Monday, December 10, 2007

Liderul galeriei lui “U”, interzis 3 ani pe stadioane


Tribunalul Cluj a decis irevocabil, pe 7 decembrie, ca Mircea Cenan, alias “R.J.”, să nu mai aibă acces “la toate competiţiile şi jocurile sportive, respectiv fotbal, baschet, handbal, rugby, pe o perioadă de trei ani”. Sancţiunea a fost cerută de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Cluj, după două etape din returul campionatului trecut.
Mircea Cenan, în vârstă de 28 de ani, lider al suporterilor echipei Universităţii Cluj, a depus recurs la Tribunal împotriva sentinţei Judecătoriei Cluj-Napoca din 2 iulie 2007. Recursul i-a fost respins pe 7 decembrie, fiind menţinută în totalitate sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca. Cazul suporterului clujean este o premieră pentru România.

Conform sentinţei, liderul galeriei echipei “U” Cluj a fost sancţionat cu interzicerea accesului pe stadioane în urma a două incidente de la meciurile cu FC Bihor şi Dacia Mioveni din returul campionatului trecut, din Liga a II-a. Pe 4 mai 2007, lui Cenan i s-a aplicat o amendă de 200 de lei pe motiv că “în pauza meciului de fotbal dintre echipele “U” Cluj şi FC Bihor l-a lovit cu pumnul în faţă pe unul dintre suporterii echipei “U” Cluj, pentru motivul că acesta nu cânta”, conform procesului-verbal de contravenţie.

în al doilea proces-verbal se menţionează că “la încheierea partidei de fotbal dintre echipele Universitatea şi Dacia Mioveni, minutul doi de prelungiri, a scuipat, a stropit cu şampanie dintr-o sticlă, a săvârşit gesturi obscene, a adresat şi proferat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări la adresa organelor de ordine participante la misiune”.



“Se va uita la meciuri la televizor”



Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, generalul Aurel Litan, a declarat că interdicţia îi va fi aplicată lui Mircea Cenan din momentul în care sentinţa Tribunalului va fi comunicată oficial Jandarmeriei. “Se va uita la meciuri la televizor.

Avem poza lui şi astfel jandarmii ştiu să nu-l lase pe stadion”, a spus Litan. în dosarul de la Tribunal, Jandarmeria a depus pe 12 noiembrie planşe fotografice cu R.J. de la meciul “U” – Steaua, menţionând despre acesta că “a provocat şi participat la scandal, totodată adresând injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine”.

R.J. nu s-a prezentat la nici una dintre cele două instanţe pentru a-şi susţine cauza. Cenan a precizat în recurs că nu a primit citaţiile din cauză că au fost trimise la fosta lui adresă şi că motivul pasivităţii lui se datorează neluării la cunoştinţă a conţinutului procesului-verbal.

Reamintim că liderul de galerie nu este la prima suspendare. în luna iunie a anului trecut, Judecătoria i-a interzis să intre la meciurile lui “U” pe o perioadă de 6 luni, pedeapsă pe care Cenan a ispăşit-o. Liderul “Şepcilor roşii” nu a putut fi contactat pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
from ziua de cj

No comments: