Wednesday, December 19, 2007

PENTRU 'SEPCILE ROSII'


SUSTINATOR Razvan Cocis a ramas un suporter al Universitatii Cluj si crede ca alb-negrii vor evita retrogradarea, desi echipa este pe ultimul loc în Liga I.

La trei ani de la despartirea de “U” Cluj, Razvan Cocis ramâne fidel echipei universitare, declarându-se un suporter de lux al acesteia.

Revenit în tara dupa terminarea campionatului din Rusia, unde formatia sa, Lokomotiv, a ocupat pozitia a 7-a, Cocis spune ca urmareste de la Moscova evolutiile “sepcilor rosii”. “Am vazut pe parcursul turului o echipa cu evolutii oscilante. Juca bine o repriza sau avea momente bune, dar apoi urma o cadere inexplicabila. «Sepcile» au avut si foarte mult ghinion, pentru ca si-au marcat multe autogoluri si au primit goluri pe final”, declara Cocis. Internationalul român spune însa ca jucatorii pregatiti de Gigi Multescu n-ar trebui sa dezarmeze si crede ca soarta lui “U” se va decide în primele etape ale anului viitor. “Sper sa se salveze, dar le va fi foarte greu. Este foarte important cum încep anul viitor. Eu sunt convins ca au si o problema de moral. Au avut un start prost acest campionat, iar asta le-a afectat psihicul”, este de parere Razvan.

Fotbalistul care a facut parte din echipa cu care “U” Cluj a promovat din Liga a III-a în divizia secunda, dar care nu a jucat niciun meci în Liga I, spune ca sufera atunci când vede ca echipierii formatiei clujene evolueaza pe un stadion în ruine. “Este o problema grava daca vin doar 7.000 de oameni la un derby cu Steaua sau Rapid. Când jucam în Liga a II-a, veneau si 10.000 de spectatori. Eu zic ca si acest lucru a contribuit la rezultatele echipei. Altfel joci cu tribunele pline. Te gândesti sa mai tragi de tine pentru a nu-i face pe oameni sa plece suparati. Ar trebui sa se faca ceva cât mai repede”, considera Cocis.

Nu face reclama Moldovei

Desi a evoluat mult timp pentru Sheriff Tiraspol, de unde a fost selectionat pentru prima data în echipa nationala, Razvan Cocis nu-i sfatuieste pe tinerii jucatori români sa se transfere peste Prut. El crede ca fotbalul românesc s-a schimbat în bine de la plecarea sa în Moldova si considera ca jucatorii din Liga I nu mai au probleme financiare. “Nu prea mai are rost sa pleci în strainatate decât daca ai o oferta de nerefuzat. Acum se plateste bine si în România si jucatorii nu mai sunt nevoiti sa evolueze afara pentru a câstiga mai bine”, a declarat Cocis, care considera totusi ca ofertele din campionatele puternice n-ar trebui refuzate. “In cazul în care un club mare doreste un jucator, ar trebui sa existe întelegere si din partea echipelor. Performanta se face si în România, dar afara este altceva. O oferta de la un club mare poate fi o sansa unica în viata”, a adaugat Razvan.

Jucatorul care s-a transferat în acest an de la Sheriff Tiraspol la Lokomotiv Moscova considera ca sunt variante mult mai bune decât campionatul din Republica Moldova. “Campionatul moldovean este o rampa de lansare, dar mai mult spre Rusia. Este greu sa te vada cineva în Moldova. Eu sunt convins ca m-am transferat la Lokomotiv datorita jocurilor de la nationala, nu pentru ca m-ar fi remarcat cineva la Sheriff. Sunt conditii exceptionale de antrenament, dar, daca ramâi prea mult acolo, risti sa te plafonezi”, este de parere Cocis.
from prosport

No comments: