi voi ziariştii! Păi îl ştiu, că am crescut împreună la Cluj.

- Şi totuşi, aţi vorbit cu Chiţa înaintea meciului UTA - "U"?
- Eu vorbesc cu toţi jucătorii înainte de meciuri, nu numai cu Chiţa. Nu mai spun nimic. Am văzut că acum cazul e la Comisie. Dacă mă cheamă la FRF, mă duc şi vorbesc acolo.

- Chiţa a spus că îl va lua la şuturi pe cel care i-a cerut să piardă meciul la Cluj.
- Chiţa nu poate să stea în faţa mea şi să zică că i-am oferit ceva. Aş fi curios să văd dacă are curajul să se ia la bătaie cu mine.

from gsp.ro

Impact cumpără pachetul majoritar la "U" Cluj?

Potrivit unor surse, societatea Impact, care deţine deja aproximativ 20% din clubul Universitatea Cluj, a început primele demersuri pentru evaluarea lotului de jucători, a siglei şi a palmaresului clubului, în vederea achizioţionării pachetului majoritar (circa 60%), care va fi vândut de Consiliul Local.
Mai multe detalii despre societatea Impact.
from ziua de cluj

Clujul ameninţă cu judecata

Organizatorul de competiţii al Universităţii, Călin Zanc, a declarat ieri că "şepcile roşii" nu s-au implicat în nici o tentativă de corupţie. "Dacă ne acuză chiar îi rugăm frumos să ne pună şi nouă la dispoziţie declaraţiile să-i putem da în judecată. Poate ne mărim bugetul că şi aşa sîntem un club sărac", a spus Zanc. "Nu mă interesează să vînd sau să cumpăr meciuri. "U" îşi va respecta orice adversar şi va juca doar în teren", a completat preşedintele "şepcilor roşii", Toni Doboş.
from gsp.ro

„Bucurestenii sint snobi“

Ochelari de soare unicat, cu aur si briliante, si o colectie impresionanta de rochii negre semnate Catalin Botezatu au uimit aseara Clujul la Iulius Mall. Designerul s-a aratat incintat de stilul vestimentar al clujenilor, nu insa si de Capitala.

Foto Marius Rus
Colectia "all black" a uimit audienta din Iulius Mall

Prezentarea colectiei „Funeral“ a avut loc in premiera in Romania, dupa cum a precizat designerul Catalin Botezatu in cadrul conferintei de presa sustinute in prealabil. „A mai fost prezentata la New York Fashion Week. Acum lucrez la o noua colectie, asa ca e posibil ca «Funeral» sa nu mai aiba alta prezentare“, a spus acesta. „Este «all black» incepind de la regie, muzica, scenografie. Te duce cu gindul la ceva sobru, elegant si rafinat, nu neaparat funebru. Si moartea poate fi luata ca pe ceva oarecare, un lucru normal.“, a adaugat el. Potrivit designerului, rochiile nu sint, cum s-ar crede, pentru inmormintari, ci mai degraba pentru coktailuri si receptii. Creatorul a marturisit ca are emotii la alegerea modelelor din provincie, insa a fost incintat de cei 50 de manechini, fete si baieti, alesi pentru intregul show de la Cluj. Prezentarea colectiei „Funeral“ a fost precedata de cea a unor ochelari de soare si de vedere ale unor celebre branduri internationale, din care unii au fost unicat, cu aur si briliante. De asemenea, publicul a mai putut vedea creatii ale unor tineri designeri clujeni.
Botezatu s-a aratat impresionat de magazinele de la Iulius Mall si a spus ca „este imposibil sa nu te regasesti in ceea ce se poate achizitiona de aici“. „Ca public, clujenii sint mai selectivi, iar ca stil stau mai bine ca cei din Bucuresti. Si aici, ca si la Timisoara, se vede influenta Vestului, a apropierii de Occident. Bucurestenii sint snobi si parveniti. Sint de acord cu fitele, dar sa fie motivate“, a marturisit acesta. In urma participarii la evenimentul de la New York, Botezatu s-a ales cu statutul de invitat special al urmatoarei editii, dar si cu oferte pentru Hollywood. „Am 190 de magazine in tara, dar la Cluj inca nu m-am gindit. Deocamdata fac greu fata ofertelor externe“, a mai spus Catalin Botezatu.

Continuarea pe monitorul de cluj

Wednesday, March 5, 2008

Locuri destinate plimbarii cainilor


Cartier de zgârie-nori în Bună Ziua


ZF Transilvania, Cluj: 1.500 de apartamente noi vor fi construite într-un cartier care va cuprinde şi blocuri de 30, respectiv 20 de etaje. Proiectul Carmel va fi realizat pe o suprafaţă de 7,1 hectare în sudul cartierului Bună Ziua şi va include 24 de blocuri cu şase sau nouă etaje, o clădire de 30 de etaje şi alte două imobile de câte 24 de niveluri. Conform planului urbanistic zonal, aproximativ 2,5 hectare vor fi spaţii verzi.

Săptămâna trecută, proiectul propus de Carmel Land Development SRL, firmă înregistrată în Bucureşti, a fost aprobat printr-o hotărâre de consiliu local.

“Planurile noastre imediate pentru Cluj includ finalizarea planurilor detaliate pentru cartierul pe care îl vom realiza la Cluj, care va fi o comunitate închisă, cu spaţii verzi, parcuri şi cascade, clădiri de înaltă clasă la standarde internaţionale”, a declarat pentru Ziarul Financiar Dael Schnider, business development vice president în cadrul Carmel Investments Group.

“Proiectul presupune realizarea a 1.500 de apartamente. Intenţionăm să investim peste 100 de milioane de euro în acest proiect”, a mai afirmat Dael Schnider. “În ceea ce priveşte Clujul, oraşul se bucură de o explozie de investiţii în domeniul afacerilor care vor genera o cerere mare pentru spaţii de locuit”, a afirmat acesta. “În continuare, căutăm şi alte oportunităţi de investiţii în zona Clujului”, a afirmat Dael Schnider.

“Abia aşteptăm să finalizăm procedurile necesare solicitate de autorităţile locale şi să începem să construim cât de repede posibil”, a declarat business development vice president din cadrul Carmel Investments Group. Lucrările de construcţie a cartierului vor demara cel mai probabil în al doilea trimestru anul acesta. “Primele apartamente vor fi livrate la începutul lui 2010”, a spus Dael Schnider.

Din Pipera în Bună Ziua

Carmel Investments Group derulează proiecte imobiliare rezidenţiale care totalizează 3.000 de apartamente în România. Investiţiile totale derulate în prezent de dezvoltatorul imobiliar se ridică la 400 de milioane de euro, potrivit reprezentantului Carmel Investments Group. Unul dintre proiecte este Green Vista, dezvoltat în Pipera, care se află în curs de construcţie. Cele 240 de apartamente sunt deja scose la vânzare. Alte două proiecte, aflate în stadiul de proiect, care vor totaliza 1.000 de apartamente, vor fi realizate în Pipera şi în Otopeni.

“Avem mare încredere în bazele pieţei imobiliare româneşti, şi, mai ales, în piaţa rezidenţială românească. Cererea mare pentru sectorul rezidenţială, în special în oraşele mari, este satisfăcută doar gradual şi limitat. De asemenea, odată cu creşterea standardului de viaţă, cererea va fi şi mai mare pe piaţa rezidenţială. În câţiva ani se va atinge un echilibru în acest sector. Până atunci, preţurile la proprietăţi vor continua să crească, ajungând, cu timpul, să fie apropiate de cele din Europa de vest. În această situaţie, credem că impactul crizei internaţionale din domeniul imobiliar va fi limitat pe piaţa românească”, a afirmat Dael Schnider, business development vice president în cadrul Carmel Investments Group.

Zgârie-nori în tot Clujul

În acest moment toate cartierele Clujului au proiecte de construcţii tip zgârie nori. Sigma Tower, compania omului de afaceri Arpad Paskany va realiza un proiect care cuprinde două turnuri a câte 35 de etaje fiecare, ansamblul fiind situat în cartierul Zorilor. în cartierul Mănăştur se va realiza proiectul unui investitor american, "Tower Park", un alt ansamblu rezidenţial care va fi format din trei blocuri zgârie-nori, cu înălţimea de 18 etaje. Latino Grup va construi un bloc de 20 de etaje pe calea Turzii, iar compania Imperial Developement a anunţat realizarea unui zgârie-nori de 25 de etaje pe Calea Floreşti.

"Mon amour Mănăştur" (II)

Regele sculelor


Inima se învârte ca roţile troleelor, uite, am mai trecut peste o groapă, inima e plină de gunoi, da, aşa mă simt, în orice moment aş putea ceda, în pat, în somn, pe drum, în Mărăşti, Mănăştur sau poate în tren. Totul e să se întâmple odată, se să oprească pentru totdeauna. Simt că am un infarct continuu, timpul nu se mai opreşte.

Şeeeeeeedinţă!, toată lumea e îngrozită de acest cuvânt, toţi îşi beau cafeaua şi aşteaptă când Guţă va trece leneş în mijlocul încăperii, ne va privi şi, amuzat, va striga: Şeeeedinţă! Ne vom aduna în jurul biroului încet şi vom începe ziua de muncă. Ce subiecte aveţi?

Fiecare îşi are “sursa” lui. “Mediafaxu'” meu e Regele Sculelor. E doctor în istorie şi e vânzător în Piaţa Mărăşti. De dimineaţa până seara stă la taraba lui şi nu mai ştie cum să-şi ia clienţii la mişto.

Cât costă drujba asta?, îl întreabă arătând cu piciorul un eventual cumpărător. Regele Sculelor îl măsoară, îşi dă seama că ăsta nu va cumpăra niciodată drujba, aşa că râde şi îi arată cu pula: Scrie preţul pe ea! Clientul se oftică şi iese imediat din cuşca din termopane. Regele îşi are secretele lui, ca să nu răcească are întotdeauna usturoi la el. Mai bine să pută decât să fie bolnav.

Totuşi, Regele Sculelor ia şi el ţepe. Apropo de drujbă. Cineva a reuşit să-i şutească o drujbă din magazin. Pur şi simplu a dispărut. Ca un creion sau o unghieră.

O! Saşa! Hai la o cafea! Mergem până la Zmăuoaice, cum le zice el vânzătoarelor de cafea. Toţi râd când îl văd pe Regele Sculelor. Normal, doar e rege şi trebuie să te pui bine cu el. Îl cunoscusem chiar în piaţă. La un moment dat s-a apropiat o tipă de mine şi m-a întrebat dacă-s eu. Păi eu sunt, ce să zic. Vrea să te cunoască prietenul meu. Regele îşi făcea doctoratul pe tema războiului din Afganistan, iar eu făcusem nişte interviuri cu veteranii, aşa că mă căuta după ce, la un moment oportun pentru temă, adică după 11 septembrie, publicasem pe aceeaşi pagină un interviu chiar în ziarul la care imediat va apărea Guţă şi va zice: Şeeeedinţă!

Cu Regele Sculelor am cunoscut o grămadă de locuri şi localuri obscure ale Clujului. Totul începea cu: Azi te invit să-ţi arăt un loc super pizdos! Ca de obicei, şi azi, la cafea, m-a chemat într-o bodegă din Mănăştur. E chiar undeva după pod. Regele Sculelor îşi începuse cariera sa de comerciant în piaţa din zonă.

Departamentul Sport, prin reprezentantul său chel, cu faţă gravă, dar care ascunde altceva, se ridică, dă un picior scaunului, trânteşte tastatura de masă: Băga-mi-aş pula! Chaikovsky ăsta mi-a futut iar computerul!

Aşa că urc în 6. Orice aş face, tot ajung să urc în 6. Oamenii se deosebesc şi după mijloacele de transport pe care le folosesc. Până la urmă, eu cred că sunt om de troleul nr. 6. Mărăşti – Mănăştur. Portretul robot al unui om de troleul nr. 3, de exemplu, e o babă cu un căţel. Al autobuzului 8 – un gabor şmecher care intră la Mihai Viteazu, se aşează pe scaun şi începe să vorbească la telefon. Între timp, mai şi mănâncă, mai bea bere dintr-un pet de un litru.

Intrăm cu Mediafaxu' meu într-o bodegă împuţită, plină de fum şi mizerie. Pieţarii şi beţivii din zonă se relaxează după o zi obositoare. Toţi îl salută cu mult respect pe Rege: Săru' mâna! Ce mai faceţi, de mult nu aţi mai trecut pe la noi! Regele râde, le spune că a avut de făcut nişte chestii foarte importante. Dar acuma gata, ne vom integra în grup.

Imediat apare şi Edy, alt doctorand, în tricou şi pantaloni scurţi. Mă lasă în ceaţă din trei glume din care nu înţeleg absolut nimic. Regele Sculelor mă întreabă dacă nu vreau să mănânc, că în bodegă se găteşte bine. Nu, mulţumesc, nici chiar atâta încredere. Mai bine bere.

Uite, zice Edy, şi începe să-mi arate zeci de legitimaţii. E foarte mândru de ele. Asta e de la minister, asta de la presă, asta de la puşcărie... Tu ai? Nu.

Undeva, printre blocurile astea din Mănăştur, se află Dumnezeu. E atât de puternic şi de tare, că nu se simte deloc. Pentru că el, acum, vorbeşte cu un singur om. Dar asta e altă poveste...

S-a terminat şedinţa. Fumătorii sunt supăraţi. Discriminareeeeeeee. Mare, mare! Pe toţi pereţii din hala asta scrie cu litere mari: FUMATUL INTERZIS! Ca să fie foarte clar. Plus o scrisorică în care se zice de respectul pentru colegii nefumători, blabla. Aşa că fumăm doar afară, ca loserii. Apropo, noroc că a trecut grupul meu de loseri pe aici, că mi s-au terminat ţigările. Aşa că trag o fugă până afară.

S-a făcut noapte în Mănăştur. Ieşim cu Regele Sculelor şi cu Edy din birtul împuţit. Jumătate dintre clienţi sunt beţi muci, sforăie în mizeria în care au căzut. Fug să prind ultimul troleu spre Mărăşti, le zic. Te conducem câteva staţii! Sunt nebuni. Râdem ca idioţii şi toţi călătorii se uită chiorâş la noi.

Apropo, îi zice Edy Regelui, uite ce paşaport am. Regele Sculelor ia paşaportul: Ce să aibă, e normal, ca al meu. Uită-te mai bine. Paşaportul meu! Unde mi-s actele? Edy râde şi scoate pe rând toate actele Regelui. A învăţat asta la pârnaie. Dar asta e altă poveste.

O staţie, două, trei. Ăştia nu mai coboară. Regele îşi ţine mâinile pe portofel, dar degeaba, el revine continuu la Edy. Uf, bine că nu mi-am luat biletul de tren, zice Regele Sculelor. Edy rânjeşte: Ăsta? Ajungem la cinema Mărăşti. Coborâm. Hai să prindem un taxi, ca să ne întoarcem, zice Edy. Îi chem la mine. Poate aşa prindeţi şasele dimineaţa.

Când intrăm în lift, Regele Sculelor, tot el Mediafax, îmi zice: Mâine ai să fii la Departamentul Special.



Citeşte primul episod din "Mon amour Mănăştur" aici


Mai multe despre Alexandru Vakulovski

Tuesday, March 4, 2008

PNTCD cere demisia lui Boc

Horea Dan, presedintele PNTCD Cluj-Napoca, a cerut astazi demisia primarului Clujului, Emil Boc, din cauza problemelor de urbanism cu care se confrunta municipiul. Horea Dan sustine ca administratia locala este depasita de situatie si nu mai poate controla fenomenul constructiilor abuzive si ilegale.

"O demisie de onoare este necesara in acest moment. Mai mult, ne vom adresa prefectului sa numeasca o comisie guvernamentala care sa verfice autorizatiile de constructie emise din 2004 pana in prezent", a declarat astazi presedintele PNTCD Cluj-Napoca.

De asemenea, taranistul a mai spus ca planurile de urbanism nu mai trebuie avizate fara sa aiba la baza studii de insorire. "Institutiile statului trebuie sa intervina de urgenta. S-au distrus doua cartiere, acum si Fagetul va fi distrus", a atras atentia Horea Dan, adaugand ca va exista in urmatoare perioada o explozie de constructii la nivelul intregului oras.
from citynews.ro

Monday, March 3, 2008

Iulia se reprofileaza=))


photo by r3lu