Tuesday, February 12, 2008

Noul "Ion Moina" va costa 35 de milioane de euro

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Marius Nicoara, si presedintele comisiei de licitatiei pentru proiectarea stadionului, Danut Canta, au prezentat astazi proiectul castigator pentru "Ion Moina", cel al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

Dupa primele estimari, reconstructia arenei va costa aproximativ 35 de milioane de euro, iar lucrarile vor fi finalizate in aproximativ doi ani si jumatate. "Este un pas important facut in demersul de reconstructie a stadionului", a declarat Marius Nicoara.

In ceea ce priveste fondurile din care vor fi realizate lucrarile, presedintele CJ a spus ca exista mai multe variante de finantare. "Am discutat cu domnul Tariceanu si am primit promisiuni de finantare. In plus, poate pe viitor vom putea accesa si fonduri europene, dar se pot implica si investitori privati", a explicat presedintele CJ Cluj.

Astfel, Nicoara a propus ca anumite module ale noii arene sa fie construite din bani privati. "O tribuna poate fi construita de un investitor si isi puna bannerele acolo. Apoi sala de fitness poate fi tot la fel construita tot de un investitor privat", a completat Nicoara.

Arena va avea 30.000 de locuri, iar autoritatile locale si-au exprimat dorinta ca aici sa joace si echipa nationala. Noul "Ion Moina" va avea si nocturna, amplasata la nivelul acoperisului, si gazon incalzit.

Lucrarile la stadion vor putea incepe in vara acestui an, dupa finalizarea proiectarii, insa deocamdata autoritatile judetene nu au decis daca licitatia pentru executie va fi facuta "la pachet" cu baza sportiva de la Jucu. Pe acest subiect, consilierii judeteni vor discuta in urmatoarea sedinta.
from citynews.ro

No comments: