Friday, February 15, 2008

Meszaros: "Suntem mai tari decat in tur"

Universitatea Cluj s-a reintors in aceasta seara acasa dupa terminarea cantonamentul din Antalya, unde s-au pregatit timp de doua saptamani.

Atat antrenorul Alpar Meszaros cat si presedintele-manager Toni Dobos s-au declarat optimisti la sosire si au cazut de acord asupra faptului ca "Sepcile rosii" vor avea alta fata la reluarea campionatului.

"Au fost multi jucatori in probe, dar am reusit sa-mi fac o parere despre intregul lot. Consider ca echipa este mai puternica decat cea din tur. Mai avem o saptamana sa ne pregatim si cred ca putem bate in Giulesti. Chiar daca nu am jucat cu echipe cunoscute, am intalnit adversari puternici si ma bucur ca am revenit in tara fara nicio accidentare, lucru cu care nu multe echipe din Romania se pot lauda. Bayano, Radoi si portarul belgian sunt plusuri pentru echipa si ne pot ajuta", a spus Meszaros la sosire.

Toni Dobos s-a aratat multumit de campania de achizitii, avand in vedere criza financiara prin care clubul trece. "Echipa deocamdata nu arata cum doresc, dar va arata. Universitatea poate castiga oriunde in tara, dar poate si sa piarda. Eu nu voi apasa pe butoane, dar o sa avem 27 de jucatori care pot sa o faca. Mi-as fi dorit foarte mult jucatori, dar atunci cand ai buzunarele goale e foarte greu sa alegi", a declarat Dobos.

In lotul clujean ce a ajuns in aceasta seara la Cluj s-a aflat si brazilianul Bayano, printre ei strecurandu-se si Brito (despre care oficialii lui "U" afirmau ca au renuntat la el) dar si un jucator de culoare, despre care Toni Dobos nu a vrut sa declare nimic.
from citynews.ro

ROMANI ADEVARATI RELOADED



Cum poti fenta o amenda de circulatie?

citynews.ro va prezinta o metoda cum sa scapati, fara sa incalcati legea, de amenzile date de Politia rutiera, Politia de ordine publica, Jandarmeria sau orice alta institutie a statului abilitata sa aplice sanctiuni contraventionale, celebrele amenzi.


De exemplu, un sofer este amendat de catre un agent de circulatie, mult prea zelos, ca a depasit linia continua. Amenda legala prevazuta de legea care reglementeaza circulatia pe drumurile publice este de 225 de lei, echivalentul a 4,5 puncte amenda si 6 puncte de penalizare.

Dupa constarea contraventiei de catre agentul de circulatie, acesta are obligatia sa va intrebe daca aveti de facut observatii. Sfatul citynews.ro este sa spuneti ce anume observatii aveti de facut, cea mai des folosita de foarte multa lume este urmatoarea "constatarea nu corespunde adevarului" care trebuie mentionata de politist.

Urmatorul pas legal care trebuie facut de politist este sa va intrebe daca doriti sau nu sa semnati procesul verbal si sa luati un exemplar.

Putina lume stie ca ordonanta de urgenta a Guvernului 2/2001, privind regimul juridic al contraventiilor, lasa multe portite pentru ca amenda sa nu mai fie achitata niciodata.

Daca soferul depistat ca a incalcat Codul Rutier refuza sa semneze procesul verbal, agentul este obligat sa aduca un martor, cu care, atentie, se va putea face doar dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal si a primi un exemplar, nu de atestare a savarsirii contraventiei.

In fata acestei situatii, procesul verbal va fi trimis la domiciul soferului, unde trebuie sa ajunga in maxim de 30 de zile. Articolul 27 din OUG 2/2001, prevede ca una din cele doua posibilitati de comunicare a procesului verbal va fi prin posta, cu confirmare de primire. Acest lucru presupune ca destinatarul / soferul sau pietonul trebuie sa semneze de primire a procesului verbal. Daca nu este acasa sau daca locuieste la alta adresa decat cea din buletin o perioada de zece zile sau pur si simplu nu merge la Posta sa ridice procesul verbal si sa semneze, documentul va fi trimis inapoi la Politie. Posta pastreaza corespondenta vreme de 10 zile.

In acest caz Politia Rutiera fie retrimite documentul prin Posta fie aplica cea de-a doua varianta de comunicare prevazuta de acelasi articol 27, "prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces verbal semnat de cel putin un martor".

Portita legala de scapare care se afla in Ordonanta 2/2001, este prevazuta de art. 14. Acest articol stabileste ca "executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii" (adica data cand a fost scris / intocmit de politist).

Cu alte cuvinte, daca Politia nu poate face dovada ca v-a comunicat procesul verbal in termen de 30 de zile, sub semnatura dvs., amenda de 225 de lei nu mai poate fi executata de catre Directia Finantelor Publice.

Alte sfaturi pentru a evita amenda pentru camerele radar de pe drumul Cluj - Turda:
- Pentru radarele fixe puteti alege un nume dintr-un necrolog, din orice ziar, al unei persoane care a decedat dupa data depistarii si comunicati Politiei, ca si asa nu au cum sa constatate ca nu e asa. Acest nume il puteti trece in invitatia pe care o primiti de la Politia Rutiera de a comunica numele persoanei care a condus autoturismul depistat ca a circulat peste limita legala. De mentionat ca fotografiile facute de camerele radar surprind autoturismul doar din spate, deci identificarea soferului dupa fata nu poate fi efectuata. In acest caz, Politia Rutiera NU poate aplica sanctiunea si NU poate face dovada ca persoana decedata trecuta de dvs. in invitatie a condus sau nu autoturismul.
- Trimiteti instiintarea cu plata la destinatar, adica sa plateasca Politia cand primeste scrisoarea cu datele persoanei careia i-ati incredintat masina. In acest caz Politia nu va achita taxele si plicul se intoarce la dvs. Asa aveti dovada ca ati comunicat, dar pe banii Politiei, care nu vrea sa platesca si scapati!

citynews.ro

Nemţii ridiculizează Clujul într-un reportaj difuzat de televiziunea SAT 1


Televiziunea germană SAT 1 a prezentat, săptămâna trecută, România, în cadrul unui reportaj legat de relocarea fabricii Nokia, ca şi cum aceasta ar fi o ţară din lumea a treia. Nemţii au trimis un reporter special la Jucu, sub pretextul că ar dori să se angajeze la fabrica de telefoane mobile de aici. Acesta se plânge de preţul taxiului, spune că românii merg cu căruţele pe stradă şi stau la cozi exact ca pe vremuri.

Reporter venit "să se angajeze"

"Nokia le-a propus angajaţilor să lucreze la fabrica din Jucu dacă cea din Germania se va închide", anunţă prezentatoarea jurnalului de ştiri de la SAT 1, anunţând că unul dintre reporterii lor speciali a făcut deplasarea până lângă Cluj pentru "a-şi încerca norocul".

Reporterul este prezentat încă de la îmbarcarea în avion, de pe aeroportul din Frankfurt, până la aterizarea la Cluj, de unde ia un taxi până la hotel. Ajuns în centru, pe Eroilor, el arată bonul de taxi şi se plânge că deşi România ar trebui să fie o ţară ieftină, a plătit 18 euro pentru drum.

Imaginile arată oameni deplasându-se în căruţe, iar comentariul subliniază că în timp ce unii merg ca în vremurile de altădată, unii, destul de puţini, au maşini şi plătesc cam 1 euro pe litrul de benzină. În continuare, reportajul se opreşte asupra unor oameni care stau la coadă să cumpere aripi de pui proaspete, iar apoi jurnalistul gustă brânză de la o tarabă din Piaţa Mărăşti. "Acum a venit firma Nokia şi a oferit locuri de muncă, dar în câţiva ani va pleca şi se va muta altundeva", comentează o vânzătoare din piaţă, căreia reporterul i se adresează în germană.
Nu s-a descurcat cu compostarea biletului

Reporterul se urcă apoi într-un autobuz şi are dificultăţi în a-şi composta biletul, apoi se declară uimit de faptul că sunt inscripţii în germană în mijlocul de transport. Jurnalistul caută "birourile" Nokia din Cluj şi ajunge, fără multe dificultăţi, spune el, chiar la cele două directoare, însă acestea, adaugă reporterul, nu vor să discute cu un german în căutarea unui loc de muncă.

Încercând să-i prezinte pe oamenii din Jucu, reporterul ajunge "din întâmplare" într-o casă de rromi, aglomerată, despre care spune că nu au apă şi gătesc la o sobă improvizată în mijlocul camerei. În timp ce femeia, însărcinată în 4 luni, spune că după naştere vrea să se angajeze la Nokia, bărbatul subliniază că nu e vina românilor că nemţii au rămas fără serviciu la Nokia, şi că şi aici sunt destui şomeri.

Reporterul îi întreabă, tot în germană, pe câţiva ţărani, unde e Nokia, iar aceştia îl duc la fabrică cu căruţa, unde "se înţelege" nemţeşte cu un muncitor de pe şantier care îi spune că nu e voie să filmeze sau să intre acolo fără cască de protecţie. Concluzia jurnalistului e însă că nici cei de la Goldbeck, care construiesc fabrica, nu vor muncitori germani.

Reportajul se încheie cu imaginea reporterului urcând iar în căruţă, în timp ce comentariul prezintă concluziile: "muncitorii români vor face telefoane pe bani puţini, iar neamţul trebuie să se întoarcă acasă, între oameni (sublinierea redacţiei)".
from clujeanul.ro

29 de divorţuri, patru cãsãtorii şi zeci de probe

În vreme ce unii clujeni şi-au jurat iubire veşnicã, alţii s-au despãrţit definitiv de Valentine’s Day.
Singurele locuri în care nu a pãtruns ieri nebunia Zilei Îndrãgostiţilor au fost sãlile 102 şi 16 de la Judecãtoria Cluj-Napoca. În timp ce primarul Emil Boc oficia cãsãtorii de o zi în stradã, judecãtoarele Veronica Isacu şi Daniela Cãtunã pronunţau divorţuri. La Judecãtorie au fost pe rol ieri 29 de divorţuri, iar la Starea Civilã s-au oficiat patru cãsãtorii.

Ziua de 14 februarie, în care se sãrbãtoreşte de câţiva ani şi în România Valentine’s Day (Ziua îndrãgostiţilor), a început la Judecãtoria Cluj-Napoca la ora 9.00, cu îmbulzealã mare la sãlile de judecatã. Zeci de cupluri s-au prezentat ieri \n instanţã pentru a-şi anula certificatele de cãsãtorie.

La sala 102 au fost pe rol 14 divorţuri. Cu toate acestea, şedinţa nu a durat mult, la ora 11.00 judecãtoarea Veronica Isacu retragându-se din salã. “Am avut şedinţã uşoarã azi, pentru cã s-au înţeles pãrţile între ele. Au fost numai divorţuri de acord, care se pot depune dupã un an de la cãsãtorie”, a explicat judecãtoarea.

Aceasta a precizat cã foarte multã lume se bucurã când se pronunţã un divorţ. Ieri s-au pronunţat nouã din cele 14 divor]uri judecate la sala 102. Cei implicaţi nu au dorit sã comenteze cum au ajuns la divorţ. “Cele mai întâlnite motive de divorţ sunt violenţa în familie, adicã el dã cu paru, cu halba sau cu ce apucã, şi faptul cã unul dintre soţi pleacã la muncã în strãinãtate.

Paradoxal, pentru cã se presupune cã oamenii pleacã sã munceascã în altã ţarã pentru bunãstarea familiei, în ultima vreme cele mai multe cupluri se despart pentru cã cel plecat sau cel care rãmâne îşi gãseşte pe altcineva”, a declarat preşedintele Judecãtoriei, Gabriel Nãsui, judecãtor în cauze civile.

Alţi judecãtori au amintit ca motive de divorţ nepotrivirea de caracter între soţi, lipsa banilor şi înşelarea partenerului, care trebuie doveditã cu martori.

Valentine’s Day nu conteazã în instanţã

O atmosferã mai tensionatã am regãsit la sala 16 a Judecãtoriei, unde cauzele au durat mai mult. Din 34 de procese desfãşurate ieri, 15 au fost divorţuri, iar restul, partaje. O bãtrânã audiatã ca martor a expus un motiv de divorţ atipic: “Fiul meu e nemulţumit.

Ea are douã servicii, el lucreazã în schimburi. Cu fetiţa stã când are timp”. Un martor în alt divorţ a prezentat o situaţie diferita: “El o jigneşte şi spune de ea cã lipseşte prea mult de acasã. Reclamanta vrea sã plece la lucru afarã, pârâtul nu e de acord”. “Cauza rãmâne în pronunţare”, a conchis judecãtoarea Daniela Cãtunã.

La ieşirea din sala de judecatã, cuplul nu a dorit sã vorbeascã despre Ziua îndrãgostiţilor: “Chiar nu-i momentul”. “Aici (la Judecãtorie – n. red.) se dau termene şi de Buna Vestire. Ar putea sã ţinã (judecãtorii – n. red.) cont de anumite zile”, a precizat o avocatã.

“Pentru o viaţã, nu pentru o zi”

în timp ce se pronunţau divorţuri la instanţã, pe artera care face legãtura între Palatul de Justiţie şi Casa Cãsãtoriilor primarul Emil Boc oficia, pe bandã rulantã, cãsãtorii de probã pentru o zi. La câţiva zeci de metri de cununiile fictive, în Casa Cãsãtoriilor a început la ora 14.00 oficierea a patru cãsãtorii “reale”. Marius şi Ligia Popa, în vârstã de 28, respectiv 23 de ani, spun cã au ales în mod special sã se cãsãtoreascã pe 14 februarie, de Ziua îndrãgostiţilor.

“Dar noi nu suntem pentru o zi, noi suntem pentru o viaţã”, spune Marius zâmbind. Douã persoane trecute de prima tinereţe, care s-au cãsãtorit, de asemenea, ieri, au precizat cã este o întâmplare faptul cã s-au cununat pe 14 februarie, afirmând cã nu ţin cont de o sãrbãtoare preluatã de la americani.
from ziua de cluj

Zeu roman în centrul Clujului

O statuie a Zeului Mercur a fost găsită în subsolul Şcolii “Ioan Bob”.
Un muncitor în construcţii din Cluj-Napoca a făcut în urmă cu două săptămâni o descoperire considerată de arheologi foarte valoroasă. Alin Lupu (foto) lucra la reabilitarea Şcolii “Ioan Bob” şi susţine că, întâmplător a dat peste o statuie, care s-a dovedit a fi a zeului roman Mercur.

Muncitorul care a găsit statuia, angajat al societăţii care lucrează la consolidarea şi reabilitarea şcolii, nu a dat semne că ar fi conştient de importanţa descoperirii sale. “Am decopertat podeaua din sala de sport şi în timp ce lucram acolo, în pământ, am găsit o statuie”, a povestit Alin Lupu. “Cam aşa era de mare!”, a încercat el să descrie statuia, arătând cu mâna o înălţime de puţin peste jumătate de metru.

Muncitorul şi-a anunţat imediat şeful, care, la rândul său, a chemat arheologii. O echipă a Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, condusă de muzeograful arheolog Adriana Isacu, s-a deplasat pe şantier, unde au fost demarate săpături ştiinţifice, care vor mai dura câteva zile. Cu toate că nu au dorit să ofere prea multe detalii despre statuie, arheologii clujeni susţin că aceasta reprezintă o valoare pentru istoria clujeană.

Mercur este Zeul Comerţului în mitologia romană. Alte statui care îl reprezintă au fost găsite, de-a lungul timpului, în lumea întreagă, primul templu dedicat acestuia datând din anul 495 î. Hr.

from ziua de cluj

Thursday, February 14, 2008

CRISTI DANCIA, OPERAT LA BOLOGNA

“U” CLUJ Fundasul stânga este în aceste zile la Bologna, la clinica Isokinetic, unde a fost supus unei interventii chirurgicale.

“Am vorbit cu el si accidentarea nu este atât de grava pe cât s-a crezut. El urmeaza acum un program de recuperare si doctorii urmeaza sa stabileasca perioada de absenta”, a declarat presedintele Toni Dobos. Cristian Dancia s-a accidentat în minutul 20 al partidei cu FC Gazovik.

from prosport.ro

BILICA A MARCAT DE LA 70 DE METRI!

Jucătorul Universităţii Cluj, Fabio Bilica, a reuşit joi să marcheze din propria jumătate de teren în meciul amical disputat de "şepcile roşii" în compania formaţiei letone FC Dinaburg Daugavpils, încheiat la egalitate, scor 2-2. Bilica l-a văzut ieşit 10 metri din poartă pe goalkeeperul advers şi l-a învins cu o boltă de 70 de metri. Cel de-al doilea gol al clujenilor a fost marcat de Bundea din lovitură liberă.

"U" Cluj: Merlier - Unguruşan, Bilica, Şoltuz, Coman - Bundea, S.Rădoi, Soporan, Budean - Goga, Silvăşan. În repriza secundă au mai jucat: Oltean - Suller, Baiano, Cordos, Iodi, Băd, Cl. Răducanu, Savu, Sabo, Dolha, Bus.
from prosport.ro

Meszaros: „Campanie de achizitii reusita!“

Stagiul de pregatire din Antalya se apropie de final. Alpar Meszaros trage primele concluzii dupa cantonamentul premergator reluarii campionatului, vorbind despre sansele „studentilor“ in prima etapa cu Rapid, despre campania de achizitii si viitorul echipei pe prima scena fotbalistica.

Meszaros este multumit de pregatirea echipei in cantonamentul din Antalya

Reporter: Domnule Meszaros, ati disputat pina acum cinci partide amicale. V-ati atins obiectivele?
Meszaros: Jocurile si antrenamentele au decurs foarte bine. Important pentru noi este psihicul jucatorilor. In momentul de fata trebuie sa-i aducem la o stare de concentrare maxima, pentru ca ne asteapta un campionat dificil, in care ne vom juca sansa pina la capat. Am mare incredere dupa acest cantonament.

V-a impresionat vreun fotbalist in mod deosebit?
Nu pot sa evidentiez pe nici unul dintre jucatorii mei. Evident, unii au fost cu un pas in fata altora, insa toti mai au timp pentru a dovedi ca merita un loc de titular. Ei trebuie sa dea maximum din potentialul lor in prima etapa, la Bucuresti, impotriva Rapidului. In aceasta situatie, sint convins ca putem face o figura frumoasa.

Cine v-a dezamagit?
Nu dau nume, pentru ca n-ar fi corect din partea mea.

Ati creionat un prim unsprezece cu care veti ataca a doua jumatate a campionatului?
Nu vom avea o formula de baza niciodata. Sint meciuri foarte multe si noi avem jucatori multi. Lupte pentru titularizare se dau la fiecare antrenament, pina in ziua partidei. Ma bucur pentru ca s-a creat concurenta pe fiecare post.

Sinteti multumit de noile achizitii? Multi fotbalisti au fost adusi din postura de jucatori liberi de contract.
Pentru posibilitatile financiare ale clubului n-am ce sa reprosez conducerii. Mergem la lupta cu ce avem. In aceste conditii nu cred ca puteam transfera fotbalisti mai valorosi. Per ansamblu, a fost o campanie de achizitii reusita.

Este posibil sa mai apara surprize in lotul Universitatii Cluj pina la meciul cu Rapid?
Nu cred. Eu ma gindesc ca nu vor mai aparea alte surprize. Vineri plecam de aici si vom continua antrenamentele acasa. Nu vad ce fotbalist s-ar mai putea integra in angrenajul echipei in doar 5 zile. Ar fi foarte greu, plus ca eu sint multumit de lotul pe care il am la dispozitie.

Amicale Antalya

„U“ Cluj - Gazonik 1-0
„U“ Cluj - Chunnam Dragons 0-0
„U“ Cluj - FK Andijan Taskent 1-0
„U“ Cluj - Pohang Steelers 0-2
„U“ Cluj - FC Harkov 0-2

from monitorul de cluj

Bilica, gol de la 65 de metri!

Universitatea Cluj a remizat in aceasta seara cu formatia letona FC Dinaburg Daugavpils, scor 2-2, in ultimul amical din cadrul stagiului de pregatire din Turcia.

Golurile clujene au fost marcate in prima repriza, Bilica reusind sa deschida scorul cu un sut puternic de la 65 de metri, catapultand mingea in vinclul portii adverse.

Zeno Bundea a fost cel care a dus scorul la 2-0, gratie unei lovituri libere bine executate din preajma careului advers.

Antrenorul Alpar Meszaros i-a folosit in prima repriza pe Merlier - Ungurusan, Bilica, Soltuz, Coman - Bundea, Radoi, Soporan, Budean - Goga si Silvasan.

La pauza, banca tehnica a schimbat intreaga garnitura de joc, singurii ce nu au evoluat in amicalul cu letonii find Nemanja Jovanovic si Andre Izepon Astorga.

from citynews.ro

Ambasadorul Azerbaidjanului la Cluj

Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Azerbaidjan in Romania, Eldar Hasanov, i-a facut astazi o vizita primarului Emil Boc. Scopul acesteia a fost de a consolida relatiile bilaterale, culturale si economice pentru dezvoltarea unor posibile parteneriate viitoare, in cadrul carora tara pe care o reprezinta sa faca investitii de peste 100 de milioane de euro.


Cu aceasta ocazie, ambasadorul Azerbaidjanului si-a exprimat intentia de a sprijini construirea unui centru pentru copiii fara adapost la Cluj, prin intermediul Fundatiei "Heydar Aliyev" in Romania.

De asemenea, impreuna cu Emil Boc, Eldar Hasanov s-a deplasat in cursul acestei zile la Centrul de Ingrijire si Asistenta Cluj, unde au oferit batranilor pachete cu alimente si produse de igiena.

from citynews.ro

Ultimul amical pentru "U" Cluj in Turcia

Elevii tehnicianului Alpar Meszaros vor disputa ultimul amical din cadrul stagiul de pregatire centralizat in Turcia, cu toate ca oficialii clubului Universitatea anuntasera doua astfel de jocuri programate pentru astazi.

Amicalul cu o echipa din liga a III-a germana a cazut, astfel incat "Sepcile rosii" vor da piept doar cu letonii de la Dinaburg Daugavpills.

Programat pentru ora 17, partida se vrea a fi edificatoare in cazul a doi jucatori aflati in probe. Mijlocasul Erison da Silva Santos "Bayano" si portarul belgian Pieter Merlier vor afla la sfarsitul celor 90 de minute daca l-au convins pe antrenorul Alpar Meszaros ca merita sa imbrace tricoul alb-negru.

Delegatia clujeana urmeaza sa soseasca in cursul serii de maine in Cluj-Napoca.

from citynews.ro

Petiţia anti-Valentine's Day online!

CLUJ-NAPOCA. Un student clujean, ajutat de doi prieteni, a iniţiat un protest inedit pe internet împotriva zilei de Valentine's Day!

Petiţia anti-Valentine's Day online!
Cei trei tineri spun că s-au hotărât să facă ceva pentru a schimba mentalitatea românilor pentru care ziua de Valentine's Day a devenit o sărbătoare naţională. Miruna Marinescu, Răzvan Mănescu şi Gabriel Ilie au decis anul trecut, în 13 februarie, să pornească o campanie anti-Valentine's Day şi, într-o singură zi, site-ul a fost lansat şi promovat prin messenger. Iniţiativa lor a fost susţinută anul trecut de sute de tineri, care şi-au postat părearea pe site. Aşa că cei trei şi-au propus să continue şi în acest an proiectul. „Vrem să ridicăm un semn de întrebare celor care au împrumutat acest obicei ca fiind o sărbătoare naţională”, a precizat Răzvan Mănescu, unul dintre fondatorii campaniei, care este student în anul cinci la Medicină Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca. Pe site-ul lor, http://www.antivd.mozo.ro, cei trei tineri susţin că „Nu îmi trebuie să inventez o zi ca să iubesc”. Numeroşi tineri care l-au accesat şi şi-au postat părerea susţin că Sfântul Valentin este o sărbătoare artificială. Pe de altă parte, sunt numeroşi şi cei care aprobă sărbătoarea Sfântului Valentin. „E un motiv de sărbătorit, o ocazie specială, când poţi să te simţi bine dacă ai cu cine”, crede Bogdan, student în anul doi.


Dragobetele vs. Sfântul Valentin
Preluat de la vechii daci, unde era un peţitor şi un naş al animalelor, românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de 24 februarie, iubire care ţine tot anul. Sărbătoarea de Valentine's Day, din 14 februarie este mai cunoscută la americani, ca fiind ziua în care iubiţii îşi dăruiesc felicitări speciale pentru această zi.

from clon.ro

BANCEU: 'NU AM AVUT BANI'



ALIN BANCEU Fostul sef al lui "U" recunoaste ca strategia gândita de el în vara s-a dovedit falimentara, dar spune ca nu a decis singur si dezvaluie ca nici nu a fost sustinut financiar asa cum i s-a promis

Alin Banceu regreta ca nu a reusit sa faca mai multe pentru “U”, dar spune ca n-a fost sustinut financiar. Fostul director general al Universitatii mai spune ca nu va reveni degraba în fotbal, deoarece prefera sa se ocupe de afacerile si de familia lui.

Domnule Banceu, Toni Dobos va acuza de management defectuos, punându-va în cârca pierderea lui Olar si Tudor. Ce parere aveti?
Nu consider ca declaratia lui Dobos este un atac la adresa mea. Oricine vine la “U” are de luptat cu conditii speciale, iar acestea difera de la caz la caz. Eu am încercat sa muncesc, dar, din pacate, lipsa banilor si-a pus amprenta pe activitatea mea si a colegilor mei. Daca am fi avut bani suficienti, situatia ar fi fost alta. Sunt convins ca fiecare dintre cei care lucreaza sau au lucrat la “U” iubeste acest club si încearca sa faca tot ce este mai bine.

Poate fi vorba despre un management defectuos în perioada în care erati directorul executiv al lui ”U”?
Se poate vorbi despre management defectuos pentru ca rezultatele arata acest lucru. In momentul când esti pe ultimul loc, este normal sa recunosti ca strategia nu a fost cea mai potrivita. In momentul când preiei o echipa, este normal sa îti asumi si greselile fostilor conducatori. Eu nu m-am lamentat când nu am reusit sa-i pastrez pe Szekely si Giurgiu. Intotdeauna pot fi gasiti vinovati, dar atunci n-am cautat sa gasim scuze, ci am preferat sa le prelungim contractele lui Goga si Cordos, fotbalistii exponentiali ai echipei de astazi. Eu am prevazut si faptul ca Andrei Muresan vrea sa plece si am vrut sa-l vând pe 150.000 de euro, dar nu a vrut el. In momentul de fata, fotbalistii nu mai sunt sclavii echipelor la care joaca.

"Olah si Tudor s-au simtit lezati"

Va simtiti vinovat pentru faptul ca "U" a ajuns sa se judece cu Olah si Tudor?
Vreau sa se înteleaga bine ca nu eu am facut contractele jucatorilor. Eu nu am avut puteri depline la “U” Cluj. Toate transferurile si toate contractele au fost facute cu acordul staffului tehnic si al Consiliului de Administratie. In momentul în care eu mi-am dat demisia, jucatorii aveau restante de o luna. Eu n-am avut probleme cu ei, pentru ca acceptau atunci acea întârziere de plata. Imi dovedisera buna-cuviinta. Probabil situatia s-a schimbat pentru ca fotbalistii s-au simtit lezati când clubul i-a pus pe liber. Sunt totusi jucatori cu nume si nu suporta sa fie scosi pe usa din spate.

Toni Dobos acuza si contractele foarte mari pe care le aveau unii fotbalisti. Aveati de unde plati acei bani?
Totul a fost raportat la bugetul de 4 milioane de euro care s-a aprobat la începutul sezonului. Din pacate, acest buget nu a fost respectat. Noi am transferat ceea ce am putut în acel moment si ne-am bazat pe bugetul de un milion de euro promis. Acesti bani nu i-am vazut niciodata însa. Ei au venit treptat si trebuia sa acoperim si salariile jucatorilor, si contributiile la stat. La momentul în care noi am transferat acei jucatori, toata lumea a convenit ca sunt fotbalisti buni. Din pacate, toti cei pe care i-am adus puteau sa dea mai mult.

Cum explicati diferenta mare dintre contractele jucatorilor?
Planul nostru era sa facem acea egalizare a contractelor în vara, dar nu s-a mai putut pune în practica din lipsa de fonduri. Astfel, egalizarea contractelor urma sa fie facuta treptat, pâna la finalul sezonului.

"Unii ne-au sustinut doar cu gura"

Care este cel mai mare regret dupa despartirea de “U” Cluj?
Regret ca în momentul promovarii am sperat ca-i vom atrage pe toti cei care pot sa ne ajute alaturi de noi. Nu ne-am folosit la maximum de acea emulatie a promovarii. Atunci era momentul ca echipa sa se vânda unui actionar cu obiective îndraznete. Asa, ne-am confruntat din nou cu lipsa banilor. Am plecat cu un gust amar si neîmplinit, pentru ca posibilitatile clubului nu s-au ridicat la nivelul obiectivelor noastre. Din pacate, nu se poate face performanta cersind. Ma asteptam ca tot ceea ce s-a hotarât în momentul promovarii sa se realizeze si multe persoane care ne încurajau sa ni se alature si sa nu fie lânga noi doar prin declaratii.

Se va salva echipa de la retrogradare?
Imi doresc din tot sufletul si le urez multa bafta tuturor celor care se afla acum la conducerea echipei. Dupa parearea mea, însa, nu evitarea retrogradarii ar trebui sa fie obiectivul principal, ci investitiile în infrastructura. Sunt îmbucuratoare semnalele ca se începe construirea unui nou stadion si a unei baze de pregatire. Eu am spus întotdeauna ca performantele sportive depaseau cu mult conditiile pe care le aveam.
from prosport.ro

Wednesday, February 13, 2008

Revine Dancia!

Dancia se întoarce la antrenamente în două săptămîni, deşi părea pierdut pentru "şepcile roşii". Proaspăt devenit jucătorul Universităţii, fundaşul stînga Cristian Dancia s-a accidentat chiar în primul amical al "studenţilor" din Turcia, cel din 4 februarie, cu ruşii de la Gazovik (1-0) şi a fost nevoit să revină în ţară. Din primele controale se estima că ex-timişoreanul va sta cel puţin 2 luni pe tuşă, iar oficialii Universităţii l-au adus în probe pe albanezul Amarildo Belisha pentru a completa banda stîngă a defensivei. Testat în amicalul de marţi cu formaţia ucraineană FC Harkov (0-2), Belisha nu a confirmat şi a fost trimis acasă.

După ce a efectuat un control medical la clinica Isokinetic din Bologna, Dancia îi linişteşte pe clujeni. "Nu e grav. Cei din Italia mi-au spus că este vorba de o entorsă ce nu a afectat ligamentele şi meniscul. Mai trebuie să lucrez la sală, iar peste două săptămîni voi putea juca", a spus Dancia. Astfel, fundaşul transferat în această iarnă ar putea debuta oficial pentru "şepcile roşii" în meciul cu UTA, din 1 martie.

from gsp.ro

Azi, două amicale


"U" Cluj va disputa astăzi două jocuri amicale, cu un adversar din liga a III-a germană şi cu Dinaburg Daugavpils, penultimul loc din prima ligă letonă. Cuplul de antrenori, Meszaros-Gherman, va rula două formule de echipe diferite pentru ca fiecare jucător să bifeze 90 de minute. În urma celor două jocuri, portarul belgian Pieter Merlier (28 de ani) şi mijlocaşul brazilian Erison da Silva Santos - "Bayano" (27 de ani) vor afla dacă rămîn în lotul clujenilor. "Studenţii" vor reveni mîine la Cluj.
from gsp.ro

Fãgetul, protejat de invazia betoanelor

Lovitură pentru investitorii imobiliari: 1.639 de hectare din zona Fãget au fost declarate situri protejate, prin includerea în reTeaua europeanã “Natura 2000”.
Peste 1.600 de hectare din zona Fãgetului au fost declarate arie protejatã de Ministerul Mediului. Conform reprezentanTilor Gãrzii NaTionale de Mediu (GNM), orice activitate din zonã, orice construcTie sau orice proiect imobiliar de amploare va fi supus unei stricte evaluãri de mediu. Ecologiştii clujeni spun cã astfel Fãgetul va fi protejat de invazia betoanelor.

Specialiştii biologi sustin cã în lacurile din Fãget exitã o specie de alge unicã în lume, iar în zonã trãiesc specii de fluturi aflate în pericol de disparitie. De asemenea, acolo existã şi o pãdure de fag, protejatã prin legislaTia europeanã.

Pãdurea Fãget şi zona limitrofã, pânã la Valea Morii, a fost inclusã în reTeaua ecologicã europeanã “Natura 2000”. “Conform Ordinului nr. 776/05.09.2007 privind declararea siturilor de importantã comunitarã ca parte integrantã a retelei ecologice europene «Natura 2000» în România, în zonã a fost declarat situl de importanTã comunitarã «Fãgetul Clujului –Valea Morii», cu o suprafatã de 1.639 ha”, se aratã într-o informare a Agentiei pentru Protecia Mediului Cluj.

Conform legislatiei, prin introducerea în “Natura 2000”, cele peste 1.600 de hectare vor avea un regim special. “Vor exista limitãri, orice activitate nouã, constructii, proiecte imobiliare vor avea nevoie de o evaluare de mediu şi de un studiu de impact”, a declarat Mihaela Beu, comisar-şef al Gãrzii de Nationale Mediu-Comisariatul Cluj.

De asemenea, comisarul-şef a explicat cã limitãrile impuse de reteaua “Natura 2000” vor fi transpuse şi în Planul Urbanistic General. “Asta nu înseamnã cã vor fi interzise cu desãvârşire constructiile, dar vor exista limitãri şi vor fi solicitate evaluãri de mediu”, a mai declarat Mihaela Beu.

De asemenea, şeful GNM Cluj a explicat cã pentru zona inclusã în reteaua ecologicã “Natura 2000” se va realiza şi o evaluare de mediu. Prin aceastã evaluare se va realiza un recensãmânt al speciilor de animale şi al altor elemente de mediu care vor fi protejate.

Efectele urbanistice ale ordinului ministerial

Ordonanta ministerială va avea efecte directe asupra reglementãrilor de urbanism, abia dupã ce va fi modificat Planul Urbanistic General (PUG). “Dacã nu se precizeazã clar în ordinul ministerial cã se modificã implicit şi PUG-ul, atunci este nevoie ca reglementãrile sã fie introduse în acesta”, a explicat Adrian Iancu, fostul arhitect-şef al oraşului şi actual membru al Comisiei de Urbanism din cadrul Primãriei.

în acest sens este nevoie ca şi Consiliul Local sã aprobe o hotãrâre prin care PUG-ul să fie modificat. Pe de altã parte, vestea cã Fãgetul a devenit arie protejatã a stârnit vâlvã între dezvoltatorii imobiliari şi arhitecti.

“Foarte recent am constatat şi eu cã Fãgetul a intrat în aceastã reTea. Sigur cã vor fi afectate şi proiectele imobiliare. în principiu, procedurile de avizare vor fi mai stufoase”, a declarat arhitectul Liviu Scripcaru.

Pe de altã parte, acesta spune cã, deşi ordinul ministerial a fost emis, încã nu au fost determinate exact limitele zonei protejate, dar a admis faptul cã protejarea zonei verzi şi conservarea acesteia reprezintã un câştig pentru clujeni.

Pãdurea, ferită de atacul betoanelor

Reprezentantii organizatiilor ecologiste sunt de pãrere cã includerea Fãgetului în reteaua europeanã a ariilor protejate va opri ofensiva constructiilor în zonele verzi.

“încadrarea zonei ca sit natural în reTeaua «Natura 2000» va fi o piedicã pentru invazia de constructii”, spune preşedintele Clubului de Cicloturism Napoca, Radu Mititeanu. El s-a plâns de faptul cã autoritãtile au lãsat de izbelişte zona Fãgetului, care a fost populatã de constructii ce au distrus şi zone importante din spatiul verde.

“Constructiile şi proiectele imobiliare existente nu pot fi oprite, dar mãcar de acum sã existe o limitare în acest sens”, a mai declarat Radu Mititeanu. De altfel prin încadrarea ca sit natural protejat, Fãgetul va deveni una din zonele verzi monitorizate mai atent de cãtre autoritãti. “Pânã acum monitorizarea şi conservarea acestei zone nu prea s-a fãcut”, a mai spus Mititeanu.

Unul dintre clujenii care au contribuit la crearea reTelei “Natura 2000” este profesorul doctor Ioan Ghira, din cadrul departamentului de Zoologie al Universitãtii Babeş-Bolyai (UBB). Acesta spune cã prin protejarea Fãgetului în cadrul “Natura 2000” clujenii vor beneficia de un spatiu de recreere cu adevãrat natural.

“Nu putem sta mereu între blocuri, avem nevoie sã evadãm, sã ieşim în naturã”, a declarat acesta. în opinia sa, decizia ministerului este una binevenitã, dar a mai explicat cã ea trebuie aplicatã corect. “Sigur cã zona va avea un regim aparte, dar nu înseamnã cã omul nu va mai avea acces acolo. în Occident existã zone periurbane, aşa cum ar trebui sã fie şi Fãgetul. Adicã zone de agrement, unde se mai şi distruge”, a explicat profesorul Ioan Ghira.

Ce se protejeazã în Fãget?

Profesorul Laszlo Rakosy, din cadrul Facultãtii de Biologie-Geologie a UBB, a prezentat pe scurt câteva din elementele naturale ce urmeazã a fi conservate în Fãget, prin includerea zonei în reTeaua “Natura 2000”. “Unul dintre elementele importante care vor fi conservate este pãdurea de fag, Fãgetele de tip Carpatin.

Aceasta are o valoarea europeanã recunoscutã prin directivele europene în materie de mediu”, a explicat Laszlo Rakosy. De asemenea, el a amintit faptul cã în Fãget existã câteva lacuri care au în componenta lor o specie de alge unicã în lume.

“Din pãcate, în unele cazuri s-a încercat şi secarea acestor lacuri”, a mai adãugat profesorul Laszlo. De asemenea, în zona de pajişte a Fãgetului trãieşte şi o specie foarte rarã de fluturi. Conform profesorului Laszlo Rakosy, aceastã specie este amenintatã de pãşunatul excesiv.

“Zona are o valoare mult mai mare ca zonã recreativã, şi când este populatã de constructii. Declararea Fãgetului ca zonã protejatã oferã o mai mare şansã pentru conservarea naturii”, a mai explicat profesorul Laszlo Rakosy.

Ce este “Natura 2000”

Reteaua “Natura 2000” reprezintã instrumentul principal al Uniunii Europene de conservare a naturii în statele membre. Este o retea de zone desemnate de pe teritoriul Uniunii Europene, unde specii vulnerabile de plante şi animale, respectiv habitate importante trebuie protejate.

Programul “Natura 2000” are la bazã Directivele Uniunii Europene cu privire la Pãsãri şi la Habitate, directive care au fost transpuse în România prin Legea nr. 345/2006 pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 236/2000.

România este una dintre cele mai importante regiuni din Europa din punct de vedere al bogãtiei florei şi faunei sãlbatice şi a habitatelor, astfel cã tara noastrã va aduce o contributie deosebit de importantã la realizarea retelei ecologice europene “Natura 2000”.

Aceastã biodiversitate trebuie protejatã şi trebuie folositã pentru a promova dezvoltarea durabilã în zonele rurale, precizeazã reprezentantii Agentiei Regionale de Protectie a Mediului.

from ziua de cluj

Cine va avea stadion mai frumos: CFR sau "U"?

Clujul va avea încă din 2008 o arenă de aproape 25.000 de locuri, cu licenţă pentru Champions League, iar în 2010 va dispune şi de un stadion de 30.000 de locuri la standarde europene.


Cea din Gruia, pe care evoluează CFR este deja la standarde internaționale, dar are deocamdată numai două laturi. Chiar şi aşa, stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” a primit acceptul UEFA de a organiza meciuri din grupele Champions League. În România, numai arena din Ghencea mai are încuviințarea forului european.


În Gruia, stadion închis

Şefii de la CFR fac eforturi pentru ca arena lor să devină cea mai modernă din ţară. Ei le-au promis fanilor că, până în vară, va fi gata şi tribuna de vis-a-vis de oficială.

În acest moment, în Gruia sunt în plină desfășurare lucrările pentru parkingul subteran de 90 de locuri. Peste acesta se va turna o placa de beton, iar deasupra va fi aşezată o tribună din schele metalice, care va fi acoperită integral. Capacitatea acesteia va fi de 9.700 de locuri și va fi terminată în vară. Inițial, sub tribuna construită pe fostul teren cu zgură urma să fie construite vestiarele, dar s-a renunțat la această idee. Totuşi, acolo va fi găzduită o nouă zonă pentru mass-media, mai centrală, actuala masă a presei aflându-se în dreptul careului mare dinspre Belvedere.

Preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureșan, a declarat că se intenționează închiderea completă a arenei, în zona dinspre strada Maşiniştilor urmând să fie ridicată o mini-peluză de maximum 2.000 de locuri. Astfel, stadionul va putea găzdui, în total, peste 25.000 de spectatori.


„Ion Moina” va fi rotit cu 15 grade

După lungi discuţii, se pare că „Ion Moina” chiar va fi reconstruit. Stadionul a fost proiectat de Universitatea Tehnică şi are o "arhitectură deosebită, futuristă", a explicat preşedintele comsiei de licitaţie, Dan Canta. Acesta a precizat că stadionul va rămâne pe actuala locaţie, însă poziţia va fi modificată cu 15 grade, pentru ca spaţiul să fie folosit la maxim. Structura noului stadion va avea trei componente: zona tribunelor, stuctura de rezistenţă şi copertina.

Tribunele vor fi realizate din beton şi vor oferi o capacitate de 30.000 de locuri la standardele FIFA şi UEFA. "În zona de sub tribune vor fi amenajate în special spaţii pentru actualele cluburi sportive care îşi desfăşoară activitatea în stadion. Pe lângă acestea, se vor amenaja şi spaţii comerciale şi spaţii de întreţinere", a declarat Canta.

Partea a doua a stadionului va fi formată dintr-o structură de metal formată din grinzi care vor avea ca bază de susţinere nişte stâlpi mari de beton. Scopul acestei structuri metalice este de a susţine copertina. "Noul stadion va fi acoperit în zona tribunelor, pe o lungime de 30 de metri, cu o copertină. Spre exterior copertina, fabricată din tablă cutată, va fi opacă. Partea interioară a copertinei, pe o lungime de 10 metri, va fi realizată din policarbonat transparent", a explicat pentru clujeanul.ro, prorectorul UTCN, Mircea Petrina.

În ceea ce priveşte gazonul acesta va fi înlocuit în totalitate. "Gazonul va fi natural, însă spre deosebire de vechiul gazon, cel nou va fi încălzit pentru a permite desfăşurarea meciurilor pe orice vreme. Totodată, gazonul va fi drenat foarte bine pentru a nu fi probleme în zilele ploioase", a menţionat Canta.

from clujeanul.ro

Încurajează pe „U” Cluj!


„U” Cluj este pe ultimul loc în Liga I, dar nu-i poate lua nimeni dreptul la speranță. Și asta mai ales că are suporteri atât de dedicați, care încurajează echipa chiar și în momentele cele mai dificile, în care alții și-ar arunca tobele, trompetele și visele la gunoi.

Clujeanul.ro vă oferă ocazia să le transmiteți mesajele voastre de încurajare jucătorilor și antrenorilor de la Universitatea, înaintea unui retur dur, de foc, în care trebuie să recupereze opt puncte pentru a urca deasupra liniei care separă formațiile care rămân în prima ligă de cele care pleacă spre eșalonul secund.

Scrieti la comentarii, iar cele mai interesante mesaje vor fi publicate în articolul dedicat reluării Ligii I din săptămânalul Clujeanul, ediția tipărită, care va apărea luni.

from clujeanul.ro

Noul “Ion Moina”, în cele mai mici detalii

ZIUA de Cluj prezintă argumentele principalului proiectant al arenei.
Model britanic de stadion urban fără pistă, cu tribune şi peluze simetrice, paralele. Instalaţie de nocturnă pe tot conturul terenului. Cel puţin 16 căi de acces în tribune, cu sectoare de 2.000 de locuri. 30.000 de locuri 30-35 de milioane de euro şi 2,5 ani perioadă de execuţie. Acestea ar fi principalele caracteristici ale noului “Ion Moina”.

Arhitectul Şerban Ţigănaş, reprezentant al Dico&Ţigănaş - una dintre societăţile subcontractate de Universitatea Tehnică pentru proiectul noului stadion “Ion Moina” - a detaliat pentru ZIUA de Cluj cum va arăta noua arenă.

“Stadion urban, după modelul celor britanice”

Modelul ales de Ţigănaş pentru un nou “Ion Moina” vrea să dea impresia de compoziţie urbană. “în această variantă pentru Cluj-Napoca ne-am gândit la un stadion construit pe o structură echilibrată, cu patru grinzi, aşa-numitul stadion urban, de tip casă. E modelul pe care îl regăseşti în orice oraş de dimensiune medie unde sportul este la mare căutare, cum, de pildă, se întâmplă în oraşele din Marea Britanie”, a spus reprezentantul societăţii Dico&Ţigănaş.

Cel mai important amănunt în această variantă a fost scoaterea pistei de atletism de pe arenă. “Dacă ar fi să mă întrebaţi doar pe mine, atletismul nu ar trebui să-şi găsească locul aici, ci într-un alt proiect. Dar pentru că administraţia judeţeană îşi doreşte pista acolo, am mutat-o pe terenul de zgură de lângă”, a explicat Şerban Ţigănaş.

Această pistă ar urma să încadreze un teren de antrenament, aşa cum prevăd normativele FIFA-UEFA, iar, în cazul în care administraţia judeţeană va găsi oportun, sub acest teren nou ar putea fi construit un parking subteran de circa 1.000 de locuri de parcare.

“Nu ştiu dacă este rentabil acum să construieşti aici parcări. Cel puţin nu la ora asta. Această posibilitate trebuie studiată de reprezentanţii administraţiei judeţene”, este de părere Ţigănaş. însă acesta este de părere că şi fără locurile de parcare de sub terenul de zgură normativele europene pot fi respectate.

“Regulamentul spune că trebuie să existe locuri de parcare pe o rază de cel puţin 1,5 km. Noi am studiat zona şi credem că infrastructura existentă este suficientă pentru public, în cazul unor competiţii sportive. Sunt parking-urile din zonele centrale şi locurile de parcare de la Sala Sporturilor, precum şi cele de-a lungul Someşului”, consideră Ţigănaş.

Facilităţi pe noul “Ion Moina”

Fără pista de atletism, arena câştigă spaţiu important. Faţă de actuala structură, stadionul ar urma să fie rotit cu 15 grade, pe axa est-vest, şi să ajungă, pe lungime, paralel cu strada Coşbuc. S-a renunţat la colţurile arenei pentru a fi folosite ca zone de acces şi evacuare.

“Vor fi accese la tribune prin toate părţile”, a spus Tigănaş. Vor fi opt accese pe la peluză, câte patru pentru fiecare, şase pe la tribuna a doua şi încă două majore pe la tribuna principală. Mai exact, fiecare sector este delimitat de accese. Pe un sector ar urma să intre circa 2.000 de spectatori. La tribuna principală – actuala tribună I - se va amenaja o lojă pentru VIP-uri, iar la subsol spaţiile destinate echipelor: vestiare, săli de control antidoping, sală de fitness şi inclusiv o sală de conferinţe.

Totul desfăşurat pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. De asemenea, sub tribuna a doua, pe o suprafaţă de circa 2.500 de metri pătraţi, se vor amenaja grupuri sanitare şi puncte pentru distribuţia apei şi alimentelor. Pentru sportivi se va amplasa o parcare în imediata vecinătate a sectorului care le este destinat (circa 30, 40 de locuri de parcare şi minim două pentru autocare), iar pentru oficialităţi se va putea amenaja un parking subteran sub clădirea-turn, ce va putea fi construită pe spaţiul câştigat odată cu răsucirea arenei cu încă 15 grade, la nord-vest.

“Nu este obligatoriu să construim această clădire-turn. Stadionul poate fi construit şi fără acest turn. Dar pentru că am câştigat acel spaţiu, ne-am gândit că el poate fi utilizat în felul acesta. Este o deducţie compoziţională, cu o construcţie întinsă, iar alta pe înalt”, a declarat Ţigănaş. încă nu se ştie exact câte nivele va număra imobilul. Iniţial s-a vorbit de şapte – opt niveluri, dar rămâne ca şi Comisia de urbanism a municipalităţii să fie de acord, a explicat Ţigănaş.

La nivelul superior al acestei clădiri s-ar putea amenaja un hotel modern, iar la partea inferioară se vor putea amenaja spaţii de alimentaţie publică, săli de conferinţe, spaţii de entertainment pentru public, şi nu numai. Aria desfăşurată a acestei clădiri ar urma să ajungă la 20.000 de metri pătraţi. “Sub această clădire am gândit parking-ul pe două niveluri, de 75-100 de locuri, care să deservească hotelul în primul rând, dar care să fie destinate şi oficialităţilor în cazul unui eveniment la stadion”, a spus Ţigănaş.

Cum privim din noul “Moina”

Noul stadion “Ion Moina” nu va mai avea formă de potcoavă, cele două tribune şi două peluze formând un dreptunghi. Vestiarele şi tunelul de ieşire al sportivilor se vor afla, central, sub tribuna oficială, actuala tribună I.

Instalaţia de iluminat nocturn va fi amplasată nu pe stâlpi, ci deasupra gazonului, pe grinzile de susţinere a acoperişului, pe tot perimetrul terenului. “Specialiştii consultaţi susţin că în acest mod se elimină acele patru umbre de pe teren şi dispare şi fenomenul de «orbire»”, susţine Ţigănaş.

Distanţa dintre rândurile de scaune este suficientă pentru a permite libertatea de mişcare, indiferent de condiţii, iar spectatorul nu atinge cu genunchii scaunul din faţa sa.

Unghiul de înclinare al tribunelor permite vizionarea meciurilor fără oprelişti, atât pentru spectatorul din primul rând, cât şi pentru cel din ultimul rând, vizibilitea fiind maximă.

Ţigănaş susţine că proiectul prevede şi instalarea, pe două colţuri diametral opuse, a două tabele de marcaj – ecrane, astfel încât cel puţin una să fie vizibilă din orice colţ al stadionului.

Fiecare din cele două tribune şi cele două peluze vor fi acoperite în proporţie de 100% de patru acoperişuri fixe, dreptunghiulare. “în funcţie de ce se va dori, aceste acoperişuri vor fi opace, transparente sau translucide”, a precizat proiectantul. Rămâne descoperit doar gazonul.

Pista de atletism va fi mutată pe actualul teren de zgură şi va circumscrie un teren de antrenament, cu iarbă sau acoperământ artificial.

Surpriza “alternativei”

“Mărturisesc că nu a fost deloc o temă uşoară, iar eu sper că vom găsi înţelegere la Comisia de Urbanism a municipalităţii. Ideal ar fi să ne aşezăm la masă cu reprezentanţii acestei comisii şi să ne punem de acord cu ceea ce se poate realiza sau nu din ceea ce noi vom propune pentru oraş”, a susţinut arhitectul Ţigănaş.

Trebuie reamintit că reprezentanţii Consiliului Judeţean au ales varianta de proiect suplimentară, pe care Universitatea Tehnică a ataşat-o la propunerea iniţială.

“Eu chiar am fost surprins când am aflat că a fost aleasă varianta suplimentară şi nu cea care respecta întru totul tematica din caietul de sarcini”, a spus Ţigănaş.

Acesta a explicat că a decis să propună şi o variantă alternativă tocmai pentru că, împreună cu colegii arhitecţi, şi-a dat seama că dacă s-ar fi raportat strict la tema din caietul de sarcini, era destul de dificil să respecte normativele europene fără să se ajungă la costuri foarte mari, mai ales că nici terenul nu este extrem de accesibil.

from ziua de cluj

"U Cluj mă tentează"

Romeo Stancu a declarat pentru Ziua de Cluj că nu a primit o ofertă concretă de la Universitatea Cluj, dar a admis că mai discută ocazional cu Toni Doboş.

“E normal să discut cu Toni Doboş. Am lucrat împreună la AEK Bucureşti şi la Poli Timişoara, ne sunăm, ne mai întâlnim, dar cam atât. Nu au fost discuţii concrete, în care el să-mi ofere un contract ferm sau să mă cheme la Universitatea”, a spus Romeo Stancu.


Acesta a precizat însă că în cazul unei oferte n-ar spune “nu”, mai ales că momentan se pregăteşte cu echipa secundă a Rapidului. “Mai e o săptămână şi ceva până începe campionatul, iar toate echipele şi-au definitivat loturile. Nu depinde de mine. Dacă aş primi o ofertă concretă, atunci poate aş analiza-o şi aş lua-o în calcul. îţi dai seama că nu vreau să joc la Rapid II. «U» sună interesant şi cred că poate să se salveze de la retrogradare”, a mai spus rapidistul care în primăvara lui 2006 juca în sferturile Cupei UEFA.

Anton Doboş a replicat spunând că e posibil să insiste pentru Stancu dacă Rapidul va lăsa din preţ. “La noi orice leu, orice cent se vede. Să vedem dacă într-adevăr Rapidul solicită doar 58.000 de euro şi atunci vom negocia”, a mai spus Doboş.

Totul pe rapidisti.ro

Mustafa afară!

Portarul albanez Mustafa Arjon a gafat flagrant ieri la golul 2 al ucrainenilor şi nu va mai semna cu "U" Cluj. "Mustafa rămîne în Albania. La golul doi a degajat o minge pînă la un adversar la mijlocul terenului. Acesta a şutat de la 45 de metri, balonul a căzut în faţa lui Mustafa şi a intrat în poartă. Am renunţat la el şi vom testa un belgian", a spus Doboş.
from gsp.ro

Leasa Dragos - Diferente

"SEPCILE", DATOARE LUI GIGI BECALI

"U" CLUJ Clubul a fost somat ieri de CSJ sa achite Stelei întreaga suma pentru transferul lui Gigel Coman. Clujenii nu au platit înca ultima rata din transferul mijlocasului, adus în vara pentru 100.000 de euro, termenul limita fiind 15 decembrie. "Vom plati de îndata ce ni se vor vira în cont banii promisi de actionari", a asigurat presedintele Toni Dobos. In cazul în care nu-si va achita datoria în 25 de zile, "U" va suferi penalizari, putându-se ajunge pâna la blocarea transferurilor.
from prosport.ro

Portughezii vor ridica mall-ul Akademia

ZF Transilvania, Cluj: Compania Engexpor a fost desemnată pentru administrarea proiectului de construire a celui de-al patrulea mall din Cluj-Napoca. Compania Engexpor are deschise birouri în Portugalia, Brazilia, Angola şi mai recent în România.

“Am fost în discuţii cu mai multe companii care activează pe acest domeniu, dar am ales firma portugheză datorită experienţei pe care o au în administrarea proiectelor de centre comerciale”, a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Bojan, director executiv Nisco Invest.

Înfiinţată în 1985 în Portugalia, Engexpor are ca domeniu principal de activitate oferirea de servicii de project & construction management şi este specializată pe centre comerciale. “Compania portugheză a fost implicată în realizarea a peste 27 de proiecte de centre comerciale în Europa şi Brazilia, astfel că suntem încântaţi de colaborarea cu ei. Pentru proiectul Akademia vor fi alocate 20 de persoane, din care şapte vor fi expaţi cu o experienţă importantă în domeniu”, a mai spus director executiv Nisco Invest.

Engexpor dezvoltă o cifră de afaceri anuală de aproximativ 10 milioane de euro, printre clienţii companiei numărându-se Multidevelopment Corporation, Inter Ikea, Sonae Sierra, Immoauchan sau Chamartin Inmobiliaria.

Lucrările la mall încep în martie

Compania de dezvoltare imobiliară Nisco Invest va demara până la începutul lunii martie lucrările de construcţie la proiectul Akademia Center Cluj, firma având începând de luna trecută autorizaţia de construcţie. Centrul comercial va avea o suprafaţă de 41.000 de metri pătraţi, iar termenul de finalizare al proiectului este primul trimestru al anului viitor.

Akademia Center va include pe lângă spaţiile de retail şi servicii, spaţii de birouri de clasa A, precum şi spaţii medicale. Suprafaţa închiriabilă a proiectului este de 18.000 de metri pătraţi. iar finanţarea provine atât din surse proprii, cât şi din fonduri atrase de la bănci. Acţionarul majoritar al Nisco Invest este omul de afaceri clujean Călin Nistor.

Reprezentanţii companiei nu au putut să ofere deocamdată detalii cu privire la identitatea viitorilor chiriaşi, însă au precizat că la sfârşitul anului trecut mai mult de jumătate din spaţiile disponibile erau precontractate.

Akademia Center va fi construit pe un teren concesionat de la Consiliul Judeţean, pe o perioadă de 49 de ani. Dezvoltatorul proiectului estimează că noul centru va aduce anual aproximativ 200.000 de euro Consiliului Local Cluj, cifră reprezentând taxe de impozitare pe clădire.

Al patrulea mare centru comercial.

Compania Nisco Invest face parte dintr-un grup de opt firme, care şi-a început activitatea pe piaţa locală din 1990 şi care anul trecut au realizat o cifră de afaceri totală de 23 de milioane de euro. Firma a dezvoltat până în prezent proiecte imobiliare în Cluj-Napoca şi Satu Mare valoarea lor totală fiind de aproximativ 5 milioane de euro. Conducerea Nisco Invest intenţionează de asemenea să deruleze investiţii imobiliare în Târgu Mureş.

Proiectul din Cluj-Napoca al Nisco va fi promovat de compania Colliers International, una dintre cele mai importante organizaţii imobiliare din lume, cu venituri de peste 1,4 mld. dolari şi 241 de birouri în 54 de ţări.

Proiectul Akademia Center este cel de-al patrulea proiect de spaţii comerciale anunţat în ultimii doi ani pe piaţa clujeană. În prezent, în Cluj-Napoca există două proiecte finalizate şi două în construcţie.

Pe lângă investiţia Nisco Invest, un alt proiect este cel al britanicilor de la Dawnay, Day, care au achiziţionat locaţia fabricii Tricotaje Someşul, aflată aproape de centrul municipiului Cluj-Napoca. Dawnay Day va construi aici un proiect imobiliar în valoare totală de aproximativ 85 milioane de euro. Pe lângă cele două proiecte anunţate în 2007, tot anul trecut fost lansate pe piaţa clujeană primele două mall-uri.
from clujeanul.ro

USAMV îl acuză pe Funar de abuz politic


Conducerea USAMV afirmă că alegerile universitare s-au desfăşurat conform cartei universitare"

Conducerea USAMV afirmă că alegerile universitare s-au desfăşurat conform cartei universitare

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ia poziţie faţă de acuzele aduse de Gheorghe Funar şi îl învinovăţeşte pe acesta de „abuz politic”. În urmă cu două săptămâni, senatorul Partidului România Mare acuza că alegerea unui şef de catedră a universităţii clujene a fost făcută pe baza unui proiect managerial plagiat şi a cerut noului şef de catedră, dar şi decanului facultăţii să îşi prezinte demisia.
Conflictul apărut între USAMV şi Gheorghe Funar a început în urmă cu două săptămâni, cu o zi după alegerea noului şef al Catedrei de Management şi Inginerie Economică în Agricultură, din cadrul Facultăţii de Horticultură. Atunci, în cadrul unei conferinţe de presă, Funar a cerut atât noului şef de catedră, Felix Arion, cât şi decanului facultăţii, Alexandru Silviu Apahidean, să-şi depună demisiile în termen de 24 de ore, în caz contrar va apela la justiţie. Motivul prezentat constă în faptul că proiectul managerial al lui Arion, pe baza căruia acesta a câştigat şefia Catedrei, a fost „inspirat” din alte patru proiecte manageriale.
În replică la acuzele făcute de Funar, USAMV a afirmat că senatorul PRM nu este în măsură să cunoască performanţele persoanelor alese, mai bine decât cei din Consiliul Profesoral, care şi-au dat voturile, deoarece pe perioada mandatului său de primar al Cluj-Napoca şi de senator, postul său de lector a fost suspendat şi rezervat conform legii. „Contestarea alegerilor la Facultatea de Horticultură are, în opinia noastră o singură explicaţie: faptul că soţia d-lui senator, prof. Sabina Funar, nu a fost aleasă în funcţia de şef de catedră, scorul în defavoarea acesteia fiind de 17-3”, se arată într-o declaraţie a Departamentului de Imagine din cadrul USAMV, în care se mai precizează că „Funar face uz permanent de calitatea sa de senator al unui partid politic”, deoarece acesta face presiuni la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru anularea alegerilor universitare.

from informatia de cluj

EXCLUSIV: Clujeanca Ioana e bebelusa oficiala!


Ioana are 17 ani si este eleva la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu". Acum trei luni visa sa devina una din bebelusele lui Huidu si Gainusa la emisiunea "Cronica Carcotasilor". Visul i s-a implinit si, din aceasta seara, "micuta Raicu" (cum e poreclita de echipa de filmare) e membru cu acte in regula al echipei.


Ioana are un palmares bogat, printre altele fiind aleasa cea mai frumoasa sustinatoare a echipei de fotbal Universitatea Cluj, intr-un concurs ucluj.ro. Miss "U" 2007 a pozat pentru citynews.ro, in arhiva ziarului putand fi gasite toate cele trei pictoriale.

Ioana a fost aleasa, impreuna cu alte trei fete, sa fie bebelusa. "Ma inteleg foarte bine cu celelalte fete. Ma bucur ca facem parte impreuna din echipa", marturiseste clujeanca. Fosta bebelusa Oana se va ocupa de coregrafia noii echipe, iar fetele abia asteapta sa "intre in paine".

Pana la sfarsitul anului scolar viata Ioanei va fi destul de grea. Va trebui sa faca naveta Cluj - Bucuresti, deoarece lunea seara pleaca din Cluj, martea filmeaza in capitala, iar miercuri dimineata trebuie sa fie la scoala. Din iunie se va transfera la un alt liceu din Bucuresti, urmand sa se stabileasca acolo.

"Sunt fericita, multumita si bucuroasa. Pentru asta am muncit si asta mi-am dorit: sa devin bebelusa" a declarat Ioana Petric, pentru citynews.ro.

"TUDOR SI OLAH N-AU BUN-SIMT"

Anton Dobos Anton Dobos
INTERVIU / TONI DOBOS Presedintele lui "U" Cluj considera drept imorale deciziile celor doi fotbalisti de a depune memorii la Comisia pentru Statutul Jucatorului.

Anton Dobos (foto), presedintele Universitatii, spune ca s-a bazat pe bunul-simt al celor doi jucatori, care, în opinia lui, nu au ajutat cu nimic "sepcile rosii" în turul campionatului, desi au avut salarii uriase.

Domnule Dobos, cum comentati decizia CSJ de a-i declara liberi pe Tudor si Olah?

Asta este. Vom merge mai departe si vom face recurs. Vom apela absolut la toate modalitatile de a ne face dreptate si vom consulta toate forurile abilitate.

Jucatorii spun ca decizia este normala. Dumneavoastra spuneti ca "U" trebuia sa aiba câstig de cauza. Pe ce va bazati?

Pe bunul-simt al acestor jucatori, pe care nu i-as recomanda nici celui mai mare dusman al meu. Ei sunt total neprofesionisti din toate punctele de vedere. Este strigator la cer ceea ce se întâmpla!

Din punct de vedere legal, ce ati putea face?

Nu putem face prea multe pentru ca ei se bazeaza pe un contract semnat de ambele
parti, în care una dintre ele nu si-a respectat obligatiile. Din câte am înteles însa, Banceu avea o întelegere verbala cu jucatorii, conform careia banii urmau sa le fie dati în momentul în care existau fonduri suficiente. Ei atunci au aratat întelegere, dar lucrurile s-au schimbat. Din pacate, întelegerea era doar verbala.

Cine este principalul vinovat pentru situatia creata?

Este clar vorba de un management defectuos. Olah a fost cumparat cu 200.000 de euro, bani care înca nu sunt achitati în totalitate, i-am platit un salariu urias, iar el depune memoriu pentru 10.000 de euro. Lui Tudor i s-au acordat 170.000 de euro la semnatura. Sunt aproape 600.000 de euro dati unor jucatori care nu au ajutat cu nimic în tur. N-au ei asa valoare. Daca voiau sa plece cu orice pret de la "U", puteam ajunge la o întelegere.

from prosport.ro

Şcoala ardeleană

Fotbal şi carte e reţeta după care Şcoala de fotbal "Ardealul" din Cluj pregăteşte jucători cu pedigree european

În timp ce liderul CFR şi "U" importă masiv jucători de pe toate continentele, Şcoala "Ardealul" echilibrează balanţa comercială a Clujului.
În zona industrială a Clujului, un club fabrică fotbalişti şi oferă soluţii pentru înlocuirea mărfurilor de slabă calitate de pe rafturile primei ligi. "Au venit tot felul de nonvalori în fotbalul românesc. E un fenomen teribil de periculos. Contează doar ambiţia şi orgoliul patronilor. Borcea să-l bată pe Gigi, Gigi pe Copos, să se bată cu pumnul în piept şi să danseze din buric la oficială. Sînt puţini jucători de echipe naţionale transferaţi la noi. CFR Cluj nu va face performanţă internaţională. Jucătorii aduşi de lider nu au valoare individuală, au limite, au doar şcoala fotbalului. Sînt de categoria a treia".

Lecţiile Mutu şi Zicu
Analiza îi aparţine antrenorului Mihai Georgescu, prin mîna căruia au trecut Raţ, Jean Barbu sau Gîlcă. În 2004, tehnicianul născut şi consacrat la Piteşti a fost convins să se mute în Ardeal, pentru a coordona un proiect ambiţios. O şcoală de fotbal care să producă fotbalişti pregătiţi pentru performanţă, dar şi pentru viaţă. "Sîntem ca o familie. Nu sînt un zbir, dar există disciplină şi ordine. Ne interesează şi şcoala, copilul să înveţe o limbă străină. Să aibă o mentalitate corectă. Cei care ziceau <> erau nişte criminali. Nu le cer să aibă numai note de 10, ne mulţumim şi cu note mai mici. Vrem să fie conştientizaţi, nu să o facă de frică. Să aibă grijă şi de refacere. Le dăm exemple, cazul Mutu sau cazul Zicu. Le vorbim de cei care au reuşit şi de cei care nu au reuşit şi le explicăm de ce", a explicat Georgescu cum îşi creşte fotbaliştii.

Fără ţigări şi alcool
La "Ardealul" fumatul şi băutura sînt interzise. Cine încalcă regula riscă să fie exclus! "Acum 20 de ani, într-un lot din Divizia A erau 18 beţivi. Acum, dacă mai sînt 2-3. Lucrurile s-au schimbat, nu mai poţi să faci faţă rigorilor dacă nu eşti serios", a mai spus tehnicianul cu un sfert de secol în branşă. "Ardealul" a vîndut deja juniori la Sporting, Benfica, Espanyol şi Steaua, dar nu echipelor din Cluj. "CFR nu ne-a căutat niciodată, m-a vrut doar pe mine în urmă cu un an şi jumătate, iarU Cluj a oferit un preţ care nu ne acoperea nici cheltuielile cu Răduţ, care e acum la Sporting", a tranşat subiectul Georgescu.


MESAJELE DIN VESTIAR

"Vino la antrenament pregătit pentru antrenament!"

"Cum te antrenezi şi te refaci aşa o să joci"

"Jocul este cartea ta de vizită"

Ibrahimovici din Ghencea
Internaţionalul de juniori Marius Albu este ultimul transfer important realizat de "Ardealul". Atacantul de 17 ani, originar din Piteşti, este comparat de Mihai Georgescu cu suedezul Ibrahimovici: "Este foarte abil, puternic, are viteză şi este foarte <>. Are simţul golului. Aduce foarte mult cu Ibrahimovici, care mai dispare din joc, dar revine cu execuţii extraordinare". Tot în Bucureşti au mai ajuns Codruţ Lircă (Progresul) şi Adrian Lungu (Sportul).

Colaborări cu Marinescu şi Răducioiu
"Ardealul" perfectează transferurile externe cu ajutorul impresarilor Lucian Marinescu şi Florin Răducioiu. "Lucian mi-a fost elev şi acoperă piaţa spaniolă şi portugheză, iar Florin operează în Franţa şi Italia. Lucian primeşte DVD-uri, le urmăreşte, şi le trimite mai departe cluburilor. Dacă jucătorii stîrnesc interes, merg cîteva săptămîni în probe şi apoi, dacă trec testele, semnează contractele", a spus Mihai Georgescu, care aşteaptă ca atacantul Alexandru Ciucur, originar din Dorohoi, să prindă la vară un angajament în Italia. "E cel mai bun din elevii pe care-i am la şcoală".

Modelul "Luceafărul"
Şcoala de fotbal "Ardealul" a fost înfiinţată în 2004. Principalii finanţatori sînt omul de afaceri Alexandru Moldovan şi fostul baschetbalist Mircea Barna. Lor li s-a adăugat recent Ion Lazăr, care alături de fratele său, Benone, finanţează echipa Internaţional Curtea de Argeş. La "Ardealul" au fost selecţionaţi 40 de copii, repartizaţi pe două grupe de vîrstă: 15-16 ani şi 17-18 ani. Ei învaţă la Grupul şcolar "Aurel Vlaicu", unde clubul le oferă cazare şi masă. Tinerii fotbalişti stau cîte patru în cameră, au cîte patru ghete de joc fiecare şi cîteva seturi de echipament. "Am ales modelul Luceafărul, pentru că el a dat rezultate, aşa s-a ridicat fotbalul românesc", a explicat Georgescu.

150.000 de euro este suma minimă pe care au fost transferaţi juniorii în străinătate, sumă care se achită integral dacă sînt îndeplinite mai multe clauze

450.000 de euro a cheltuit "Ardealul" în cei patru ani de existenţă

10 jucători au mai rămas din cei 20 ai grupei de 17-18 ani, restul fiind transferaţi în străinătate şi la Steaua, Sportul, Progresul sau Vîlcea

1 singur jucător clujean este înscris la "Ardealul"
from gsp.ro

Tuesday, February 12, 2008

"U" Cluj incearca un portar belgian

Aflati in cautarea unui goalkeeper, dupa plecarea lui Martin Tudor, conducatorii lui "U" Cluj s-au oprit asupra albanezului Mustafa Arjon.

Ultima oara la Besa Kavaje, jucatorul si-a dat acordul verbal pentru a evolua pe "Ion Moina" pentru doi ani si jumatate, insa gruparea albaneza nu este dispusa sa renunte la el.

In acest sens, presedintele-manager al clujenilor, Toni Dobos, si-a luat masuri de precautie, astfel incat la revenirea in tara tehnicianul Alpar Meszaros sa abia la dispozitie trei portari. In aceasta seara, in cantonamentul din Antalya a sosit belgianul Pieter Merlier (foto), ultima oara la Maccabi Herzliya (Israel).

Goalkeeper-ul de 28 de ani a fost intampinat la aeroport de directorul sportiv Sorin Vadana, care a plecat in minutul 70 al amicalului cu FK Harkov, scor 0-2.

"Belgianul este liber de contract, l-am vazut pe DVD si urmeaza sa vedem ce poate. Mustafa intampina unele probleme cu fosta echipa, iar noi nu avem timp sa stam la discutii", a precizat antrenorul "alb-negrilor", Alpar Meszaros.

Altfel, fundasul Amarildo Belisha nu a convins in partida de verificare din aceasta seara si a fost lasat sa plece acasa.

from citynews.ro

"U" Cluj pierde cu FC Harkov, scor 0-2

Clujenii pregatiti de Alpar Meszaros au cedat in aceasta seara in fata ucrainenilor de la FC Harkov, scor 0-2.


"Sepcile rosii" au inceput partida cu Moldovan - Radoi, Cordos, Iodi, Suller - Sabo, Dolha, Budean, Belisha - Nemanja si Claudiu Raducanu.


Dupa 45 de minute, universitarii clujeni au intrat la cabine condusi cu 1-0, dupa un contraatac fructificat de echipa adversa. In ce-a de-a doua parte a jocului au mai intrat Zeno Bundea si Laurentiu Bus.


Albanezul Mustafa Arjon i-a luat locul lui Calin Moldovan intre buturi, gresind decisiv la o faza, astfel incat ucrainenii au majorat scorul la 2-0.

"Nu ma ingrijoreaza faptul ca am pierdut in aceasta seara. A fost un meci frumos, cu multe ocazii. Nemanja a ratat milimetric la 1-0 singur cu portarul", a declarat Toni Dobos, pentru citynews.ro.

Universitatea Cluj va intalni maine formatia letona FC Dinaburg Daugavpils, de la ora 15.30.

"U" si-a luat gandul de la Balan

Oficialii gruparii de sub Feleac nu mai cred in sansele mutarii mijlocasului Tibi Balan pe "Ion Moina".

Nehotarat, patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman, nu a putut oferi un raspuns in ceea ce priveste viitorul ex-clujeanului Balan, astfel incat "U" Cluj se pare ca a renuntat la jucator. Mai mult, surse apropiate clubului sustin ca sefii lui "U" se afla in cautarea unui alt coordonator de joc.

"Venirea lui Balan la noi a devenit deja o adevarata telenovela. Nu il putem astepta la nesfarsit, pentru ca lotul este in curs de definitivare si vroiam sa-l vedem in Antalya in cateva partide, ori acum nu poate veni peste noapte", a explicat Dobos, care spera ca Siman sa-i dea un verdict pana ieri.

Din Capitala, investitorul Sportului ramane indecis in continuare. "Momentan, jucatorul ramane la Sportul. Antrenorul are nevoie de Balan, ii cunoaste valoarea. Oferte pentru el nu avem, doar propunerile de imprumut din partea Clujului si Rapidului", a declarat Vasile Siman.
from citynews.ro

Echipă de fotbal sponsorizată de compania Nokia

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, va propune companiei Nokia să sponsorizeze echipa de fotbal a localităţii. Edilul intenţionează să investească în prima fază 200.000 de euro în amenajarea stadionului, urmată de achiziţii care să permită accederea într-o ligă superioară. Pojar estimează că la bugetul comunei vor intra anual câteva milioane de euro.
“Avem un teren de fotbal cu un gazon bun, dar ca să facem stadionul aşa cum ne-am propus avem nevoie de o nouă locaţie, care să permită amenajarea la standarde corespunzătoare. Am estimat că în prima fază pentru stadion va fi nevoie cam de 200.000 de euro.

Echipa de fotbal se află acum în Liga a 4-a, dar cu infuzia financiară pe care o preconizăm, vrem să ajungem în Liga a 3-a”, spune Pojar. “Dacă nu putem promova, cumpărăm locul, că şi aşa se poartă în fotbalul românesc!”, glumeşte primarul din Jucu. Acesta recunoaşte că infrastructura comunei nu se ridică la nivelul aşteptărilor pe care le au investitorii. “Trebuie să ne mişcăm foarte repede fiindcă timpul ne presează. Acum infrastructura este un dezastru.

Consiliul Judeţean ne va sprijini în realizarea canalizării, proiect în valoare de trei milioane de euro. Se lucrează şi la drumuri, dar mai sunt multe de făcut”, recunoaşte primarul. “Investitorii vin şi întreabă unde se poate construi, care este zonă rezidenţială şi care industrială. Ei se interesează unde pot găsi terenuri, dar mai mult sunt tatonări.

Preţurile au ajuns până la 30-40 euro/mp, în unele zone chiar la 100 euro/mp. Nimeni nu mai poate ţine în frâu preţurile la terenuri. Fiindcă Planul Urbanistic General (PUG) este întocmit în anii ’80, adică e depăşit, vrem să demarăm demersurile pentru reînnoirea lui. Pentru realizarea PUG ne bazăm pe cei care cunosc deja realitatea zonei, îndeosebi pe arhitectul judeţului Cluj, Radu Spânu,”, a spus Pojar. “Vechea generaţie va rămâne la ocupaţia tradiţională, cea de legumicultori.

Venirea Nokia şi a altor investitori este o oportunitate pentru cei tineri. Cunosc persoane care au plecat în Finlanda şi vor să se întoarcă datorită Nokia. Vă spun că e adevărat, una dintre aceste persoane îmi este rudă”, a spus primarul.

Acesta spune că în bugetul local vor intra din acest an câteva sute de mii de euro datorită investiţiilor din Parcul Industrial Tetarom III, iar când producţia în fabricile din Jucu va ajunge la capacitate maximă, în vistieria comunei vor ajunge în fiecare an câteva milioane de euro.

from ziua de cluj

NOw Kill humAnity = NOKIA

Dintr-o tara respectata pe plan mondial am ajuns sclavii si groapa de gunoi a lumii. PACAT!
Fotografiile realizate de mai jos nu mai au nevoie de nici un comentariu.
SA TRAITI BINE!
FUCK U ROMANIA!






foto MARIUS RUS


Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!
Mihai Eminescu
(Scrisoarea III-a)
mai multe foto pe monitorulcj

Noul "Ion Moina" va costa 35 de milioane de euro

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Marius Nicoara, si presedintele comisiei de licitatiei pentru proiectarea stadionului, Danut Canta, au prezentat astazi proiectul castigator pentru "Ion Moina", cel al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

Dupa primele estimari, reconstructia arenei va costa aproximativ 35 de milioane de euro, iar lucrarile vor fi finalizate in aproximativ doi ani si jumatate. "Este un pas important facut in demersul de reconstructie a stadionului", a declarat Marius Nicoara.

In ceea ce priveste fondurile din care vor fi realizate lucrarile, presedintele CJ a spus ca exista mai multe variante de finantare. "Am discutat cu domnul Tariceanu si am primit promisiuni de finantare. In plus, poate pe viitor vom putea accesa si fonduri europene, dar se pot implica si investitori privati", a explicat presedintele CJ Cluj.

Astfel, Nicoara a propus ca anumite module ale noii arene sa fie construite din bani privati. "O tribuna poate fi construita de un investitor si isi puna bannerele acolo. Apoi sala de fitness poate fi tot la fel construita tot de un investitor privat", a completat Nicoara.

Arena va avea 30.000 de locuri, iar autoritatile locale si-au exprimat dorinta ca aici sa joace si echipa nationala. Noul "Ion Moina" va avea si nocturna, amplasata la nivelul acoperisului, si gazon incalzit.

Lucrarile la stadion vor putea incepe in vara acestui an, dupa finalizarea proiectarii, insa deocamdata autoritatile judetene nu au decis daca licitatia pentru executie va fi facuta "la pachet" cu baza sportiva de la Jucu. Pe acest subiect, consilierii judeteni vor discuta in urmatoarea sedinta.
from citynews.ro

BRAZILIANUL BAIANO MAI ASTEAPTA

“U” CLUJ Oficialii clujeni nu s-au decis daca îl vor pastra sau nu în lot pe mijlocasul brazilian. “Mi-a placut Baiano, dar înca nu stim daca îl vom retine. El ocupa un post unde noi ne-am mai dori întariri. Va mai ramâne câteva zile la echipa”, a declarat Alpar Meszaros.
from prosport.ro

N-AU RENUNTAT LA STANCU SI BALAN

“U” CLUJ Presedintele Toni Dobos a declarat ca îi mai vizeaza pentru un transfer pe mijlocasii Romeo Stancu (Rapid) si Tibi Balan (Sportul). “Stancu ne intereseaza, dar nu vom plati 250.000 de euro pe el, cât cere Rapidul. Ar putea sa-l lase liber, asa cum a si ajuns la Rapid”, a spus Dobos, care azi va negocia cu Vasile Siman pentru Balan. “Sunt sanse mici, dar sper”, a conchis seful lui “U”.

from prosport.ro

Meszaros mai testează un albanez


Fotbaliştii Universităţii Cluj au intrat în ultima săptămână de antrenamente şi partide de verificare în Antalya. Până la jocul de ieri cu formaţia sud-coreeană Pohang Steelers, ex-echipa clujeanului Cristian Dulca, „studenţii” au susţinut trei „amicale”. Două dintre acestea au fost disputate în compania unor adversari mai modeşti, aşa cum şi-a dorit „principalul” Alpar Meszaros (foto dreapta), şi victoria le-a aparţinut „alb-negrilor” la acelaşi scor, 1-0. Cu Chunnam Dragons, „U” a terminat la egalitate, 0-0, rezultat care l-a determinat pe Meszaros să afirme că sistemul defensiv a început să funcţioneze. În prima partidă jucată, cu Gazonik, fundaşul stânga Cristian Dancia s-a accidentat grav şi va absenta aproximativ 2 luni. De la toate cele trei partide a absentat brazilianul Andre Astorga, care în cantonamentul de la Sovata a suferit o accidentare la călcâiul lui Ahile. Conform spuselor lui Sorin Vădana, directorul sportiv al Universităţii, Astorga ar urma să joace în partida cu ucrainienii de la FC Harkov, programată pentru astăzi. Joi, în penultima zi de Turcia, „U” va juca cu formaţia letonă FC Dinaburg Daugavpils.


Baiano negociază cu „U”, Rădoi a ajuns la Belek


Jamesson De Brito nu a trecut probele de joc şi a fost trimis în ţara natală. Un alt brazilian venit pentru susţinerea unor probe de joc în cantonamentul din Antalya are mari şanse de a fi legitimat de „U”. Erison Da Silva Santos – Baiano, născut la 19.01.1981, este mijlocaş central şi poate evolua şi pe banda lateral dreapta. El a fost folosit în partidele cu Chunnam şi FK Andhizan (Uzbekistan) şi i-a lăsat o impresie bună lui Meszaros, iar preşedintele Anton Doboş a declarat că a început negocierile cu impresarul fotbalistului. „Mâine dimineaţă vă voi putea spune dacă îl transferăm pe brazilian”, a afirmat Doboş. Baiano are 5 partide jucate în naţionala Braziliei Under 18 şi a evoluat la următoarele cluburi: Vasco da Gama (1997-1999), Portuguesa Londrinese (1999-2000 şi 2005-2006) – Brazilia, Guerreiros Acapulco (2001-2002), Acapulco Serpientes (2002), Arroceros (2003), Deportivo Cruz Azul (2004-2005) – Mexic, FC Bentomit (2007) – Armenia.

Fundaşul dreapta Sorin Rădoi a ajuns duminică în Antalya şi s-a alăturat lotului „Şepcilor roşii”. Toni Doboş a obţinut împrumutul jucătorului de la Poli Timişoara şi dreptul de opţiune pentru un transfer definitiv. Rădoi va semna un contract până la finele sezonului.


Amarildo Belisha e albanez, dar aşa-l cheamă?

Meszaros şi Gherman îl aşteptau aseară pe albanezul Amarildo Belisha, 27 de ani, pentru susţinerea unor probe de joc. Belisha a evoluat ultima dată pentru KS Besa Kavaje, unde l-a avut coleg pe ex-stelistul Albert Duro. După întâmplarea cu portarul Ilion Lika, care în cele din urmă s-a dovedit a fi Mustafa Arjon, se pune întrebarea dacă cel care ar urma să dea probe de joc este şi cel anunţat.

from informatia de cluj