Friday, February 29, 2008

Funar: "In 15 martie, Republica Secuiasca va fi independenta"!


Senatorul clujean Gheorghe Funar declara ca a primit informatii conform carora peste doua saptamani, in data de 15 martie, maghiarii din Romania vor face pasi importanti in declararea independentei Republicii Secuiesti pe baza "genei lor de cotropitori", scenariul din Kosovo urmand sa se repete si la noi in tara.

"Scenariul de aici este identic cu cel din Kosovo si e trist ca presedintele Traian Basescu neaga asta. Vom face tot ce ne sta in putinta sa schimbam mersul", a declarat Gheorghe Funar, intr-o conferinta de presa.

Pentru asta, Funar va solicita grupurilor parlamentare ale PRM-ului sa accepte sa-l invite pe presedintele Basescu sa vorbeasca despre solicitarea autonomiei maghiare.

Senatorul clujean a facut si cateva propuneri legislative in acest sens. Prima dintre acestea ar fi una ce incurajeaza intoarcerea romanilor in judetele Harghita, Covasna si Mures, pentru restabilirea echilibrului etnic.

Astfel, conform proiectului de lege, tinerii care se vor stabili in unul din cele trei judete, va primi 1.000 mp de teren la pretul simbolic de 1 leu, o suma de 300.000 lei pentru constructia unei case, o prima de instalare de 30.000 in cazul familiilor si una de 15.000 in cazul unei persoane. De asemenea le vor fi asigurate locuri de munca, invatamant in limba romana, biserici si presa in limba materna. "Pe langa astea, romanilor le va fi asigurata paza de catre politisti pana cand urmasii hunilor se vor obisnui cu urmarsii dacilor in zona", a explicat Funar.

O alta propunere de lege initiata de fostul primar al Clujului este "Legea pentru linistea romanilor si a Romaniei". In acest proiect se stipuleaza scoaterea in afara legii a organizatiilor gen PCM sau UDMR, interzicerea finantarii ONG-urilor infiintate pe criterii etnice. Funar doreste, de asemenea, sa fie dati afara din institutii angajatii care sprijina autonomia teritoriala si, cel mai important, placutele in limba maghiara sa fie eliminate din Romania.

Senatorul PRM-ist a declarat ca se va chinui din rasputeri ca intamplarile din 15 martie despre care se vorbeste sa nu aiba loc.
from citynews.ro

No comments: