Sunday, March 9, 2008

Schimbul doi

Merlier a aparat extraordinar in Giulesti, cand U Cluj s-a impus pe terenul Rapidului (2-1)
Lobonţ va pleca la vară, iar Dinamo caută deja un înlocuitor. Belgianul Merlier, de la U Cluj, va fi monitorizat atent

O prestaţie excelentă cu Rapid în urmă cu două săptămîni şi contribuţia majoră la victoria cu 2-1 în Giuleşti l-au promovat pe portarul Pieter Merlier în ochii acţionarilor dinamovişti. Fotbalistul de 29 de ani va fi monitorizat extrem de atent de către "cîini" în dorinţa de a-l aduce la vară în Ştefan cel Mare.

Plătit cu 2.700 de euro pe lună, belgianul a sosit în această iarnă la U Cluj, a jucat toate cele 180 de minute ale acestui sezon în tricoul "şepcilor roşii" şi are o clauză contractuală, cum că dacă echipa retrogradează la vară, poate pleca gratis la oricare altă formaţie.

Merlier a intrat în atenţia roş-albilor ca variantă de schimb pentru plecarea lui Bogdan Lobonţ din Ştefan cel Mare, ce se va materializa după Euro 2008. Şefii i-au transmis internaţionalului de 30 de ani că nu se vor opune unui transfer în străinătate, iar Lazio şi Werder Bremen sînt în continuare interesate de Lobby. Nici rezerva de acum a românului, letonul Denis Romanovs, n-ar mai continua la Dinamo, dorind să revină în ţara natală.

Trei lucruri despre Merlier

- A început fotbalul la 7 ani în Belgia, la juniorii lui Waregem, pentru care a evoluat 20 de ani! În vară a ajuns la Maccabi Herzliya (prima ligă israeliană), dar a fost foarte puţin folosit, în iarnă ajungînd la U Cluj.
- Este poreclit "Merlin", după numele vrăjitorului care, spune legenda, a vegheat asupra regelui Arthur. Jucătorul se amuză: "Îmi place să fac minuni în poartă!"
- Idolul său este fostul mare goal-keeper belgian Michel Preud'homme. Dar îl place şi pe Lobonţ! "Este unul din preferaţii mei, îl ştiu de cînd juca la Ajax. E o adevărată felină, are tehnică, reflexe, e aproape complet".
from gsp.ro

No comments: