Wednesday, April 23, 2008

Eşecul nimãnui

Universitatea Cluj este virtual retrogradatã. Doar din calculele matematic-fanteziste ar mai putea reiesi altceva.Cu toate acestea, nimeni nu se grãbeste sã-si asume acest esec cu repercusiuni si implicatii extrem de grave pentru viitorul fenomenului fotbalistic din capitala Ardealului.
Una dintre cele mai iubite echipe din fotbalul românesc si cea mai iubitã echipã a Ardealului, “U” este nevoitã cu capul plecat sã se întoarcã spre matineul Ligii a II-a. Dupã doar un sezon în prima ligã si dupã 8 ani de pauzã anterioarã, Universitatea se întoarce acolo unde jucãtorii sãi nu vor mai constitui modele pentru copiii Clujului ce vor bate mingea în curtea scolilor.

între blocuri, pe strãzile din noile cartiere de case, pe tãpsanele de la marginea orasului, noile modele vor purta alte nume. Nume cu rezonantã portughezã, argentinianã, brazilianã, suedezã sau chiar africanã. Nu va mai auzi nimeni: “Si acum Goga la balon, trece de Cordos, paseazã la Bundea, care este luat în primire de Ungurusan”, vorbe aruncate în vânticelul de Somes de copii în meciurile încropite între clase, la sfârsitul orelor de curs. în mintea celor care învatã la acea vârstã sã iubeascã si sã respecte culorile unui club de fotbal, albul si negru, “microbul” va fi tot mai greu de indus chiar si de cãtre pãrintii sau fratii care trãiesc de generatii cu aceste culori-simbol în minte si în suflet. Pentru aceste lucruri cine va rãspunde?

Continuarea in ziua de cluj

No comments: