Wednesday, March 12, 2008

Premieră: Boc a anunţat că va dispune anularea unei autorizaţii de construire

La sesizarea locatarilor de pe strada Dorobantilor nr. 96 privind nerespectarea regulilor de urbanism, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat, miercuri dimineaţa, că va anula autorizaţia de construireal proiectului Pelliar Business Center.

Reclamaţiile vecinilor au început încă din 1996, însă nu se putea acîiona până ce nu exista un fapt real, concret, pentru a se putea dovedi neregulile. Miercuri dimineaţă însă, ieri au ieşit în stradă, obligându-l pe Emil Boc să vină la faţa locului. În urma discuţiilor pe care acesta le-a purtat cu locatarii nemulţumiţi şi reprezentantul firmei care realizează investiţia, Incersion SRL, Onişor Bodiu, primarul a anunţat că va anula autorizaţia de construcţie pentru proiectul Pelliar Buisness Center. Dacă autorizaţia eliberată de Primăria Cluj-Napoca va fi anulată, acest lucru va reprezenta o premieră pentru oraş.

Motivul invocat de Emil Boc în motivare deciziei sale e faptul că firma a prezentat Primăriei un alt plan decât cel pentru care s-a început, în realitate, construcţia. Mai mult,
Boc a promis că va trimite o scrisoare Ordinul Arhitecţilor prin care va cere interzicerea folosirii semnăturii pe alte proiecte a arhitectului Marius Ardelean, cel care a realizat proiectul.

Proiectul imobilului Pelliar Business Center, manager Incersion SRL, prevedea o construcţie cu parter şi 8 etaje, dar construcţia a început pentru unul parter şi 10 etaje. Această diferenţă încalcă gradul de ocupare al terenului disponibil, afectând vizibilitatea locatarilor din blocul alăturat, respectiv Dorobanţilor 96.

Proprietarilor le rămân două alternative, să atace decizia în instanţă sau să se prezinte cu un alt proiect spre avizare, care să respecte regulamentul de urbanism.

Responsabilul cu realizarea proiectului, Onişor Bodiu, a declarat că el nu ştia de neregulile pe care locatarii de pe Dorobanţilor le-au sesizat la Primăria Cluj-Napoca, dar nici ştie cum o să procedeze pe viitor.
from clujeanul.ro

No comments: