Sunday, December 16, 2007

"U" CLUJ - UNIREA 0-2 / CE DIFERENTA!


CLASA Unirea Urziceni a trecut la pas de “U” Cluj si a dovedit ca merita pe deplin, un loc pe podium.

Formatia lui Dan Petrescu nu a avut mila de un adversar aflat în “moarte clinica” si a defilat pe un teren înghetat, în fata unei echipe parasita pâna si de suporteri.
Cu doar patru rezerve pe banca! Asa au început “sepcile rosii” partida de care îsi legau ultimele sperante ca vor avea parte de o iarna cât de cât linistita. Fara sprijinul galeriei si aflati într-o situatie disperata, elevii lui Gigi Multescu au intrat în teren resemnati si fara vlaga. Cu mult mai multe pretentii, jucatorii din Urziceni s-au descurcat mai bine pe “patinoarul” de pe “Ion Moina” si au taxat imediat atitudinea “sepcilor”. Mara a patruns pe flancul drept, a trecut fara probleme de Ungurusan si a centrat pentru Bilasco, care a marcat cu capul, ca la antrenamente, dintre fundasii brazilieni ai lui “U”.

Dupa gol, cele doua echipe s-au aventurat într-o lupta “oarba” pentru minge, pe un gazon unde jucatorii îsi pastrau cu greu echilibrul. De la clujeni, doar Goga a dat impresia ca poate mai mult si l-a încercat pe Stelea, din lovitura libera, dar batrânul portar a respins acrobatic (29). Jucatorii lui Petrescu au mai avut un moment de luciditate, într-un meci haotic si Galamaz a marcat cu capul pentru linistea Unirii (39).

Dupa pauza, Astorga putea reduce din handicapul clujenilor, dar a ratat tinta (56). Unirea si-a aparat cu calm avantajul, în timp ce clujenii au fost lipsiti de idei, în fata defensivei lui Stelea, iar rezultat consemant la pauza a ramas “înghetat” pâna la final.

Unirea Urziceni termina “en-fanfare” cel mai bun an din istoria clubului, în timp ce “U” Cluj se afunda tot mai adânc în subsolul clasamentului si va avea parte de o iarna zbuciumata.

Galeria clujeană a refuzat să stea în peluză la partida de ieri, preferînd să vadă jocul de tribuna întîi. Fanii "şepcilor roşii" i-au bombardat în prima repriză cu bulgări pe jucătorii Unirii şi şi-au admonestat favoriţii. "Dacă ne duceţi în B, vă rupem picioarele!" şi "Beţivii, beţivii", au scandat suporterii clujeni, aluzie la faptul că unii elevi ai lui Mulţescu au fost zăriţi noaptea într-o discotecă din oraş. Nici Mitică Dragomir, promotorul legii antiviolenţă, nu a scăpat de reproşurile "studenţilor", care au afişat un banner: "Ne luaţi ce ne aparţine / Fără noi stadioanele vor fi o amintire".

"U" Cluj: 33. Szolomajer - 25. Olah, 4. Astorga, 27. Bilica, 18. Unguruşan - 7. Buş (23. Suciu '63), 22. Haciatrian, 15. A. Mureşan (3. Iodi '82), 19. Coman - 10. Goga, 9. N. Jovanovici. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Unirea Urziceni: 12. Stelea - 24. Balint, 6. Galamaz, 4. Mehmedovici, 23. Bordeanu - 10. Mara, 32. I. Apostol, 25. Pădureţu, 2. C. Petre (16. Nicu '73) - 7. Bilaşco (15. Dănălache '78), 11. Onofraş (20. Aldea '85). Antrenor: Dan Petrescu.
from prosport

No comments: