Monday, February 11, 2008

Primul mobil Nokia produs la Jucu a fost testat astăzi


Nokia a început luni producţia de telefoane mobile la Jucu. În cadrul ceremoniei ocazionate de eveniment, Juha Putkinanta, vicepreşedintele reţelei de cerere şi ofertă Nokia, l-a sunat, în jurul orei 11.30, pe ambasadorul Finlandei la Bucureşti cu primul telefon mobil Nokia fabricat la Jucu.

Putkinanta a enumerat motivele venirii Nokia la Cluj. "Cea mai importantă a fost proximitatea Clujului faţă de pieţele de desfacere din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Afirca. De asemenea, a contat şi existenţa unui trecut industrial aici, care ne-a ajutat să găsim oameni care sunt familiarizaţi cu tehnologia", a spus el.

John Guerry, directorul Nokia România, a declarat că deocamdată la Jucu se fabrică modelul Nokia 1200. "Vom începe cu modele puţin sofisticate, dar, în funcţie de cerere, producţia se va diversifica", a menţionat Guerry. El a precizat că, în acest moment, sunt angajaţi la Jucu 350 de muncitori din Cluj-Napoca, Jucu, Dej şi Gherla. "Numărul lor va ajunge în curând la 500, iar când fabrica va produce la capacitate maximă, vor fi 3.500 de angajaţi", a detaliat Guerry.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Marius Nicoară, precum şi primarul Emil Boc, au primit luni câte un Nokia 1200 din prima tranşă de telefoane mobile fabricate la Jucu. Nici Guerry, nici Putkinanta nu au dorit să dea detalii despre salariile angajaţilor de la Jucu, însă au precizat că aceştia primesc, pe lângă salariile de bază, bonuri de masă şi mese calde.

Liderul Blocului Naţional Sindical, Grigore Pop, a declarat luni că, peste două săptămâni, va fi emisă sentinţa de înfiinţare a sindicatului muncitorilor de la fabrica Nokia din Jucu. Pop a menţionat că are informaţii potrivit cărora oficialii companiei i-au sfătuit pe angajaţi să nu adere la acest sindicat. "Chiar dacă ei nu sunt de acord, vom funcţiona în clandestinitate. Cei de la Nokia să se obişnuiască să respecte legile ţării", a precizat liderul sindical. El a mai spus că, în acest moment, sindicatul are 15 membri.
form clujeanul.ro

No comments: