Monday, February 11, 2008

Sorin Apostu: “Total Proiect nu-şi primeşte banii”

Directorul Tehnic al Primăriei, Sorin Apostu (foto), spune că a dat dispoziţie ca firma Total Proiect Cluj-Napoca, cea care a supraevaluat cu 1,4 milioane de euro lucrările de modernizare a unei străzi, să nu-şi mai primească banii pentru lucrare.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raimonda Boian, spune însă că hotărârea Consiliului Local (CL) care a avizat studiul de fezabilitate trebuie respectată.

Sorin Apostu a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post local de televiziune că va sancţiona Total Proiect SRL care a executat o parte din studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Modernizare străzi în municipiul Cluj-Napoca”.

Reamintim că acest studiu arăta un preţ mult supraevaluat pentru reabilitarea străzii Dimitrie Comşa, în raport cu celelalte drumuri. Mai exact, pentru reabilitarea a 120 de metri pe strada Dimitrie Comşa era prevăzută suma de 2,16 milioane de lei. ZIUA de Cluj a semnalat Primăriei Cluj-Napoca acest fapt, înainte ca raportul să intre în şedinţa Consiliului Local pentru a fi aprobat.

Chestionat în emisiune despre această greşeală, Apostu a precizat că a dat dispoziţie ca firma Total Proiect să primească pentru lucrare calificativul “nesatisfăcător”, astfel încât să nu mai poată participa la nici o licitaţie a Primăriei. Mai mult, Apostu a precizat că societatea Total Proiect nu-şi va primi o parte din bani. “Am dat dispoziţie ca pentru lotul greşit această firmă să nu-şi primească banii”, şi-a întărit Apostu declaraţia şi pentru ZIUA de Cluj.

El a mai precizat că nu ştie dacă reprezentanţii societăţii au apucat să fie anunţaţi de acest aspect. “Serviciul de administrare a drumurilor trebuia să se ocupe mai departe, nu ştiu dacă au apucat să anunţe”, a declarat Apostu.

Situaţia Total Proiect nu e certă

Societatea Total Proiect a fost înfiinţată în 2004, conform datelor de la Registrul Comerţului, iar licitaţia Primăriei privind studiul de fezabilitate pentru modernizarea unor străzi din municipiu a câştigat-o anul trecut, în consorţiu cu societăţile Damar şi Artera din Cluj-Napoca. Şefa Serviciului de Administrare a Căilor Rutiere din cadrul Primăriei, Gabriela Cora, nu a putut fi contactată pentru a confirma dacă dispoziţia lui Sorin Apostu a fost respectată.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raimonda Boian, spune că nu ştie ca Executivul Primăriei să fi ajuns în acest punct cu reprezentanţii Total Proiect. “Eu ştiu că greşeala Total Proiect a fost corectată înainte ca plenul Consiliului Local să adopte hotărârea. Acum, dacă hotărârea a afost adoptată, ea trebuie respectată cu tot ceea ce prevede”, a spus Boian.

Altfel spus, obligaţiile Primăriei faţă de această firmă nu vor putea fi anulate, de vreme ce Consiliul Local a corectat greşeala şi şi-a asumat parteneriatul cu această firmă, adoptând o hotărâre în sensul acesta. Răspunsul Primăriei pentru ZIUA de Cluj, de altfel, susţinea acelaşi lucru: “Diferenţa de preţ sesizată de dvs. a fost rezultatul unei greşeli de redactare, în urma căreia au rezultat valorile eronate, atât în devizul estimativ, cât şi în devizul general.

Acest lucru a fost adus la cunoştinţa departamentului de specialitate de către proiectantul SC Total Proiect, prin adresa 1860/2008. Valoarea totală în urma corecturii transmise de proiectant pentru strada D. Comşa, cu lungimea de 120 m, este de 780.993 de lei. în şedinţa CL Cluj-Napoca din 31 ianuarie 2008 a fost făcută rectificare şi pe hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici”. Astfel, preţul iniţial propus de Total Proiect a scăzut cu 1,4 milioane de lei.

from ziua de cluj

No comments: