Tuesday, February 12, 2008

Meszaros mai testează un albanez


Fotbaliştii Universităţii Cluj au intrat în ultima săptămână de antrenamente şi partide de verificare în Antalya. Până la jocul de ieri cu formaţia sud-coreeană Pohang Steelers, ex-echipa clujeanului Cristian Dulca, „studenţii” au susţinut trei „amicale”. Două dintre acestea au fost disputate în compania unor adversari mai modeşti, aşa cum şi-a dorit „principalul” Alpar Meszaros (foto dreapta), şi victoria le-a aparţinut „alb-negrilor” la acelaşi scor, 1-0. Cu Chunnam Dragons, „U” a terminat la egalitate, 0-0, rezultat care l-a determinat pe Meszaros să afirme că sistemul defensiv a început să funcţioneze. În prima partidă jucată, cu Gazonik, fundaşul stânga Cristian Dancia s-a accidentat grav şi va absenta aproximativ 2 luni. De la toate cele trei partide a absentat brazilianul Andre Astorga, care în cantonamentul de la Sovata a suferit o accidentare la călcâiul lui Ahile. Conform spuselor lui Sorin Vădana, directorul sportiv al Universităţii, Astorga ar urma să joace în partida cu ucrainienii de la FC Harkov, programată pentru astăzi. Joi, în penultima zi de Turcia, „U” va juca cu formaţia letonă FC Dinaburg Daugavpils.


Baiano negociază cu „U”, Rădoi a ajuns la Belek


Jamesson De Brito nu a trecut probele de joc şi a fost trimis în ţara natală. Un alt brazilian venit pentru susţinerea unor probe de joc în cantonamentul din Antalya are mari şanse de a fi legitimat de „U”. Erison Da Silva Santos – Baiano, născut la 19.01.1981, este mijlocaş central şi poate evolua şi pe banda lateral dreapta. El a fost folosit în partidele cu Chunnam şi FK Andhizan (Uzbekistan) şi i-a lăsat o impresie bună lui Meszaros, iar preşedintele Anton Doboş a declarat că a început negocierile cu impresarul fotbalistului. „Mâine dimineaţă vă voi putea spune dacă îl transferăm pe brazilian”, a afirmat Doboş. Baiano are 5 partide jucate în naţionala Braziliei Under 18 şi a evoluat la următoarele cluburi: Vasco da Gama (1997-1999), Portuguesa Londrinese (1999-2000 şi 2005-2006) – Brazilia, Guerreiros Acapulco (2001-2002), Acapulco Serpientes (2002), Arroceros (2003), Deportivo Cruz Azul (2004-2005) – Mexic, FC Bentomit (2007) – Armenia.

Fundaşul dreapta Sorin Rădoi a ajuns duminică în Antalya şi s-a alăturat lotului „Şepcilor roşii”. Toni Doboş a obţinut împrumutul jucătorului de la Poli Timişoara şi dreptul de opţiune pentru un transfer definitiv. Rădoi va semna un contract până la finele sezonului.


Amarildo Belisha e albanez, dar aşa-l cheamă?

Meszaros şi Gherman îl aşteptau aseară pe albanezul Amarildo Belisha, 27 de ani, pentru susţinerea unor probe de joc. Belisha a evoluat ultima dată pentru KS Besa Kavaje, unde l-a avut coleg pe ex-stelistul Albert Duro. După întâmplarea cu portarul Ilion Lika, care în cele din urmă s-a dovedit a fi Mustafa Arjon, se pune întrebarea dacă cel care ar urma să dea probe de joc este şi cel anunţat.

from informatia de cluj

No comments: