Saturday, March 8, 2008

Stadionul si autostrada urbana, atacate de PD-L in contencios

Consilierii judeteni ai PD-L vor sa atace in Contencios Administrativ o Hotarare de Consiliu Judetean (HCJ) aprobata in sedinta de la finalul lunii februarie. Hotararea aproba lista de investitii pe anul acesta, insa anexa cu obiectivele si banii alocati pentru fiecare nu a fost facuta publica de Consiliul Judetean (CJ) Cluj.


Daca membrii PD-L isi vor duce la capat demersul, 72,4 milioane de lei (bani din fondul de rulment si din bugetul pe 2008) vor fi blocati pana la solutionarea cotestatiei in Contencios. Pe lista sunt obiective foarte importante, precum executia lucrarilor de la stadionul, autostrada urbana sau Planul Urbanistic Zonal al Spitalului regional de Urgenta.
Lista de investitii, care nu a fost facuta publica, mai prevede alocarea de bani pentru drumurile judetene, pentru alimentarea cu apa a mai multe sate din Campia Transilvaniei si pentru intocmirea de proiecte de accesare a fondurilor europene pentru satele din judetul nostru.



De asemenea, pe aceeasi lista pe care PD-L a anuntat ca o va ataca in contencios mai sunt prevazute fonduri pentru consolidarea dealului Hoia, pentru Muzeul de Arta si pentru continuarea lucrarilor de la mai multe unitati spitalicesti. Si banii pentru Serviciul de Salvamont si pentru dotarea unitatile spitalicesti sunt include pe aceeasi lista.

Presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, le-a explicat consilierilor judeteni motivul pentru care anexa cu obiectivele de investitii nu a fost facuta publica. El a declarat in sedinta CJ ca firmele care se vor prezenta la licitatie vor solicita suma maxima cuprinsa in buget, daca aceasta ar fi publica. De asemenea, Nicoara a precizat ca membrii CJ Cluj pot verifica lista si sumele alocate fiecarui obiectiv la camera consilierilor. Cu toate acestea, consilierii judeteni democrat-liberali considera ca lista trebuie facuta publica, iar HCJ 41 are prevederi nelegale. Ei vor organiza in acest sens duminica o conferinta de presa.

from citynews.ro

No comments: