Wednesday, February 13, 2008

USAMV îl acuză pe Funar de abuz politic


Conducerea USAMV afirmă că alegerile universitare s-au desfăşurat conform cartei universitare"

Conducerea USAMV afirmă că alegerile universitare s-au desfăşurat conform cartei universitare

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară ia poziţie faţă de acuzele aduse de Gheorghe Funar şi îl învinovăţeşte pe acesta de „abuz politic”. În urmă cu două săptămâni, senatorul Partidului România Mare acuza că alegerea unui şef de catedră a universităţii clujene a fost făcută pe baza unui proiect managerial plagiat şi a cerut noului şef de catedră, dar şi decanului facultăţii să îşi prezinte demisia.
Conflictul apărut între USAMV şi Gheorghe Funar a început în urmă cu două săptămâni, cu o zi după alegerea noului şef al Catedrei de Management şi Inginerie Economică în Agricultură, din cadrul Facultăţii de Horticultură. Atunci, în cadrul unei conferinţe de presă, Funar a cerut atât noului şef de catedră, Felix Arion, cât şi decanului facultăţii, Alexandru Silviu Apahidean, să-şi depună demisiile în termen de 24 de ore, în caz contrar va apela la justiţie. Motivul prezentat constă în faptul că proiectul managerial al lui Arion, pe baza căruia acesta a câştigat şefia Catedrei, a fost „inspirat” din alte patru proiecte manageriale.
În replică la acuzele făcute de Funar, USAMV a afirmat că senatorul PRM nu este în măsură să cunoască performanţele persoanelor alese, mai bine decât cei din Consiliul Profesoral, care şi-au dat voturile, deoarece pe perioada mandatului său de primar al Cluj-Napoca şi de senator, postul său de lector a fost suspendat şi rezervat conform legii. „Contestarea alegerilor la Facultatea de Horticultură are, în opinia noastră o singură explicaţie: faptul că soţia d-lui senator, prof. Sabina Funar, nu a fost aleasă în funcţia de şef de catedră, scorul în defavoarea acesteia fiind de 17-3”, se arată într-o declaraţie a Departamentului de Imagine din cadrul USAMV, în care se mai precizează că „Funar face uz permanent de calitatea sa de senator al unui partid politic”, deoarece acesta face presiuni la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru anularea alegerilor universitare.

from informatia de cluj

No comments: