Saturday, March 15, 2008

Parazitii - De ziua ta

Foto: Miting impotriva separatismului maghiar




Rugby: Victorie pentru CS Universitatea BT Cluj






In play-off, CS Universitatea BT Cluj a castigat in fata celor de la Timisoara, cu 29-9, reusind sa inscrie 5 eseuri si sa primeasca si punctul bonus.

Victorie pentru fete






Baschetbalistele de la "U" Trust CRE au invis astazi pe BC National Iasi, scor 92-64 (27-18, 26-26, 19-13, 20-9).

HAIDE "U"!

Friday, March 14, 2008

Legitimat

A sosit cartea verde a brazilianului Edvan do Nascimento, care va fi legitimat pînă la meciul cu Dacia Mioveni de duminică. "Edvan va fi legitimat. E un jucător bun care probabil va face parte din lotul de 18 pentru meciul cu Mioveni", a precizat antrenorul Alpar Meszaros.
from gsp.ro

Thursday, March 13, 2008

Daruire pe teren


Dupa cele 5 puncte obtinute in primele 3 partide de anul acesta, avem nevoie de inca 3 in meciul cu Dacia Mioveni. ,,Acesta meci este cel mai important de pana acum, dar nu decisiv" dupa cum spunea antrenorul Meszaros. "Daca baietii vor da totul pe teren ca si pana acum avem sanse foarte mari sa ne indeplinim obiectivul propus" (salvarea de la retrogradare) a mai completat antrenorul sepcilor rosii in conferinta de presa de astazi.
Jucatorii indisponibili pentru meciul cu Mioveniul sunt Sorin Radoi datorita cumulului de cartonase galbene (4), Boudarene si Astorga sunt accidentati, iar Gigel Coman a avut mici probleme la antrenamentul de ieri, dar sunt sanse ca el sa fie refacut pana la meciul de duminica.

HAIDE "U"!

Constantin Brâncuşi, între primii 50 de artişti ai secolului XX


Sculptorul Constantin Brâncuşi se numără printre primele 50 de personalităţi dintr-un top cu 500 de artişti ai secolului XX, realizat pe site-ul celebrei galerii Saatchi din Marea Britanie, în care conduc austriacul Egon Schiele, francezul Paul Cézanne şi spaniolul Pablo Picasso.

Topul a fost realizat pe baza voturilor date de vizitatorii site-ului saatchi-gallery.co.uk . Aceştia au posibilitatea de a vota oricâte nume vor, însă nu îi pot oferi aceluiaşi artist mai mult de un vot.

Pe lângă Brâncuşi, topul îl include şi pe pictorul român de origine evreiască Victor Brauner, pe locul 339.

Brâncuşi, cel mai mare sculptor român, de la a cărui moarte s-au împlinit anul trecut 50 de ani, se află momentan pe locul 34 în clasament, cu peste 10.500 de voturi.

FELICITARI CELOR CARE AU VOTAT!

De pe locul 23 cu ajutorul voturilor voastre am reusit sa-l propulsam pe marele BRANCUSI pe primul loc!

HAI ROMANIA!

Clujul, locaţie pentru viitoarea fabrică Mitsubishi

Clujul figurează printre locaţiile vizate pentru uzina auto pe care concernul intenţionează să o construiască în ţara noastră. Fabrica Mitsubishi, o investiţie în valoare de 500 de milioane de euro, ar urma să aibă o capacitate de producţie de 300.000 de automobile pe an.
“Cei de la Mitsubishi au fost la noi de curând şi s-au interesat de condiţiile pe care le putem oferi. Au spus că au nevoie de 5,5 ha pentru o uzină de componente auto. Le-am oferit toate datele de care aveau nevoie”, ne-a declarat Adriana Cristea, director al Arc Parc Industrial Dej.

“Prima dată a venit la noi ambasadorul Japoniei, care ne-a pus în gardă că o importantă delegaţie de investitori din această ţară urmează să vină în România. A spus că dacă la Cluj vin Nokia şi Mercedes, nici ei nu pot să lipsească. Acum zece zile am fost vizitaţi de o echipă de consultanţă trimisă de investitorii japonezi, care s-a interesat de potenţialul oraşului.

De obicei, japonezii nu fac investiţii masive în marile oraşe, ci mai degrabă în perimetrul acestora. Să nu uităm că japonezii de la Fujikura au cumpărat de la spanioli Automobile Componente Electrice, care deţine fabrici de componente auto la Dej şi Cluj-Napoca”, ne-a mărturisit Nicolae Beuran, consilier în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

Ambasadorul Japoniei în România, Kanji Tsushima, a vizitat Clujul acum o lună şi a promis că le va recomanda companiilor din această ţară să vină aici deoarece consideră zona drept una propice investiţiilor.

“Clujul a devenit foarte atractiv, mai ales după investiţia Nokia de la Jucu sau din perspectiva venirii Mercedes la Cluj. Aceasta înseamnă că piaţa a fost deja studiată, ceea ce dă un plus de încredere. Un mare avantaj pe care îl are Clujul este existenţa unui mediu universitar puternic şi a studiilor în limba japoneză. îmi voi asuma misiunea de a atrage atenţia asupra potenţialului pe care îl are Clujul, pentru că ar fi destul de multe companii interesate să investească aici”, a afirmat Tsushima.

Continuarea

Parlamentul, la degetul mic al manasturenilor

* Dupa celebra "Pîna aici democratia, de aici începe Manasturul", locuitorii cartierului clujean sunt pe cale sa intre din nou în istorie, cu un parlamentar propriu
* Clujul electoral: democrati peste tot, liberali la nord, social-democrati în est si maghiari în vest

În urmatoarele luni, în urma negocierilor dintre partide, vor lua nastere cele zece colegii uninominale pentru alegerea deputatilor si cele patru pentru senatorii clujeni. O pozitie privilegiata o vor avea clujenii din Manastur, care pot avea un deputat desemnat numai de ei. De altfel, este posibil ca în municipiul Cluj-Napoca sa se aleaga jumatate din senatorii si deputatii clujeni, restul candidatilor fiind nevoiti sa cucereasca mediul rural si zona Turda-Cîmpia Turzii. Foaia Transilvana va prezinta care sînt posibilele cîmpuri de lupta pentru batalia uninominalului din toamna si care sînt partidele care au sanse de cîstig.

CINCISPREZECE PENTRU CLUJ

Cu o populatie de peste 700.000 de locuitori, judetul Cluj va fi împartit în zece colegii uninominale pentru care se vor lupta viitorii deputati. În ceea ce priveste numarul senatorilor, judetul va putea trimite în Parlamentul României patru sau cinci senatori, dintre care jumatate vor fi alesi în Cluj-Napoca. Tot din municipiul condus de Emil Boc vor pleca si jumatate dintre deputatii clujeni. Cu aproape 320.000 de locuitori, cîti au fost înregistrati la recensamîntul din 2002, Cluj-Napoca are asigurate patru fotolii de deputat "întregi" si mai bine de jumatate dintr-un al cincilea, un deputat trebuind sa reprezinte 70.000 de cetateni. Lucrurile sînt asemanatoare si în calculele care pot fi facute pentru a determina numarul senatorilor clujeni, judetul putînd conta pe patru reprezentanti "întregi" si jumatate din cel de al cincilea. Potrivit proiectului care a trecut prin Camera Deputatilor, un senator trebuie sa reprezinte 160.000 de persoane. Calculele cele mai optimiste arata ca, în urma adoptarii sistemului de vot uninominal clujenii vor fi reprezentati în Parlament de maximum 15 politicieni. Numarul lor nu difera cu mult de cel al parlamentarilor clujeni din actualul legislativ, în prezent Clujul fiind reprezentat de zece deputati si patru senatori. Numai culorile politice se vor schimba, sansele de a deveni parlamentari de Cluj fiind minime pentru membri ai PC, UDMR, PRM sau pentru candidatii independenti.

UN DEPUTAT ÎN MÎNECA MANASTURULUI

Daca un singur candidat le va canaliza energiile electorale, manasturenii îsi vor putea trimite un reprezentant direct în Parlamentul României. Potrivit statisticilor, în celebrul cartier clujean locuiesc aproximativ 90.000 de oameni, trei sferturi din acestia putînd sa devina un colegiu uninominal omogen. Dupa ce au fost priviti drept cei mai importanti sustinatori ai lui Gheorghe Funar, locuitorii Manasturului au devenit fani ai democratilor si, în special, ai lui Emil Boc. La alegerile pentru Parlamentul European, în imensul cartier clujean, 42% din voturi au mers spre democrati, 13% la UDMR, 11,7% la social-democrati si numai 8,5% la liberali. Pentru PNL, acesta a fost unul dintre cele mai slabe rezultate din oras.

MAGHIARII PIERD LA CENTRU

Forta maghiarilor din Cluj a venit, timp de ani de zile, din zona centrala a orasului. Cum un colegiu uninominal pentru functia de deputat nu poate fi realizat în centrul Clujului, din cauza lipsei de reprezentativitate, maghiarii vor trebui sa spuna adio Centrului care, pe o harta posibila la baza careia sta numarul locuitorilor, ar putea ajunge în acelasi colegiu uninominal cu locuitorii din Grigorescu si cu o parte din manastureni. Voturile vor fi împartite între PD-L, cu un scor sub celelalte colegii, UDMR si PNL cu cele mai bune scoruri într-un colegiu din municipiu si social-democratii care pot schimba modestele rezultate de peste 10% numai prin atacul puternic al figurilor Grupului de la Cluj. Daca vor gasi figuri care sa se impuna, PD-L poate astepta voturi substantiale si într-un colegiu format din cartierele Zorilor si Gheorgheni, iar canalizarea pe un colegiu format din Marasti si Someseni le mai poate asigura un loc în Parlamentul României, înca din primul tur de scrutin. Cele mai bune rezultate ale UDMR vor fi risipite, daca Centrul si Grigorescu vor nimeri în colegii diferite. Singurul partid care s-a mentinut la o valoare constanta în optiunile clujenilor este PSD-ul care, din acest motiv, va putea concura la fel în orice colegiu din Cluj-Napoca.

Continuarea

Reteta de uitare


* Felician Muresan are de platit 1000 de lei întretinere pentru un apartament la care nu poate sa ajunga

A trecut mai mult de un an de cînd am prezentat în Foaia Transilvana povestea trista a lui Felician Muresan, fosta glorie a Universitatii Cluj. Un fundas de fier care si-a iubit clubul mai mult ca orice, dar care si-a încheiat cariera de fotbalist prea devreme, dupa ce a suferit o ruptura de menisc. A luptat cît l-au tinut puterile pentru "U" si pentru oras, iar dupa retragerea din fotbal, si-a continuat activitatea ca inginer constructor la Dej, Gherla, Beclean si Cluj-Napoca. ,,Mi-am rupt picioarele pe teren pentru culorile clubului si pentru patrie", ne spune Muresan. Însa rasplata întîrzie sa apara.

Imobilizat

Astazi, povestea continua, însa într-o maniera poate si mai trista. Tot pe strada Andrei Muresanu, unde l-am gasit si anul trecut, dar de aceasta data cu ,,penultimul buton" de la interfonul stricat. Felician Muresan nu mai vine sa ne deschida poarta. Cea care apare de dupa casa, urcînd cu grija cele cîteva trepte alunecoase din cauza ploii marunte, este doamna Marta, sotia lui "Firu". Aceasta ne pofteste s-o urmam înauntru, soptindu-ne: ,,sotul meu va asteapta în camera, pentru ca nu prea mai poate sa mearga". Cum intram dam cu ochii de cel care a facut istorie la Universitatea alaturi de Ivansuc, Mateianu si Petru Emil. Cu putin timp înainte de împlinirea vîrstei de 70 de ani, cu biletul de internare pregatit pe masa si cu bastonul sprijinit de pat, Muresan ne astepta cuibarit pe o canapea, însa cu zîmbetul pe buze: ,,poftiti, bine ati venit, luati loc", ne spune "Firu" bucuros de vizita.

În gazda, la 70 de ani

Felician Muresan si sotia acestuia locuiesc în gazda de aproape 2 ani, dupa ce casa primita de la club a fost retrocedata. ,,Nici astazi nu stiu pe ce baza ne-a fost luata casa si ma doare sufletul cînd mai trec pe acolo si vad locul unde mi-am crescut copilul! Am cheltuit 150 de milioane de lei vechi pe procese si 9 avocati pentru a o revendica, dar degeaba", ne spune Muresan neputîndu-si stapîni lacrimile. "Firu" nu-si mai gaseste cuvintele pentru a le multumi celor la care stau în gazda, pentru bunatatea si întelegerea de care dau dovada, dar traieste cu teama ca va veni ziua cînd vor fi nevoiti sa plece. ,,Mi-e rusine de oamenii astia, pentru ca initial trebuia sa stam doar vreo trei luni aici, dar au trecut deja doi ani de cînd stam pe capul lor", ne spune Muresan.

Apartament inaccesibil

De locuit ar avea unde, pentru ca au primit tot acum doi ani un apartament într-un bloc ANL. Însa liftul din acest bloc nu a primit autorizatie de functionare, iar apartamentul respectiv se afla la etajul zece. Chiar daca nu poate locui acolo, el trebuie sa plateasca o întretinere pentru acel apartament, o suma care a ajuns astazi la 1.000 de lei. ,,Am ajuns sa platesc atîtia bani doar pentru cheia de la apartament, pentru ca noi nu putem sa stam acolo, macar de s-ar repara liftul", adauga marele sportiv, nervos. Cînd s-a interesat de ce nu se ocupa nimeni de lift, i s-a raspuns ca e nevoie de ceva acte si aprobari de la Bucuresti. Din partea primariei a primit numai promisiuni. ,,M-am saturat de cîte ori sun la primarie sa mi se puna sa ascult Cîntarea României!", ne spune "Firu" lasînd ochii în pamînt.

Visul batrînetii linistite

La capatul puterilor, satul de alte promisiuni si de nedreptatile ce-l înconjoara, Felician Muresan ar vrea sa se interneze în spital, dar nu poate sa o lase singura pe sotia sa. ,,Am ajuns sa nu mai am încredere în cuvîntul omului. Mai am noroc cu sotia care ma duce în spate, pentru ea nu sînt în spital acuma, nu pot s-o las singura!" Cei doi vor doar un loc al lor, unde sa poata sa-si traiasca în liniste anii batrînetii. ,,Ascultati-ma ce spun, omul îi bun pîna poate sa produca, dupa aia, cînd sîntem batrîni ne-ar baga pe toti într-un tarc sa nu mai stie nimeni de noi", a concluzionat în lacrimi marele "U"-ist.

from foaia transilvana

Marca “U”, la OSIM

Preşedintele Universităţii, Toni Doboş, ne-a declarat că a continuat demersul început de predecesorul său, Alin Tişe, de înregistrare a mărcii “U” Cluj la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM). “E anormal ca un club cu istoria şi tradiţia Universităţii să nu-şi aibă protejată marca. Cei dinaintea mea au început demersurile, însă mai trebuia să trimitem acte şi le-am expediat acum o săptămână”, a spus Doboş.

Acesta speră ca în cel mai scurt timp standul de vânzare a produselor promoţionale, aflat la etajul I din Iulius Mall, să fie complet funcţional. “Trebuie să primim casele de marcat de la fiscalizat, iar apoi vom putea începe să vindem. Nu ştiu când se va întâmpla asta. Cel mai probabil săptămâna viitoare îi vom da drumul complet”, a mai afirmat preşedintele-manager al clubului.

from ziua de cluj

U Cluj, fără Coman şi Boudarene

U Cluj, fără Coman şi Boudarene

U Cluj, fără Coman şi Boudarene

La partida cu Dacia Mioveni antrenorul “şepcilor roşii”, Alpar Meszaros, nu mai trage nădejde să-i folosească pe fundaşul Gigel Coman şi pe mijlocaşul Fabien Boudarene. Ex-stelistul s-a accidentat în timpul antrenamentului de ieri şi a acuzat o contractură musculară, în timp ce francezul nici nu s-a pregătit. Şanse mici să prindă lotul cu Dacia le are şi Astorga, nerefăcut.
from prosport

Suporter de lux

"Studenţii" vor fi încurajaţi la meciul cu Dacia Mioveni de fosta glorie a Universităţii, Tim Cîmpeanu

Fosta glorie a Universităţii din anii '70-'80, Tim Cîmpeanu, stabilit momentan în Germania, a revenit marţi la Cluj, pentru o săptămînă de vacanţă.
Contabil-şef la o firmă din Germania şi antrenor, pînă în vara anului trecut la juniorii lui Dusseldorf, Cîmpeanu a făcut bilanţul din acest an al "şepcilor roşii". "Cînd privesc clasamentul din România, de fiecare dată mă uit prima dată la Universitatea şi mă doare sufletul cînd văd că încă se chinuie. Nu pot să spun dacă se va salva sau nu, dar îmi doresc din tot sufletul să rămînă în prima ligă", a subliniat fosta glorie a Universităţii. Profitînd de faptul că duminică va fi încă în Cluj, Cîmpeanu va urmări din tribună meciul "şepcilor roşii" cu Dacia Mioveni. "În mod sigur voi fi la meci şi voi ţine pumnii pentru victoria lui U", a încheiat atacantul emblemă al formaţiei clujene.

"Mă surprinde total că CFR a ajuns numărul unu în România, iar cînd privesc clasamentul tot la Universitatea mă uit prima dată"
Tim Cîmpeanu, fostă glorie "U" Cluj

24 de goluri a marcat Cîmpeanu în sezonul 1979-1980 al diviziei A, cîştigînd titlul de golgeter. Un an mai tîrziu a înscris de 19 ori, fiind al patrulea în clasamentul celor mai buni marcatori
from gsp.ro

Wednesday, March 12, 2008

Miting impotriva separatismului maghiar


Filiala Noua Dreapta Cluj organizeaza sâmbata, 15 martie, incepând cu ora 11.00, pe platoul din Piata Mihai Viteazu, un miting impotriva separatismului maghiar si in sprijinul articolului 1 din Constitutie:

România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil!

Mitingul este autorizat de Primaria Cluj-Napoca. Veniti in numar cât mai mare!

Mitingul are loc si in Bucuresti incepând cu ora 14:30 in Piata Universitatii.

from Noua Dreapta

Memorial in cinstea lui Gheorghe Roman

In perioada 24 martie - 13 aprilie va avea loc Memorialul "Gheorghe Roman", la care vor participa mai multe universitati clujene.

La eveniment si-au anuntat prezenta mai multe oficialitati ai orasului, iar inaintea finalei din Sala Sporturilor "Horia Demian" va avea loc un meci demonstrativ intre antrenorii echipelor participante si o formatie alcatuita din fosti elevi ai lui Ghita Roman, printre care Marcel Tenter, Mircea Cristescu, Dorin Pintea si Bruno Roschnafsky.

Gheorghe Roman a activat ca jucator la Universitatea Cluj intre anii '70 si '80, dupa care a trecut pe banca echipei ca antrenor.

Roman era presedintele CS Universitatea si decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Babes-Bolyai si a trecut in nefiinta in luna noimebrie a anului trecut, intr-un grav accident de circulatie produs in judetul Brasov.

from citynews.ro

Personal - Numai "U"

Premieră: Boc a anunţat că va dispune anularea unei autorizaţii de construire

La sesizarea locatarilor de pe strada Dorobantilor nr. 96 privind nerespectarea regulilor de urbanism, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, miercuri dimineaţa, că va anula autorizaţia de construireal proiectului Pelliar Business Center.

Reclamaţiile vecinilor au început încă din 1996, însă nu se putea acîiona până ce nu exista un fapt real, concret, pentru a se putea dovedi neregulile. Miercuri dimineaţă însă, ieri au ieşit în stradă, obligându-l pe Emil Boc să vină la faţa locului. În urma discuţiilor pe care acesta le-a purtat cu locatarii nemulţumiţi şi reprezentantul firmei care realizează investiţia, Incersion SRL, Onişor Bodiu, primarul a anunţat că va anula autorizaţia de construcţie pentru proiectul Pelliar Buisness Center. Dacă autorizaţia eliberată de Primăria Cluj-Napoca va fi anulată, acest lucru va reprezenta o premieră pentru oraş.

Motivul invocat de Emil Boc în motivare deciziei sale e faptul că firma a prezentat Primăriei un alt plan decât cel pentru care s-a început, în realitate, construcţia. Mai mult,
Boc a promis că va trimite o scrisoare Ordinul Arhitecţilor prin care va cere interzicerea folosirii semnăturii pe alte proiecte a arhitectului Marius Ardelean, cel care a realizat proiectul.

Proiectul imobilului Pelliar Business Center, manager Incersion SRL, prevedea o construcţie cu parter şi 8 etaje, dar construcţia a început pentru unul parter şi 10 etaje. Această diferenţă încalcă gradul de ocupare al terenului disponibil, afectând vizibilitatea locatarilor din blocul alăturat, respectiv Dorobanţilor 96.

Proprietarilor le rămân două alternative, să atace decizia în instanţă sau să se prezinte cu un alt proiect spre avizare, care să respecte regulamentul de urbanism.

Responsabilul cu realizarea proiectului, Onişor Bodiu, a declarat că el nu ştia de neregulile pe care locatarii de pe Dorobanţilor le-au sesizat la Primăria Cluj-Napoca, dar nici ştie cum o să procedeze pe viitor.
from clujeanul.ro

Tariceanu: Datele alegerilor locale - 1 si 15 iunie

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a anuntat astazi ca alegerile locale vor fi organizate pe 1 iunie, primul tur de scrutin, si 15 iunie, turul al doilea.

Potrivit premierului, depunerea candidaturilor va trebui facuta cel mai tarziu cu 40 de zile inainte de primul tur de scrutin, iar campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de 1 iunie.

Seful Executivului a anuntat ca procesul de votare in ziua alegerilor locale va incepe la ora 7,00 si se va incheia la ora 21,00.
Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, suma de 66 de milioane de lei pentru desfasurarea alegerilor locale.

from citynews.ro

Clujul, amestec de rural şi urban

Studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism şi-au prezentat în cadrul unui proiect impresiile despre arhitectura clujeană.
În cadrul proiectului “Explorarea normalităţii în arhitectura clujeană”, studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism aduc la cunoştinţa publicului modul în care se degradează Clujul şi propun o serie de soluţii pentru remedierea acestei situaţii.

Printre fenomenele arhitecturale analizate de studenţi se numără “întâlnirea ruralului cu urbanul”, identificată în Mănăştur sau între Lacuri.

Proiectul “Explorarea normalităţii în arhitectura clujeană” a fost iniţiat de Daniel Kiss, arhitect născut la Budapesta, care lucrează însă la Basel, în Elveţia. Acesta a fost invitat de Facultatea de Arhitectură şi Urbanism pentru a susţine un workshop, ale cărui rezultate sunt expuse la galeria de artă Plan B, de pe str. A. Einstein nr. 14, unde pot fi vizionate până la 20 martie.

Proiectele expuse trasează opt aspecte ale situaţiei arhitecturale din oraş, printre care este prezentată o evoluţie a clădirilor care caracterizează Cluj-Napoca, de la o perioadă la alta. Astfel, pe pereţii galeriei pot fi găsite imagini cu oraşul, însoţite de câte o mică analiză, începând de la aspectul din evul mediu, continuând cu perioada monarhiei, cu anii comunismului şi încheind cu stadiul contemporan al arhitecturii municipiului.

Mediocritatea, devenită normalitate

Principala problemă identificată de studenţi este mediocritatea arhitecturală în care se află Clujul, care a ajuns să fie acceptată drept normalitate, din cauza faptului că locuitorii oraşului nu se confruntă îndeajuns cu acest aspect. Un alt subiect tratat este spaţiul verde în comunitatea clujeană, considerat insuficient, mult mai mic decât cifra impusă de lege.

Astfel, deşi normele legale prevăd între 17 şi 26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, clujenii nu beneficiază de mai mult de 7,18 mp. Studenţii propun ca soluţie în această privinţă reamenajarea spaţiilor verzi mai vechi din oraş, care la ora actuală sunt neglijate, un exemplu în acest sens fiind Parcul Feroviarilor. Situaţia clădirilor care adăpostesc instituţii de cultură a fost o altă problemă semnalată de autorii proiectului.

Principalul neajuns pe acest plan este considerat a fi poziţionarea acestora în Cluj-Napoca, astfel încât majoritatea dintre ele nu sunt evidenţiate îndeajuns. Acest fapt duce, potrivit studenţilor, la ignorarea de către public a vieţii culturale clujene. Potrivit proiectelor, unele muzee, galerii sau studiouri artistice personale sunt ascunse, în timp ce există clădiri în centrul Clujului care nu sunt folosite, cum este unul dintre Palatele în Oglindă din Piaţa Unirii, care a adăpostit sediul Casei de Economii şi Consemnaţiuni.

Studenţii propun, pentru o vizibilitate mai bună a locurilor de cultură din oraş, instalarea unor indicatoare şi plăci care să îndrume publicul spre instituţii, aşa cum se petrece în străinătate.

Continuarea

Şeful „şepcilor“

Merlier a devenit în scurt timp foarte iubit de către fanii Universităţii

Merlier a devenit în scurt timp foarte iubit de către fanii Universităţii

ÎNGER De numai trei meciuri a avut nevoie Pieter Merlier (28 de ani) pentru a-i impresiona pe fanii lui „U“ Cluj şi pentru a intra în vederea echipelor din Bucureşti.

Victoria din Giuleşti şi egalul de pe terenul lui FC Vaslui i s-au datorat în mare parte portarului belgian, adus în România sub formă de împrumut pentru șase luni de la Maccabi Haifa, prin intermediul impresarului Traian Gherghișan. „Nu sunt un erou. Mi-am făcut numai meseria. Împreună cu echipa am câştigat punctele până acum, nu puteam să fac acest lucru de unul singur. Vreau din tot sufletul să ne salvăm de la retrogradare. La finalul campionatului vreau să sărbătorim împreună cu fanii echipei rămânerea în primul eşalon”, a zis goalkeeperul, care s-a adaptat într-un timp record la Cluj.

„Am venit din Israel. Este mult mai bine aici. Parcă sunt acasă. Atmosfera este bună, suporterii sunt fanatici. Trebuie să vină cât de curând şi prietena mea la Cluj-Napoca”, a mai declarat belgianul, care nu concepe ca echipa lui să nu o bată pe Dacia Mioveni. ”Am început bine acest sezon, dar puteam să avem şi mai multe puncte. Păcat că nu am învins-o pe FC Vaslui. Meciul cu Mioveni este de şase puncte, trebuie câştigat obigatoriu”, a conchis portarul Pieter Merlier.


"A jucat 7-8 ani în Belgia, deci are valoare. La Cluj, el nu a arătat încă tot ce poate. Are reacţie, intuiţie şi determinare. Este motorul echipei"
Traian Gherghişan,
impresar


5 puncte a câştigat „U“ Cluj în acest an cu Merlier în poartă
from prosport.ro

Se turează

Cu UTA, Bundea (stînga) s-a zbătut mult, dar
Clujenii cred că Dacia e o pradă la îndemînă. O victorie i-ar ajuta să treacă peste UTA în clasament

Neînvinşi de la reluarea campionatului, "studenţii" clujeni nu concep să facă paşi greşiţi duminică, cu Dacia Mioveni, una dintre contracandidatele Universităţii la salvarea de la retrogradare.

"Trebuie să batem neapărat şi să mai urcăm un loc în clasament. Dacă batem Mioveniul, sărim peste UTA, care nu cred că va scoate puncte din meciul cu Poli de la Timişoara. Tuturor echipelor o să le fie frică de noi dacă cîştigăm duminică", a concluzionat căpitanul "şepcilor roşii", Dorin Goga. De aceeaşi părere este şi dirijorul "şepcilor" de la mijlocul terenului, Zeno Bundea: "Ne gîndim numai la victorie. Va fi greu, dar vom cîştiga acest meci. Cu trei puncte duminică şansele noastre de salvare cresc considerabil".

Conştient de importanţa meciului cu trupa lui Sorin Cîrţu, preşedintele Universităţii, Toni Doboş, va suplimenta prima în cazul unei victorii. "Toate cele 12 meciuri sînt cruciale pentru noi. Victoria cu Mioveniul ar fi prima cu o echipă mai puţin valoroasă. Băieţii vor avea şi o primă specială dacă cîştigă duminică", a precizat Doboş.

Cu UTA, Bundea (stînga) s-a zbătut mult, dar "U" a obţinut doar o remiză, 2-2 Foto: Raed Krishan

Sală de forţă proprie
"Studenţii" lui Alpar Meszaros s-au antrenat ieri pentru prima dată în sala de forţă amenajată în garajele din incinta stadionului "Ion Moina". "Aparatele au costat în jur de 50.000 de euro. Am primit şi o reducere substanţială", a spus preşedintele clubului clujean, Toni Doboş.

Soporan la Reşiţa?
Mijlocaşul Rareş Soporan transferat în această iarnă de la Poli Timişoara nu poate fi legitimat de "U" din cauză că acesta a apucat să evolueze pentru două echipe în actualul sezon, Ceahlăul şi FCM Reşiţa. "Era bine pentru noi dacă se desfinţa echipa de la Reşiţa. O să vorbesc cu cei de la Timişoara să găsim o soluţie pentru Soporan", a afirmat Doboş.

5
puncte îi despart pe clujeni de primul loc neretrogradabil, 14, poziţie pe care se află chiar Dacia Mioveni

"Băieţii vor fi bine motivaţi pentru meciul cu Dacia Mioveni. Inclusiv financiar"
Anton Doboş, preşedinte "U" Cluj

from gsp.ro

Tuesday, March 11, 2008

Doboş vrea bază sportivă în Feleacu!

Gabriel Dombri


Anton Doboş (foto) a împlinit două luni de preşedinţie la „U” Cluj. Bilanţul este unul mai mult decât pozitiv. Echipa a câştigat cinci puncte şi nu a pierdut nicio partidă, Alpar Meszaros pare a fi „cartea cîştigătoare”, la stadion s-a amenajat o sală de forţă modernă, iar Universitatea „Babeş-Bolyai” a deschis porţile Parcului Sportiv „Iuliu Haţieganu” pentru ca „studenţii” să se poată antrena şi să efectueze cantonamentele de dinaintea partidelor. Toni Doboş nu intenţionează să se oprească aici şi are în vedere construirea unui baze sportive în comuna Feleacu!
De această dată, proiectul nu este unul utopic, aşa cum a fost cel din comuna Chinteni, gândit, proiectat şi apoi abandonat de fosta conducere a clubului.
Nicolae Balea, viceprimarul comunei Feleacu este un suporter declarat al Universităţii Cluj şi printr-un prieten a ajuns să-l cunoască pe Anton Doboş. Din vorbă în vorbă, Nicolae Balea şi Toni Doboş au ajuns să discute şi despre zestrea clubului, una „sublimă, dar care lipseşte cu desăvârşire.” Lipsa unei baze sportive şi a unui hotel-restaurant constituie următoarele proiectul preşedintelui Doboş, iar primarul Feleacului, Ioan Tanţău, şi Nicolae Balea sunt dispuşi să-i dea o mână de ajutor. În urmă cu aproximativ patru săptămâni, Doboş a fost invitat de Tanţău şi Balea să inspecteze împrejurimile comunei pentru găsirea terenului unde urmează să fie construită baza sportivă.

7 hectare pentru „U”

Primăria comunei Feleacu deţine mai multe suprafeţe de teren şi este dispusă să-i dea lui Toni Doboş o mână de ajutor în vederea construirii unei moderne baze sportive. „I-am arătat domnului Doboş un teren de aproximativ 18 hectare, aflat în apropierea radarului aviatic. Pentru construirea bazei sportive are nevoie de 7 hectare de teren, iar noi suntem dispuşi să-l oferim. Acum, urmează să stabilim care este cea mai convenabilă formă juridică de asociere. Ştiu că domnul Doboş intenţionează ca baza sportivă să aibă 5 terenuri de antrenament, dintre care unul sintetic, hotel-restaurant, sală de forţă şi bazin de recuperare”, ne-a declarat Nicolae Balea, viceprimarul Feleacului.

„A venit cu nişte portughezi!”

Construirea bazei sportive „U” în Feleacu nu va putea începe decât după vinderea pachetului majoritar deţinut de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Cel mai probabil, cumpărătorul acţiunilor deţinute de CL va fi SC Impact SA, prin firma SC Intop. „Preşedintele Toni Doboş nu a venit singur să vadă terenul, ci a fost însoţit de câţiva oameni de afaceri portughezi. Cred că proiectul va fi realizat de respectivii portughezi, pentru că ne-au fost prezentaţi ca specialişti în construcţii. Totuşi, e puţin probabil ca lucrările să înceapă până la încheierea campionatului, situaţia de la club nefiind deloc clară. Domnul Doboş aşteaptă să vadă cine va fi noul patron al Universităţii”, a mai afirmat viceprimarul Feleacului.
Contactat telefonic, Anton Doboş a confirmat că are în vedere construirea bazei sportive. „Deocamdată, vă pot spune că doresc ca Universitatea să aibă o bază sportivă. Am informat anumite persoane despre intenţia mea şi aştept să văd cum şi cui se va vinde clubul. Nu trebuie uitat că şi Consiliul Local al comunei Feleacu trebuie să aprobe înstrăinarea terenului”, ne-a declarat Toni Doboş.

from informatia de cluj

Târg de catering, de miercuri la Expo Transilvania


Peste 70 de co mpanii participă la a şasea ediţie a expoziţiei Hotel & Catering, care începe miercuri 18 martie la complexul Expo Transilvania. Târgul se desfăşoară pe 2.500 metri pătraţi şi cuprinde două conferinţe tematice, conform unui comunicat de presă al Expo Transilvania. Hotel & Catering este un târg specializat în amenajări, dotări, echipamente şi servicii pentru hoteluri, restaurante, baruri, cluburi sau servicii de catering. „Este apreciat ca cel mai mare eveniment de profil din Transilvania”, se arată în comunicatul de presă remis de organizatori. Prima ediţie a târgului s-a desfăşurat în 2003.

from informatia de cluj


Universitatea, la Teatru

La evenimentul organizat de compania clujeana Oncos, unul dintre actionarii Universitatii Cluj, prilejuit de lansarea colectiei vestimentare "Interbella", ce va avea loc joi seara la Teatrul National, si-au anuntat prezenta si fotbalistii antrenati de Alpar Meszaros.

Studentii vor veni insotiti de prietene sau neveste, impreuna cu staff-ul tehnic si administrativ, special pentru a viziona si piesa de teatru "Logodnicele aterizeaza la Paris", in regia lui Florin Piersic, evenimentul-ancora al manifestarii.

"Este o piesa foarte apreciata de clujeni, regizata de unul dintre cei mai indragiti actori pe care ii are Romania. Ne-am gandit ca fotbalistilor nu le poate face decat bine participarea la o piesa de teatru, sa mai rupa din monotonia antrenamentelor", a declarat Radu Constantea, vicepresedintele "U" Cluj si reprezentantul Oncos in actionariat.

from citynews.ro

Sfat pentru Goga

Dorin Goga

Dorin Goga

ÎNDEMN Alpar Meszaros îi cere căpitanului Universităţii să nu se gândească la plecarea de pe „Moina” dacă vrea să ajungă la naţională

Evoluţiile decarului Universităţii din primele partide ale anului l-au propulsat pe acesta în topul listelor cu achiziţi ale „granzilor” din campionat, dar Meszaros îi cere vedetei sale să rămână cu picioarele pe pământ.

Dorin Goga nu a mai strălucit la Vaslui aşa cum o făcuse în Giuleşti, iar Alpar Meszaros se teme ca jucătorul exponenţial al Universităţii să nu fie luat de val. „Goga trebuie să rămână un jucător profesionist. Să se gândească doar la fotbal şi să nu mai citească ziarele sau să se uite doar la ştirile care îl dau transferat pe la echipele din Bucureşti.”, şi-a avertizat Meszaros elevul.

Tehnicianul lui „U” spune că cei care îi doresc pe Goga sau Merlier ar trebui să discute despre asta abia la vară şi consideră că cei doi nu sunt bulversaţi de zvonurile din ultima vreme. „Este normal ca echipele mari să-şi dorească jucători buni ca Dorin Goga sau Merlier, dar ei trebuie să se gândească doar la U până în vară”, le-a recomandat Meszaros elevilor săi.
from gsp.ro

"U" Cluj are o noua sala de forta

Fotbalistii lui "U" au inaugurat astazi sala de forta amenajata in incinta complexului "Ion Moina" si nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la cluburi de fitness private.

Ei au efectuat astazi un prim antrenament, cu un program de exercitii impus de preparatorul fizic Yucksel Yesilova.

Potrivit presedintelui clubului clujean, Toni Dobos, investitia a necesitat circa 50.000 de euro, iar aparatele la care vor lucra "sepcile rosii" au fost aduse din Italia. Lucrarea a fost finalizata in aproape doua saptamani.

from citynews.ro

Magic

Portarul Universităţii, Pieter Merlier, a fost omul meciului la Vaslui. Belgianul a avut 5 parade senzaţionale în repriza secundă

- Pieter, după meciul de la Rapid, ai reuşit o nouă prestaţie bună la Vaslui.
- Mă bucur că nu am primit gol. Pentru portar acest lucru este foarte important. Sper să continui să apăr bine şi să-mi ajut echipa să se salveze de la retrogradare.

- Se putea obţine mai mult decît un egal duminică?
- FC Vaslui este o echipă foarte bună. În prima repriză, am fost peste ei şi poate dacă reuşeam să marcăm altul ar fi fost rezultatul. După pauză, însă, au venit peste noi, ne-au presat, dar am rezistat. E mulţumitor egalul.

- Lobonţ pleacă în vară de la Dinamo şi numele tău a apărut deja pe lista succesorilor.
- Am auzit că există un interes din partea lor. Deocamdată, sînt la Cluj. Vreau să-mi fac treaba cît mai bine aici. Peste două luni o să văd unde continui.

- Cum comunici cu jucătorii din defensivă?
- E important pentru un portar să aibă în faţă o apărare bună. Fundaşii centrali de la "U" sînt foarte buni. Indiferent cine joacă, Bilica, Astorga, Şoltuz sau Cordoş, îmi dau încredere.

- Ai un program special de antrenament?
- Am învăţat foarte multe de la antrenorul de portari pe care l-am avut în Belgia la Waregem. Nu este o diferenţă foarte mare între antrenamentele de acolo şi cele de aici. Am stilul meu de antrenament, iar antrenorul cu portarii trebuie doar să mă menţină în formă.

- Urmează meciul cu Dacia Mioveni, o finală pentru evitarea retrogradării.
- Dacă nu cîştigăm pe teren propriu degeaba am bătut la Rapid şi am făcut egal la Vaslui. Cu Mioveni este un meci foarte important pentru noi şi dacă învingem avem şanse foarte mari să rămînem în prima ligă.


Nu mai e singur
În această seară va ajunge la Cluj şi logodnica lui Merlier, Anouk. "Sînt foarte fericit că nu voi mai fi singur. E greu să fii departe de iubită, de prieteni, de familie. Mă bucur că în cele din urmă va ajunge prietena mea, pentru că am umblat trei săptămîni după biletul de avion, în timp ce traseul Belgia-România nu durează mai mult de două ore", a spus Merlier.

Lăudat de Meszaros
Antrenorul "şepcilor roşii", Alpar Meszaros, a lăudat prestaţia de la Vaslui a portarului belgian. "Un portar ca şi Merlier nu a mai avut demult Clujul. E un cîştig foarte mare pentru noi. Este adevărat că prestaţiile lui bune se datorează şi fundaşiilor centrali, care îşi fac la fel de bine treaba", a precizat Meszaros.
from gsp.ro

Monday, March 10, 2008

Sorin Radoi sta o etapa

Fundasul dreapta al Universitatii Cluj, Sorin Radoi, va fi nevoit sa priveasca meciul cu Dacia Mioveni din tribune, fiind suspendat o etapa pentru cumul de patru cartonase galbene.

Radoi a primit ultimul cartonas galben in minutul 68 al intalnirii cu FC Vaslui, in deplasare, scor 0-0.

"Avem solutii pentru banda dreapta. Concurenta pe posturi a fost o prioritate pentru noi, iar acum suntem asigurati in aceasta privinta", a apreciat presedintele lui "U", Toni Dobos.

Silvasan va relua maine alergarile, francezul Boudarene este in continuare incert, in timp ce fundasul Andre Astorga va lipsi mai mult ca sigur duminica, cu Dacia Mioveni.

from citynews.ro

"U" a reluat colaborarea cu UBB

Clubul de fotbal "U" Cluj a regasit sprijin pe langa Universitatea Babes-Bolyai, fotbalistii clujeni fiind izgoniti din Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu" inca din timpul mandatului antrenorului Adrian Falub.

Rectorul UBB, Andrei Marga, s-a intalnit la sfarsitul lui februarie cu presedintele lui "U", Anton Dobos, iar discutia particulara dintre cei doi a avut pana la urma o finalitate. UBB a pus la dispozitia fotbalistilor clujeni terenul III din Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu", iar echipa urmeaza sa renunte la cazarea din timpul cantonamentelor la hotel "Sport" si va apela la stabilimentul de pe strada Plopilor, detinut de universitate.

"E oficial. UBB ne-a dat spre folosinta terenul III din iar echipa va intra cu doua zile in cantonament la hotelul din parcul studentesc. Universitatea este mama acestei echipei si este normal ca aceasta colaborare sa existe", a declarat pentru citynews.ro presedintele lui "U", Toni Dobos.

Facilitatile oferite de UBB nu se opresc aici, studentii legitimati la centrul de copii si juniori ai clubului urmand sa primeasca cate o camera.

from citynews.ro

Comedia erorilor pe obeliscurile Clujului


După cinci luni de la lansarea concursului de idei privind realizarea noului obelisc al oraşului, comisia desemnată de Primăria Cluj-Napoca a decis modelul câştigător. Autorul modelului a primit un cec de 6.500 de lei.

"Designul îmbină tradiţia istorică şi universitară a oraşului nostru. Turnul reprezintă tradiţia, iar celelalte elemente reprezintă modernitatea şi dimensiunea universitară a oraşului", a anunţat entuziast primarul Emil Boc.

Mai mulţi istorici clujeni au precizat, cu mai puţin entuziasm, că inscripţia în limba latină de pe obelisc nu este corectă: "CLAVDIOPOLIS CIVITA PRIMARIA". Mai exact, cuvântul "civita" e greşit, varianta corectă fiind "civitas". Asta în condiţiile în care comisia a deliberat cinci luni pentru găsirea unui câştigător şi din respectiva comisia au făcut parte şi istorici.

"E o tâmpenie"

"E o tâmpenie modul în care s-a scris. Însemnă că atât cine a candidat cât şi juriul sunt nişte incompetenţi. Corect, latineşte se scrie: "CLAVDIOPOLIS CIVITAS PRIMARIA". Este denumirea folosită în secolul al XVII - lea şi înseamnă: Clavdiopolis, prima cetate sau cetatea cea mai importantă. Clavdiopolis este un nume folosit în Renaştere când toată Europa îşi căuta originea latină", a declarat pentru Clujeanul.ro profesorul Radu Ardevan, de la Catedra de Istorie veche şi Arheologie, din cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii Babeş-Bolyai.

Ardevan a mai susţinut că situaţia creată relevă nivelul scăzut de cultură al Clujului.

De aceeaşi părere este şi şeful secţiei de Istorie Medievală a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei. "Corect este CLAVDIOPOLIS CIVITAS PRIMARIA. E un nume renascentist, atribuit într-una dintre cele mai prospere perioade din istoria oraşului, cand Clujul era supranumit "oraşul-comoară" al Transilvaniei", a precizat Sălăgean.

În legătură cu semnificaţia cuvântului "Clavdiopolis", Sălăgean a susţinut: "E un nume inventat în Renaştere, când se presupunea că numele Clujului ar veni de la împaratul Claudius. E o denumire acceptată de toate etniile oraşului, care transcede apartenenţele şi diferendele interetnice. Este exemplu al unei aspiraţii către multiculturalism, ilustrând spiritul "oraşului comoară".

"Nu este modelul definitiv"

"Nu este modelul definitiv. Este modelul ales din concurs şi acesta va fi verificat înainte de a fi plasat efectiv obeliscul", a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca, Raimonda Boian.

Aceasta în condiţiile în care Boc a declarat, vineri, în coinferinţa de presă că noile obeliscuri vor fi gata în luna martie.

Unul dintre membrii Comisiei care a desemnat câştigătorul concursului de idei, sculptorul Radu Moraru, a susţinut că pe macheta analizată nu era nicio inscripţie în afară de Cluj-Napoca.

"Dintre machetele analizate, a fost cea mai bună. Am fost mai mulţi specialişti care am analizat din punct de vedere platic macheta. Pe turn nu era scris decât Cluj-Napoca, nu am văzut nicio inscripţie în limba latină. Probabil că după ce am analizat noi au venit tot felul de oameni din Primărie cu tot felul de idei", a susţinut Moraru.

Obeliscul nu e obelisc

Specialiştii au mai arătat că este greşită denumirea de obelisc. În DEX se arată că acesta este un "monument comemorativ de origine egipteană, de forma unui stâlp înalt şi ascuţit la vârf, alcătuit de obicei dintr-un singur bloc de piatră şi acoperit cu inscripţii".

Arhitectul de la Planwerk, Eugen Pănescu, a precizat că nu este vorba despre un obelisc, ci despre monumentul care marchează intrarea în oraş. "De obicei, obelisc este un patrulater ascuţit cu mai multe muchii, care se termină într-un vârf de piramidă ascuţit. Totuşi, uneori se acceptă să fie şi rotund", a susţinut Pănescu.
from clujeanul.ro

Porumboiu e fiert

Jovanovic si Bukvic (în galben) au fost actorii principali în încăierarea de la finalul partidei

Jovanovic si Bukvic (în galben) au fost actorii principali în încăierarea de la finalul partidei

Adrian Porumboiu crede că nici Ioniţă, dar nici asistentul Roşu nu pot arbitra mai sus de Liga a III-a.

„Lupescu să aibă grijă mai mare atunci când face delegările! Să-i cheme la el pe arbitri, ca să vadă dacă sunt în deplinătatea facultăţilor mintale! Cu Lupescu nu am vorbit la telefon după meci, dar l-am sunat pe un mare şmecher din Comisia Centrală a Arbitrilor, care nu promovează arbitri, ci buruieni de ani mulţi!”, s-a dezlănţuit Porumboiu, continuând apoi: „Acest Ioniţă are faţă de oligofren! Mi-era frică să nu facă vreun accident locomotor, pentru că trebuia să-i aducem un cărucior ca să arbitreze din el! Nu numai pe noi ne-a dezavantajat, ci şi pe Cluj. A venit cu tema făcută. Dacă pierdeam nouă puncte în acest meci, nu eram mai supărat decât acum! Lupescu să-l cheme la el ca să vadă ce moacă are! Să-i pună poza pe birou şi, dacă îi va plăcea cum arată, să-l ţină acolo!“.

Dincolo de furia lui Porumboiu, meciul de la Vaslui a însemnat doar o zbatere în zadar a elevilor lui Dorinel Munteanu. Temwanjera, Frunză şi Bukvic au ratat ocazii bune de poartă, în vreme ce Clujul a mizat pe cartea apărării, nereuşind să ameninţe în niciun fel poarta lui Hăisan. În minutul 85, jucătorii celor două echipe s-au încăierat în masă după un incident provocat de Claudiu Răducanu si Sorin Frunză.

Dorinel Munteanu antrenor FC Vaslui
: Rezultatul de astăzi mi se pare echitabil. Nu mai putem călca strâmb. Avem nevoie de şase puncte pentru a rămâne în cursa pentru UEFA


from prosport.ro

Contraatac pe ritm de Queen

Fotbalul a fost un sport necunoscut pentru locuitorii oraşului Vaslui pânã în 2002, când Adrian Porumboiu s-a sãturat sã comenteze la diferite emisiuni TV gafele de arbitraj şi a înfiinţat o echipã de fotbal.

în aceste condiţii, este normal ca publicul sã nu fie tocmai un fin cunoscãtor al fenomenului. Tocmai de aceea, crainicul stadionului “Municipal” a încercat ieri cu disperare sã-i determine pe spectatori sã-şi încurajeze echipa, un lucru destul de obişnuit pe arenele nou intratelor în Liga I.

Mai ciudat a fost cã, pe lângã încurajãri, Mardare şi compania erau însoţiţi la anumite faze şi de muzica celor de la Queen, o premierã ineditã pentru fotbalul autohton, însã o practicã interzisã de regulamentele Federaţiei.
from ziua de cluj

Sunday, March 9, 2008

Canta: "Piticul ăla care umblă prin nori e de vină"

"Dacă săptămâna viitoare nu vom avea un răspuns la contestaţia depusă de Institutul Carpaţi Proiect, vom cere daune societăţii pentru că a contestat în mod nefondat licitaţia", a susţinut consilierul judeţean Dan Canta, care este şi preşedintele Comisiei de licitaţie pentru proiectarea noului stadion care va lua locul arenei "Ion Moina".

În urmă cu două săptămâni, Carpaţi Proiect a contestat la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) licitaţia în urma căreia Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost desemnată câştigătoarea contractului de proiectare a noului stadion.

"Contestaţie nefondată"

"Ei (Carpaţi Proiect - n.r.) au avut acces la toate datele legate de caietul de sarcini. În ziua deschiderii ofertelor i-am întrebat dacă caietul de sarcini este în regulă şi au zis: "da". Acum ei contestă caietul de sarcini", explică Dan Canta.

Acesta precizează că, pe de o parte, contestaţia Carpaţi Proiect este tardivă şi pe de altă parte, nefondată. "Au depus contestaţia cu o zi întârziere. Îmi pare rău pentru ei", a precizat Canta. "Contestaţia e nefondată. Ei au făcut referire la cei doi membri ai comisiei, Ioan Petran şi Radu Spânu, care sunt şi cadre didactice la UTCN. Este adevărat, însă ei s-au retras înainte de analizarea ofertelor. Totodată, noi le-am cerut o serie de explicaţii în scris vizavi de ofertă, însă nu ne-au trimis nimic", a explicat consilierul judeţean.

"Piticul este de vină"

"Ne blochează licitaţia fără niciun motiv. Noi puteam deja semna contractul cu UTCN şi să ne apucăm de treabă. O să cerem sancţionarea Carpaţi Proiect pentru contestaţie nefondată. Legea ne permite", a arătat Canta.

Acesta şi-a manifestat neîncrederea faţă de arbitrajul ANRMAP. "Ne-au făcut nouă mari probleme şi înainte. Nu e de mirare pentru că este condus de PDL-işti, care încearcă prin orice mijloc să ne creeze probleme. PIticul ăsta care umblă prin nori ne-a oprit şi înainte să facem stadionul", a mai spus Canta.

Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Dan Canta.
from clujeanul.ro

Meszaros: "Sunt nemultumit de rezultat"

In conferinta de presa de dupa meciul FC Vaslui - "U" 0-0, antrenorul clujenilor, Meszaros Alpar, a declarat ca nu l-a multumit rezultatul de egalitate.

"Sunt nemultumit de rezultat. Puteam sa castigam, pentru ca am ratat 4-5 ocazii clare si am dominat net prima repriza. In a doua parte a jocului a fost normal ca Vasluiul sa vina peste noi, pentru ca au jucat acasa. Felicit echipa pentru daruirea de care a dat dovada in acest meci", a explicat tehnicianul.

Nici Dorinel Munteanu nu s-a aratat satisfacut de rezultat. "Rezultatul este echitabil, dar nu ma multumeste, pentru ca au fost trei puncte in joc, care erau foarte importante in indeplinirea obiectivului nostru. Sunt nemultumit de jocul din prima repriza, iar in a doua oaspetii au recurs la faulturi si trageri de timp. Trebuia sa marcam, pentru ca am avut ocazii clare, dar am avut si ghinion. E al doilea joc fara gol si asta ma ingrijoreaza", a adaugat Munteanu.
from citynews.ro

Am facut supa cu "Vegeta"

"U" Jolidon a invins astazi pe HC Podravka Vegeta Koprivnica (Croatia), la sase goluri diferenta (33-27), in sferturile de finala ale Cupei Cupelor la handbal feminin 2008. Diferenta putea fi si mai mare, dar din pacate in aparare a lipsit concentrarea, iar in atac s-au gresit multe pase. FELICITARI FETELOR!

HAIDE "U"!

p.s. Pacat ca organizarea a fost de 2 lei. a fost oprit meciul de fotbal inainte cu 3-4 minute de final. RUSINE!

Merlier, excepţional! (Vaslui - U Cluj 0-0)

FC Vaslui şi U Cluj au terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată în cadrul etapei a 22-a a Ligii 1. Cel mai bun jucător de pe gazon a fost portarul belgian al clujenilor, Merlier. El s-a dovedit providenţial în mai multe rânduri. Frunză, Jovanovici sau Temwanjera s-au întrecut în ratări.

De cealaltă parte, clujenii au încercat mai multe faze de contra-atac şi puteau da lovitura în minutul 80. Pasa lui Goga spre Claudiu Răducanu a fost deviată în ultimul moment de Andronic.

La finalul meciului, tehnicianul ardelenilor, Alpar Meszaros s-a declarat mulţumit de prestaţia jucătorilor săi şi a spus că este convins că pot evita retrogradarea:"Îmi felicit jucătorii pentru jocul prestat, se vede că am devenit o familie. Acum avem şanse foarte mari să evităm retrogradarea. Suntem neînvinşi de trei meciuri şi cred că putem spera".

Sorin Frunză, căpitanul vasluienilor, a declarat: "Trebuia să câştigam, am dominat tot meciul. nu ştiu ce se întâmplă la echipă. O să discutăm cu toţii, deşi eu nu cred că este vorba de o pasă proastă. Trebuie să ne concentrăm mai mult, iar rezulattul de la Galaţi este decisiv. Nu vreau să mă gândesc că nu vom lua toate punctele."
from gsp.ro

Schimbul doi

Merlier a aparat extraordinar in Giulesti, cand U Cluj s-a impus pe terenul Rapidului (2-1)
Lobonţ va pleca la vară, iar Dinamo caută deja un înlocuitor. Belgianul Merlier, de la U Cluj, va fi monitorizat atent

O prestaţie excelentă cu Rapid în urmă cu două săptămîni şi contribuţia majoră la victoria cu 2-1 în Giuleşti l-au promovat pe portarul Pieter Merlier în ochii acţionarilor dinamovişti. Fotbalistul de 29 de ani va fi monitorizat extrem de atent de către "cîini" în dorinţa de a-l aduce la vară în Ştefan cel Mare.

Plătit cu 2.700 de euro pe lună, belgianul a sosit în această iarnă la U Cluj, a jucat toate cele 180 de minute ale acestui sezon în tricoul "şepcilor roşii" şi are o clauză contractuală, cum că dacă echipa retrogradează la vară, poate pleca gratis la oricare altă formaţie.

Merlier a intrat în atenţia roş-albilor ca variantă de schimb pentru plecarea lui Bogdan Lobonţ din Ştefan cel Mare, ce se va materializa după Euro 2008. Şefii i-au transmis internaţionalului de 30 de ani că nu se vor opune unui transfer în străinătate, iar Lazio şi Werder Bremen sînt în continuare interesate de Lobby. Nici rezerva de acum a românului, letonul Denis Romanovs, n-ar mai continua la Dinamo, dorind să revină în ţara natală.

Trei lucruri despre Merlier

- A început fotbalul la 7 ani în Belgia, la juniorii lui Waregem, pentru care a evoluat 20 de ani! În vară a ajuns la Maccabi Herzliya (prima ligă israeliană), dar a fost foarte puţin folosit, în iarnă ajungînd la U Cluj.
- Este poreclit "Merlin", după numele vrăjitorului care, spune legenda, a vegheat asupra regelui Arthur. Jucătorul se amuză: "Îmi place să fac minuni în poartă!"
- Idolul său este fostul mare goal-keeper belgian Michel Preud'homme. Dar îl place şi pe Lobonţ! "Este unul din preferaţii mei, îl ştiu de cînd juca la Ajax. E o adevărată felină, are tehnică, reflexe, e aproape complet".
from gsp.ro