Wednesday, November 21, 2007

Joaca de-a europarlamentarii

Societatea Studentilor Europenisti, cu suportul financiar asigurat de Ambasada Olandei la Bucuresti prin fondurile Matra-Kap, a organizat, incepand cu 15 noiembrie, o Simulare a Parlamentului European (SimPE), sub motto-ul "Cautam un euro Parlamentar".







mai multe foto pe ringo





Simularea a fost deschisa tuturor tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, incadrati intr-o forma de invatamant universitar. Singurul lucru de care au avut nevoie participantii a fost curiozitatea pentru procedurile PE. Pentru participare nu s-a perceput nicio taxa, iar cazarea participantilor din alte localitati a fost oferita de catre organizatori. Mentionam ca au fost participanti din aproape toate judetele tarii si din Republica Moldova.
Primul pas in pregatire a fost familiarizarea cu informatiile specifice fiecarui comitet, precum si cu liniile directoare ale politicii grupului parlamentar din care urmeau sa faca parte tinerii care au fost prezenti. Cunoasterea profilului tarii membre UE pe care a trebuit sa o reprezinte era deasemeni importanta.


Timp de 4 zile, dupa ce s-au impartit rolurile, "europarlamentarii" au dezbatut probleme diverse ce intra in atributiile Parlamentului European. Simularea a incercat sa fie o copie fidela a sedintelor reale, pentru a-i invata pe studentii participanti cat mai multe lucruri despre procedurile din PE.


SimPE a acordat cate unul sau doua premii pentru fiecare comitet, celor care au demonstrat dorinta de negociere si consens, precum si o foarte buna cunoastere a problemelor discutate.
from citynews

No comments: