Monday, February 25, 2008

Cinci turnuri cer maine votul consilierilor locali

Membrii Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca vor supune votului in sedinta de maine doua proiecte imobiliare ce include cladiri cu regim de inaltime de pana la 35 de etaje. Este vorba despre cele doua turnuri de la Sigma Shopping Center si de proiectul imobiliar Carmel Land Development, care propune constructia a altor trei cladiri cu un nivel mare de inaltime (24 si 30 de niveluri).

Primul proiect propune ridicarea a doua turnuri de pana la 35 de etaje pe actualul amplasament al complexului Sigma Shopping Center. Proiectul a fost aprobat de membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) la mijlocul lunii ianuarie. Cele doua turnuri vor include spatii de birouri clasa A, un hotel, locuinte de lux si galerii comerciale. Beneficiarul proiectului este proprietarul Sigma Shopping Center, Arpad Paszkany. Mai multe detalii AICI.

Cel de-al doilea proiect care propune ridicarea unor turnuri in Cluj-Napoca apartine societatii Carmel Land Development si ar urma sa includa doua cladiri de 24 de etaje si una de 30 de etaje. Mini-cartierul se va extinde pe o suprafata de peste sapte hectare, la sud de cartierul Buna Ziua, si va include aproximativ 1.500 de apartamente. Proiectul este realizat de Biroul de Arhitectura Arhimar. Mai multe detalii despre proiect AICI.

Cele doua proiecte imobiliare au nevoie de avizul Autoritatii Aeronautice Civile Romane pentru ca autoritatile locale sa elibereze autorizatia de constructie a obiectivelor.
from citynews.ro

No comments: