Tuesday, November 6, 2007

Creste numarul stranierilor la „U“


Dupa Zongo si Lacic, brazilianul Pedrinho este ultimul nume care figureaza pe lista de achizitii a „studentilor“. Acesta evolueaza pe postul de mijlocas central si ar putea semna in zilele care urmeaza un contract cu Universitatea Cluj.
Inregimentarea fotbalistilor straini a devenit o moda in Romania. Asemeni altor echipe din Liga 1, Universitatea Cluj tinde sa devina o formatie cosmopolita. Astfel, dupa aducerea lui Zongo, „U“ Cluj si-a mai luat doi straini, Mate Lacic si Pedrinho. Ambii au efectuat in cursul serii trecute primul antrenament sub comanda tehnicianului Gigi Multescu. Brazilianul a evoluat in trecut la Coritiba, dupa care a trecut prin campionatul Portugaliei. Fotbalistul a fost adus tot prin intermediul impresarului Traian Gherghisan, cu care antrenorul clujenilor a mai colaborat in trecut si cu care se afla in relatii foarte bune. Noul jucator ar urma sa evolueze ca mijlocas central, post considerat neacoperit la Universitatea. „Acesti jucatori nu dau probe de joc. Au CV-uri foarte bune, domnul Multescu stie aceste lucruri. Au venit la Cluj pentru vizite medicale si pentru a face citeva antrenamente sub comanda tehnicianului“, a declarat impresarul Traian Gherghisan. In alta ordine de idei, Mamadou Zongo ar putea sa debuteze la „U“ in partida cu Farul Constanta, din etapa viitoare. Conducatorii clujeni fac eforturi pentru a reusi legitimarea virfului din Burkina Faso: „Speram ca pina la partida cu Farul sa primim cartea verde pentru Zongo“, a precizat Sorin Vadana, directorul sportiv al Universitatii. Lacic si Pedrinho vor continua pregatirea alaturi de prima echipa, urmind ca Multescu sa dea un raspuns final in ceea ce-i priveste dupa meciul cu Farul. „Nu ma pot pronunta in ceea ce-l priveste pe brazilian. Astazi (n.r., ieri) a facut doar primul antrenament. Vom vedea in zilele care urmeaza ce poate“, a spus Multescu la finalul sesiunii de pregatire de ieri seara.
Politica aducerii fotbalistilor liberi de contract pare singura solutie in momentul de fata la „U“ Cluj. Pina la gasirea stabilitatii in rindul actionariatului, clubul se va orienta doar spre jucatori fara angajamente: „Deocamdata nu putem face mai mult. Pina in iarna vom incerca sa aducem fotbalisti liberi. Atit ne putem permite in momentul de fata“, a mentionat Vadana. Mai mult, in cursul acestei zile, la „U“ ar mai putea sosi un jucator: „Este posibil. Astazi sau miine, in functie de cererile domnului Multescu, la Cluj ar mai putea ajunge un jucator“, a conchis impresarul Gherghisan.

from monitorul de cluj

No comments: