Friday, March 7, 2008

Afaceristul Dan Ioan Popp vrea să cumpere U Cluj!

Aflată pe penultima poziţie a Ligii I, Universitatea Cluj se pregăteşte să intre în „rând cu lumea”. Firma condusă de afaceristul Dan Ioan Popp se pregăteşte inters pentru cumpărarea pachetului majoritar al clubului din Moina, scos la vânzare de Consiliul Local Cluj-Napoca.

După trei ani în care s-a ocupat de situaţia financiară a Universităţii, CL a decis în luna ianuarie să renunţe la „Şepcile Roşii”. Urmarea a fost evidentă: scoatere la vânzare a celor 60 de procente deţinute. Potrivit cotidianului Ziua de Cluj, s-a găsit deja un cumpărator, şi anume Impact SA, companie condusă de Dan Ioan Popp, care doreşte atât achiziţionarea pachetului majoritar, cât şi a acţiunilor deţinute de celelalte companii, în cazul în care acestea ar fi dispuse să le vândă.

Din câte se pare, rămâne nu singur aspect de rezolvat: preţul. Început luni, procesul de evaluare al clubului clujean se va încheia în jurul datei de 20 martie. „Noi am fost contractaţi de către Primăria Cluj-Napoca pentru a efectua această evaluare, iar de luni am început să primim actele. Avem la dispoziţie două săptămâni să încheiem această operaţiune, apoi vom prezenta datele. Asta înseamnă că potenţialul cumpărător poate afla preţul unei acţiuni şi, implicit, valoarea pachetului scos la vânzare. Vom evalua activele clubului împreună cu datoriile pe care le are societatea la furnizori sau la bugetul de stat. Trebuie să vedem ce posibilităţi există ca societatea, în acest caz clubul “U”, să poată avea profit într-un timp relativ scurt”, a declarat Adrian Vaşcu, partener în cadrul societăţii care a demarat procedura de evaluare.

Preşedintele „Şepcilor Roşii”, Anton Doboş, recunoaşte şi nu prea oferta lui Popp, mărturisind: „Există o intenţie din partea companiei Impact. Nu pot să spun mai multe în acest moment. Trebuie să aşteptăm şi să vedem când se finalizează procedura de evaluare, iar atunci se poate vorbi de lucruri concrete. Nu ştiu cum se va face evaluarea pentru că noi nu prea avem multe, în afară de jucători şi istorie. Aşteptăm să vedem”.

De partea cealaltă, Dan Ioan Popp a ţinut să precizeze că aşteaptă atât dreptul de preemţiune (pentru a avea prima opţiune în condiţiile unei alte oferte, egale ca preţ), cât şi finalizarea procesului de evaluare, pentru a demara negocierile. „Nu am nicio opinie despre acest subiect până nu primesc o înştiinţare scrisă din partea Primăriei şi a Consiliului Local că putem să ne exercităm dreptul de preemţiune. în plus, trebuie finalizat şi procesul de evaluare, doar apoi vom discuta în Consiliul de Administraţie posibilitatea unei astfel de investiţii”, a declarat Popp.
from antena3

No comments: