Saturday, November 10, 2007

OligoPolus-Golus-Idiotus vs. Iulius (Rex) Mall









Uite ca incet dar sigur Boloboc si compania reusesc sa distruga Clujul cu tot felul de mizerii care nu sunt demne de acest oras universitar si cu traditie. Lansat cu multe trambite Oligo-Polusul sa deschis in data de 17 octombrie 2007. Asa cum banuiam a iesit un chici pe toate planurile...atat arhitectural cat si calitativ. Magazinele si personajele din interiorul sunt bozgori care nu stiu sa respecte clientii..vorbesc in ungureste de fata cu viitorii clientii. Zona alimentatiei publice este decorata doar cu cladiri unguresti, bancile sunt de o calitatea jenanta, daca nu esti atent risti sa te accidentezi. Pe langa aceasta Manasturul e blocat din cauza acestui Idiotus Center. Nu mai trebuie sa vina turcii sau tatarii sa ne calce in picioare..ajunge o campanie excesiva si penetranta in mintile romanilor si ne pierdem personalitatea. Totusi cred ca va muri incet si sigur acest chici facut de niste chiciuri.











De cealalta parte sta Iulius Mall care si-a deschis mai tarziu portile, 10 noiembrie 2007, dar care a devenit astfel singurul mall din Cluj-Napoca, deoarece nu are concurent. Design futurist pe toate planurile, spatii bine proportionate si foarte atractive cu produse pentru toate buzunarele si gusturile. Din pacate tomberoanele si spatiul destinat alimentatiei publice nu sunt foarte bine dimensionate. In rest toate felicitarile pentru castigatorul din Cluj. Iulius Mall, cel mai mare din Romania, este unul dintre cele mai mari si frumoase mall-uri din Europa. Totusi nu trebuie sa ne pierdem viata intr-o cutie frumos cosmetizata cand adevaratele frumuseti sunt in alte locuri.
DESTEAPTA-TE, ROMANE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE!!!

MULTESCU: "TEREN INUMAN"


Antrenorul Universitatii Cluj, Gheorghe Multescu, a tinut sa precizeze la finalul meciului cu Farul, scor 0-0, ca starea proasta a gazonului a afectat jocul celor doua formatii: “Trebuie sa laud jucatorii pentru eforturile facute pe acest teren inuman, in care numai fotbal nu s-a putut juca. Nu se putea face altceva pe terenul acesta”.

Farul Constanţa şi Universitatea Cluj au terminat la egalitate, 0-0, sâmbătă, într-un meci din etapa a 15-a a Ligii I de fotbal. Meciul s-a disputat pe o vreme potrivnică fotbalului, cu ploaie şi vânt, pe un teren greu, care şi-a pus din plin amprenta pe jocul celor două formaţii.
from prosport

FARUL - "U" CLUJ 0-0 / MARINARI LA APA


CRIZA Remiza cu Universitatea Cluj adânceste si mai mult suferinta constantenilor

Universitatea Cluj respira, reusind sa obtina un punct important la Farul, o echipa si ea aflata îm foame de puncte.

Locul 15 din clasament nu era prea calduros pentru constantenii lui Gache, la fel nici vremea de-afara, care si-a pus amprenta asupra jocului celor doua combatante. Inaintea partidei, patronul Bosânceanu a încercat sa-si impulisioneze jucatorii, promitându-le prime destul de consistente. Astfel, gazdele au început în forta partida, cu doua ocazii irosite în primele 10 minute. Gheara a trimis cu putin pe lâng- poarta (min 4), pentru ca Gerlem, reintrat dupa opt etape de suspendare, sa scape singur cu portarul Moldovan. Brazilianul a amânat însa prea mult momentul sutului, iar portarul clujenilor a reusit sa-i culeaga balonul de la picioare. Tot Gerlem a reusit sa scoata o lovitura libera (min. 26), însa Maxim a sutat pe centru portii, fara prea mari emotii pentru portarul Universitatii. Oaspetii si-au trecut în cont primul sut pe poarta abia în minutul 31, când Gicel Coman a tras de la 25 de metri, mingea fiind respinsa in-extremis de Curca în corner.

Clujenii au reusit sa echilibreze jocul în cea de-a doua repriza. Iar cea mai mare ocazie a lor s-a derulat în minutul 75, când constanteanul Curca le-a dat emotii suporterilor, respingând aiurea o centrare a lui Goga exact în picioarele lui Savu, care nu a avut însa precizie la finzalizare. Pe final, constantenilor le-a fost anulat un gol me motiv de ofsaid la Todoran.

Farul: 1. Curcă - 21. Băcilă, 6. Gheară (3. Barbu '22), 5. Şchiopu, 27. Maxim - 14. Voiculeţ, 16. Mala, 7. Todoran, 22. Mendy (15. Nanu '67) - 9. Chigou, 10. Gerlem (25. Nae '75). Antrenor: Constantin Gache.

Universitatea Cluj: 1. C. Moldovan - 25. Olah, 2. Cordoş, 6. M. Baciu, 30. Park - 22. Haciatrian, 21. Bolohan (20. Savu '70), 19. G. Coman (23. Suciu '90+1), 4. M. Jovanovici - 9. N. Jovanovici, 10. Goga. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Cartonaşe galbene: Maxim '72, Todoran '90 / M. Baciu '24, Bolohan '34, C. Moldovan '88
from prosport

Tuesday, November 6, 2007

Imixtiunea politicului in fotbal sau de ce suntem mai prosti ca altii

Am creeat acest blog cu gandul la fotbal, cu gandul la Universitatea Cluj si la fanii acestei echipe. Si, paradoxal, primele mele ganduri se indreapta mai degraba catre politica la aceasta ora a diminetii. Ieri a fost o zi agitata la clubul nostru, totul culminand cu decizia de a-l numi presedinte pe dl. Alin Tise, fost prefect al Clujului. E aberant sa numesti un politician ca si conducator de club, asa cum e aberant sa numesti un arbitru pe post de director sportiv. Nu cred ca dl. Tise poate face ceva pentru clubul asta, cel mult o imagine personala. Nu ma intereseaza ca e finul lui Boc, cel ce a ajuns sa se comporte cu Universitatea ca jiji cu steaua. Domnul primar Boc, ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna ca UNIVERSITATEA CLUJ e echipa Clujului, nu un bun al dansului pe care il poate manipula cum doreste in scopuri electorale. Nu ma deranjaza ca Tise e finul lui Boc. In schimb ma deranjaza altele: Tise a fost indepartat din prefectura datorita contraperformantelor sale si datorita apropierii prea vadite de Emil Boc; Boc, asa cum se stie e lacheul personal al presedintelui Basescu; dar, dl. presdinte are un protejat la Cluj caruia ii face toate poftele: Arpad Pazskany! Incep sa devin eu paranoic, sau tocmai il avem pe dracu-n casa, asa cum zicea bunica atunci cand i se parea ca ceva nu e in regula? Cum se poate ca un apropiat al lui A.P. sa devina manager la “U”?

Cred ca putem lua in calcul doar doua variante:

1. Pazskany, in dorinta lui de a ajunge primarul din umbra si stapanul Clujului, a luat hotararea de a distruge o data pentru totdeauna cuibul de partizani numit U care il contesta, prin delegarea oamenilor personali in conducerea acestui club. E clar ca la aceasta ora Arpi calca tot in picioare in acest oras, incepand de la democratie si terminand cu legile statului. Nu stiu cati politicieni, ziaristi si functionari publici se gasesc pe statele de plata ale acestuia, dar dupa ultimele evenimente politice de la Cluj se pare ca sunt destui! Daca viceprimarul se comporta ca o metresa a lui Pazskany mi-e frica sa ma gandesc la ceilalti mai marunti…

2. Tinand cont de situatia mai mult decat albastra in care ne aflam in prima liga, conducerea clubului a decis sa faca un pact cu diavolul (Pazskany). Sincer sa fiu, echipa care ne-ar putea ajuta cel mai mult, dupa echipa noastra, evident, e din pacate, cfr cluj, care daca ne bate toate contracandidatele ne poate da un sut in cur care sa ne impinga inainte (spre zona ozonata a clasamentului). Si in contra partida, actionariatul accepta implicarea directa a acolitilor lui Arpi in acest club. Desi aceasta varianta mi se pare hilara, cred ca daca devine una plauzibila, atat actionariatul cat si conducerea clubului nu vor mai putea iesi pe strada. Stiti bine ca suporterii ar prefera mai degraba sa se desfiinteze echipa decat sa avem vreo legatura cu cfr.

Indiferent ce se va intampla in viitorul apropiat, un lucru e cert: La “UNIVERSITATEA” NU s-a schimbat nimic! Doar conducerea! Unii au sa fure in continuare, altii au sa isi faca in continuare publicitate folosindu-se de echipa, jucatorii (sau o parte din ei) vor continua sa isi petreaca multe nopti prin cluburi, Multescu se va satura de toata mizeria si se va cara, suporterii vor incepe sa strige din nou “demisia”….iar cineva acolo sus, in gruia, isi va freca maine le fericire!

Treziti-va domnule primar! Nu va mai fortati norocul! Desi stati bine in sondaje, efectul de bumerang al jocurilor dvs. politico-fotbalistice, s-ar putea face resimtit mai repede decat va puteti gandi! Pe mine nu ma intereseaza cat timp veti mai domni la Cluj, nu ma intereseaza razboiul dvs cu PNL, ma intereseaza Universitatea Cluj. Ca si pe multi alti clujeni! Foarte multi! care printr-o campanie abila se pot intoarce rapid impotriva dvs. Nu e santaj. E doar un semnal disperat al unui om pentru care onoarea si bunul simt sunt inca valori ce nu pot fi calcate in picioare!

from Numai “U”

"U" politic

După ce a hotărît ca Gigi Mulţescu să fie înlocuitorul lui Adrian Falub pe banca tehnică, edilul clujean îl va confirma mîine în funcţia de manager general pe finul său, Alin Tişe, fostul prefect al judeţului Cluj. De asemenea, îi va oferi postul de preşedinte lui Radu Constantea, fiul doctorului Nicolae Constantea, cel care l-a operat de apendicită pe primar, la finalul lunii aprilie.



Tişe a petrecut ieri dimineaţă mai bine de 3 ore în sediul clubului clujean, după care a părăsit clădirea pe uşa din spate, pentru a nu fi intervievat de ziarişti. În cele din urmă, fostul prefect a acceptat, telefonic, dialogul. "Există această propunere, de a prelua funcţia de manager general la Universitatea. Pînă miercuri, cînd va fi Adunarea Generală a Acţionarilor, voi decide dacă o să accept. Cred că <> e pe un loc nemeritat în clasament şi dacă voi intra în conducerea clubului voi face tot ceea ce pot pentru a se reuşi salvarea de la retrogradare", a spus Tişe, care va coordona la "U" activitatea executivului.
from gsp

Creste numarul stranierilor la „U“


Dupa Zongo si Lacic, brazilianul Pedrinho este ultimul nume care figureaza pe lista de achizitii a „studentilor“. Acesta evolueaza pe postul de mijlocas central si ar putea semna in zilele care urmeaza un contract cu Universitatea Cluj.
Inregimentarea fotbalistilor straini a devenit o moda in Romania. Asemeni altor echipe din Liga 1, Universitatea Cluj tinde sa devina o formatie cosmopolita. Astfel, dupa aducerea lui Zongo, „U“ Cluj si-a mai luat doi straini, Mate Lacic si Pedrinho. Ambii au efectuat in cursul serii trecute primul antrenament sub comanda tehnicianului Gigi Multescu. Brazilianul a evoluat in trecut la Coritiba, dupa care a trecut prin campionatul Portugaliei. Fotbalistul a fost adus tot prin intermediul impresarului Traian Gherghisan, cu care antrenorul clujenilor a mai colaborat in trecut si cu care se afla in relatii foarte bune. Noul jucator ar urma sa evolueze ca mijlocas central, post considerat neacoperit la Universitatea. „Acesti jucatori nu dau probe de joc. Au CV-uri foarte bune, domnul Multescu stie aceste lucruri. Au venit la Cluj pentru vizite medicale si pentru a face citeva antrenamente sub comanda tehnicianului“, a declarat impresarul Traian Gherghisan. In alta ordine de idei, Mamadou Zongo ar putea sa debuteze la „U“ in partida cu Farul Constanta, din etapa viitoare. Conducatorii clujeni fac eforturi pentru a reusi legitimarea virfului din Burkina Faso: „Speram ca pina la partida cu Farul sa primim cartea verde pentru Zongo“, a precizat Sorin Vadana, directorul sportiv al Universitatii. Lacic si Pedrinho vor continua pregatirea alaturi de prima echipa, urmind ca Multescu sa dea un raspuns final in ceea ce-i priveste dupa meciul cu Farul. „Nu ma pot pronunta in ceea ce-l priveste pe brazilian. Astazi (n.r., ieri) a facut doar primul antrenament. Vom vedea in zilele care urmeaza ce poate“, a spus Multescu la finalul sesiunii de pregatire de ieri seara.
Politica aducerii fotbalistilor liberi de contract pare singura solutie in momentul de fata la „U“ Cluj. Pina la gasirea stabilitatii in rindul actionariatului, clubul se va orienta doar spre jucatori fara angajamente: „Deocamdata nu putem face mai mult. Pina in iarna vom incerca sa aducem fotbalisti liberi. Atit ne putem permite in momentul de fata“, a mentionat Vadana. Mai mult, in cursul acestei zile, la „U“ ar mai putea sosi un jucator: „Este posibil. Astazi sau miine, in functie de cererile domnului Multescu, la Cluj ar mai putea ajunge un jucator“, a conchis impresarul Gherghisan.

from monitorul de cluj

Sunday, November 4, 2007

CLUJUL, LA SUPERLATIV


CUPA CUPELOR Echipa lui Gheorghe Covaciu s-a calificat în optimile competitiei, dupa ce a zdrobit pe SSV Dorbirn Schoren cu scorul general de 80-42.

“U” Jolidon s-a impus la scor în fata formatiei austriece SSV Dorbirn Schoren, 40-24, si în mansa secunda a turului trei din Cupa Cupelor si îsi continua aventura europeana.

La adapostul avantajului linistitor de 22 de goluri luat în tur, clujencele de la “U” Jolidon au abordat relaxate prima repriza a mansei a doua cu amatoarele de la SSV Dorbirn Schoren, care s-a disputat tot în Sala Sporturilor “Horia Demian”, astfel ca oaspetele au reusit în prima parte a meciului sa tina cât de cât pasul în teren si aproape pe tabela de marcaj, scorul pauzei fiind 15-15.

La revenirea de la cabine însa, “studentele” n-au mai avut mila de adversare si s-au napustit spre poarta nefericitelor austriece, care si-au acceptat conditia de sparting-partner. “Daca ne mobilizam si ne facem jocul, putem bate orice adversar. Imi doresc sa marsaluim pâna în finala, ca sa razbunam cosmarul de la Nis din sezonul trecut”, a declarat Mihaela Ani-Senocico, principala marcatoare a echipei lui Gheorghe Cocaciu. “U” Jolidon Cluj îsi va afla urmatorul adversar din Europa în data de 13 noiembrie.
from prosport