Thursday, February 14, 2008

Petiţia anti-Valentine's Day online!

CLUJ-NAPOCA. Un student clujean, ajutat de doi prieteni, a iniţiat un protest inedit pe internet împotriva zilei de Valentine's Day!

Petiţia anti-Valentine's Day online!
Cei trei tineri spun că s-au hotărât să facă ceva pentru a schimba mentalitatea românilor pentru care ziua de Valentine's Day a devenit o sărbătoare naţională. Miruna Marinescu, Răzvan Mănescu şi Gabriel Ilie au decis anul trecut, în 13 februarie, să pornească o campanie anti-Valentine's Day şi, într-o singură zi, site-ul a fost lansat şi promovat prin messenger. Iniţiativa lor a fost susţinută anul trecut de sute de tineri, care şi-au postat părearea pe site. Aşa că cei trei şi-au propus să continue şi în acest an proiectul. „Vrem să ridicăm un semn de întrebare celor care au împrumutat acest obicei ca fiind o sărbătoare naţională”, a precizat Răzvan Mănescu, unul dintre fondatorii campaniei, care este student în anul cinci la Medicină Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj-Napoca. Pe site-ul lor, http://www.antivd.mozo.ro, cei trei tineri susţin că „Nu îmi trebuie să inventez o zi ca să iubesc”. Numeroşi tineri care l-au accesat şi şi-au postat părerea susţin că Sfântul Valentin este o sărbătoare artificială. Pe de altă parte, sunt numeroşi şi cei care aprobă sărbătoarea Sfântului Valentin. „E un motiv de sărbătorit, o ocazie specială, când poţi să te simţi bine dacă ai cu cine”, crede Bogdan, student în anul doi.


Dragobetele vs. Sfântul Valentin
Preluat de la vechii daci, unde era un peţitor şi un naş al animalelor, românii au transfigurat Dragobetele în protectorul iubirii celor care se întâlnesc în ziua de 24 februarie, iubire care ţine tot anul. Sărbătoarea de Valentine's Day, din 14 februarie este mai cunoscută la americani, ca fiind ziua în care iubiţii îşi dăruiesc felicitări speciale pentru această zi.

from clon.ro

No comments: