Tuesday, November 6, 2007

Imixtiunea politicului in fotbal sau de ce suntem mai prosti ca altii

Am creeat acest blog cu gandul la fotbal, cu gandul la Universitatea Cluj si la fanii acestei echipe. Si, paradoxal, primele mele ganduri se indreapta mai degraba catre politica la aceasta ora a diminetii. Ieri a fost o zi agitata la clubul nostru, totul culminand cu decizia de a-l numi presedinte pe dl. Alin Tise, fost prefect al Clujului. E aberant sa numesti un politician ca si conducator de club, asa cum e aberant sa numesti un arbitru pe post de director sportiv. Nu cred ca dl. Tise poate face ceva pentru clubul asta, cel mult o imagine personala. Nu ma intereseaza ca e finul lui Boc, cel ce a ajuns sa se comporte cu Universitatea ca jiji cu steaua. Domnul primar Boc, ar trebui sa inteleaga o data pentru totdeauna ca UNIVERSITATEA CLUJ e echipa Clujului, nu un bun al dansului pe care il poate manipula cum doreste in scopuri electorale. Nu ma deranjaza ca Tise e finul lui Boc. In schimb ma deranjaza altele: Tise a fost indepartat din prefectura datorita contraperformantelor sale si datorita apropierii prea vadite de Emil Boc; Boc, asa cum se stie e lacheul personal al presedintelui Basescu; dar, dl. presdinte are un protejat la Cluj caruia ii face toate poftele: Arpad Pazskany! Incep sa devin eu paranoic, sau tocmai il avem pe dracu-n casa, asa cum zicea bunica atunci cand i se parea ca ceva nu e in regula? Cum se poate ca un apropiat al lui A.P. sa devina manager la “U”?

Cred ca putem lua in calcul doar doua variante:

1. Pazskany, in dorinta lui de a ajunge primarul din umbra si stapanul Clujului, a luat hotararea de a distruge o data pentru totdeauna cuibul de partizani numit U care il contesta, prin delegarea oamenilor personali in conducerea acestui club. E clar ca la aceasta ora Arpi calca tot in picioare in acest oras, incepand de la democratie si terminand cu legile statului. Nu stiu cati politicieni, ziaristi si functionari publici se gasesc pe statele de plata ale acestuia, dar dupa ultimele evenimente politice de la Cluj se pare ca sunt destui! Daca viceprimarul se comporta ca o metresa a lui Pazskany mi-e frica sa ma gandesc la ceilalti mai marunti…

2. Tinand cont de situatia mai mult decat albastra in care ne aflam in prima liga, conducerea clubului a decis sa faca un pact cu diavolul (Pazskany). Sincer sa fiu, echipa care ne-ar putea ajuta cel mai mult, dupa echipa noastra, evident, e din pacate, cfr cluj, care daca ne bate toate contracandidatele ne poate da un sut in cur care sa ne impinga inainte (spre zona ozonata a clasamentului). Si in contra partida, actionariatul accepta implicarea directa a acolitilor lui Arpi in acest club. Desi aceasta varianta mi se pare hilara, cred ca daca devine una plauzibila, atat actionariatul cat si conducerea clubului nu vor mai putea iesi pe strada. Stiti bine ca suporterii ar prefera mai degraba sa se desfiinteze echipa decat sa avem vreo legatura cu cfr.

Indiferent ce se va intampla in viitorul apropiat, un lucru e cert: La “UNIVERSITATEA” NU s-a schimbat nimic! Doar conducerea! Unii au sa fure in continuare, altii au sa isi faca in continuare publicitate folosindu-se de echipa, jucatorii (sau o parte din ei) vor continua sa isi petreaca multe nopti prin cluburi, Multescu se va satura de toata mizeria si se va cara, suporterii vor incepe sa strige din nou “demisia”….iar cineva acolo sus, in gruia, isi va freca maine le fericire!

Treziti-va domnule primar! Nu va mai fortati norocul! Desi stati bine in sondaje, efectul de bumerang al jocurilor dvs. politico-fotbalistice, s-ar putea face resimtit mai repede decat va puteti gandi! Pe mine nu ma intereseaza cat timp veti mai domni la Cluj, nu ma intereseaza razboiul dvs cu PNL, ma intereseaza Universitatea Cluj. Ca si pe multi alti clujeni! Foarte multi! care printr-o campanie abila se pot intoarce rapid impotriva dvs. Nu e santaj. E doar un semnal disperat al unui om pentru care onoarea si bunul simt sunt inca valori ce nu pot fi calcate in picioare!

from Numai “U”

No comments: