Monday, December 17, 2007

Pleacă Zongo?


Africanul se va despărţi de "U" dacă nu-şi rezolvă rapid problemele medicale

Deşi a demonstrat că are calităţi, făcînd senzaţie în amicalul cu Bistriţa (1-1), Mamadou Zongo (27 de ani) are şanse tot mai mici să rămînă la Cluj.

Ieri, jucătorul s-a prezentat la antrenament, s-a dezechipat, dar a rămas în vestiar, acuzînd dureri la genunchiul drept, acelaşi care, pe cînd juca în Olanda, l-a ţinut pe tuşă două sezoane! Atunci, între 2001 şi 2003, Zongo a suferit 5 intervenii chirurgicale din pricina unor afecţiuni ce-au implicat ligamentele încrucişate şi meniscul. "Mă doare genunchiul, s-a umflat din nou", s-a plîns ieri jucătorul, care, la o săptămînă după sosirea la Cluj, a suferit o entorsă la acelaşi genunchi.

Accidentarea l-a dat peste cap pe Zongo, jucătorul din Burkina Faso discutînd cu conducerea inclusiv posibilitatea de a părăsi Clujul. "Nu-mi place dacă nu pot să fiu util", ar fi zis Zongo. "A zis că nu va avea pretenţii de nici un fel dacă noi nu mai dorim să-l ţinem. E plin de bun simţ băiatul, păcat de problemele pe care le are. Va face analize suplimentare pentru a vedea dacă se poate reface. Putem desface oricînd contractul, de comun acord. Să sperăm că, totuşi, îşi va reveni şi va juca pentru Universitatea", a confirmat managerul lui "U" Cluj, Alin Tişe. Zongo a semnat în noiembrie un contract pe două sezoane cu "şepcile roşii", avînd un salariu de 9.000 de dolari pe lună.



Zongo şi-a făcut rezervare pentru cursa Cluj - Paris din 17 decembrie.

Oferte pentru Astorga!
Brazilianul Andre Astorga a ieşit repede în evidenţă la "U" Cluj, unde a marcat două goluri în trei partide. În prima, cu Iaşiul, a înscris pe final, la puţine momente după ce-a fost introdus în teren. "Sînt două oferte extrem de avantajoase pentru Astorga. Nu zic de unde, ci doar că sumele oferite sînt generoase. Şi Bilica, la fel, e în vizorul unor cluburi. Asta ne dă certitudinea, încă o dată, că nu ne-am înşelat în privinţa lor", a dezvăluit managerul Tişe, care a precizat, însă, că brazilienii nu sînt transferabili. "Bilica va face senzaţie. Încă nu e pregătit. Se va vedea valoarea lui", a adăugat boss-ul "şepcilor roşii".

Fărcaş, rechemat
Împrumutat la Arieşul Turda pentru a acumula experienţă, portarul Bogdan Fărcaş (19 ani) a fost rechemat la "U", ca şi Borza ori Sîntejudean. Prezenţa sa pe banca de rezerve în meciul cu Unirea Urziceni e puţin probabilă. "Voi fi gata să intru în teren dacă trebuie, deşi nu sînt refăcut sută la sută. Voi sta pe bancă în orice condiţii", a spus Martin Tudor, titular fiind anunţat deja Szolomajer. Altfel, ieri s-a renunţat la fundaşul moldovean Ochincă.

Moldo ultrarapid
Portarul Călin Moldovan face senzaţie cu o Skoda Octavia RS, un automobil sport de 170 de cai-putere ce atinge 100 de kilometri pe oră în 8 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 225 km/h. Albastru metalizat la exterior, automobilul, cu un preţ de catalog de 25.000 de euro, are scaune sport şi un interior ce aduce cu cel al maşinilor de raliu. "Am cumpărat maşina în primăvară, de nouă. Nu-ţi vine să te dai jos din ea. Am ales diesel-ul, deşi motorul pe benzină are 200 de cai-putere. E o maşină fantastică", a spus Moldo, absent din meciul cu Urziceniul pentru cumul de galbene. "Am luat aiurea cartonaş, pe final, că au strigat jucătorii de la Pandurii", a spus Moldo.

Credit lui Gherghişan
Managerul Alin Tişe a explicat de ce s-au plătit comisioane de 100.000 de dolari impresarului Gherghişan. "Nu există jucători liberi. Fie că e vorba de transfer, fie că sînt comisioane, dacă un jucător corespunde, clubul trebuie să plătescă. Gherghişan ne-a adus jucători buni. Bilica şi Astorga au demonstrat deja. Se va vedea ce fotbalişti sînt în retur, cînd «U» va recupera. Nu retrogradăm, sînt optimist", a spus Tişe.
from gsp

No comments: