Sunday, March 9, 2008

Canta: "Piticul ăla care umblă prin nori e de vină"

"Dacă săptămâna viitoare nu vom avea un răspuns la contestaţia depusă de Institutul Carpaţi Proiect, vom cere daune societăţii pentru că a contestat în mod nefondat licitaţia", a susţinut consilierul judeţean Dan Canta, care este şi preşedintele Comisiei de licitaţie pentru proiectarea noului stadion care va lua locul arenei "Ion Moina".

În urmă cu două săptămâni, Carpaţi Proiect a contestat la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) licitaţia în urma căreia Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost desemnată câştigătoarea contractului de proiectare a noului stadion.

"Contestaţie nefondată"

"Ei (Carpaţi Proiect - n.r.) au avut acces la toate datele legate de caietul de sarcini. În ziua deschiderii ofertelor i-am întrebat dacă caietul de sarcini este în regulă şi au zis: "da". Acum ei contestă caietul de sarcini", explică Dan Canta.

Acesta precizează că, pe de o parte, contestaţia Carpaţi Proiect este tardivă şi pe de altă parte, nefondată. "Au depus contestaţia cu o zi întârziere. Îmi pare rău pentru ei", a precizat Canta. "Contestaţia e nefondată. Ei au făcut referire la cei doi membri ai comisiei, Ioan Petran şi Radu Spânu, care sunt şi cadre didactice la UTCN. Este adevărat, însă ei s-au retras înainte de analizarea ofertelor. Totodată, noi le-am cerut o serie de explicaţii în scris vizavi de ofertă, însă nu ne-au trimis nimic", a explicat consilierul judeţean.

"Piticul este de vină"

"Ne blochează licitaţia fără niciun motiv. Noi puteam deja semna contractul cu UTCN şi să ne apucăm de treabă. O să cerem sancţionarea Carpaţi Proiect pentru contestaţie nefondată. Legea ne permite", a arătat Canta.

Acesta şi-a manifestat neîncrederea faţă de arbitrajul ANRMAP. "Ne-au făcut nouă mari probleme şi înainte. Nu e de mirare pentru că este condus de PDL-işti, care încearcă prin orice mijloc să ne creeze probleme. PIticul ăsta care umblă prin nori ne-a oprit şi înainte să facem stadionul", a mai spus Canta.

Emil Boc nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de Dan Canta.
from clujeanul.ro

No comments: