Wednesday, February 27, 2008

Angajatorii clujeni nu vor muncitori romani


In urma deplasarii pe care a facut-o la Roma, la Bursa locurilor de munca organizata sambata cu scopul de a-i aduce inapoi pe romanii plecati la munca in strainatate, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don (foto), s-a intors multumit, reusind sa adune CV-urile a 50 de reprezentanti de echipa din domeniul constructiilor civile: sudori, intalatori, electricieni etc.

Ei s-ar putea intoarce la munca in Romania cu alti 650 de colegi, din echipele din care fac parte. "Este vorba despre muncitori din domeniul constructiilor civile. Toti au peste 7 ani experienta si ar fi dispusi sa se intoarca acasa. Asta, in primul rand, din cauza atitudinii proaste pe care angajatorii o au fata de ei. Salariile lor ajung pana la 1600-1700 de euro", a explicat Don intr-o conferinta de presa.

Dezamagirea lui Don a aparut insa dupa ce a ajuns in tara, vazand ca nici o firma de constructii din Cluj nu e interesata sa-i oferteze pe muncitori. "Ma asteptam, pe cand ajung in Cluj, angajatorii sa faca coada, dar nu a venit nimeni, ceea ce nu mi se pare normal", s-a plans directorul AJOFM, care a promis ca la bursa viitoare, in Spania, va refuza sa mearga, tocmai din acest motiv.

Dezinteresul angajatorilor pentru muncitorii romani din Italia nu este singura nemultumire a lui Don, angajatorii clujeni facand solicitari AJOFM-ului pentru 12 muncitori calificati indieni pentru care ar plati salarii de 250 de euro. "Nu putem sa ne batem joc de cetatenii romani. N-o sa admit niciodata asta. Noi nu mai avem specialisti in constructii, forta de munca noua nu exista, incercam sa ii aducem inapoi din strainatate, iar angajatorii ne cer indieni", a tunat directorul Agentiei.

Bursa de locuri de munca din Italia a fost organizata de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada Romaniei in Italia. La bursa au participat, pe langa Cluj, si reprezentantii Bihorului, Brasovului, cei din Bistrita Nasaud si din Bucuresti. Urmatorul eveniment de acest gen va avea loc in Spania si in alt oras al Italiei, acesta urmand sa fie ales de catre organizatori.
from citynews.ro

No comments: