Saturday, December 22, 2007

X-mas kitsch



“Fie ca lumina….” loveste din nou. Simtim cum anostii care trimit astfel de mesaje spam se muncesc sa vina cu cea mai tare urare anul asta. N-o sa apucam sa digeram sarmaua, ca o sa si inceapa sa curga mesajele kitsch de sarbatori.

Oare oamenii astia nu mananca? Sau nu dorm? Si-au terminat oare lista cu obiective pe 2008 si acum au mancarici?

Stim ca suferi si tu. Vino sa imparti cu noi cele mai penibile si gretoase mesaje sms de sarbatori. “Magia sfantului Craciun sa te gaseasca alaturi de familie…”


Ar fi extraordinar daca in aceste momente de tihna deplina si moment al bilantului ne-am gandi si la cei nepastuiti de soarta, la cei ce n-au hainute si nici n-au cui sa-i spuna mama!! Oamenii au devenit indiferenti la problemele semenilor, dar cred ca acest flagel al nepasarii si ignorantei nu v-a atins. Pace, fericire, implinire - pana la adanci batranete, alaturi de cei dragi!
from times

Mesaj de la Danut Somcherechi pentru galerie


Sunteti cea mai frumoasa galerie din tara! Sunt fericit si mandru ca timp de un an si jumatate am avut bucuria de a fi acolo langa voi, sa va aud cum sustineti echipa, cum cantati. Am invatat si eu ce inseamna dragostea adevarata pentru o echipa. Sunteti unici! Regret si acum ca nu am fost lasat sa ma bucur si in Liga I de sustinerea voastra, dar raman cu satisfactia ca am pus umarul la promovarea in prima liga si ca am lasat ceva in urma mea. Sper sa ramana echipa in Liga 1 pentru ca eu stiu cate eforturi s-au facut sa ajungem acolo si pentru ca voi meritati din plin asta. Ne-ati purtat prin ecoul vocilor voastre si a dragostei pe care ne-ati aratat-o spre frumoasa si atat de mult dorita promovare. Va doresc din toata inima SARBATORI FERICITE si un sincer LA MULTI ANI !!!

Sumi

from sepcile-rosii

Friday, December 21, 2007

Aflat in vizorul "Sepcilor rosii" - "Vioara" trage tare de fiare


Aproape de o revenire la "U" Cluj, atacantul Viorel Sintejudean se antreneaza zilnic in sala de forta, desi se afla de trei saptamini in vacanta •

Imprumutat azi-vara la divizionara secunda IS Cimpia Turzii, unde a jucat 14 din cele 17 meciuri (din etapa a 6-a, toate ca titular) ale turului de campionat, Viorel Marius Sintejudean, "Vioara" cum i se mai spune de catre colegi, este foarte aproape de o revenire la "U" Cluj, echipa cu care are contract pina in vara lui 2009. Venit la "U" acum exact 2 ani (impreuna cu contingentul Mihu, Tilvan, Galdean, Somcherechi, Iodi, Villand), in mandatul lui Leo Grozavu, Sintejudean a jucat destul de putin pentru trupa "Sepcilor rosii" din cauza unor accidentari repetate care l-au tinut mult timp departe de gazon. Cea mai grava accidentare, dubla ruptura de menisc si ligamente incrucisate, a suferit-o in timpul unui meci pe "Moina" cu Building Vinju Mare in turul campionatului trecut, cind "U" activa in liga secunda. A urmat o lunga recuperare, "Vioara" revenind in echipa intr-un meci la Lupeni, cind "U", deja promovata, a jucat mai mult cu rezervele si juniorii. Imprumutat la ISCT, Sintejudean a avut un foarte promitator tur de campionat, inscriind 5 goluri (4 consecutive intre etapele 12-15), din care, cele doua marcate pe arena din Cimpia Turzii (1-0 cu FC Caracal si 1-0 cu Muresul Deva), au adus 6 puncte mari "sirmarilor" antrenati de Alpar Meszaros.

Chemat, acum o saptamina, la un joc scoala la "U" Cluj, unde antrenorul Gigi Multescu a vrut sa vada la lucru cinci fotbalisti straini adusi in probe, singurii care au iesit in evidenta au fost tocmai jucatorii imprumutati la ISCT, Borza si Sintejudean.

"Sigur ca-mi doresc foarte mult sa revin la "U" Cluj, doar e echipa mea de suflet. In plus, ar fi si o buna oportunitate sa joc in Liga I. Insa acest lucru nu depinde de mine. Eu astept un telefon si vin la "U" cu bratele deschise", spune Sintejudean, care de trei saptamini, de cind s-a terminat turul ligii secunde, se antreneaza zilnic la o sala de forta in Manastur. "Am un program pe care il respect zilnic. Mai joc si fotbal, dar nu in fiecare zi. De sarbatori merg la familia sotiei mele, la Baia Mare, unde-mi petrec si Craciunul si Revelionul", spune Sintejudean, care este reprezentat in relatia si negocierile cu "U" Cluj de impresarul Florin Singeorzan din Bistrita.
from ziarulfaclia

Moş Goga

Atacantul "studenţilor" e mai dorit ca Moş Crăciun. După Poli, şi Vasluiul lui Porumboiu îl vrea pe căpitanul lui "U" sub brad

Jucătorul a fost declarat netransferabil de către club, urmînd a-i fi mărit contractul pentru a mai atenua din deziluzia pierderii unui salariu de minim 200.000 de euro, cît ar fi primit la Timişoara.

"Să-i explice jucătorului în fiecare lună cum a mai pierdut cîte 18.000 de euro!", s-a înfuriat Marian Iancu, patronul lui Poli, aflînd că «U» l-a declarat inamovibil pe starul său. Atacantul de 23 de ani pare confuz. "N-am ce să fac eu. Nu ştiu, nu cred că aş pleca acum. Îmi văd de treabă aici. Mi-am spus punctul de vedere cînd am semnat contractul cu «U» şi am fost de acord ca doi ani de zile să joc aici. Ce aş prefera între Poli şi Vaslui? Universitatea! Referitor la ce a spus domnul Iancu, nici o problemă, vor veni alţi bani, pe care nu o să-i pierd", a punctat Goga.
Managerul Universităţii, Alin Tişe, e de neclintit. "Am spus şi repet, eu nu voi semna un act de transfer al lui Goga. Nu ştiu de altă ofertă pentru el, decît de cea de la Timişoara. Vasluiul nu ne-a contactat. Dacă C.A. va hotărî altfel, e responsabilitatea lor", a clamat Tişe.

Compensaţii financiare
Atacantul va fi chemat la club pentru renegocierea contractului cu «U». "Nu ştiu dacă va fi afectat după toate acestea. Dar sînt convins că "U" va găsi acele resurse necesare încît să evite o lipsă de motivaţie a lui Dorin", a spus, criptic, Tişe. În schimb, Gheorghe Mulţescu a fost mult mai tranşant: "Evident că îi va fi mărit contractul. Eu i-am propus domnului Tişe, chiar înainte de oferta Timişoarei, să-l chemăm la negocieri. Din cîte ştiu eu, a fost chemat deja la discuţii de către conducerea clubului", a mărturisit antrenorul Universităţii. (Mihai Mateaş)

Deschişi la negocieri
Deşi Marian Iancu s-a aprins, afînd primul răspuns al lui «U», Mulţescu afirmă că mutarea nu e exclusă definitiv. "Nu înţeleg de ce a spus domnul Iancu ce a spus, pentru că noi ne-am arătat flexibili şi maleabili în continuare. Din punct de vedere sentimental şi valoric, n-am vrea să ne despărţim de jucător. Dar, în cazul unor condiţii satisfăcătoare pentru toată lumea, club, jucător, cred că ar mai fi şanse. Goga e valoros, dar joacă pe un singur post. Cu banii luaţi pe el mi-aş putea acoperi 4-5 posturi deficitare", a spus tehnicianul lui "U". (Mihai Mateaş),

"Nici o sancţiune!"
"U" Cluj a dat publicităţii, ieri, un comunicat de presă în cazul accidentului în care a fost implicat jucătorul Sandu Negrean, soldat cu avarierea a 7 autovehicule. Clubul menţionează că regretă incidentul din data de 18 decembrie, dar că nu a aplicat nici o sancţiune jucătorului. "Avînd în vedere că incidentul a avut loc în pauza competiţională, jucătorul aflîndu-se în timpul său liber, ne rezervăm dreptul de a analiza situaţia creată după finalizarea verificărilor IGP Cluj", se mai arată în respectivul comunicat.
from gsp

Magazinul lui "U", amanat pentru sfarsitul lui ianuarie




Sfarsitul primei parti din actualul sezon al Ligii I i-a regasit pe conducatorii lui "U" cu multe probleme de rezolvat, astfel incat inagurarea magazinului suporterilor, din incinta Iulius Mall, se amana pentru sfarsitul lunii ianuarie.

Initial, managerul clubului clujean, Alin Tise, spera ca standul din mall-ul din Gheorgheni sa fie deschis in acest an.

Conform spuselor ofiterului de presa al "Sepcilor rosii", Ionut Rusu, clubul va plati circa 15.000 de lei pentru proiectarea si amenajarea primului magazin dedicat suporterilor lui "U" Cluj. De lucrari se va ocupa firma clujeana TACT. "Am avut mai multe oferte pentru magazin, insa cei de la TACT au inteles ca nu suntem un club tocmai bogat", a afirmat Rusu.

La inagurarea magazinului vor participa si jucatorii lui "U", care vor reveni din primul stagiu de pregatire, din Antalya, in 26 ianuarie.

from citynews

Clujeanul Tibi Bãlan, aproape de “U”


Una dintre strategiile Universitãtii pentru perioada de trasferuri din aceastã iarnã se bazeazã pe aducerea la echipã a unor jucãtori clujeni care activeazã în prezent la alte echipe.
Radu Constantea, vicepresedintele clubului, însotit de fostul atacant Marius Popescu, scouter si organizator de competitii la “U”, s-a întâlnit ieri cu Tiberiu Bãlan, mijlocasul Sportului Studentesc, unul dintre cele mai bune “produse” ale “Sepcilor rosii” din ultimii ani.

Contactat telefonic, Constantea a confirmat întâlnirea cu mijlocasul Sportului, însã a precizat cã s-a discutat doar “amical, despre fotbal în general”. Vicepresedintele Universitãtii a negat orice discutii despre o eventualã trecere a lui Bãlan din “ograda” lui Vasile Siman la “U”. Mijlocasul a pãrãsit în 2000 Clujul pentru a juca la Rapid, de unde a ajuns la Sportul Studentesc.

Printre valorile care au pãrãsit Universitatea în ultimii ani se aflã si Alexandru Pãcurar (plecat în 2004 la Dinamo, actualmente la Pandurii) sau George Florescu, în prezent la Torpedo Moscova, care s-a transferat la Sheriff Tiraspol în 2004, alãturi de Rãzvan Cocis.

Printre clujenii care ar putea ajunge în orasul de pe Somes se aflã si portarul Andrei Vâtcã, nãscut la Turda si aflat acum la Steaua, unde nu prinde echipa.

from ziua de cj

COSTACHE: 'LI S-A MAI TAIAT DIN NAS!'


REPLICA Secretarul general al Rapidului, Cristian Costache (foto), a reactionat dupa atacurile lansate de cei de la CFR, care au afirmat ca rapidistii “spun numai tâmpenii”. “Daca ei sustin ca noi spunem tâmpenii dupa ce am fost dezavantajati din nou, flagrant, doua meciuri la rând, la Bistrita si la Piatra-Neamt, înseamna ca i-a înnebunit cu adevarat pierderea avantajului enorm pe care îl aveau fata de Rapid. Oricum, la viteza pe care si-o luasera în toamna asta, e bine ca li s-a mai taiat din nas!”, a precizat Costache.
from prosport

Terorism la Agronomie


Un grup de terorişti a izolat un virus periculos în laborator, apoi a cumpărat două tone de portocale de la o fermă, pe care le-a "injectat", iar apoi le-a pus în vânzare. Asemenea situaţii sunt studiate în cadrul unui program de doctorat despre terorismul biologic, care poate fi urmat la Facultatea de Horticultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, la specializarea Biotehnologii.

Între mutaţii şi siguranţa alimentelor
"E un doctorat deosebit, care leagă domenii precum siguranţa alimentară, biosecuritate, bioterorism şi ştiinţe politice", explică Rareş Gavrilescu, singurul doctorand din ţară care urmează această specializare. Cum se leagă, totuşi, terorismul de horticultură? Cum biotehnologiile se referă la modificările genetice la care pot fi supuse plantele, la rândul ei, siguranţa alimentară ne duce cu gândul la mutaţiile prin care pot trece unele produse, devenind, în cele din urmă, otrăvitoare.
"Vorbim de grupuri care vor să facă rău, de terorişti. Cu bani destul de puţini, pot avea acces la specialişti în biotehnologii, care să lucreze la modificarea unor produse alimentare, pe care le pot pune pe piaţă", arată doctorandul.

"Teroristul deştept"
Când spunem biosecuritate, ne referim la siguranţa populaţiei la nivel biologic şi la ce pot face statele pentru a o menţine, de la graniţe bine păzite, până la înfiinţarea unor comisii şi departamente de stat speciale. "Există laboratoarele mobile ale teroriştilor, unde pot fi obţinute substanţe toxice. De exemplu, acestea pot fi împrăştiate cu avionul pe o suprafaţă de două hectare de porumb. Iar de aici pot ajunge oriunde", subliniază Rareş Gavrilescu. Licenţiat în ştiinţe politice, doctorandul spune că vrea să se specializeze pe ceea ce el numeşte "terorismul viitorului" sau bioterorism. "Nu mai vorbim de teroristul clasic, a cărui centură este plină cu dinamită şi care se aruncă în aer în hypermarket. Este rândul teroristului deştept, care face un masterat sau un doctorat pe biotehnologii, după care primeşte banii şi acţionează", susţine acesta.

Atacuri mult mai ieftine
Atacurile biologice sunt mult mai ieftine, după cum ţine să precizeze doctorandul clujean. "Banii sunt mai puţini decât în cazul avioanelor deturnate. De altfel, acest gen de atac nu mai are acelaşi efect pe care îl avea acum 20 de ani. E o soluţie mai ieftină, care creează mai mult rău", este de părere Gavrilescu. Altfel spus, după cum susţine doctorandul clujean, terorismul viitorului s-ar putea folosi cu succes de biotehnologii. "Se poate face mult mai mult rău cu un laborator portabil decât cu tone de dinamită", subliniază acesta.
Pentru că este specializat în ştiinţe politice, doctorandul va studia mari puteri precum SUA, China, Franţa sau Marea Britanie, urmărind structurile responsabile pentru biosecuritate şi modul în care acestea acţionează. Asta mai ales pentru că are convingerea că există riscul să se ajungă la o luptă cu un duşman invizibil, dacă statele lumii nu iau măsurile cuvenite.

"Lucrarea mea va avea un caracter de atenţionare în privinţa faptului că teroristul viitorului va ţine în mână o eprubetă în loc de un kalaşnikov"
Rareş Gavrilescu, doctorand în bioterorism
from clujeanul

STOIANOF DORESTE SA REVINA LA 'SEPCI'

“U” CLUJ Pus pe lista de transferuri de Universitatea Craiova, fostul atacant al “studentilor” ar fi tentat sa revina în orasul de pe Somesul Mic. “Am cerut sa plec de la Craiova pentru ca nu jucam. Mai am ceva oferte din strainatate, dar daca mi se va propune sa ma întorc la «U» Cluj voi accepta cu siguranta”, a declarat Ovidiu Stoianof. Atacantul a evoluat un sezon pentru clujeni, în anul în care echipa a promovat. Oltenii i-au stabilit pretul lui Stoianof în jurul sumei de 200.000 de euro.
from prosport

GATA SA IA URMA 'MOTULUI'

“U” CLUJ “Sepcile rosii” sunt pe punctul de a-l pierde pe mijlocasul Andrei Muresan, care este dorit cu insistenta de Ioan Ovidiu Sabau din aceasta iarna, la Bistrita.

In timp ce formatia clujeana este interesata sa scape de jucatorii pusi pe lista de transferuri, unul dintre fotbalistii ramasi în lot dupa “revolutia” lui Gigi Multescu ar putea pleca de bunavoie. Gloria Bistrita s-a miscat mai repede si i-a facut deja o oferta lui Andrei Muresan.

Meciul cu Unirea Urziceni ar putea fi ultima aparitie a lui Muresan în tricoul lui “U” Cluj în acest campionat. Fotbalistul mai are contract cu “sepcile rosii” pâna în vara anului viitor, iar clujenii nu au dat pâna acum semne ca ar vrea sa-i prelungeasca întelegerea. “Nu i-am propus pâna acum o prelungire a contractului, dar cu siguranta o vom face pâna la finele anului. Vom sta de vorba cu fiecare în parte”, a declarat managerul Alin Tise.

Mult mai abili au fost însa oficialii Gloriei, care l-au contactat zilele trecute pe mijlocasul de 22 de ani si i-au propus sa mearga la Bistrita. Oficialii Gloriei au discutat cu Andrei Muresan si i-au transmis ca îl asteapta la echipa. Un avantaj important pentru bistriteni e prezenta lui Mircea Cojocaru în stafful tehnic. Fostul antrenor de la juniori al lui Andrei Muresan este sfatuitorul de taina al fotbalistului.

Universitatea a avut în toamna o tentativa de a se desparti de Andrei Muresan, clubul clujean primind o oferta pe adresa fotbalistului din partea moldovenilor de la Sheriff Tiraspol. Alin Banceu, directorul general al lui “U” Cluj din acea perioada, l-a acuzat pe antrenorul secund al Gloriei ca l-a convins pe jucator sa nu plece peste Prut, desi initial Muresan îsi daduse acordul. Pentru împotrivirea sa, mijlocasul a fost trimis la echipa a doua si a fost reactivat abia dupa învestirea lui Gigi Multescu în functia de tehnician al “sepcilor rosii”.

Testeaza piata portugheza

Antrenorul lui “U”, Gigi Multescu, va pleca la finele aceste saptamâni în Portugalia, pentru a vedea la lucru câtiva jucatori din liga secunda lusitana. Excursia în Peninsula Iberica este organizata de impresarul Eutin Bojin, care i-a fost propus lui Multescu de Toni Dobos. “Vom merge la Lisabona si vrem sa vedem 2-3 meciuri din liga secunda. Inca nu stiu exact ce meciuri vom urmari. Asta voi stabili împreuna cu Multescu”, a declarat ieri Bojin.
from prosport

Thursday, December 20, 2007

Mulţescu spune că a vrut să plece, dar n-a fost lăsat


Antrenorul Gigi Mulţescu este supărat după ce presa a scris că acţionarii Universităţii i-ar fi cerut demisia, ba mai mult, că postul său a fost salvat de intervenţia primarului Emil Boc. "Nu este adevărat. Eu sunt cel care am vrut să plec de mai multe ori, dar nu m-au lăsat acţionarii", a dezvăluit Mulţescu. Întrebat dacă a vrut să-şi înainteze demisia după vreunul din cele nouă meciuri din Liga I în care a stat pe banca tehnică a lui "U" Cluj, Gigi a replicat: "Nu în cele nouă etape am vrut să renunţ, ci în cele nouă ore ale şedinţei de Consiliu de Administraţie de luni".

Gigi de la "U" îşi va face sărbătorile de iarnă în Portugalia, unde campionatul este încă în desfăşurare. "Voi merge să văd mai mulţi jucători, care mi-au fost propuşi de un impresar. Voi urmări câteva echipe din liga secundă, dar şi pe Boavista Porto, care stă prost cu banii şi vrea să vândă mai mulţi fotbalişti", a afirmat Mulţescu.
from clujeanul

Doboş: “Trebuie să mă întâlnesc cu Boc!”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Universităţii, Anton Doboş, a declarat pentru ZIUA de Cluj că doreşte ca în zilele următoare să se întâlnească cu primarul Emil Boc, pentru a avea o discuţie lămuritoare şi pentru a-i prezenta planul gândit în vederea salvării clubului.

El a precizat că acordul dat consilierilor locali, în momentul numirii sale ca şi reprezentant al Consiliului Local (CL), a fost unul provizoriu.

“Nu pot să spun acum dacă voi rămâne sau nu. Oficial sunt în funcţie, dar acordul pe care

l-am dat atunci unor oameni care m-au dorit aici a fost unul provizoriu. Situaţia la club e foarte grea şi vreau neapărat să mă întâlnesc cu domnul Boc pentru a avea o discuţie foarte serioasă şi pentru a-i prezenta planul de redresare a echipei. Dacă vrem să ne salvăm trebuie ca toţi să muncim.

Nu ştiu când va fi această întâlnire, dar pot să spun că se va munci şi înainte, şi după sărbători. Nu vom avea vacanţă”, ne-a declarat Toni Doboş. Acesta a precizat că, în cazul în care va da un răspuns final favorabil pentru ocuparea funcţiei de preşedinte, acest lucru se va datora în mare măsură suporterilor.

“Când am plecat la Dinamo am făcut-o pentru a salva clubul de la retrogradare. Acum aş veni ca să pun umărul tot la evitarea retrogradării. Suporterii contează foarte mult pentru mine şi dacă vin o fac într-o mare măsură şi pentru ei”, a conchis fostul “internaţional”.
from ziua de cj

Wednesday, December 19, 2007

PENTRU 'SEPCILE ROSII'


SUSTINATOR Razvan Cocis a ramas un suporter al Universitatii Cluj si crede ca alb-negrii vor evita retrogradarea, desi echipa este pe ultimul loc în Liga I.

La trei ani de la despartirea de “U” Cluj, Razvan Cocis ramâne fidel echipei universitare, declarându-se un suporter de lux al acesteia.

Revenit în tara dupa terminarea campionatului din Rusia, unde formatia sa, Lokomotiv, a ocupat pozitia a 7-a, Cocis spune ca urmareste de la Moscova evolutiile “sepcilor rosii”. “Am vazut pe parcursul turului o echipa cu evolutii oscilante. Juca bine o repriza sau avea momente bune, dar apoi urma o cadere inexplicabila. «Sepcile» au avut si foarte mult ghinion, pentru ca si-au marcat multe autogoluri si au primit goluri pe final”, declara Cocis. Internationalul român spune însa ca jucatorii pregatiti de Gigi Multescu n-ar trebui sa dezarmeze si crede ca soarta lui “U” se va decide în primele etape ale anului viitor. “Sper sa se salveze, dar le va fi foarte greu. Este foarte important cum încep anul viitor. Eu sunt convins ca au si o problema de moral. Au avut un start prost acest campionat, iar asta le-a afectat psihicul”, este de parere Razvan.

Fotbalistul care a facut parte din echipa cu care “U” Cluj a promovat din Liga a III-a în divizia secunda, dar care nu a jucat niciun meci în Liga I, spune ca sufera atunci când vede ca echipierii formatiei clujene evolueaza pe un stadion în ruine. “Este o problema grava daca vin doar 7.000 de oameni la un derby cu Steaua sau Rapid. Când jucam în Liga a II-a, veneau si 10.000 de spectatori. Eu zic ca si acest lucru a contribuit la rezultatele echipei. Altfel joci cu tribunele pline. Te gândesti sa mai tragi de tine pentru a nu-i face pe oameni sa plece suparati. Ar trebui sa se faca ceva cât mai repede”, considera Cocis.

Nu face reclama Moldovei

Desi a evoluat mult timp pentru Sheriff Tiraspol, de unde a fost selectionat pentru prima data în echipa nationala, Razvan Cocis nu-i sfatuieste pe tinerii jucatori români sa se transfere peste Prut. El crede ca fotbalul românesc s-a schimbat în bine de la plecarea sa în Moldova si considera ca jucatorii din Liga I nu mai au probleme financiare. “Nu prea mai are rost sa pleci în strainatate decât daca ai o oferta de nerefuzat. Acum se plateste bine si în România si jucatorii nu mai sunt nevoiti sa evolueze afara pentru a câstiga mai bine”, a declarat Cocis, care considera totusi ca ofertele din campionatele puternice n-ar trebui refuzate. “In cazul în care un club mare doreste un jucator, ar trebui sa existe întelegere si din partea echipelor. Performanta se face si în România, dar afara este altceva. O oferta de la un club mare poate fi o sansa unica în viata”, a adaugat Razvan.

Jucatorul care s-a transferat în acest an de la Sheriff Tiraspol la Lokomotiv Moscova considera ca sunt variante mult mai bune decât campionatul din Republica Moldova. “Campionatul moldovean este o rampa de lansare, dar mai mult spre Rusia. Este greu sa te vada cineva în Moldova. Eu sunt convins ca m-am transferat la Lokomotiv datorita jocurilor de la nationala, nu pentru ca m-ar fi remarcat cineva la Sheriff. Sunt conditii exceptionale de antrenament, dar, daca ramâi prea mult acolo, risti sa te plafonezi”, este de parere Cocis.
from prosport

Branding a la Cluj



Este o chestiune cool astazi sa vorbesti despre brandul de tara sau branduri de orase. Discutiile nu au nici un miez si nici o finalizare practica pentru ca sunt doua pacate majore care le anima: pacatul demagogiei politice si ifosele specialistilor din domeniul publicitate care confunda comunitatile umane cu detergentul ( ca sa ma pastrez si eu in limitele unui stereotip comun).

Ramane totusi intrebarea: Cum ne vindem Clujul? Inante de a vorbi despre chestiuni tehnice (concept, strategie, program de implementare) trebuie sa avem produsul. Dar nu orice produs, ci un produs competitiv si, daca se poate, cu mare grad de unicitate. Dincolo de patriotismul local, generos cu propria comunitate, inserarea unui brand de oras pe piata europeana a imaginii si turismului este o opera in care trebuie sa te confrunti cu alte comunitati, care vor sa faca acelasi lucru. Brandul nu este doar o eticheta pe care o construiesti cum vrei si o lipesti pe un produs. Nu este un concept publicitar pe care inteligentii copywriteri sau abilii graficieni de pixeli il inventeaza intr-o pauza de cafea. Majoritatea brandurilor care definesc comunitati (locale, regionale sau natiuni) se nasc ca opera de cultura si civilizatie. Un brand de oras nu poate porni de la nimic, el isi are radaacinile in mintea oamenilor, viziunea lor, aproape inconstienta, despre exceptionalitatea respectivei comunitati. Am facut in trecut studii de teren pentru a descoperi aceasta samanta de identitate. Nu am gasit nimic. Sau ca sa fiu sincer, am gasit ceva: chiar si clujenii au identificat Clujul cu Gheorghe Funar sau Emil Boc. Cu tot respectul civilizat pe care il am pentru cei doi colegi politicieni, este prea putin. Aceasta saracie de spirit ne vorbeste despre inexistenta unei identitati solide, stabile, a unor repere de care sa ne legam cu funiile de matase ale comunicarii.

Ne place sa spunem despre Cluj ca este un oras universitar sau medical si in general spre aceasta idee merge opinia publica clujeana si poate chiar nationala. Dar cum sa faci un brand performant universitar pe piata europeana macar – daca nu pe cea mondiala, cand niciuna din univeritatile clujene nu intra in primele 500 de universitati ale lumii? Cand raportul prezentat de Mircea Miclea arata cu date concrete si stiinta implicata ca invatamantul romanesc este foarte slab, noi ar trebui sa ne luam gandul de la asta. Aici am fi in competitie cu Heidelberg, Tubingen, Milano, Oxford etc. Am fost la o universitate din orasul Wurtburg din Germania, locul unde a facut Roentgen descoperirea si unde in holul uniuversitatii am gasit statuile a 4 sau 5 laureati ai premiului Nobel pentru fizica sau chimie. Dar ei nu au pretentia sa se identifice ca oras universitar, nemtii cuminti din acest oras bavarez se cred producatori de vin.

Oras medical este adevarat, suntem, daca vorbim de insertia pe piata romaneasca. Dar vine vreun presedinte de tara sau prim ministru sa se opereze la Cluj? De ce pleaca toti la Viena? Nu are forta aceasta definitie a exceptionalitatii medicale deci nu prea se poate construi pe ea, in saracia si mizeria sistemului sanitar din Romania.

Ce ne ramane? Marile noastre marci comerciale s-au dus pe apa sambetei. Doar Ursus si Banca Transilvania tin steagul, insa pe doua intreprinderi nu poti sustine o jumatate de milion de locuitori. Este greu sa mai gasim o “locatie” libera in mintea unui consumator european, trebuie pentru asta sa ai ceva cu totul special. Am studiat sute de campanii de branding si, cand ma gandesc la branduirea Clujului, ma infior.

Cred ca nu trebuie sa fim obsedati de campanii comunicationale de brand, decat daca vrem sa capusam banii primariei. E prea devreme, poate ca unii ar putea sa spuna prea tarziu. Este necesar sa ne construim un oras la standarde europene ca nivel de trai. Sa nu ne comparam cu Pascaniul sau cu orasul Baicoi, pentru a ne simti bine, ci cu Viena, Praga sau Munchen. Este o opera de decenii si, in aceste decenii, se poate naste chiar si brandul.

Doar ca brandul este imaginea sufletului unui oras. Cand orasul este viu ...

PS.
Exista in disciplinele comunicationale deja intrat conceptul de negative branding. S-a nascut in SUA, unde tot mai multe orase mici vor sa se apere de turistii care la distrug linistea astfel ca platesc agentii de publicitate sa transmita o imagine negativa: ca sunt hoti de buzunare, vreme urata, foarte multi tantari, hoteluri proaste. Din nefericire, pentru acest timp de viitor suntem pregatiti.

Vasile DANCU
from citynews

George Florescu s-ar intoarce la "U" Cluj




Fostul jucator al Universitatii Cluj si campion in 2002 cu echipa de juniori republicani ia in calcul o posibila revenire la echipa sa de suflet.

Fotbalistul clujean, ce activeaza in prezent la Torpedo Moscova, liga a 2-a din Rusia, ar semna un contract cu "U" Cluj pentru 150.000-200.000 de euro.

"Aici am copilarit, viata mea se leaga de clubul la care m-am format. M-as intoarce la Universitatea daca as fi platit decent", a marturisit Florescu, fost component al nationalei de tineret.

In conditiile in care Universitatea a platit pana acum contracte generoase unor jucatori care chiar ieri au fost maziliti de sefii lui "U", Florescu ar putea face capul de lista al achizitiilor pentru tehnicianul Gheorghe Multescu. Surse apropiate clubului sustin ca in sezonul viitor fundasul central Astorga ar urma sa primeasca un contract de 250.000 de euro, mult mai mare decat pretentiile lui Florescu.
from citynews

850.000 DE EURO PENTRU GOGA


INTERES Oficialii lui "U" Cluj au recunoscut ieri ca au primit o oferta de la clubul timisorean pentru transferul atacantului.

Marian Iancu e gata sa scoata din buzunar peste 850.000 de euro pentru a-l cumpara pe capitanul "lanternei rosii".
Poli a început sa se miste pe piata transferurilor imediat dupa încheierea primei parti de campionat. Chiar daca în trecut nu i-au iesit transferurile de la "U" Cluj, vezi cazurile Soporan si Bus, Marian Iancu nu a renuntat. Acum, el e interesat de vedeta "sepcilor rosii", Dorin Goga (foto), fapt confirmat si de oficialii Universitatii Cluj.

"Da, e adevarata dorinta celor de la Timisoara pentru jucator. Ne-au fost oferiti 750.000 de euro plus TVA pentru Goga, în cinci rate, dar nu suntem dispusi sa ne despartim de el", a admis ieri Alin Tise, managerul general al "sepcilor rosii".

Dorin Goga (23 de ani) a marcat patru goluri în primele 19 etape ale sezonului 2007-2008. Atacantul mai este dorit de FC Vaslui, CFR Cluj si Steaua Bucuresti, fapt pentru care tot mai multe voci îl dau ca si transferat în aceasta iarna.
from prosport

Dosar penal pentru Sandu Negrean: S-a îmbătat şi a avariat 7 maşini


Un lucru rău nu vine niciodată singur! – spune una dintre celebrile legi ale lui Murphy. Ei bine, cam aşa stau lucrurile în ceea ce îl priveşte pe Sandu Negrean. După ce a încheiat anul pe ultimul loc în Liga I cu gruparea Universiteata Cluj, ex-bistriţeanul a avariat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, şapte autoturisme pe o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca. Poliţiştii i-au reţinut carnetul de conducere în vederea anulării, în condiţiile în care jucătorul era băut.

Accidentul s-a petrecut aproape de miezul nopţii. Atacantul Universităţii Cluj a derapat din cauza poleiului şi a lovit şapte maşini parcate regulamentar pe marginea drumului. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a stabilit că fotbalistul avea o alcoolemie peste limita legală.

Conform unui comunicat remis, miercuri, de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, accidentul a avut loc pe strada 1 Decembrie 1918. „Sandu N., în timp ce conducea un autoturism marca Opel, fiind sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul volanului, avariind şapte autoturisme oprite. În urma testării cu aparatul alcooltest acesta a indicat 0,83 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la o unitate sanitară pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are în sânge o alcoolemie peste limita legală”, se arată în comunicatul respectiv.

Mai mult, vârful „Şepcilor Roşii” este şi bun de plată. Fotbalistul va trebui să achite contravaloarea pagubelor produse. Negrean era pus pe lista de transferări şi urma să plece de la Universitatea Cluj. Anterior, el a mai jucat o bună bucată de vreme la Gloria Bistriţa.
from antena3

CURATENIE!


Sefii de la "U" au decis: renunta la 13 jucatori, iar alti 6 vor lua bani mai putini din contracte.

Universitatea îsi schimba straiele si da afara jucatori pe banda rulanta în timp ce antrenorul Multescu si-a salvat pielea.

Cei care tin în mâna "frâiele" Universitatii s-au adunat luni într-o sedinta extraordinara, în care au stabilit strategia pentru 2008. Fiecare component al lotului a fost analizat la "sânge", iar în final s-a decis ca "sepcile rosii" sa se desparta de 10 jucatori. "S-au luat în considerare lipsa de randament a acestora, perspectivele lor de viitor si salariile mari. Am convenit ca strategia fostului antrenor, Adrian Falub, a fost gresita si ca trebuie sa facem schimbari majore pentru a reusi sa salvam echipa de la retrogradare. Fiecare jucator are pretul lui, iar zece dintre ei au fost pusi pe lista de transferuri. Cu alti sase vom renegocia salariile, urmarind micsorarea lor, iar contractele a trei dintre jucatori vor fi reziliate", a explicat managerul Alin Tise decizia CA.

Locurile lasate libere de plecarea acestor jucatori vor fi acoperite prin alti zece fotbalisti, Gigi Multescu având la dispozitie 800.000 de euro plus sumele provenite din transferurile celor scosi la vânzare. Tehnicianul ardelenilor va pleca saptamâna viitoare în Portugalia, unde va urmari mai multi jucatori. Multescu îsi doreste doi portari, un fundas dreapta, doi fundasi centrali, doi fundasi stânga, un mijlocas dreapta, doi mijlocasi centrali si un vârf.

Eu vreau sa ramân. Sper ca în partea a doua sa ne salvam de la retrogradare, desi sunt constient ca va fi foarte greu.

Vasile Ghindaru , mijlocas "U"

Nu stiu ce se va întâmpla. Astept sa vad ce îmi propun cei din conducere, pentru ca nu sunt în tara si nu cunosc decizia lor.

Adrian Olah, fundas "U"

Nu stiu acum ce voi face pe viitor, mai întâi voi vorbi cu sefii. Se poate sa ma las si sa ma ocup de scoala mea de fotbal din Medias.

Marius Baciu, fundas "U"

Sunt onorat ca s-au gândit sa-mi ofere un post în organigrama clubului, dar eu as vrea sa mai joc fotbal pâna la vara.

Radu Sabo, mijlocas "U"
from prosport

Tuesday, December 18, 2007

„Super Solo” ironizează oferta lui Tişe


Portarul Emil Szolomajer şi mijlocaşul Radu Sabo nu au fost trecuţi pe lista jucătorilor disponibilizaţi dar nici pe cea a jucătorilor doriţi de antrenorul Gigi Mulţescu. Ei fac parte din categoria celor cărora li se caută un job pe club. Managerul Alin Tişe nu le-a comunicat oficial decizia Consiliului de Administraţie. La aflarea veştii, Szolomajer (foto) s-a abţinut să nu râdă. „Sunt surprins de ce au hotărât acţionarii. Pentru mine cel mai bun post este cel de portar. Vreau să-mi continui cariera de fotbalist şi nu mă gândesc să părăsesc gazonul. În paralel, poate mă apuc şi de antrenorat. Nu mi s-a comunicat oficial şi cred că urmează să fiu chemat la club. Mă voi antrena în continuare şi dacă va fi nevoie de mine voi reintra în poartă. Vreau să le mulţumesc suporterilor pentru modul cum ne-au încurajat în acest tur de campionat”. În replică, Alin Tişe a spus că soluţii pentru ca toată lumea să fie mulţumită se găsesc întotdeauna.
from informatia de cj

REVOLUTIA 'SEPCILOR ROSII'

Alin Tise a confirmat intentia clubului clujean de a schimba din temelii lotul de jucatori.

Situatia dezastruoasa din clasament i-a determinat pe conducatorii formatiei clujene sa aplice solutii radicale. Gigi Multescu a decis ca zece jucatori sa fie pusi pe lista de transferari, altor trei li se vor rezilia contractele, iar situatia altor sase fotbalisti ramâne incerta. Tudor, Crusoveanu, Milan Jovanovic, Bolohan, Park, Negrean, Khachatryan, Iodi, Baciu si Gigel Coman vor fi scosi la vânzare, Gigi Multescu hotarând ca nu mai are nevoie de serviciile lor.

In sedinta Consiliului de Administratie s-a decis si rezilierea contractelor lui Zongo (probleme medicale), Szolomajer (vârsta înaintata, i se va propune un post în organigrama clubului) si Radu Sabo (aflat la final de cariera). De asemenea, situatiile lui Suller, Villand, Ciprian Suciu, Ghindaru, Dolha si Olah ramân incerte, celor sase urmând a li se propune o micsorare a contractelor.

“S-a luat în considerare randamentul jucatorilor în acesta campionat, perspectivele lor de viitor si salariile exagerate”, a motivat managerul Alin Tise, decizia CA.
from prosport

Monday, December 17, 2007

Lista cu jucatorii care raman la "U"




Antrenorul Universitatii Cluj, Gheorghe Multescu, si-a prezentat in sedinta Consiliului de Administratiei, ce a tinut mai bine de de 7 ore, lista cu jucatorii care vor ramane in curtea lui "U".

Astfel, Calin Moldovan, Vasile Ghindaru (foto), Dorin Goga, Alin Savu, Nemanja Jovanovic, Bilica si Astorga sunt indispensabili clubului, restul jucatorilor urmand sa fie imprumutati sau chiar transferati la alte formatii.

Antrenorul lui "U" Cluj, Gheorghe Multescu, va dispune in perioada de iarna de un buget de 1,9 milioane de euro pentru a-si completa lotul, conform unor surse apropiate clubului.

Decizia a fost adoptata in sedinta Consiliului de Administratie al Universitatii Cluj, in care oficialii lui "U" au decis sa pastreze doar sapte jucatori din lotul actual.

from citynews

Tişe: “Îi voi da afară!”

Extrem de afectat după prestaţia jalnică a Universităţii din meciul de ieri, cu Unirea Urziceni (0-2), managerul clubului, Alin Tişe, a lansat un atac dur la adresa jucătorilor.



“Am trăit o mare umilinţă şi o uriaşă deziluzie. Jucătorii ar trebui să se simtă umiliţi. Ei fac de ruşine tot ce înseamnă istoria şi numele Universităţii. Cu câteva excepţii, îi voi da afară şi nu le voi mai plăti nici un ban. Ori pleacă ei şi în locul lor aducem alţi jucători, dar de valoare, ori plec eu! Aşa ceva nu se mai poate!”, a tunat Tişe.

Acesta a precizat că singurul fotbalist netransferabil din actualul lot este Dorin Goga. “Cât voi fi eu în această funcţie nu voi semna nici un act de transfer pentru Dorin Goga. Acest băiat este un simbol al clubului şi cât voi fi eu aici nu va pleca”, a promis Tişe.

Membrii Consiliului de Administraţie se vor întâlni azi la sediul clubului, unde se vor decide măsurile din această iarnă. Mai mult ca sigur, o mare parte din actualii jucători vor fi puşi pe lista de transferuri.
from ziua de cj

INCEPE REMANIEREA LA "U" CLUJ


“U” CLUJ Consiliul de Administratie va decide azi numele primilor jucatori care vor pleca de la echipa, dupa turul dezamagitor de campionat

13 jucatori ar putea sa paraseaca pe "U" zilele urmatoare. Gigi Multescu a spus deja ca lotul trebuie remaniat din temelii pentru a putea reusi în retur sa o salveze pe “U” de la retrogradare.

Actionarii echipei universitare sunt decisi sa continue tot cu Gigi Multescu pe banca tehnica, chiar daca acesta a obtinut numai opt puncte în cele noua meciuri în care a purtat “sapca rosie”.

Ca atare, disponibilizarile ar urma sa-i vizeze pe jucatori. In acest sens, Gigi Multescu a înaintat deja conducerii o lista de jucatori pe care-i considera ca neputând sa ajute echipa în tentativa de a se salva de la retrogradare. “A fost format un lot total dezechilirat la Universitatea, în conditiile în care aveam 12 jucatori cu vârsta de peste 30 de ani si multi altii foarte tineri. Este ca în politica, nu avem clasa de mijloc. Ne trebuie 7-8 titulari daca vrem sa ne salvam de la retrogradare. Pentru mine, numai Goga si înca putini jucatori sunt netransferabili. In retur avem nevoie de minim 25 de puncte pentru a ne salva”, a zis dupa meciul de ieri Gigi Multescu. Surse de încredere spun ca pe “lista neagra” a lui Multescu se gasesc Martin Tudor, Emil Szolomajer (portari), Cosmin Crusoveanu, Marius Suller, Milan Jovanovici, Marius Baciu, Park Jae Hong (fundasi), Mugur Bolohan, Mamadou Zongo, Vasile Ghindaru, Laurentiu Bus (mijlocasi), Sandu Negrean si Radu Sabo (atacanti). Actionarii echipei ar avea ultimul cuvânt cu privire la plecarea jucatorilor si urmeaza sa se pronunte în sedinta care va avea loc azi.

Ne trebuie o noua echipa pentru a ne salva de la retrogradare. Eu nu renunt si simt ca am sprijinul CA
Gigi Multescu, antrenor “U” Cluj
from prosport

'URECHEATI' DE SUPORTERI


TENSIUNE Galeria lui “U” Cluj i-a chemat la “raport” pe jucatori, dupa esecul cu Unirea Urziceni, al 10-lea din acest tur

Inca o înfrângere pe teren propriu i-a exasperat pe fanii “sepcilor rosii”, care s-au saturat sa asiste neputinciosi la caderea libera a echipei lui Gigi Multescu.

Sustinatorii Universitatii au digerat cel mai greu înfrângerea de ieri. Dupa ce în prima jumatate a anului au sarbatorit promovarea, “sepcile rosii” termina în agonie 2007 si vad cum echipa ardeleana se îndreapta din nou spre anonimatul unde s-a zbatut în ultimii opt ani. Aplauze si scandari ironice au acompaniat ultima reprezentanta a Universitatii din acest an. Imediat dupa meciul cu Unirea Urziceni, suporterii i-au asteptat la iesirea de la vestiare pe fotbalistii lui “U” si i-au tras la raspundere pentru jocul prost din ultimele meciuri. “Va bateti joc de noi” si “Nu va pasa de echipa, pentru ca doar noi ramânem, iar voi plecati”, acestea au fost doar câteva dintre apostrofarile fanilor. Adrian Olah a fost singurul fotbalist care a mers sa discute cu suporterii si a încercat sa-i calmeze. Spiritele s-au încins însa când a aparut sud-coreeanul Park, galeria reprosându-i ca îsi pierde noptile prin cluburi. “De ce va luati de mine? Eu n-am jucat astazi”, a replicat nervos fundasul, care a fost calmant cu greu de secundul Feri Dican.
from prosport

Pleacă Zongo?


Africanul se va despărţi de "U" dacă nu-şi rezolvă rapid problemele medicale

Deşi a demonstrat că are calităţi, făcînd senzaţie în amicalul cu Bistriţa (1-1), Mamadou Zongo (27 de ani) are şanse tot mai mici să rămînă la Cluj.

Ieri, jucătorul s-a prezentat la antrenament, s-a dezechipat, dar a rămas în vestiar, acuzînd dureri la genunchiul drept, acelaşi care, pe cînd juca în Olanda, l-a ţinut pe tuşă două sezoane! Atunci, între 2001 şi 2003, Zongo a suferit 5 intervenii chirurgicale din pricina unor afecţiuni ce-au implicat ligamentele încrucişate şi meniscul. "Mă doare genunchiul, s-a umflat din nou", s-a plîns ieri jucătorul, care, la o săptămînă după sosirea la Cluj, a suferit o entorsă la acelaşi genunchi.

Accidentarea l-a dat peste cap pe Zongo, jucătorul din Burkina Faso discutînd cu conducerea inclusiv posibilitatea de a părăsi Clujul. "Nu-mi place dacă nu pot să fiu util", ar fi zis Zongo. "A zis că nu va avea pretenţii de nici un fel dacă noi nu mai dorim să-l ţinem. E plin de bun simţ băiatul, păcat de problemele pe care le are. Va face analize suplimentare pentru a vedea dacă se poate reface. Putem desface oricînd contractul, de comun acord. Să sperăm că, totuşi, îşi va reveni şi va juca pentru Universitatea", a confirmat managerul lui "U" Cluj, Alin Tişe. Zongo a semnat în noiembrie un contract pe două sezoane cu "şepcile roşii", avînd un salariu de 9.000 de dolari pe lună.



Zongo şi-a făcut rezervare pentru cursa Cluj - Paris din 17 decembrie.

Oferte pentru Astorga!
Brazilianul Andre Astorga a ieşit repede în evidenţă la "U" Cluj, unde a marcat două goluri în trei partide. În prima, cu Iaşiul, a înscris pe final, la puţine momente după ce-a fost introdus în teren. "Sînt două oferte extrem de avantajoase pentru Astorga. Nu zic de unde, ci doar că sumele oferite sînt generoase. Şi Bilica, la fel, e în vizorul unor cluburi. Asta ne dă certitudinea, încă o dată, că nu ne-am înşelat în privinţa lor", a dezvăluit managerul Tişe, care a precizat, însă, că brazilienii nu sînt transferabili. "Bilica va face senzaţie. Încă nu e pregătit. Se va vedea valoarea lui", a adăugat boss-ul "şepcilor roşii".

Fărcaş, rechemat
Împrumutat la Arieşul Turda pentru a acumula experienţă, portarul Bogdan Fărcaş (19 ani) a fost rechemat la "U", ca şi Borza ori Sîntejudean. Prezenţa sa pe banca de rezerve în meciul cu Unirea Urziceni e puţin probabilă. "Voi fi gata să intru în teren dacă trebuie, deşi nu sînt refăcut sută la sută. Voi sta pe bancă în orice condiţii", a spus Martin Tudor, titular fiind anunţat deja Szolomajer. Altfel, ieri s-a renunţat la fundaşul moldovean Ochincă.

Moldo ultrarapid
Portarul Călin Moldovan face senzaţie cu o Skoda Octavia RS, un automobil sport de 170 de cai-putere ce atinge 100 de kilometri pe oră în 8 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 225 km/h. Albastru metalizat la exterior, automobilul, cu un preţ de catalog de 25.000 de euro, are scaune sport şi un interior ce aduce cu cel al maşinilor de raliu. "Am cumpărat maşina în primăvară, de nouă. Nu-ţi vine să te dai jos din ea. Am ales diesel-ul, deşi motorul pe benzină are 200 de cai-putere. E o maşină fantastică", a spus Moldo, absent din meciul cu Urziceniul pentru cumul de galbene. "Am luat aiurea cartonaş, pe final, că au strigat jucătorii de la Pandurii", a spus Moldo.

Credit lui Gherghişan
Managerul Alin Tişe a explicat de ce s-au plătit comisioane de 100.000 de dolari impresarului Gherghişan. "Nu există jucători liberi. Fie că e vorba de transfer, fie că sînt comisioane, dacă un jucător corespunde, clubul trebuie să plătescă. Gherghişan ne-a adus jucători buni. Bilica şi Astorga au demonstrat deja. Se va vedea ce fotbalişti sînt în retur, cînd «U» va recupera. Nu retrogradăm, sînt optimist", a spus Tişe.
from gsp

Sunday, December 16, 2007

BRAVO POLI!



FELICITARI PENTRU VICTORIA IMPOTRIVA Cocinii Fotbalului Romanesc! Franarii au crezut ca pot cumpara cu bani murdari campionatul Romaniei, dar s-au inselat amarnic!
FELICITARI PENTRU POLI CARE A RECUNOSCUT SINGURA ECHIPA A CLUJULUI: "U" CLUJ! HAI ROMANIA! HAIDE "U"! HAIDE POLI! HAI RAPIDU!

Szolomajer isi acuza unii coechipieri de non-combat



"Meciul de astazi este un semn de intrebare pentru mine, chiar daca voi deranja anumite persoane. Este parerea mea si o mentin", si-a inceput Szolomajer pledoaria.


Goalkeeper-ul Universitatii Cluj isi ataca, voalat, colegii de echipa, care nu si-ar fi aparat corect sansele in infrangerea din cursul dupa-amiezii cu Unirea Urziceni, scor 0-2.


Maine, intr-o sedinta a Consiliului de Administratie al "U" Cluj, se va lua o hotarare in privinta jucatorilor care vor parasi din aceasta iarna echipa. "Abia il astept pe Mos Craciun sa vina cu o matura sa faca curatenie la echipa", a declarat Szolomajer, care spera inca in salvarea echipei de la retrogradare.
from citynews

MULTESCU: "TREBUIE RECONSTRUIT LOTUL"


Antrenorul Clujului, Gheorghe Multescu, a declarat, in urma partidei cu Unirea Urziceni, ca la echipa sa este nevoie de reconstructie, dar ca poate sa salveze echipa, cu conditia sa beneficieze de sprijinul conducerii.

"Trebuie reconstruit lotul din temelii. Trebuie adusi 7-8 jucatori, care sa fie titulari pentru ca lotul este dezechilibrat. Daca voi mai fi mentinut si vom realiza aceste transferuri, voi salva echipa. Ne trebuie 25 de puncte din 45 posibile" a declarat Multescu

Unirea Urziceni a încheiat anul cu o victorie lejeră la Cluj, în compania Universităţii, scor 2-0. Golurile au fost marcate de Bilaşco (12) şi Galamaz (39), fiind două dintre puţinele faze de poartă din acest meci.
from prosport

U CLUJ - Unirea Urziceni 0-2














FOTO: MARIUS RUS

"U" CLUJ - UNIREA 0-2 / CE DIFERENTA!


CLASA Unirea Urziceni a trecut la pas de “U” Cluj si a dovedit ca merita pe deplin, un loc pe podium.

Formatia lui Dan Petrescu nu a avut mila de un adversar aflat în “moarte clinica” si a defilat pe un teren înghetat, în fata unei echipe parasita pâna si de suporteri.
Cu doar patru rezerve pe banca! Asa au început “sepcile rosii” partida de care îsi legau ultimele sperante ca vor avea parte de o iarna cât de cât linistita. Fara sprijinul galeriei si aflati într-o situatie disperata, elevii lui Gigi Multescu au intrat în teren resemnati si fara vlaga. Cu mult mai multe pretentii, jucatorii din Urziceni s-au descurcat mai bine pe “patinoarul” de pe “Ion Moina” si au taxat imediat atitudinea “sepcilor”. Mara a patruns pe flancul drept, a trecut fara probleme de Ungurusan si a centrat pentru Bilasco, care a marcat cu capul, ca la antrenamente, dintre fundasii brazilieni ai lui “U”.

Dupa gol, cele doua echipe s-au aventurat într-o lupta “oarba” pentru minge, pe un gazon unde jucatorii îsi pastrau cu greu echilibrul. De la clujeni, doar Goga a dat impresia ca poate mai mult si l-a încercat pe Stelea, din lovitura libera, dar batrânul portar a respins acrobatic (29). Jucatorii lui Petrescu au mai avut un moment de luciditate, într-un meci haotic si Galamaz a marcat cu capul pentru linistea Unirii (39).

Dupa pauza, Astorga putea reduce din handicapul clujenilor, dar a ratat tinta (56). Unirea si-a aparat cu calm avantajul, în timp ce clujenii au fost lipsiti de idei, în fata defensivei lui Stelea, iar rezultat consemant la pauza a ramas “înghetat” pâna la final.

Unirea Urziceni termina “en-fanfare” cel mai bun an din istoria clubului, în timp ce “U” Cluj se afunda tot mai adânc în subsolul clasamentului si va avea parte de o iarna zbuciumata.

Galeria clujeană a refuzat să stea în peluză la partida de ieri, preferînd să vadă jocul de tribuna întîi. Fanii "şepcilor roşii" i-au bombardat în prima repriză cu bulgări pe jucătorii Unirii şi şi-au admonestat favoriţii. "Dacă ne duceţi în B, vă rupem picioarele!" şi "Beţivii, beţivii", au scandat suporterii clujeni, aluzie la faptul că unii elevi ai lui Mulţescu au fost zăriţi noaptea într-o discotecă din oraş. Nici Mitică Dragomir, promotorul legii antiviolenţă, nu a scăpat de reproşurile "studenţilor", care au afişat un banner: "Ne luaţi ce ne aparţine / Fără noi stadioanele vor fi o amintire".

"U" Cluj: 33. Szolomajer - 25. Olah, 4. Astorga, 27. Bilica, 18. Unguruşan - 7. Buş (23. Suciu '63), 22. Haciatrian, 15. A. Mureşan (3. Iodi '82), 19. Coman - 10. Goga, 9. N. Jovanovici. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Unirea Urziceni: 12. Stelea - 24. Balint, 6. Galamaz, 4. Mehmedovici, 23. Bordeanu - 10. Mara, 32. I. Apostol, 25. Pădureţu, 2. C. Petre (16. Nicu '73) - 7. Bilaşco (15. Dănălache '78), 11. Onofraş (20. Aldea '85). Antrenor: Dan Petrescu.
from prosport