Saturday, April 26, 2008

Meszaroş:”Mi-ar plăcea să încurc CFR-ul şi să nu ia titlul”






Mai multe foto pe Lucian Cuibus
si pe Sepcile Rosii

„N-am dorit niciodată să-mi critic jucătorii în public dar azi mi-a fost ruşine de cum au jucat. Jucătorul român nu este obişnuit cu fotbalul mare şi nu stie să se mobilizeze în astfel de situaţii. Mi-ar plăcea să încurc CFR-ul în ultma etapă şi aceştia să nu ia titlul. Pregătim meciul cu CFR pentru că nu vrem sa ieşim cu perucă din stadion.” Alpar Meszaroş, antrenorul Sepcilor Rosii.

Un PASTE FERICIT!

S-a întors căpitanul

Szilagyi (dreapta) este aşteptat din vară la antrenamentele primei echipe

Zsolt Szilagyi a revenit pe gazon după mai bine de doi ani şi jumătate, timp în care a suferit 5 operaţii la genunchiul stîng.

“Szilagyi este primul jucător cu care ar trebui să se înceapă re­cons­truc­ţia echipei la vară”, a spus an­tre­norul Universităţii, Alpar Mesza­ros, după ce l-a văzut la lucru pe fundaş în Liga a IV-a, în meciul “U” II - CFR II.

În 3 septembrie 2005, la un meci de liga a doua, cu Unirea Dej, că­pi­tanul Universităţii, Zsolt Szi­la­gyi (26 de ani), s-a accidentat grav la ge­nun­chiul stîng în urma unei alu­necări. Au urmat doi ani şi ju­mă­tate de groază pentru fotbalistul clu­jean, cu cinci in­ter­venţii chi­rur­gi­cale şi diag­nos­ti­ce deloc în­cu­ra­ja­toa­re. “Sisi” nu a renunţat la gîndul de a re­ve­ni pe gazon şi a dat do­va­dă de aceiaşi ambiţie în teren cu care şi-a cîş­tigat respectul su­por­­te­rilor Uni­ver­­si­tă­ţii. Joi a evo­luat 90 de mi­nu­te pentru “U” II şi nu s-a te­mut să intre decis în dueluri. Mai are mult de recuperat pînă să revină la for­ma care l-a consacrat, dar pri­mul pas a fost făcut. “Dacă o ţine tot aşa, în curînd va reintra în cir­cu­i­tul primei echi­pe. Este un jucător emblematic pen­tru Universitatea Cluj”, a apre­ciat Meszaros.

sursa gsp.ro

Popa confirmă


Tehnicianul Ionuţ Popa a confirmat faptul că a fost contactat de oficialii Universităţii Cluj pentru a prelua din vară banca tehnică a “şepcilor roşii”. “Nu ascund că am avut deja discu­ţii cu reprezentanţii cluburilor Uni­ver­si­tatea Cluj şi FC Vaslui, dar şi cu Honved din Ungaria, prin­tr-un intermediar”, a declarat Popa.

sursa gsp.ro

Boc: “Impact cumpără”

Consiliul local nu a acceptat pro­pu­nerea societăţii Impact de di­mi­nua­re a capitalului social al clubului Uni­ver­sitatea. “Nu putem fi de a­cord cu aşa ceva. Noi vom vinde, iar Impact va cumpăra. La sfîrşitul lunii mai, clu­bul nu va mai aparţine Con­si­liului lo­cal”, a spus primarul Clujului, Emil Boc.

sursa gsp.ro

Thursday, April 24, 2008

“Închidem obloanele!”

Doboş crede că clubul e în pragul desfiinţării dacă acţionarii nu vor ajunge la numitor comun.

Retrogradată în liga secundă, “U” Cluj a ajuns motiv de dis­pu­tă între acţionari.

Reprezentantul firmei Impact, Mi­hai Drăgutoiu, a propus în Adu­na­rea Generală a Acţionarilor (AGA) diminuarea capitalui social pî­nă la 3 milioane de lei, fapt care a trezit suspiciuni în rîndul celorlalţi ac­ţionari. Măsura i-ar asigura socie­tă­ţii pachetul majoritar.

Preşedintele Toni Doboş crede că e unica soluţie de salvare a Uni­ver­sităţii de la faliment. “Nu e vorba de nici un jaf, cum se spune deja, ci doar o măsură normală, care ar asigura viitorul clubului. Impact a propus diminuarea pentru achitarea datoriilor, iar apoi ar veni cu o majo­ra­re de 7 milioane de lei. Mai există o singură soluţie legală, dizolvarea, pentru că clubul e practic în fali­ment. Dacă nu se va ajunge la în­ţe­le­ge­re, într-o lună riscăm să închi­dem obloanele!”, a spus Do­boş.

Şeful Universităţii a vorbit des­pre patrimoniul clubului, evaluat la 5 milioane de euro de auditul finan­­ciar. “Clubul valorează 5 mili­oa­­ne de euro? Într-o lună, dacă nu plă­tim jucătorii, toţi vor deveni li­beri de contract. Mai avem un autocar în leasing şi atîta tot. Ba­­­ză, stadion, cantonament? Ni­mic! Sper ca acţionarii să ajun­gă la un numitor comun”, a conchis Doboş.

sursa gsp.ro

VOTATI PD IDIOTILOR!!! NU INTELEG CUM POT FII UNII ASA IDIOTI SA-L VOTEZE IAR PE BOLOBOC:((

Propunerea Impact, respinsa de ceilalti actionari ai lui "U"

Actionarul majoritar al Universitatii Cluj, Consiliul Local, ramane ferm pe pozitie si nu este dispus sa cedeze clubul universitar pentru mai putin de 2, 2 milioane de euro. Ovidiu Turdean, consilier local si membru al Comisiei de buget-finante, este dispus sa discute orice varianta cu reprezentantii Impact, astfel incat suma cu care se va face majorarea de capital sa nu afecteze cota de actiuni detinuta de Primarie.


"Putem discuta orice varianta cu cei de la Impact, atata timp cat procentul actiunilor Primariei nu va scadea sub 55%. Nu vom vinde pachetul de actiuni pentru mai putin de 2,2 milioane de euro", a transat Turdean situatia.

Un alt actionar al clubului clujean de fotbal, compania Oncos, s-a raliat deciziei Consiliului Local. Radu Constantea, reprezentantul Oncos in actionariatul lui "U" Cluj, a afirmat astazi ca Oncos va lua o decizie in functie de intentiile Primariei. "Noi le-am transmis deja pozitia noastra. Daca Consiliul Local va fi de acord cu propunerea celor de la Impact, vom fi si noi", a declarat Constantea.

In fine, Ben&Ben nu a aprobat diminuarea capitalului social, considerand ca evaluarea facuta de Darian este una rezonabila. "Nu am votat diminuarea capitalului social. Cred ca in urma unei reevaluari a activelor societatii va rezulta o alta valoare a activului net contabil", a spus Claudiu Dan, reprezentantul Ben&Ben, pentru citynews.ro.

sursa citynews.ro

Partidele nu au voie sã dea de mâncat şi de bãut

Biroul Electoral Central (BEC) explicã într-o hotãrâre cã, potrivit legii, partidele pot împãrţi în campania electoralã materiale de propagandã cum ar fi afişe, pliante, brichete,

cãni, gãleţi, şepci, tricouri, dar nu şi obiecte care “au o valoare economicã semnificativã” şi nici alimente sau bãuturi.

Hotãrârea adoptatã de BEC explicã prevederile articolului 109, alineat 1, din Legea nr. 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale. Conform articolului 109, alineat 1 al legii, “promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinãrii alegãtorului sã voteze sau sã nu voteze o anumitã listã de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar sau de consilier, precum şi primirea acestora de cãtre alegãtori constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Biroul Electoral Central precizeazã cã prin “bunuri” - în sensul acestui articol din lege - se înţelege “acele obiecte care au o valoare economicã semnificativã, precum

şi mãrfuri de utilitate alimentarã (alimente, bãuturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun) sau nealimentare”.

Continuarea in Ziua de Cluj

Cale liberã pentru Impact

Din cauza datoriilor estimate la cinci milioane de lei, compania a propus diminuarea capitalului social al clubului, ceea ce i-ar permite sã devinã acţionar majoritar imediat.
Adunarea Generalã a Acţionarilor a discutat ieri, la propunerea Impact, reducerea capitalului social al CFM “U” de la 15 milioane la trei milioane de lei, egal cu valoarea activelor clubului. În aceste condiţii, compania care doreşte sã achiziţioneze pachetul majoritar, Impact Developer&Contractor, ar urma sã împrumute clubul, iar împrumutul ar fi convertit ulterior în acţiuni.

Societatea ar putea intra astfel în posesia pachetului majoritar. Propunerea are nevoie de acceptul tuturor acţionarilor, iar aceştia amânã rãspunsul.Proiectul a venit din partea Impact şi se bazeazã pe Legea societãţilor comerciale. Mihai Drãguţoiu, reprezentantul societãţii bucureştene, a explicat cã aceasta e singura posibilitate pentru ca banii sã mai intre în club.

Conform acestuia, cealaltã variantã ar fi fost dizolvarea societãţii. “Conform Legii 31 din 1990, cea a societãţilor comerciale, valoarea activelor nu poate sã fie mai micã decât jumãtate din capitalul social subscris. Legea ne obligã sã diminuãm valoarea capitalului social. încã nu ştim dacã o sã-l egalizãm cu activele, estimate la trei milioane de lei. Asta urmeazã sã vedem dupã ce efectuãm o expertizã legalã. Cert e cã cealaltã variantã ar fi dizolvarea societãţii”, ne-a declarat Drãguţoiu.

Continuarea in Ziua de Cluj

„Bună Ziua”, haos urbanistic la Cluj!

Lipsa infrastructurii face din cartierul de vile o zonă ...
Cartierul din sudul oraşului de la poalele Feleacului, denumit simplu „Bună Ziua", a fost transformat din zonă rezidenţială de lux într-un ghiveci urbanistic

Platoul de la baza Dealului Feleacului s-a umplut în doar doi ani, de blocuri de patru până la zece niveluri, aliniate în pantă, unul în spatele celuilat. Peisajul a fost calificat de urbanistul Mircea Purdea drept o absurditate urbanistică. „Sunt ca nişte insecte roşii cu buline negre, care merg dezorganizate una după alta".

Alt urbanist, Vasile Mitrea, membru în conducerea Registrului Urbaniştilor din România, denumeşte şi el zona, care reprezintă o treime din intravilanul Clujului, drept un „ghiveci urbanistic". „Investitorii au păcălit administraţia, fiecare dorind să exploateze la maximum terenul obţinut, cu false proiecte de servicii, gen grădiniţe sau şcoli", spune Mitrea.

„E un cartier fără moaşă!"

El a adăugat că adminis­traţia a acţionat fără o gândire de ansamblu pe cele 2.000 de hectare şi că a lăsat urbanismul pe seama investitorilor, fără utilităţi şi echipamente edilitare. „Este vorba despre blocuri cu fose septice, fără gaz şi curent electric, «Bună Ziua» şi «Europa» devenind astfel din cartiere de lux, cartiere dormitor, cu locuinţe speculative şi fără conceptul de locuire. Un cartier fără moaşă!", a mai explicat urbanistul Vasile Mitrea.

În replică, Direcţia urbanism şi dezvoltare urbană, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a precizat că a propus actualizarea Planului Urbanistic Zonal „Bună Ziua", documentaţie ce a fost cuprinsă în programul de investiţii de anul acesta. Potrivit reprezentanţilor de la Urbanism, „acest plan urbanistic va corela documentaţiile existente şi va stabili reglementări urbanistice pentru zona studiată".

Nici candidaţii la primărie n-au soluţii

Regimul de înălţime al clădirilor este ...
Consilierul local Remus Lăpuşan, unul din candidaţii la Primăria Clujului, ne-a declarat că, din păcate, în ultimii ani, Clujul s-a dezvoltat haotic, având de a face cu un urbanism de junglă. „Soluţia este dificilă, mai multe clădiri ridicate aici în pripă, fiind condamnate să fie demolate în următorii ani. Am cerut tot timpul o comisie urbanistică funcţională, cu studii de oportunitate. Din păcate, la Cluj nu s-a renunţat nici acum la blocurile vagon-cazarmă".

Alt candidat la primărie, Laszlo Attila, ne-a declarat că administraţia a luat decizii greşite privind cartierul, care au dus la o dezvoltare haotică. „Din păcate, nu mai văd o rezolvare", ne-a spus Laszlo. Serviciile, comerţul, zonele verzi şi de loisir lipsesc. O cauză a acestei situaţii este retrocedarea terenurilor, care s-a făcut după criteriul „rânduri de porumb în picioare". Dezvoltatorii s-au văzut în posesia unor parcele lungi şi înguste de câţiva metri.

Paradoxul haosului se regăseşte la direcţia de specialitate din primărie, care se bazează doar pe memoria unor angajate. „Prima urgenţă ar fi corelarea planurilor urbanistice de detaliu, care nu s-a făcut până acum", mai spune Laszlo.

Preţurile cad în „Bună Ziua"

Reacţia pieţei nu a întârziat. După cum ne-a declarat Sanda Moldovan, preşedinta Uniunii Agenţiilor Imobiliare, cartierul „Bună Ziua" nu mai e considerat o zonă de lux.

„Blocurile noi, înghesuite printre case, au determinat scăderea preţurilor cu până la 10 procente în ultimul an în zonă.

În plus, datorită lucrărilor, locuitorii sunt obligaţi să poarte cizme de cauciuc. Chiar şi puţinele proiecte de lux din zonă sunt pe punctul de a eşua", mai crede Moldovan. Potrivit specialiştilor de pe piaţa imobiliară, preţul unui metru pătrat construit în cartierul Bună Ziua este cuprins la ora actuală între 1.300 şi 1.500 de euro.

Bicicliştii clujeni militează pentru salvarea oraşului

Câteva zeci de biciclişti clujeni, la apelul Clubului de Cicloturism Napoca, au protestat pe străzile Clujului, cu ocazia Zilei Pământului. Ei au înmânat municipalităţii un apel pentru promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban. Petiţia a fost semnată de 1.300 de persoane, care cer realizarea unei reţele de piste de calitate pentru biciclete, facilităţi de parcare în zone de interes public, implementarea unor măsuri care ar permite transportul bicicletei cu mijloacele de transport în comun şi descurajarea utilizării autoturismelor în municipiu.

„Mă bucur că, în sfârşit, acest subiect al haosului din urbanism şi al distrugerii parcurilor, reprezintă subiect consistent de campanie pentru ziarul „Adevărul", şi nu doar unul conjunctural. Sper să aibă efect pentru că marşul şi petiţia înmânată primarului sunt şi pentru salvarea oraşului", a precizat Radu Mititeanu, preşedintele Clubului de Cicloturism.

sursa adevarul.ro

Sloganul PRM pentru locale

Senatorul clujean Gheorghe Funar este suparat pe faptul ca legea alegerilor locale nu prevede sanctiuni pentru partidele care au inceput deja campania electorala."Nici la celelalte alegeri nu s-a luat nici o masura impotriva partidelor care au facut campanie si in ziua alegerilor. E lege facuta de hoti pentru hoti. De aceea sloganul nostru va fi Ati votat destul cu hotii, votati si cu patriotii ", a spus astazi senatorul PRM, Gheorghe Funar.

Fost edil al Clujului, Funar crede ca daca Boc ar castiga un nou mandat de primar, ar intra in concediu permanent timp de patru ani.

"Conform legislatiei, cei care sunt alesi isi pot delega toate atributiile catre un administrator public. Si pot intra in concediu cu plata timp de patru ani. Administratorul primeste o leafa egala cu a primarului si, mai mult, primarul are dreptul sa-si angajazeze trei consilieri. Practic, Boc va avea timp de drumuri cu avionul si de partid", a spus astazi Funar.

from citynews.ro

Wednesday, April 23, 2008

UTA Arad si Poli Iasi, neprogramate in etapa urmatoare

Comisia pentru Statutul Jucatorului a Federatiei Romane de Fotbal a decis neprogramarea in etapa a 32-a Ligii I a echipelor UTA Arad si Poli Iasi.

Potrivit lpf.ro, cele doua grupari au intarziat achitarea unor datorii pe care le au catre CFR Cluj. Aradenii nu au virat inca suma de bani provenita din urma transferurilor lui Robert Roszel si Dan Florin, in timp ce Poli Iasi nu au gasit inca fondurile necesare pentru achitarea grilei de transfer pentru Svetoszar Mijin si Razvan Tarlea.

In ce-a de-a 32-a etapa a Ligii I, UTA Arad urma sa primeasca vizita formatiei Unirea Urziceni, iar Poli Iasi disputa un meci in deplasare cu Gloria Bistrita, la Reghin.

sursa citynews.ro

Matei Corvin, alungat din centrul Clujului

Istoricii clujeni insistă pentru schimbarea, în Matia Corvin, a numelui străzii pe care se află casa în care s-a născut primul rege transilvan al Regatului Ungariei.
Numele actual al străzii Matei Corvin este greşit, afirmă istoricii, întrucât Matei nu este echivalentul numelui real al fostului rege al Ungariei, care a fost botezat Matia. Astfel, asociaţia culturală “Amaryllis” a înaintat două cereri către Consiliul Local Cluj-Napoca, pentru corectarea numelui străzii, dar autorităţile nu au oferit încă vreun răspuns favorabil.
Continuarea in ziua de cluj

Eşecul nimãnui

Universitatea Cluj este virtual retrogradatã. Doar din calculele matematic-fanteziste ar mai putea reiesi altceva.Cu toate acestea, nimeni nu se grãbeste sã-si asume acest esec cu repercusiuni si implicatii extrem de grave pentru viitorul fenomenului fotbalistic din capitala Ardealului.
Una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul românesc si cea mai iubitã echipã a Ardealului, “U” este nevoitã cu capul plecat sã se întoarcã spre matineul Ligii a II-a. Dupã doar un sezon în prima ligã si dupã 8 ani de pauzã anterioarã, Universitatea se întoarce acolo unde jucãtorii sãi nu vor mai constitui modele pentru copiii Clujului ce vor bate mingea în curtea scolilor.

între blocuri, pe strãzile din noile cartiere de case, pe tãpsanele de la marginea orasului, noile modele vor purta alte nume. Nume cu rezonantã portughezã, argentinianã, brazilianã, suedezã sau chiar africanã. Nu va mai auzi nimeni: “Si acum Goga la balon, trece de Cordos, paseazã la Bundea, care este luat în primire de Ungurusan”, vorbe aruncate în vânticelul de Somes de copii în meciurile încropite între clase, la sfârsitul orelor de curs. în mintea celor care învatã la acea vârstã sã iubeascã si sã respecte culorile unui club de fotbal, albul si negru, “microbul” va fi tot mai greu de indus chiar si de cãtre pãrintii sau fratii care trãiesc de generatii cu aceste culori-simbol în minte si în suflet. Pentru aceste lucruri cine va rãspunde?

Continuarea in ziua de cluj

Din 3 mai, toate numerele se vor forma cu prefix

Incepand cu 3 mai 2008, Romania va parcurge etapele finale de inchidere a Planului national de numerotatie (PNN), ceea ce inseamna ca toate numerele, indiferent daca sunt locale sau nationale, se vor forma cu prefix (prefixul national "0" + indicativul de arie geografica).



Astfel, abonatii furnizorilor de servicii de telefonie fixa vor putea fi apelati doar prin formarea intregului numar national de 10 cifre (prefix + numar local), pentru toate apelurile locale sau nationale.

De exemplu, un abonat din Cluj-Napoca va putea apela un alt abonat din Cluj-Napoca formand 0264 xxx xxx sau 0364 xxx xxx, in functie de furnizorul de servicii de telefonie fixa la care este abonat cel apelat. In Bucuresti, numarul local format din sapte cifre va fi precedat de prefixul "021" sau "031".

Totodata, se va modifica si formatul actual al numerelor scurte, aparand o diferenta clara intre numerele pentru servicii de interes public la nivel national (ora exacta, informatii privind abonatii Romtelecom, deranjamente Romtelecom etc.) si numerele prin care se furnizeaza servicii de interes general la nivel local - in judete (Jandarmerie, taxi, "alo, domnule primar", diferite servicii de deranjamente utilitati etc.). Numerele scurte pentru servicii de interes public la nivel national vor avea patru cifre si la formarea lor se va adauga cifra 1 inaintea numarului actual (de exemplu, 1958 pentru "Ora exacta", indiferent de judet). Numerele pentru furnizarea unor servicii de interes general la nivel local vor fi formate din sapte cifre, cuprinzand prefixul urmat de numarul actual (de exemplu, 0264956 - Jandarmeria din Cluj, 0264956 - Jandarmeria din Cluj, 0219361 - Informatii TAROM Bucuresti). Pentru a respecta forma de sapte cifre, in cazul special al numerelor scurte de 3 cifre din aria Bucuresti/judet Ilfov, se va dubla ultima cifra (de exemplu, 0219566 - Jandarmeria din Bucuresti).

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI)este institutia independenta de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice, comunicatiilor audiovizuale, echipamentelor radio si echipamentelor terminale de comunicatii electronice, inclusiv din punctul de vedere al compatibilitatii electromagnetice, tehnologiei informatiei si serviciilor postale.

"Atat numarul unic pentru apeluri de urgenta "112", cat si numerele de telefonie mobila isi vor pastra formatul actual," a subliniat Dan Georgescu, Presedintele ANRCTI.

sursa citynews.ro

Frecvente Radio in Cluj Napoca

Radio CAMPUS PRO FM :: 103 FM ::
Radio DELTA :: 91.7 FM ::
Radio EUROPA FM :: 106.6 FM ::
Radio GUERRILLA :: 92.8 FM ::
Radio IMPULS :: 101.5 FM ::
Radio INFO PRO :: 104.5 FM ::
Radio KISS FM :: 89.8 FM ::
Radio OneFm :: 92.2 FM ::
Radio PRO FM :: 99.8 FM ::
Radio RADIOSTAR :: 89.4 FM ::
Radio REALITATEA FM :: 93.8 FM ::
Radio RENASTEREA :: 91.2 FM ::
Radio ROMANTIC CLUJ :: 87.8 FM ::
Radio TRANSILVANIA :: 94.5 FM ::
Radio VOCEA EVANGHELIEI :: 88.3 FM ::
Radio VOCEA SPERANTEI :: 88.3 FM ::

Tuesday, April 22, 2008

Femei superbe

Monday, April 21, 2008

Proiect comun Impact-Oncos pentru preluarea "U"

Reprezentanţii Impact Developer&Contractor şi cei ai Oncos au discutat posibilitatea unei colaborări în vederea preluării pachetului majoritar la Universitatea, informează surse din interiorul clubului. Favorită pentru achiziţionarea celor 55,8% din acţiuni care vor fi vândute de Consiliul Local, compania bucureşteană Impact a pregătit un plan mai amplu, împreună cu reprezenanţii Oncos, prin care clubul să fie reconstruit din temelii. Astfel, conform unor surse din interiorul clubului, cele două companii se vor axa pe refacerea Centrului de Copii şi Juniori, amenajarea unor terenuri de antrenament, dar fără a neglija principalul obiectiv: promovarea în Liga I.
sursa ziua de cluj

Szilagyi a purtat din nou tricoul lui "U"

Fundasul "sepcilor rosii", Szilagyi Zsolt, a fost integralist in partida castigata de "U" II in compania celor de la CFR Dej, scor 1-0.

"Sisi" s-a refacut complet dupa accidentarea din 2005 si se pregateste normal, cot la cot cu noii sai coechipieri, care il lauda pentru ambitia pe care o arata.

"Este o surpriza placuta. Prevad ca pana in vara va prinde lotul de seniori si ne va ajuta sa promovam echipa inapoi pe prima scena", crede Marius Predatu, ce pregateste echipa a doua a Universitatii Cluj.

Fostul capitan al "alb-negrilor" a fost supus mai multor interventii chirurgicale dupa accidentarea suferita si a reluat alergarile la inceputul acestui an, cand antrenorul Alpar Meszaros l-a sfatuit pe jucator sa "tina" aproape de echipa.

"Sisi" va evolua joi, de la ora 17, din nou titular in derby-ul cu CFR II, antrenat de Sorin Oncica, pe arena CUG din cartierul Gheorgheni.

from citynews.ro

Bazin olimpic cu acoperiş retractabil în Parcul "Iuliu Haţieganu"


Dacă în următorii ani Bazinul Olimpic al Universităţii Tehnice va deveni complex olimpic după toate normale Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), Universitatea "Babeş- Bolyai" (UBB) nu se lasă mai prejos. Fostul bazin din Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu" (fot Victor Babeş) va deveni în 2010 unul dintre cele mai moderne centre de iniţiere din Transilvania. Adevărata luptă va începe abia la finalizarea celor două proiecte, ambele universităţi anunţând că în noile bazine se vor ţine meciurile de polo şi competiţiile internaţionale de înot.

Rezultatul unei investiţii de peste 30 de milioane de euro, Bazinul Olimpic din Parcul Babeş va avea un acoperiş retractabil ce a fost montat deja, o piscină de dimensiuni olimpice adică 25 de metri lăţime, 50 de metri lungime şi 10 blocstarturi dar şi o sală de sport multifuncţională ce a fost finalizată deja. Până în acest moment se pare că accesul publicului nu va fi permis în incinta bazinului, acesta fiind dedicat în special iniţierii, celor care fac performanţă şi viitorilor instructori şi antrenori de înot din toată ţara.
Continuarea in clujeanul.ro

Sunday, April 20, 2008

"U" o sa renasca printr-un "DOBOS de IMPACT!"



Mai multe foto pe Lucian Cuibus

Pacat ca nu am invins astazi oaia cea mica si proasta...dar ce sa facem daca unii jucatori au fost prea egoisti in prima repriza, iar in cea de-a doua sau precipitat...
Eu mai am o speranta mica de tot..ca ne mai salvam..matematica imi da dreptate..
Oricum nu avem infrastructura de divizia A pentru sezonul viitor..deci o sa fie binevenit un sezon in liga a II-a. Sunt convins ca un "DOBOS de IMPACT" o sa renasca acest simbol cu un stadion la standarde europene, cu o echipa competitiva si niste jucatori care se daruiesc total pentru U la fel ca si frumosii suporteri (sper totusi fara injuraturi pe viitor, exceptie cele adresate franarilor).....sper sa le vad in realitate sa nu mai fie doar iluzii si sperante desarte. Sper sa trecem in anul 2 de studentie...sa fim mai maturi cu totii..jucatorii care mai raman, conducerea, suporterii si sa o luam pe drumul cel bun!


NUMAI "U! HAIDE "U"! LUPTA "U"!

Doboş: "Dumnezeu a fost buzoian azi"

Preşedintele clubului U. Cluj, Anton Doboş, a declarat după înfrângerea suferită de echipa sa cu scorul de 2 - 1, cu Gloriei Buzău că jucătorii clujeni au fost lipsiţi de noroc precizând că "Dumnezeu a fost buzoian".

"Dumnezeu a fost buzoian azi. Am avut un mare ghinion astăzi, pentru că aşa e atunci când nu marchezi şi primeşti două goluri din nimic. Băieţii au vrut să câştige, nu pot să le reproşez nimic, însă mingea nu a vrut să intre în poartă. La final le-am spus băieţilor să ridice capul sus, viaţa merge înainte. Mai sunt patru meciuri de disputat şi tragem linie", a spus Doboş.
sursa prosport.ro

Meszaros: "Trebuie să ieşim din Liga 1 cu capul sus"

Antrenorul U. Cluj, Alpar Meszaros, a declarat după înfrângerea suferită de jucătorii săi cu scorul de 2 - 1,în partida cu Gloria Buzău, că echipa este retrogradată şi că regretă că nu s-a aflat pe teren pentru a scoate echipa din situaţia dificilă în care se afla.

"Suntem retrogradaţi.Întrebarea pe care mi-o pun , e de ce nu am avut ocazii cu trei atacanţi? Îmi reproşez că nu am fost în teren să o bag eu în poartă", a spus Meszaros.

Acesta a ţinut să precizeze că jucătorii trebuie să iasă din Liga 1 cu "capul sus" .

"E dureros, dar asta e viaţa în fotbal. Oricum, U.Cluj e un club special, care a rezistat şi va rezista tot timpul. Norocul ţine cu cei tari. Urmează patru etape în care trebuie să ieşim cu capul sus. În vară trebuie o restructurare generală în toate planurile", a adăugat tehnicianul clujean.
sursa prosport.ro

"U" Suntem Noi!

Cei care considera ca infrangerile din acest sezon, jocul uneori modest al echipei, ezitarile organizatorice din sanul clubului sau chiar o eventuala retrogradare in esalonul secund nu pot sa le schimbe dragostea pentru Universitatea, sunt asteptati duminica, 19 aprilie la ora 15:30 in Piata Matei Corvin pentru a marsalui spre stadionul Ion Moina unde, Sepcile Rosii intalnesc pe teren propriu cu incepere de la ora 17:00 formatia Gloria Buzau. Inarmati cu fulare alb-negre, steaguri si celebrele sepci rosii, suporterii lui "U" sunt asteptati sa-si dovedesca caracterul si spiritul care i-a definit in acesti 89 de ani. Aceasta campanie este numita "U" Suntem Noi si este initiata de "Peluza Sepcile Rosii" impreuna cu site-ul suporterilor, ucluj.ro

Noi am jurat sa fim langa Univesitatea si la bine si la rau. Acum e rau si noi suntem aici. "U" SUNTEM NOI!

sursa ucluj.ro