Tuesday, February 12, 2008

Echipă de fotbal sponsorizată de compania Nokia

Primarul comunei Jucu, Dorel Pojar, va propune companiei Nokia să sponsorizeze echipa de fotbal a localităţii. Edilul intenţionează să investească în prima fază 200.000 de euro în amenajarea stadionului, urmată de achiziţii care să permită accederea într-o ligă superioară. Pojar estimează că la bugetul comunei vor intra anual câteva milioane de euro.
“Avem un teren de fotbal cu un gazon bun, dar ca să facem stadionul aşa cum ne-am propus avem nevoie de o nouă locaţie, care să permită amenajarea la standarde corespunzătoare. Am estimat că în prima fază pentru stadion va fi nevoie cam de 200.000 de euro.

Echipa de fotbal se află acum în Liga a 4-a, dar cu infuzia financiară pe care o preconizăm, vrem să ajungem în Liga a 3-a”, spune Pojar. “Dacă nu putem promova, cumpărăm locul, că şi aşa se poartă în fotbalul românesc!”, glumeşte primarul din Jucu. Acesta recunoaşte că infrastructura comunei nu se ridică la nivelul aşteptărilor pe care le au investitorii. “Trebuie să ne mişcăm foarte repede fiindcă timpul ne presează. Acum infrastructura este un dezastru.

Consiliul Judeţean ne va sprijini în realizarea canalizării, proiect în valoare de trei milioane de euro. Se lucrează şi la drumuri, dar mai sunt multe de făcut”, recunoaşte primarul. “Investitorii vin şi întreabă unde se poate construi, care este zonă rezidenţială şi care industrială. Ei se interesează unde pot găsi terenuri, dar mai mult sunt tatonări.

Preţurile au ajuns până la 30-40 euro/mp, în unele zone chiar la 100 euro/mp. Nimeni nu mai poate ţine în frâu preţurile la terenuri. Fiindcă Planul Urbanistic General (PUG) este întocmit în anii ’80, adică e depăşit, vrem să demarăm demersurile pentru reînnoirea lui. Pentru realizarea PUG ne bazăm pe cei care cunosc deja realitatea zonei, îndeosebi pe arhitectul judeţului Cluj, Radu Spânu,”, a spus Pojar. “Vechea generaţie va rămâne la ocupaţia tradiţională, cea de legumicultori.

Venirea Nokia şi a altor investitori este o oportunitate pentru cei tineri. Cunosc persoane care au plecat în Finlanda şi vor să se întoarcă datorită Nokia. Vă spun că e adevărat, una dintre aceste persoane îmi este rudă”, a spus primarul.

Acesta spune că în bugetul local vor intra din acest an câteva sute de mii de euro datorită investiţiilor din Parcul Industrial Tetarom III, iar când producţia în fabricile din Jucu va ajunge la capacitate maximă, în vistieria comunei vor ajunge în fiecare an câteva milioane de euro.

from ziua de cluj

No comments: