Thursday, March 6, 2008

„Bucurestenii sint snobi“

Ochelari de soare unicat, cu aur si briliante, si o colectie impresionanta de rochii negre semnate Catalin Botezatu au uimit aseara Clujul la Iulius Mall. Designerul s-a aratat incintat de stilul vestimentar al clujenilor, nu insa si de Capitala.

Foto Marius Rus
Colectia "all black" a uimit audienta din Iulius Mall

Prezentarea colectiei „Funeral“ a avut loc in premiera in Romania, dupa cum a precizat designerul Catalin Botezatu in cadrul conferintei de presa sustinute in prealabil. „A mai fost prezentata la New York Fashion Week. Acum lucrez la o noua colectie, asa ca e posibil ca «Funeral» sa nu mai aiba alta prezentare“, a spus acesta. „Este «all black» incepind de la regie, muzica, scenografie. Te duce cu gindul la ceva sobru, elegant si rafinat, nu neaparat funebru. Si moartea poate fi luata ca pe ceva oarecare, un lucru normal.“, a adaugat el. Potrivit designerului, rochiile nu sint, cum s-ar crede, pentru inmormintari, ci mai degraba pentru coktailuri si receptii. Creatorul a marturisit ca are emotii la alegerea modelelor din provincie, insa a fost incintat de cei 50 de manechini, fete si baieti, alesi pentru intregul show de la Cluj. Prezentarea colectiei „Funeral“ a fost precedata de cea a unor ochelari de soare si de vedere ale unor celebre branduri internationale, din care unii au fost unicat, cu aur si briliante. De asemenea, publicul a mai putut vedea creatii ale unor tineri designeri clujeni.
Botezatu s-a aratat impresionat de magazinele de la Iulius Mall si a spus ca „este imposibil sa nu te regasesti in ceea ce se poate achizitiona de aici“. „Ca public, clujenii sint mai selectivi, iar ca stil stau mai bine ca cei din Bucuresti. Si aici, ca si la Timisoara, se vede influenta Vestului, a apropierii de Occident. Bucurestenii sint snobi si parveniti. Sint de acord cu fitele, dar sa fie motivate“, a marturisit acesta. In urma participarii la evenimentul de la New York, Botezatu s-a ales cu statutul de invitat special al urmatoarei editii, dar si cu oferte pentru Hollywood. „Am 190 de magazine in tara, dar la Cluj inca nu m-am gindit. Deocamdata fac greu fata ofertelor externe“, a mai spus Catalin Botezatu.

Continuarea pe monitorul de cluj

No comments: