Saturday, April 5, 2008

Maserati parchează la Cluj

Primul show-room din afara capitalei va fi dat în folosinţă până la finele anului.
Primul show-room Maserati din afara capitalei se va inaugura în acest an la Cluj. Acesta va comercializa mai multe autoturisme de lux ale celebrei mărci auto, printre care se vor număra Gran Turismo şi limuzina Quattroporte.

“Ne-am orientat către Cluj pentru că noi considerăm că este o zonă cu posibilităţi. Sunt convins că în primul an de existenţă vom vinde circa opt-zece maşini. Ne vom adresa segmentului oamenilor de afaceri. Eu întotdeauna am spus că noi nu vindem maşini, ci creăm relaţii cu oamenii care îşi doresc o maşină. In general, clienţii noştri au ajuns deja la a cincea sau la a şasea maşină”, ne-a declarat Mike Costache, director general al Maserati România.

Acesta a precizat că unitatea din Cluj, care va respecta identitatea corporativă a grupului Maserati, va avea 150-200 mp, iar valoarea totală a investiţiei se va ridica la 400.000 de euro. Costache a menţionat că la Cluj vor fi expuse modelele Gran Turismo şi Quattroporte, iar de anul viitor şi o variantă decapotabilă pentru Gran Turismo, ce urmează să fie lansată pe piaţă.

Preţurile de pornire vor fi de 97.500 de euro la Gran Turismo, 115.000 de euro la Gran Turismo S şi de 98.500 de euro la Quattroporte, la care se adaugă TVA şi dotările opţionale. Maşinile comandate la Cluj vor fi livrate în patru-şase luni. In acest an, Maserati România va deschide al doilea show-room din Bucureşti, în zona Băneasa, după cel inaugurat pe Calea Dorobanţilor.

Continuarea in Ziua de Cluj

Poli Timisoara - U Cluj 3-0

fara comentarii...


DSCF3124
Uploaded by Raisa1986


Respect pentru suporterii lui U CLUJ!!!

HAIDE "U"! LUPTA "U"!

Liga I pe locul 7!

Uefa a anunţat ieri clasamentul coeficienţilor pe baza cărora se va stabili numărul de echipe ce va reprezenta o ţară în viitoarea ediţie a cupelor europene.

Clasamentul este întocmit pe baza numărului de puncte adunate de echipele de club dintr-o ţară în ultimii 5 ani. Clasamentul arată astfel:

1. Spania 74,641, (FC Barcelona LC, Getafe CU)
2. Anglia 73,249, (Arsenal, Liverpool, Chealsea şi Manchester LC)
3. Italia 59,785, (AS Roma LC, Fiorentina CU)
4. Franţa 52,668,
5. Germania 48,007, (Schalke LC, Bayern şi Leverkuesen CU)
6. Rusia 42,000, (Zenit Sankt-Petersburg CU)
7. România 40,599,
8. Portugalia 39,927, (Sporting Lisabona CU)
9. Olanda 38,213, (PSV Eindhoven CU)
10. Scoţia 31,875 (Glasgow Rangers CU)

Ţările care mai au reprezentante angrenate în actuala ediţie a Ligii Campionilor (LC) sau a Cupei Uefa (CU) mai pot aduna puncte şi schimba ierarhia pe actualul sezon. Primele cinci clasate in sezonul 2007-2008 sunt:

1. Anglia (15,375)
2. Spania (13,250),
3. Germania (12,785)
4. Italia (9,625)
5. Rusia (9,500)

from gsp.ro

Friday, April 4, 2008

E oficial: Boc candideaza la Primarie!

In urma cu citeva minute, Emil Boc si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat in fruntea Primariei Cluj-Napoca. Anuntul a fost facut facut cu ocazia unei vizite de lucru pe santierul viitorului cartier Oser. Edilul-sef a precizat ca printre prioritatile viitorului mandat se numara modernizarea tuturor strazilor din Cluj-Napoca, finalizarea centurilor de ocolire si, nu in ultimul rind, atragerea de noi investitori pentru ca orasul sa devina cel mai important centru economic din tara, care sa ofere si cele mai mari salarii din Romania.
from monitorul de cj

Zilele Muntelui 2008

Wednesday, April 2, 2008

Doboş: „Ne ducem crucea!”

Preşedintele lui U Cluj, Toni Doboş, a declarat că nu trăieşte cu spaima că în finalul campionatului se va apela la altfel de practici decât cele pur fotbalistice. „Eu nu ştiu ce sunt blaturile. Ştiu doar de cele de tort, dar acum este post şi nu mă interesează. Nu mă interesează ce fac alte echipe. Noi ne ducem crucea până la final. Este frustrant să vezi ce se întâmplă în fotbalul nostru, dar sunt prea mulţi bani şi presiunea e prea mare”, a declarat Toni Doboş.
from prosport.ro

Monday, March 31, 2008

Schimbă Clujul! Vrei un centru fără maşini, rezervat teraselor şi pietonilor?


Vă puteţi imagina centrul Clujului fără maşini? Doar cu terase, magazine, chioşcuri, muzee? Iar atunci când vorbim de centrul Clujului, nu ne referim doar la Piaţa Unirii, Piaţa Avram Iancu şi jumătate din Bulevardul Eroilor, ci şi la străzile Iuliu Maniu, Mihail Kogălniceanu, I.C. Brătianu, Vasile Goldiş şi Matei Corvin.
Cu tot ce înseamnă acest lucru: clădirile medievale, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Naţional de Istorie (mutat în actualul hotel Melody), Templul Masonic de pe Eroilor, clădirile în oglindă de pe strada Iuliu Maniu, bisericile, Bastionul Croitorilor, Teatrul Naţional, statuia Sfântului Gheorghe, Turnul Pompierilor, Casa Matei Corvin, statuia lui Matei Corvin şi cea a lui Avram Iancu (nota bene, alta, nu cea actuală) pentru a enumera doar o parte din potenţialul acestei zone.

De ce ar fi necesară o astfel de transformare? Pentru ca oraşul să aibă o imagine cu care să se poată identifica toţi clujenii. Pentru că spaţiul public trebuie să le fie restituit locuitorilor oraşului, descărcat de eventuale conotaţii politice.


Funcţiile centrului

"Vom fi un oraş mutilat fără un asemenea spaţiu", consideră sociologul clujean Vasile Dâncu, adăugând că trebuie făcute strategii pentru a reînvia spiritul comunităţii cu ajutorul vechilor simboluri (statui, monumente, muzee, biserici).
"Pentru realizarea unui astfel de proiect de pietonalizare este nevoie de un nou plan de urbanism general şi studii asupra zonelor funcţionale", consideră sociologul, deoarece centrul oraşului ocupă mai multe funcţii - comercială, economică, turistică ori identitară.
Ideea extinderii zonei pietonale nu este nouă. Un astfel de proiect, realizat de firma de arhitectură Planwerk, este deja depus la Primăria Cluj-Napoca. Chiar dacă închiderea acestor străzi ar putea crea multe probleme, aprovizonarea fiind una dintre ele, arhitectul Eugen Pănescu, de la Planwerk, ar avea o soluţie. "Scopul proiectului este amenajarea unei zone de oraş care să fie economic atractivă pentru turişti şi locuitori. Pentru aceasta este nevoie de un plan bun. Soluţia ideală pentru Cluj ar fi crearea unui sistem mai flexibil, în care străzile să arate ca nişte pietonale, însă între anumite ore să fie permis şi accesul maşinilor. Realizarea unui astfel de proiect ar fi posibil folosind aşa numiţii stâlpi telescopici, care, cu ajutorul unor telecomenzi, pot fi lăsaţi în jos când trebuie să treacă o ambulanţă sau pompieri iar apoi ridicaţi la loc", explică Eugen Pănescu.


Pieţe temporare

Parcarea în locuri interzise este de asemenea o problemă care ar putea perturba proiectul de pietonalizare. Parcările publice construite nu au reuşit să rezolve această problemă, însă nici amenzile nu-i sperie pe şoferi, aceştia continuând să parcheze pe unde apucă. Soluţia în acest caz ar fi străzile semipietonale, pe care să poată trece şi maşinile, însă trotuarele să dispară şi să fie inlocuite cu stâlpi care să împiedice staţionarea maşinilor.
Astfel de soluţii au fost deja implementate în alte oraşe din Europa, precum Budapesta, Hamburg sau Munchen. Sistemul cu stâlpi telescopici funcţionează deja cu succes la Budapesta şi Munchen (foto). Astfel, în timpul zilei, străzile pietonate pot fi folosite ca extindere ale unor baruri sau terase, iar de seara până dimineaţa să fie permis accesul maşinilor.
O altă idee ar fi organizarea unor pieţe temporare în spaţiile pietonalizate. Modelul este preluat din Hamburg, unde sunt organizate astfel de pieţe, oamenii prezentându-şi marfa pe tarabe, în maşinile personale sau chiar pe jos, iar la terminarea timpului alocat toată lumea trebuie să-şi strângă marfa şi să elibereze locul.
Continuarea in Clujeanul

Noul “Moina” se întoarce în licitaţie

Comisia pentru stadion a Consiliului Judeţean (CJ) se întruneşte astăzi pentru a decide dacă licitaţia pentru atribuirea contractului privind proiectarea noului “Ion Moina” se reia. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a anulat procedura de licitaţie câştigată de Universitatea Tehnică, iar preşedintele CJ este de părere că licitaţia trebuie reluată.
În urma contestaţiei depuse de societatea Carpaţi Proiect Bucureşti, CNSC a anulat procedura de licitaţie câştigată de Universitatea Tehnică din Cluj. CJ are două variante: fie contestă decizia CNSC, fie reia întreaga licitaţie.

“Dacă am contesta decizia CNSC ar însemna să intrăm în instanţă şi ne-ar lua mult mai mult timp decât dacă am reorganiza licitaţia”, a declarat ieri preşedintele CJ, Marius Nicoară. Acesta a precizat că interesul judeţului este acela de a atribui contractul privind realizarea noului proiect de stadion şi a centrului de cantonament din comuna Jucu.

“Să reorganizăm licitaţia ar însemna ca pe final de mandat să avem deja asigurat proiectul noului stadion. Or, în instanţă nu ştiu cât ne-am întinde. însă compartimentul juridic al CJ analizează ambele variante, urmând să o propună pe cea mai bună”, a subliniat Nicoară.

Continuarea in Ziua de Cluj

Sunday, March 30, 2008

Am topit Otelul!





Mai multe foto pe Lucian Cuibus

Un meci senzational in care U Cluj a incercat de la inceput sa inscrie, dar apoi dupa golul otelarilor s-au stins putin. Revenirea s-a produs in partea doua, cand Savu si Milan au primit cartonasul rosu. Baietii s-au mobilizat si au luptat exemplar chiar si in 9 oameni. Goga a inscris superb pentru 1-1 in minutul 60 , iar dupa 6 minute Bad a reusit sa obtina un penalty pe care l-a transformat Silvasan care a adus si victoria "Sepcilor Rosii".

HAIDE "U"! LUPTA "U"!